Sta treba da dobiju? Samo si ih ti i spominjao.Challenger__ wrote:- šta će to dobiti SAD konkretno?
Sto se mene tice spominji ih materi, ali sankcije se najvise rusima obijaju o glavu.
Sta treba da dobiju? Samo si ih ti i spominjao.Challenger__ wrote:- šta će to dobiti SAD konkretno?
Zašto kmečite?Renta wrote:Članica Putinovog savjetodavnog vijeća za ljudska prava otvoreno govori o Ruskoj invaziji:
Russia is carrying out an invasion in Ukraine, Ella Polyakova, a member of Vladimir Putin's advisory council on human rights, reportedly said.
“When masses of people, under commanders' orders, on tanks and troop carriers, and with the use of heavy weapons, [are] on the territory of another country and cross the border, I consider this an invasion,” she told Reuters.
Izvor: http://www.ibtimes.com/ukraine-accuses- ... ts-1672060
Sto se tice americke vanjske politike, ne znam da sam istu negdje branio, pogotovo na Bliskom istoku gdje su vise problema stvorili nego sto je bilo prije njihovog angazmana, samo to ne znaci da se Rusi mogu i trebaju ponasati isto po principu "kad mogu Ameri mozemo i mi". Slicnu spiku su imali i ovi preko Drine kad su kretali u "odbranu vekovnih ognjista".Bodkin wrote:krsenja prava? kako bi bilo ukidanje ruskog jezika? poznato? ukidanje srpskog u hrvatskog i paljenja knjiga na cirilici? zamisli neko ti skine bakira i stavi milorada. i jos ti ukine bosanski. ti bi jelde zvao medjunarodne institucijeLBVIEW wrote:
Cuj, fasisti na vlasti, a na drugoj strani "demokrate i borci protiv imperijalizma",popusti malo s tom propagandom
A to ko je koga svrgnuo s vlasti je unutrasnja stvar Ukrajine,ili ti mislis da se svako malo, kako se kojoj drzavi ne svida vlast u onoj susjednoj,moze preko oplodenika-proxija, a kad zagusti i direkno pomocu sopstvenih vojnika "zalutalih" sve sa tenkovima i artiljerijom, vrsljati po susjedstvu,proglasavati "Novorusije", dakle izvrsiti agresiju.
Sto se tice krsenja prava manjina, sto se ne moze pouzdano usvrditi zbog propagande obje strane(slobodno postiraj dokaz ako ga posjedujes), postoji drugaciji nacin rijesavanja tih pitanja, medunarodni institucije i sl. 'urci palci,agresija svakako nije medunarodnopravno gledano, prihvatljiv oblik ponasanja. Vidjeli smo u BiH sta se desava kad jedna strana , sve se pozivajuci na ugrozavanje prava nejaci koja se sastojala od ignoriranje nekakve "narodne volje",odluci ispravljati "nepravdu".
![]()
i da, jesi pozivao medjunarodno institucije kad su ameri okupirali irak, avganistan ili kosovo? da kosovo.
i na kraju, unutrasnje pitanje. cega bolanti naivan ko sobarica. jel unutrasnje pitanje postavljanje i skidanje vlasti vlada po bliskom istoku ili juznoj americi
bjezi bolan. fakat se pravis naivan jer znam da nisi
Imaju oni velike potencijale. Vidjeli smo kakav je potencijal bio kad je ona novinarka Politovskaja pisala protiv vlasti. Ova zena jeste hrabra i svaka joj cast ali ja nebi volio biti na njenom mjestu. Mogla bi dobiti neku naglu bolest od koje opada kosa i za koju nema lijeka. E moj Cheli koga ti branis.Challenger__ wrote:- Bez obzira da li je žena u pravu ili ne (sama naglašava da je to njeno lično mišljenje), velika je stvar kada neko takvog kalibra iznosi drugačije mišljenje od zvaničnog.
To pokazuje da ta zemlja ima i velike demokratske potencijale.
Američki predsjednik Barack Obama i njemački kancelar Angela Merkel ocijenili su da SAD i EU moraju da razmotre mogućnost uvođenja novih sankcija Rusiji zbog situacije u Ukrajini, navodi se u saopštenju iz Bjele kuće.
Barack Obama
Obama i Merkelova razgovarali su sinoć telefonom o situaciji u Ukrajini.
...
