Sirija vol. 2

Locked
Zgoljo

#19401 Re: Sirija vol. 2

Post by Zgoljo »

madner wrote:Ne moze se istovremeno podrzavati rusenje Mubaraka i protiviti rusenju Mursija. Potpuno ista logika, pa covjek koji je bio iz Mubarakove partije je imao neznatno manje glasova od Mursija. :roll:
Ti mijenjas teze decko.Ovako si trebao,ne moze se isovremeno osudjivati rusenje Mubaraka a podrzavati rusenje Mursija.Tako je bilo a ne kako si ti napisao.
Ja licno osudjujem i jedno i drugo i ne znam odakle ti to da podrzavam rusenje Mubaraka,na osnovu cega si to zakljucio?
madner

#19402 Re: Sirija vol. 2

Post by madner »

Na osnovu teze da je problem sa Mursijem sto je pravi musliman i da samo zato srusen. Jer to logicki iskljucuje protivljenje rusenju Mubaraku, no jasno mi je da tebi to nije jasno.
zrakomlat

#19403 Re: Sirija vol. 2

Post by zrakomlat »

arman1 wrote:6 čečena obješeno u Raqi. Optuženi za špijunažu i za ubistvo visokog "vojvode" isila zaduženog za finansije.
Jel ovo posljedica one ruske fore da imaju insajderske dojave iz halifata od strane čečena, špijuna. Sad im svaki čečen sumnjiv :D
DaysleepeR

#19404 Re: Sirija vol. 2

Post by DaysleepeR »

Mursi bi napravio Siriju od Egipta.
shin

#19405 Re: Sirija vol. 2

Post by shin »

Uvukli rusi paranoju sandalašima, vješaju čečene masovno.
Zgoljo

#19406 Re: Sirija vol. 2

Post by Zgoljo »

madner wrote:Na osnovu teze da je problem sa Mursijem sto je pravi musliman i da samo zato srusen. Jer to logicki iskljucuje protivljenje rusenju Mubaraku, no jasno mi je da tebi to nije jasno.
Da ti pojednostavim.
-Izabran Mubarak-diktator,sekularist,komunist,sta god-meni licno nije ili jest po ceifu-nebitno-postujem jer je volja Egipcana,to je njihova zemlja.
-Izabran Mursi-vjernik,tradicionalist,teokrat ili sta god-,menii licno nije ili jeste po ceifu-nebitno-postujem jer je volja Egipcana,to je njihova zemlja.

I nema tu kompromisa.
Zgoljo

#19407 Re: Sirija vol. 2

Post by Zgoljo »

Zgoljo wrote:
madner wrote:Na osnovu teze da je problem sa Mursijem sto je pravi musliman i da samo zato srusen. Jer to logicki iskljucuje protivljenje rusenju Mubaraku, no jasno mi je da tebi to nije jasno.
Da ti pojednostavim.
-Izabran Mubarak-diktator,sekularist,komunist,sta god-meni licno nije ili jest po ceifu-nebitno-postujem jer je volja Egipcana,to je njihova zemlja.
-Izabran Mursi-vjernik,tradicionalist,teokrat ili sta god-,menii licno nije ili jeste po ceifu-nebitno-postujem jer je volja Egipcana,to je njihova zemlja.

I nema tu kompromisa.
Ja se u zivotu i na forumu borim protiv dvostrukih ili visestrukih arsina.Konkretno to me ponukalo da se registrujem na ovaj forum.
Ja nemam stranu,moja strana je princip.
Co0l

#19408 Re: Sirija vol. 2

Post by Co0l »

Challenger__ wrote:
Čitalac wrote:Nema na čemu! Čini mi se da je ovo vrlo važno pitanje.
Izuzetno, a kako navode diplomatski izvori, predmet neslaganja ruske i američke diplomatije koja pokušava da ih stavi pod štit predloženog primirja.
Prilicno tendenciozno i zlonamjerno se komentarise americki zahtjev.Pogotovo je to ucinio onaj Magnier kojeg Celi citira i kako je on to srocio izgleda da Ameri traze da se ne dira Nusra,tacka.Sto je klasicni spin.Međutim,objasnjenje slijedi,kako je to fino Vasington Post objasnio- zbog toga sto je Nusra izmjesana sa umjerenim pobunjenicima i ciljanjem Nusre bi stradali i ostali.Zato su trazili da se ne cilja Nusra,ne zbog Nusre nego zbog drugih u njihovoj blizini,barem privremeno,dok se jedinice ne razvrstaju.
Rusi,naravno,ne pristaju na to,ne zbog Nusre,nego upravo zbog umjerenih pobunjenika koji su im primarna meta od prvog dana intervencije.
muzicar_iz_parka

