Zar Šoja nije Dodikov igrač a SDP ga uvlači na mala vrata??? De dogovorite se šta ko misli!lerdi wrote:Nemoj se puno uzdati da neće biti opstrukcija. Pudarić je već računao sa nove četiri godine guzovače tako da će sigurno u svemu ovome biti povuci-potegni. Inače Slobodan Šoja kao jedno od prvih kadrovskih rješenja DF je po meni pun pogodak. Nadam se da će i ostala biti bar približno ovakva.It_is_a_Leclerc wrote:Ako je SDP-ov klub Srba spreman da blokira izbor nj.e. gospodina Slobodana Šoje na mjesto potpredsjednika FBiH, bez ikakvog ozbiljnog obrazložnja, onda bi SDP morao preuzeti odgovornost za sve eventualne posljedice po ionako vunerabilan proces uspostave vlasti u FBIH. Ne vjerujem da u SDP-u ima toliko ludih.
Demokratska fronta Željko Komšić
-
Pirdzica
#19401 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
- Banksy
#19402 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ako DF nije stigao ''nahvatati'' dovoljno svojih Srba, mora li baš uzimati tuđe igrače ...?

Šoja je rekao da nije član DF-a niti bilo koje druge stranke, ali da je prihvatio ponudu DF-a kao novi izazov.
Slobodan Šoja, diplomatski savjetnik Predsjedavajućeg Vijeća Ministara Bosne i Hercegovine Nikole Špirića u periodu od 2007-2008.
2003
Ambasador BiH u Francuskoj Slobodan Šoja po svemu sudeci uživa bezrezervnu podršku svoga šefa Mladena Ivanica. Iako je u MIP BiH vec odavno stiglo nekoliko kompromitirajucih dokumenata koji svjedoce o Šojinim mutnim finansijskim aranžmanima u Parizu (pored ostalog, Šoja je iznajmio stan po dva puta nižoj cijeni od one koju prikazuje MIP-u BiH), Ivanic ne namjerava pokrenuti istragu kako bi se utvrdila istinitost pristiglih prijava. Umjesto istrage, Ivanic je prilikom svog posljednjeg boravka u P .....
- Banksy
#19403 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Dva su odgovora,PapakizSarajeva wrote:I tako, "bez" saglasnosti DF-a, Sanko postade direktor KCUS-a ... Zeljko, Zeljko ... Kome ti prasinu u oci bacas ?
Dobih danas mail od OO DF Stari Grad, demantij, kunu se mrtvom majkom da DF nije "aminovao" ovo... E eto, jedan pervetit i konvertit iz SDP-a, koji sigurno nema nista zajednickog sa SDA postade direktor KCUS-a. Ko li ga je "instalirao" gore, Boze dragi ???
Otici cu u OO i jebati nekome mater tamo, a i u centralu ....
Mesihović je u DF-u, DF laže,
Mesihović nije u DF-u, već u SDP-u, SDA i SDP i dalje sarađuju i imenuju jedni drugima kadrove, Izetbegović aminuje Mesihovića, Nikšić Selmana, a DF je tu da šuti, diže ruke i formalno obnaša vlast, a to je još gore ...
Ili ...?
- lerdi
#19404 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ni ti mi tako ne izgledaš pa bih te zamolio da mi objasniš kojom logikom si došao do zaključka da DF ima išta sa ovom kompletnom pričom. Iskreno bih volio čuti na koji način se uspjelo povezati DF sa imenovanjem Mesihovića na mjesto direktora KCUS, osim ovih par naručenih tekstova po NAP-u i avazu. Ja iskreno mislim da nema niti jedan valjan argument za takvu tvrdnju jer ako ćemo argumenotvano raspravljati činjenica je da je taj isti Mesihović član SDP-a, član SDP-ove vlade koja je postavila SDP-ov UO u KCUS-u te aktualni ministar zdravstva u toj istoj vladi opet ispred SDP-a. Još jedna jako bitna činjenica je da ta SDP-ova vlada uskoro napušta vlast i da masovno uhljebljavaju kadrove gdje god imaju mogučnost da to urade. Fakat ne mogu da nađem nti jednu poveznicu sa DF-om u ovoj kompletnoj priči jer realno DF nema ama baš nikakvu mogučnost da bilo koga bilo gdje imenuje. Nisu još uvijek član niti jedne vlade, nemaju svoje kadrove u UO itd. Iskreno hoću da čujem tvoje argumente. Možda nešto krivo povezujem.starisalko wrote:Nit si glupan nit naivan,a jos manje ne informisanlerdi wrote:starisalko wrote: Ovo im vracaju za onu dreku koju je DF neki dan nadigao![]()
Šta ko kome vrača?
