Sto vise kontam o zadnje dvije sezone sve mi manje "sjeda"

Ko da je neka druga serija u pm.
Bran-Kontam da je 3er i hajde svi manje vise znamo sta je to,al sta je on konkretno uradio u ovim dogadjajima u zadnje dvije sezone.Mislim ima ona teorija da je on dirigent svega,al malo toga imamo s njegove strane da bi to bilo realno.Izgleda da je najveca stvar koju je sadasnji 3er uradio bila ta da je dohako Littlefingeru,a ostalo se sve odigrao igrom slucaja

A i to "dohako" je tesko progutat obzirom da je frajer promrljao neke rijeci i usput ih rekao Sansi da bi svi automatski povjerovali na rijec Starkovima iako nisu imali nikakvih fizickih dokaza.Mislim hocu da vjerujem da je on dirigirao sve ove dogadjaje,al kazem nema nista sto bi to poduprlo.Vecina ljudi to samo pretpostavlja.
Jon-U prosloj sezoni jos i solidan,al u ovoj zadnjoj je totalno iskasapljen.Uvijek me nerviralo kako je Jon u seriji lik koji ne moze uradit pogresno,koji uopste ne misli pogresno,djeluje cak pomalo i mutavo,dok je u knjizi frajer inteligentan,hrabar,fenomenalan komandant (nesto sto je u seriji postalo upitno).U knjizi ima i malo tog sivila u njegovom liku.Recimo u seriji su napravili da je on izboden jer je propustio Wildlinge dole kako bi se svi zajedno borili.I to kad pogledas kontas da su ovi sto su ga izboli definitivno u krivu i da je on tu definitivno dobrica.U knjigama je to pak drugacije,osim sto odluci propustit wildlinge,on i prije nego sto su ga ubili (i ozivili) odluci da krene na Winterfell jer tamo kao Ramsay drzi Aryu (koja je ustvari Jeyne Poole).Dakle on svjesno hoce da prekrsi svoju zakletvu i krene u osvetu,dok se u seriji to predstavilo tako da je on ubijen pa ozivljen,a zakletva i sve sto ide s njom i ne dolazi u pitanje.Bit ce vala interesantno vidjet kakav ce Jon bit kad se ozivi u knjizi (ako ga ozive

)Beric je jednom rekao da svaki put kada bude ozivljen,jedan dio njega ode i apsolutno sam misljenja da ce i Jon dozivjet neku promjenu u knjizi,dok je u seriji ostao apsolutno isti prije i poslije smrti.Samim tim bit ce fenomenalno vidjet kako ce se stvari dalje odvijat u knjizi.
Daenerys-Iako ljudi govore da su kao klice ludila bile tu od pocetka,ja i nisam bas siguran.Mislim da je Martin u knjizi postavio temelje da moze otic i na jednu i na drugu stranu poslije,slicno kao ovi u seriji (znamo sta su izabrali

.) Ipak mislim da je tu bilo dosta pozitivnijih strana njenog karaktera negoli onih negativnih,ali vidjet cemo jos sta ce se desit u knjizi.Mislim da ce joj sudbina (sto se tice smrti) bit ista,ali nisam nesto uvjeren da ce do nje doci ovim mad queen fazonom nego na neki drugi nacin.Stavise,nisam siguran ni dal ce Tyrion uopste bit desna ruka Daenerys kao sto je bio u seriji,a ako ne bude to bi vec moglo imat ozbiljne implikacije na Denerisinu sudbinu u knjizi u odnosu na seriju.I da,da li je iko primijetio kako krajem seste sezone,Daenerys bez problema da nezavisnot Yari tamo i kaze da ko god hoce,mora samo pitat i to je to.Da bi onda u osmoj sezoni ili u sedmoj,Daenerys iz nekog razloga bila apsolutno protiv nezavisnosti Sjevera
Sansa-Svidjelo mi se to sto je nekako kao naucila nesto iz gresaka svih oko sebe,al kako su je samo zadnje dvije sezone nekim isforsanim fazonima pravili mega,ekstra pametnom,to uopste nije bilo fino za gledat.Kako su Daenerys nabrzinu napravili ludom,tako su i Sansu nabrzinu napravili pametnom.
Arya-Nema se sta rec o ovoj osobi koja biva izbodena 5-6 puta u stomak,zatim pliva po prljavoj rijeci i izvuce se ziva.Mala je j3bena ex machina.
Sam-Trebao poginut u trecoj epizodi.Znaci u romanu nema sanse da ce Martin stavit Sama na prvu liniju i ostavit ga u zivotu

Al eto ovi su ga haman ostavili samo da bi na kraju mogao izvadit knjigu u onoj cringe sceni,a uz to je morao i odrzat govor o demokratiji
Tyrion-j3bes mi sve,al najvise mi je zao sto su njega iskasapili.Jedva cekam da vidim sta ce sa njim bit u knjigama.U zadnje dvije sezone su ga napravili takvim da kao da se boji vidjet kap krvi,dok je u knjizi on patuljak koji se hoce napit krvi