#19409 Re: Sirija vol. 2

Post by muzicar_iz_parka »

shin wrote:Uvukli rusi paranoju sandalašima, vješaju čečene masovno.
Kada je ISIL prije par mjeseci objavio video na kome ubijaju navodne špijune Čečene, tada je Kadirov poručio da će im se osvetiti, jer su to navodno njegovi ljudi.
Onda sasvim "slučajno ničim izazvan" u nekoj emisiji za rusku državnu televiziju na kojoj se radila reportaža o obuci čečenskih specijalnih snaga, da im jedan od zadataka priprema za inflitiranje u redove ISIL-a, to je objavljeno u skoro svim medijima koji prate sirijski sukob u svijetu, teško je reći koliko istine ima u tome a koliko laži.

Ako blefira onda mu je cilj međusobnog sukoba u ID, a isto kad se to proćuje manje Čečena i ostalih sa Kavkaza i Rusije će biti spremno ići u kalifat zbog straha da izgube glavu kao "ruski špijuni".
madner

#19410 Re: Sirija vol. 2

Post by madner »

Zgoljo wrote:
Da ti pojednostavim.

I nema tu kompromisa.
Srusen Mubarak - dole diktator, gore narod. Volja naroda se mora postovati.
Srusen Mursi - mrze prave muslimane, gamad belosvjetska.
SA 071

#19411 Re: Sirija vol. 2

Post by SA 071 »

Zgoljo wrote:
SA 071 wrote: Znači, ti smatraš da je Mursi bio legitimno izabran predsjednik Egipta, ali da su ga skinuli jer nije htio biti ničija marioneta? Eh evo da se ja i ti složimo tu, nije anglocionistima odgovaralo Muslimansko bratstvo na vlasti u Egiptu.

Ali, hajde nam ti reci ko je srušio Mubaraka koji je isto tako bio legitimno izabrani predsjednik Egipta, pa onda Mursija koji je isto tako nakon nasilnog skidanja Mubaraka s vlasti bio izabran na izborima u Egiptu od strane većine Egipćana. Ko? Rusi? Iran? Hezbolah? Assad?

NE! Nego upravo ti koje ti podržavaš u Siriji - Amerikanci, Turci, Saudijci, Katar... i naravno Džej (Izrael)...
Pa da,i Mubaraka isto,slazem se.Iako je Mubarak biran po sistemu kao i Asad,u diktaturi a Mursi u pravcatim demokratskim izborima.Ali dobro,i Mursi i Mubarak.
Nije uopste rijec o tome ko ga je srusio,to covjeku od principa nije bitno,bitno je samo da je legitimno,voljom naroda izabrani predsjednik,nelegalno i nasilno svrgnut vojnim udarom.

Dajte mi vi rusini jedan post nekoga od vas u kojem je osudjen puc i svrgavanje legalnog predsjednika i ja se vise nikad necu pojaviti na forumu.
Nema?Pa naravno da nema,zato sto je to tada vama i vasem svjetonazoru odgovaralo i bilo vam po ceifu jer je srusen muslimanski predsjednik,ne neko kome je njegova vjera negdje u zapecku a mozda ni tu.

I onda je supacki pozivati se na legitimitet Asada,ustvari od nekog takvog je supacki pozivati se na bilo ciji legitimitet jer je karakterna,moralna i ljudska nula.

Principi,upravo zbog nepostojanja principa svijet i ode u tri lijepe.
Ti stvarno ne kontaš?