-
Pirdzica
#19405 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
....Čim su počele pripreme za veliku međunarodnu konferenciju u Sarajevu o Prvom svjetskom ratu, u organizaciji Instituta za istoriju u Sarajevu, zakazanu za lipanj 2014. godine, iz Beograda su reagirali brzo i burno. Dio Srba se boji da će krivnja za krvavi sukob biti svaljena na njihova leđa i da je konferencija organizirana da bi se revidirala prošlost. Iz tog je razloga uz pomoć francuske ambasade u Sarajevu počela priprema paralelnog skupa u istom gradu na istu temu. Paralelnu konferenciju trebao bi moderirati Slobodan Šoja, bivši asistent Milorada Ekmečića, ideološkog oca memoranduma SANU-a.....
na svaki df-ov odgovor ide hiljadu pitanja
- johntra
#19406 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
@lerdi..Vlada FBiH ne imenuje direktora KCUS, kao ni Federalno ministarstvo zdravstva...
- lerdi
#19407 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Što se tiče Šoje ono koliko znam, a to iskreno nije puno, čovjek je priznati diplomata i istoričar. Mislim da je dovoljno kvalitetan kadar da bude na mjestu podpredsednika FBiH jer ako ništa ima puno iskustva u diplomatiji za razliku od mnogih koji se tu sada nalaze ili su se nalazili. Za Čavaru je npr. ober političar. To što nije član DF-a je po meni plus jer mislim da nije uopšte bitna stranačka pripadnost ako je neko kvalitetan kadar. Ja bih sad potpisao da na mjesta koja dobije DF u izvršnoj vlasti dođu vanstranački ljudi koji imaju iskustva i znaju voj posao raditi. Nije mi jasno što sad smeta ova DF-ova odluka da se vanstračkom kadru ukaže prilika. Mislim da je to ako ništa jedan mali pokazatelj da misle raditi neke stvari drugačije.
- lerdi
#19408 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Vlada FBiH imenuje Upravni odbor koji onda imenuje direktora. UO koji je sada u KCUS i koji je imenovao Mesihovića je SDP-ov. Nećemo se sad praviti ludi. Nismo djeca @johntra.johntra wrote:@lerdi..Vlada FBiH ne imenuje direktora KCUS, kao ni Federalno ministarstvo zdravstva...
SDP uhljebljava svoje kadrove i u tome ih nažalost niko ne može spriječiti.
- Banksy
#19409 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ako DF nije bio u stanju u svojim redovima, u cijelom Sarajevu i Federaciji BiH naći Srbina koji bi pristojno i kvalitetno obavljao funkciju potpredsjednika Federacije već posežu za Špirićevim, Ivanićevim, Ekmečićevim kadrom, onda je to zaista sramotno.
Ne radi se o diplomatskoj poziciji ili mjestu vrhovnog povjesničara, gdje bi se ovakav izbor još i mogao opravdati, već o običnom potpredsjedniku Federacije, što je obično neuticajna, protokolarna pozicija.
Pudarić mi je, u posljednje vrijeme, izuzetno antipatičan, ali ovdje sam apsolutno na njegovoj strani.
Ne radi se o diplomatskoj poziciji ili mjestu vrhovnog povjesničara, gdje bi se ovakav izbor još i mogao opravdati, već o običnom potpredsjedniku Federacije, što je obično neuticajna, protokolarna pozicija.
Pudarić mi je, u posljednje vrijeme, izuzetno antipatičan, ali ovdje sam apsolutno na njegovoj strani.
-
starisalko
#19410 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Upravo to uhljebljava ih u DFlerdi wrote:Vlada FBiH imenuje Upravni odbor koji onda imenuje direktora. UO koji je sada u KCUS i koji je imenovao Mesihovića je SDP-ov. Nećemo se sad praviti ludi. Nismo djeca @johntra.johntra wrote:@lerdi..Vlada FBiH ne imenuje direktora KCUS, kao ni Federalno ministarstvo zdravstva...![]()
-
StupskaBitanga
#19411 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ne zna se čiji u čijoj i ko tu kome i kako podapinjeBanksy wrote:Dva su odgovora,PapakizSarajeva wrote:I tako, "bez" saglasnosti DF-a, Sanko postade direktor KCUS-a ... Zeljko, Zeljko ... Kome ti prasinu u oci bacas ?