U tome i jeste problem sto Rusija (i ti) vidite Ukrajinu kao Amerika Kaliforniju, dakle sastavni dio Rusije.Simurg wrote:Mislim da stvari treba gledati u kontekstu.Znači, počni nabrajat tamo negdje osamdesetih pa dodji do Ukrajine.Ti pominješ "rusku agresiju" a ja tvrdim da je Rusija bila zadnjih 30 godina jedna od najmiroljubivijih zemalja na planeti.I reagirali su onda kad su morali.Predstavljati Rusiju kao agresora u Ukrajini je isti posao kao predstavljati USA kao agresora u Kaliforniji./Ovo ti je biblijska metoda usporedbe/.Sasvim ti je dobro poznato da USA štiti svakog svoga gradjanina bilo gdje na planeti i da zbog jednog ubijenog novinara bombarduje teritoriju od 20 miliona stanovnika.Pa što ti je onda čudno da Rusija štiti svoje milione gradjana u Ukrajini i neda Krim za koji je poznato da ga je Hruščov otkinuo od Rusije i prepisao Ukrajini kao bratskoj članici CCCP-a.Sve je to tebi poznato ali i dalje histerično propagiraš propale zakone onih koji su bombardovali 20 zemalja zadnjih 30 godina.Šta je to? Jel bombardovanje drugih zemalja prirodno ili su to okorjeli ratni zločinci a i ti sa njima...Nego,šta ćemo sa onih 100.000 "kolateralnih šteta" u tim bombardovanjima? Možda ćemo naći izgovor kao i za Hirošimu i Nagasaki....Captain Ahab wrote:Pa evo ja se slazem s vecinom ovih tvojih tacaka ovdje, i samim tim me jos vise cudi tvoj stav o Ukrajini i blago gledanje na rusku agresiju. Mozda to potjece od razlicitog stava o Majdanu. Ja Majdan vidim kao legitiman izraz zelje naroda da promijeni korumpirani sistem vlasti gdje su novi izbori bili samo jedan od zahtjeva a borba protiv korupcije osnovni zahtjev, a ti vjerovatno kao puc nametnut sa strane (mozda grijesim u odnosu na tvoje vidjenje).
Ali imamo Wannaberusiju. Bar se tako zvala devedesetih.sumirprimus wrote:dobro smo mi prosli,neamo rusiju za susjeda...
ma ovi nasi oplocenici mogu samo po internetu lelemudat,nista im drugo i ne preostaje...5 0 5 wrote:Ali imamo Wannaberusiju. Bar se tako zvala devedesetih.sumirprimus wrote:dobro smo mi prosli,neamo rusiju za susjeda...
Challenger__ wrote:Dakle, prema tim špekulacijama želja Berlina i Moskve je jedinstvena: rušenje Obamine hunte, federalizacija Ukrajine, obostrano skidanje sankcija i energetska stabilnost u Evropi.
To je, prema tim špekulacijama, politička pozadina vojne kontraofanzive.
"Welt am Sonntag"
Njemački ministar ekonomije i zamjenik kancelarke Merkel, Sigmar Gabriel, poručio kako bi Ukrajinu nakon sukoba trebalo "federalizirati"
Sigmar Gabriel, koji je također i njemački ministar ekonomije, rekao je u razgovoru za Welt am Sonntag: "Moramo razviti ideju procesa pomirenja koji će biti uveden nakon kraja vojnog sukoba na istoku Ukrajine. Teritorijalni integritet Ukrajine može biti održan samo ako se prostorima s ruskom većinom da ponuda. Pametan koncept federalizacije izgleda kao jedini praktičan put".
Ovako su i Hrvatskoj govorili do augusta 2005. godine. Ja odavno govorim da ce njih zapad pokusati prodati. Sami se moraju boriti za svoju drzavu. Sta ima veze sto su se Rusi sada ukljucili. Treba ih pustiti malo u dubinu teritorije pa onda udariti svim sredstvima.tandmand wrote:Challenger__ wrote:Dakle, prema tim špekulacijama želja Berlina i Moskve je jedinstvena: rušenje Obamine hunte, federalizacija Ukrajine, obostrano skidanje sankcija i energetska stabilnost u Evropi.
To je, prema tim špekulacijama, politička pozadina vojne kontraofanzive."Welt am Sonntag"
Njemački ministar ekonomije i zamjenik kancelarke Merkel, Sigmar Gabriel, poručio kako bi Ukrajinu nakon sukoba trebalo "federalizirati"
Sigmar Gabriel, koji je također i njemački ministar ekonomije, rekao je u razgovoru za Welt am Sonntag: "Moramo razviti ideju procesa pomirenja koji će biti uveden nakon kraja vojnog sukoba na istoku Ukrajine. Teritorijalni integritet Ukrajine može biti održan samo ako se prostorima s ruskom većinom da ponuda. Pametan koncept federalizacije izgleda kao jedini praktičan put".