Evo ja od sebe polazim. Smatram da su u čitavom muslimanskom svijetu po istoj ili sličnoj matrici Amerikanci i Izraelci uz pomoć Saudije, Katara i Turske i još nekih napravili haos. I uz pomoć Evrope, naravno. Znači, sve i jednu muslimansku zemlju koja je bila jaka finansijski ili vojno ili ima resurse, i koja nije bila pod njihovom kontrolom, su uništili. Libija, Irak, Afganistan, Egipat (koji bar nije uletio u haos), Iran sankcijama i sada Siriju. Ne znam zašto Egipat posmatraš drugačije od ovih ostalih. I u svim tim zemljama isti haos muslimanima nisu donijeli Rusi, nego Amerikanci i njihovi saveznici. Biti na strani Rusa u ovoj sirijskoj priči zapravo znači biti na strani muslimana, jer su Rusi ovdje na Istoj strani sa Sirijom, Iranom, Hezbolahom, a Amerikanci i Turci na istoj strani sa islamističkim teroristima i Saudijcima dakle onima koji su odgovorni za stvaranje loše percepcije o islamu i onima koji su islamu i muslimanima nanijeli najviše štete od svih.
Zgoljo

#19412 Re: Sirija vol. 2

Post by Zgoljo »

S nekima nema smisla raspravljati,ali zaista.

Nego,kako se uklapa oslobodjenje cijele Sirije od strane rezima u pricu Lavrova kako Asad moze zaboraviti na to.Kakve su to akrobacije,zar necemo goniti teroriste do sudnjeg dana?
Dajte mi malo to pojasnite,molim.
SA 071

#19413 Re: Sirija vol. 2

Post by SA 071 »

Co0l wrote:
Challenger__ wrote:
Izuzetno, a kako navode diplomatski izvori, predmet neslaganja ruske i američke diplomatije koja pokušava da ih stavi pod štit predloženog primirja.
Prilicno tendenciozno i zlonamjerno se komentarise americki zahtjev.Pogotovo je to ucinio onaj Magnier kojeg Celi citira i kako je on to srocio izgleda da Ameri traze da se ne dira Nusra,tacka.Sto je klasicni spin.Međutim,objasnjenje slijedi,kako je to fino Vasington Post objasnio- zbog toga sto je Nusra izmjesana sa umjerenim pobunjenicima i ciljanjem Nusre bi stradali i ostali.Zato su trazili da se ne cilja Nusra,ne zbog Nusre nego zbog drugih u njihovoj blizini,barem privremeno,dok se jedinice ne razvrstaju.
Rusi,naravno,ne pristaju na to,ne zbog Nusre,nego upravo zbog umjerenih pobunjenika koji su im primarna meta od prvog dana intervencije.
Čuj teroristi iz Al Nusre pomiješani sa umjerenim pobunjenicima. Pa to može proći samo kod retardirane američke publike koja ni ne zna gdje je Sirija i konzumiraju sve što im je servirano. Dakle, ako su izmješani to može značiti jedna od dvije stvari-ili Al Nusra (ogranak Al Qaide) nisu baš pravi teroristi, ili "umjereni pobunjenici" nisu baš umjereni. S obzirom da su ovi iz Al Nusre dokazali mnogo puta dosad da su teroristi, biće da je onda ovo drugo u pitanju...
DuckZz

#19414 Re: Sirija vol. 2

Post by DuckZz »

.
SA 071

#19415 Re: Sirija vol. 2

Post by SA 071 »

Zgoljo wrote:S nekima nema smisla raspravljati,ali zaista.
E to si u pravu :)
handžar88

#19416 Re: Sirija vol. 2

Post by handžar88 »

Zgoljo wrote:S nekima nema smisla raspravljati,ali zaista.

Nego,kako se uklapa oslobodjenje cijele Sirije od strane rezima u pricu Lavrova kako Asad moze zaboraviti na to.Kakve su to akrobacije,zar necemo goniti teroriste do sudnjeg dana?
Kurdi nisu teroristi.
Challenger__

#19417 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Zgoljo wrote:Da ti pojednostavim.
Nepotpuna slika. Potpuna slika:

- voljom naroda izabran Mubarak. Volja naroda.
- voljom naroda srušen Mubarak. Volja naroda.
- voljom naroda izabran Mursi. Volja naroda.
- voljom naroda srušen Mursi. Volja naroda.