Dobih danas mail od OO DF Stari Grad, demantij, kunu se mrtvom majkom da DF nije "aminovao" ovo... E eto, jedan pervetit i konvertit iz SDP-a, koji sigurno nema nista zajednickog sa SDA postade direktor KCUS-a. Ko li ga je "instalirao" gore, Boze dragi ???
Otici cu u OO i jebati nekome mater tamo, a i u centralu ....
Mesihović je u DF-u, DF laže,
Mesihović nije u DF-u, već u SDP-u, SDA i SDP i dalje sarađuju i imenuju jedni drugima kadrove, Izetbegović aminuje Mesihovića, Nikšić Selmana, a DF je tu da šuti, diže ruke i formalno obnaša vlast, a to je još gore ...
Ili ...?
- lerdi
#19412 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Kad je bio Ekmečićev asistent? Stvarno nemam pojma o tim nekim detaljima kada je njegova biografija u pitanju. To što je bio diplomatski savjetnik Špiriću i kao ambasador odgovarao Ivaniću meni ništa ne znači iskreno. Ne vidim kako ga to svrstava bilo gdje jer je to radio za pare. Špiriću je bio godinu dana savjetnik jer mu je vjerovatno neko poput Šoje i trebao da ga malo usmjeri kada je diplomatija u pitanju. Čovjek je dobitnik ordena časti, iskusni diplomata i mislim da je najbolji i od ponuđenih kandidata za podpredsjednika i predsjednika federacije. Ja više volim gledati nekoga kao Šoja na bilo kakvoj funkciji nego nekoga kao što je Čavara. DF je očito išao da nađe najkvalitetniji kadar i taj kadar je bio vanstranački. Bolje i to nego da su nekoga na silu ugurali i uhljebili.Banksy wrote:Ako DF nije bio u stanju u svojim redovima, u cijelom Sarajevu i Federaciji BiH naći Srbina koji bi pristojno i kvalitetno obavljao funkciju potpredsjednika Federacije već posežu za Špirićevim, Ivanićevim, Ekmečićevim kadrom, onda je to zaista sramotno.
-
StupskaBitanga
#19413 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
pa zar ovo to nije to to
Bolje i to nego da su nekoga na silu ugurali i uhljebili
- lerdi
#19414 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Jako je nekoretno ubacivati se u prepisku između dva druga sagovornika a da pri tome ne odgovoriš na konkrento postavljeno pitanje par postova iznad. Zamolio bih te da odgovoriš ako ti nije problem. Stvarno me zanima tvoj odgovor.starisalko wrote:Upravo to uhljebljava ih u DFlerdi wrote:Vlada FBiH imenuje Upravni odbor koji onda imenuje direktora. UO koji je sada u KCUS i koji je imenovao Mesihovića je SDP-ov. Nećemo se sad praviti ludi. Nismo djeca @johntra.johntra wrote:@lerdi..Vlada FBiH ne imenuje direktora KCUS, kao ni Federalno ministarstvo zdravstva...![]()
- ultima_palabra
#19415 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pa direktor nije običan kadar, on može u svakom trenutku biti smijenjen. Glupo bi bi bilo od SDP-a da imenuje Šanku bez dogovora sa SDA (i DF), kad bi on bio smijenjen za 2-3 mjeseca kad se formira novi UO. Zato mislim da je ovdje bila neka vrsta dogovora.lerdi wrote:Vlada FBiH imenuje Upravni odbor koji onda imenuje direktora. UO koji je sada u KCUS i koji je imenovao Mesihovića je SDP-ov. Nećemo se sad praviti ludi. Nismo djeca @johntra.johntra wrote:@lerdi..Vlada FBiH ne imenuje direktora KCUS, kao ni Federalno ministarstvo zdravstva...![]()
Također je indikativno da nije bilo drugih kandidata.
- lerdi
#19416 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Po čemu je imenovanje jednog iskusnog diplomate i profesora na jednu ovakvu funkciju uhljebljavanje. Po meni je uhljebljavanje ovo što je SDA uradila sa Melikom iz Bugojna. De mi reci koji su to kriteriji koje bi trebao ispunjavati neko za jednu ovakvu funkciju? Funkcija sama po sebi ne nosi neki značaj ali po meni puno ljepše izgleda kad je na istoj bivši ambasador i nosioc ordena legije časti, nego neko čija je referenca da je predsjednik KO neke stranke i da je na proteklm izborima odradio odličan posao za stranku.StupskaBitanga wrote:pa zar ovo to nije to toBolje i to nego da su nekoga na silu ugurali i uhljebili
- Banksy
#19417 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Zna se, ovo je dogovor, nema tu nikakovg podapinjanja. Bakir i Zlatko se i dalje rastaljuju, a DF ih pokriva.StupskaBitanga wrote:Ne zna se čiji u čijoj i ko tu kome i kako podapinjeBanksy wrote:
O samovolji SDP-a može biti riječi samo u slučaju da ga sad ili sutra skinu, što je malo vjerovatno.