LBVIEW wrote:Sto se tice americke vanjske politike, ne znam da sam istu negdje branio, pogotovo na Bliskom istoku gdje su vise problema stvorili nego sto je bilo prije njihovog angazmana, samo to ne znaci da se Rusi mogu i trebaju ponasati isto po principu "kad mogu Ameri mozemo i mi". Slicnu spiku su imali i ovi preko Drine kad su kretali u "odbranu vekovnih ognjista".Bodkin wrote:krsenja prava? kako bi bilo ukidanje ruskog jezika? poznato? ukidanje srpskog u hrvatskog i paljenja knjiga na cirilici? zamisli neko ti skine bakira i stavi milorada. i jos ti ukine bosanski. ti bi jelde zvao medjunarodne institucijeLBVIEW wrote:
Cuj, fasisti na vlasti, a na drugoj strani "demokrate i borci protiv imperijalizma",popusti malo s tom propagandom
A to ko je koga svrgnuo s vlasti je unutrasnja stvar Ukrajine,ili ti mislis da se svako malo, kako se kojoj drzavi ne svida vlast u onoj susjednoj,moze preko oplodenika-proxija, a kad zagusti i direkno pomocu sopstvenih vojnika "zalutalih" sve sa tenkovima i artiljerijom, vrsljati po susjedstvu,proglasavati "Novorusije", dakle izvrsiti agresiju.
Sto se tice krsenja prava manjina, sto se ne moze pouzdano usvrditi zbog propagande obje strane(slobodno postiraj dokaz ako ga posjedujes), postoji drugaciji nacin rijesavanja tih pitanja, medunarodni institucije i sl. 'urci palci,agresija svakako nije medunarodnopravno gledano, prihvatljiv oblik ponasanja. Vidjeli smo u BiH sta se desava kad jedna strana , sve se pozivajuci na ugrozavanje prava nejaci koja se sastojala od ignoriranje nekakve "narodne volje",odluci ispravljati "nepravdu".
![]()
i da, jesi pozivao medjunarodno institucije kad su ameri okupirali irak, avganistan ili kosovo? da kosovo.
i na kraju, unutrasnje pitanje. cega bolanti naivan ko sobarica. jel unutrasnje pitanje postavljanje i skidanje vlasti vlada po bliskom istoku ili juznoj americi
bjezi bolan. fakat se pravis naivan jer znam da nisi
Dakle,Rusija krsi medunarodno pravo i vrsi, sto preko ovih oplodenika sto direktno sopstvenim trupama agresiju na medunarodno priznatu drzavu danas,sta su Ameri radili ili ce u buducnosti raditi nije "tema ove emisije".
Sto se tice "naivnosti", zar ti stvarno vjerujes kako se ratovi vode zbog "krsenja prava manjina"?![]()
Srbi su 90-tih kukali o ugrozenosti jos dok su na vlasti u ostalim republikama bili komunisti, plan je bio izazvati prvenstveno hrvatsku reakciju(sto se i desilo dolaskom Tudmana na vlast)kako bi se imalo opravdanje za oruzanu intervenciju.Inace, ako je u pitanju bilo samo krsenje prava manjina, otkud rat u BiH,o kakvom se krsenju prava tu radilo?
Daj, bolan Bodkin, nismo djeca,cilj je bio prosiriti teritoriju Srbije na rusevinama Jugoslavije, inace se ne bi pravili "koridori" izmedu Krajine i Srbije preko BiH osnivanjem SAO oblasti prije rata. Da sad ne spominjem kako su se u "odbrani prva" krsila prava svih ostalih koji su se nasli na putu.
Ovi nasi opolcenici imaju puno bolje ime -Informbiroovci- koje su dobili 1948. godine kad su isto ovako stali na stranu Rusije.sumirprimus wrote:ma ovi nasi oplocenici mogu samo po internetu lelemudat,nista im drugo i ne preostaje...5 0 5 wrote:Ali imamo Wannaberusiju. Bar se tako zvala devedesetih.sumirprimus wrote:dobro smo mi prosli,neamo rusiju za susjeda...
Kratko i jasno.sportman1 wrote:-Rusija treba da prepusti ukrajinu uticaju SAD kako bi isti mogli da instaliraju protivraketni stit protiv irana u ukrajini.
I da instaliraju projektile ili rakete sa atomskim oruzjem koje za manje od minut moze da dokuci Moskvu.
I usput da Rusi dovedu nekog ko ce rasprodat ruska bogastva zapadnim kapitalistima kako vise ne bi bili u recesiji vec imali privredni rast iznad 3% godisnje.
Ne kontam u kojem svijetu ti zivis.
animus wrote: Ovi nasi opolcenici imaju puno bolje ime -Informbiroovci- koje su dobili 1948. godine kad su isto ovako stali na stranu Rusije.