Ako odluče da sruše i Sisija, volja naroda.
Challenger__

#19418 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Zgoljo wrote:Nego,kako se uklapa oslobodjenje cijele Sirije od strane rezima u pricu Lavrova kako Asad moze zaboraviti na to.Kakve su to akrobacije,zar necemo goniti teroriste do sudnjeg dana?
Nisu to nikakve akrobacije. Problem je u tvojoj iskrivljenoj percepciji njihove pozicije.
Challenger__

#19419 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Co0l wrote:
Challenger__ wrote:
Jasno, jasno. "Ameri" brinu o narodu a Rusi žele da pobiju narod.
Analiza level Drvenija.

_____
Zgoljo

#19420 Re: Sirija vol. 2

Post by Zgoljo »

Challenger__ wrote:
Zgoljo wrote:Nego,kako se uklapa oslobodjenje cijele Sirije od strane rezima u pricu Lavrova kako Asad moze zaboraviti na to.Kakve su to akrobacije,zar necemo goniti teroriste do sudnjeg dana?
Nisu to nikakve akrobacije. Problem je u tvojoj iskrivljenoj percepciji njihove pozicije.
Kako iskrivljenoj,nijesu li Rusi neprikosnoveni gospodari u Siriji,vladaju situacijom,niko se ne smije mijesati,odmah ga S 400 žik i to?
Čitalac

#19421 Re: Sirija vol. 2

Post by Čitalac »

Co0l wrote:
Challenger__ wrote:
Jeste, Guardian je, čini mi se, prošle sedmice pojasnio kako bi to trebalo da izgleda. Amerikanci će tražiti od drugih pobunjeničkih grupa da se distanciraju od Nusre i da im dostave tačne podatke o lokacijama na kojima se nalaze pripadnici te organizacije. Navodno, ko to ne bude uradio, neće više moći da računa na podršku SAD i saveznika. To sasvim sigurno neće ići ni brzo ni lako pa otud i američki zahtev. Ako se to razvrstavanje na kraju ne dogodi, to će značiti da je, u skladu sa informacijama iz onog američkog izveštaja - Nusra isuviše ojačala svoje pozicije unutar pobunjeničkog korpusa.
Challenger__

#19422 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Zgoljo wrote:Kako iskrivljenoj,nijesu li Rusi neprikosnoveni gospodari u Siriji,vladaju situacijom,niko se ne smije mijesati,odmah ga S 400 žik i to?
OK, tebi je do pod*bavanja i za*ebancije. Tako sam i mislio. Samo nastavi.
Zgoljo

#19423 Re: Sirija vol. 2

Post by Zgoljo »

Challenger__ wrote:
Zgoljo wrote:Da ti pojednostavim.
Nepotpuna slika. Potpuna slika:

- voljom naroda izabran Mubarak. Volja naroda.
- voljom naroda srušen Mubarak. Volja naroda.
- voljom naroda izabran Mursi. Volja naroda.
- voljom naroda srušen Mursi. Volja naroda.

Ako odluče da sruše i Sisija, volja naroda.
I ti i ja znamo da:
-Mubarak nije izabran voljom naroda
-Mubarak nije srusen voljom naroda
-Mursi nije srusen voljom naroda.

Sve od toga se desilo voljom nekih drugih

I da,ne postoji mogucnost da volja naroda srusi Sissija,taj narod koji bi se usudio brzo bi zavrsio pod zemljom.
Zgoljo

#19424 Re: Sirija vol. 2

Post by Zgoljo »

Challenger__ wrote:
Zgoljo wrote:Kako iskrivljenoj,nijesu li Rusi neprikosnoveni gospodari u Siriji,vladaju situacijom,niko se ne smije mijesati,odmah ga S 400 žik i to?
OK, tebi je do pod*bavanja i za*ebancije. Tako sam i mislio. Samo nastavi.
Ja sam sasvim ozbiljan,Rusija gospodari situacijom u Siriji i bas sam se iznenadio zasto posao nece zavrsiti do kraja onako kako su rekli,Asadu sve.
Kikibombona

#19425 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Zgoljo wrote:
Ja se u zivotu i na forumu borim protiv dvostrukih ili visestrukih arsina.Konkretno to me ponukalo da se registrujem na ovaj forum.
Ja nemam stranu,moja strana je princip.
:oops: :lol: :lol: :lol: :lol:
Locked