Šoja je daleko veći skandal ...
- lerdi
#19418 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Naravno da nije običan kadar ali radi se o tome da je Mesihović sebi sada napravio pravo dobru poziciju kada se pokrene priča o njegovoj smjeni. Nisam siguran da razrješenje dužnosti ide baš tako glatko kako se misli. Mislim da se mora navesti baš dobar razlog za smjenu ili mora odstupiti sam. Ukoliko ga tek tako smijene može se desiti novi slučaj Kamočaji koji je smijenjen pa vračen na posao direktora službe za zapošljavanje ili mu mogu ponuditi neko mjesto direktora klinike pa da sam ode. SDP-ovici sada zauzimaju pozicije za vrijeme koje dolazi.ultima_palabra wrote:Pa direktor nije običan kadar, on može u svakom trenutku biti smijenjen. Glupo bi bi bilo od SDP-a da imenuje Šanku bez dogovora sa SDA (i DF), kad bi on bio smijenjen za 2-3 mjeseca kad se formira novi UO. Zato mislim da je ovdje bila neka vrsta dogovora.lerdi wrote:Vlada FBiH imenuje Upravni odbor koji onda imenuje direktora. UO koji je sada u KCUS i koji je imenovao Mesihovića je SDP-ov. Nećemo se sad praviti ludi. Nismo djeca @johntra.johntra wrote:@lerdi..Vlada FBiH ne imenuje direktora KCUS, kao ni Federalno ministarstvo zdravstva...![]()
-
StupskaBitanga
#19419 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
http://www.klix.ba/vijesti/bih/sda-zaht ... /150115071Banksy wrote:Zna se, ovo je dogovor, nema tu nikakovg podapinjanja. Bakir i Zlatko se i dalje rastaljuju, a DF ih pokriva.StupskaBitanga wrote:Ne zna se čiji u čijoj i ko tu kome i kako podapinjeBanksy wrote:
O samovolji SDP-a može biti riječi samo u slučaju da ga sad ili sutra skinu, što je malo vjerovatno.
Šoja je daleko veći skandal ...
- lerdi
#19420 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Jel sad išta jasnije? 
- It_is_a_Leclerc
#19421 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pa kakve veze ima što je nje.e. gospodin Šoja radio u Špirićevom kabinetu ?! Pa zar vi mislite da, ako je Špirić ministar, onda cijelo ministarstvo se puni SNSD-ovim kadrovima ?! Pa to je baš luda konstrukcija.
Podrška Šoji. Izuzetno sposoban ambasador.
Podrška Šoji. Izuzetno sposoban ambasador.
- karanana
#19422 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
fino guraju mladu nadu ustamujica. vec nekoliko dana se uz placene oglase prati njegova turneja u briselu.
-
Innovation
-
oakville
#19424 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
U sklopu borbe za nova radna mjesta i NATO integracije cjelovitog i suverenog kantona Sarajevo potrebno je osnažiti kadrovsku bazu i kvalitet finansijskih tokovaultima_palabra wrote:Pa direktor nije običan kadar, on može u svakom trenutku biti smijenjen. Glupo bi bi bilo od SDP-a da imenuje Šanku bez dogovora sa SDA (i DF), kad bi on bio smijenjen za 2-3 mjeseca kad se formira novi UO. Zato mislim da je ovdje bila neka vrsta dogovora.lerdi wrote:Vlada FBiH imenuje Upravni odbor koji onda imenuje direktora. UO koji je sada u KCUS i koji je imenovao Mesihovića je SDP-ov. Nećemo se sad praviti ludi. Nismo djeca @johntra.johntra wrote:@lerdi..Vlada FBiH ne imenuje direktora KCUS, kao ni Federalno ministarstvo zdravstva...![]()
- Banksy
#19425 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
oakville wrote:
U sklopu borbe za nova radna mjesta i NATO integracije cjelovitog i suverenog kantona Sarajevo potrebno je osnažiti kadrovsku bazu i kvalitet finansijskih tokova![]()