Evo malo da podsjetim ko je propustio casove:Cyrax wrote:Jes' jes' Rusija '48-me, preslikana situacija
I ja kad sam isao u srednju bjezalo se sa casova historije ali opet neke osnove se trebaju znati
"Pozivam miliciju da otvori humanitarni koridor za vladine ukrajinske vojnike pod okruženjem, kako bi izbegli nepotrebne žrtve i omogućili im da napuste bojište i vrate se svojim porodicama", navodi se u saopštenju predsednika Rusije.
Lideri samoproglašene "narodne republike Donjeck" su nakon apela Vladimira Putina, prihvatili poziv da otvore koridor za opkoljene ukrajinske vojnike pod uslovom razoružanja.
"Uz svo poštovanje za Vladimira Putina, predsednika zemlje koja nas je prva podržala moralno, spremni smo da omogućimo humanitarni koridor za opkoljene ukrajinske vojnike pod uslovom da predaju teško naoružanje i municiju tako da ono ne bude upotrebljeno protiv nas", rekao premijer "narodne republike Donjeck" Aleksander Zaharčenko, prenela agencija Itar Tass.
Putin je, takodje, apelovao da se hitno pruži medicinska pomoć svim ranjenima koji su učestvovali u vojnim akcijama.
Ruski predsednik je najavio da će Rusija nastaviti da pruža humanitarnu pomoć civilima na istoku Ukrajine.
Pre samo nedelju dana prvi ruski humanitarni konvoj isporučio je pomoć u hrani, lekovima, agregatima i vrećama za spavanje ugroženom stanovništvu na istoku Ukrajine.
I, jesu li stigli zapadnjaci...?animus wrote:Evo malo da podsjetim ko je propustio casove:Cyrax wrote:Jes' jes' Rusija '48-me, preslikana situacija
I ja kad sam isao u srednju bjezalo se sa casova historije ali opet neke osnove se trebaju znati
"Josip Broz Tito bio je u političkom savezu sa Staljinom. Međutim Staljin je imao samo jedan zahtjev, potpuno pokoravanje. Tito se ipak nije mogao pokoriti i rekao je historijsko NE. Staljin naređuje vojne manevre na granicama i gospodarsku blokadu. Progutavši ponos i marksizam Tito u pomoć priziva zapadnjake."
Kako je samo mocna ova gospodja Historija/Povijest.
Staljin nije bio Rusanimus wrote:Evo malo da podsjetim ko je propustio casove:Cyrax wrote:Jes' jes' Rusija '48-me, preslikana situacija
"Josip Broz Tito bio je u političkom savezu sa Staljinom. Međutim Staljin je imao samo jedan zahtjev, potpuno pokoravanje. Tito se ipak nije mogao pokoriti i rekao je historijsko NE. Staljin naređuje vojne manevre na granicama i gospodarsku blokadu. Progutavši ponos i marksizam Tito u pomoć priziva zapadnjake."
Kako je samo mocna ova gospodja Historija/Povijest.
Prekopirali americku propagandnu strategiju poznatu kao 'jebanje u mozak'.nosara wrote:"Pozivam miliciju da otvori humanitarni koridor za vladine ukrajinske vojnike pod okruženjem, kako bi izbegli nepotrebne žrtve i omogućili im da napuste bojište i vrate se svojim porodicama", navodi se u saopštenju predsednika Rusije.
Lideri samoproglašene "narodne republike Donjeck" su nakon apela Vladimira Putina, prihvatili poziv da otvore koridor za opkoljene ukrajinske vojnike pod uslovom razoružanja.
"Uz svo poštovanje za Vladimira Putina, predsednika zemlje koja nas je prva podržala moralno, spremni smo da omogućimo humanitarni koridor za opkoljene ukrajinske vojnike pod uslovom da predaju teško naoružanje i municiju tako da ono ne bude upotrebljeno protiv nas", rekao premijer "narodne republike Donjeck" Aleksander Zaharčenko, prenela agencija Itar Tass.
Putin je, takodje, apelovao da se hitno pruži medicinska pomoć svim ranjenima koji su učestvovali u vojnim akcijama.
Ruski predsednik je najavio da će Rusija nastaviti da pruža humanitarnu pomoć civilima na istoku Ukrajine.
Pre samo nedelju dana prvi ruski humanitarni konvoj isporučio je pomoć u hrani, lekovima, agregatima i vrećama za spavanje ugroženom stanovništvu na istoku Ukrajine.
Ovi antirusi nikako da apsorbuju cinjenicu da je Saljin bio najveci dusmanin upravo Rusima. Najvise Rusa je platilo glavom radi ove budaletine i zlocinca.Cyrax wrote: Staljin nije bio Rus
Nije Rusija nego SSSR
Idi samobanuj se