Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
banjaluka078
Moderator

#19376 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by banjaluka078 »

Image

Image

Image
drogon2

#19377 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by drogon2 »

Jedva cekam ovaj dokumentarac u ponedjeljak.Vjv ce bit bolji od citave osme sezone :D
MarlboroGold

#19378 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by MarlboroGold »

Koji dokumentarac?
drogon2

#19379 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by drogon2 »

MarlboroGold wrote:Koji dokumentarac?
pa bit ce taj dokumentarac kao neka bonus epizoda u ponedjeljak.Msm da se zove Last Watch,trajat ce 2h.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#19380 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

dolazi evo na HBO GO gledam 27.5.
Igra prijestolja: Posljednja straža
GAME OF THRONES: THE LAST WATCH2019|iza kamere, dokumentarni|15+

Godinu dana priznata britanska producentica Jeanie Finlay nije se micala sa seta HBO-ove hit-serije IGRA PRIJESTOLJA bilježeći stvaranje njezine najambicioznije i najsloženije sezone. S premijerom tjedan dana nakon završnice sezone, dokumentarac u trajanju od dva sata pod nazivom IGRA PRIJESTOLJA: POSLJEDNJA STRAŽA uranja duboko u krv i blato da bi otkrio tugu i trijumfe uključene u izazove oživljavanja zamišljenog svijeta Westerosa u veoma stvarnim studijima, na poljima i parkiralištima Sjeverne Irske. Napravljen s dosad nezabilježenim pristupom setu, dokumentarni film POSLJEDNJA STRAŽA detaljno je izvješće iz rovova produkcije, prati ekipu i glumce dok se bore s ekstremnim vremenskim prilikama, kažnjava rokove i obožavatelje uvijek željne da unaprijed doznaju što će se dogoditi. Ovo nije samo dokumentarac o snimanju sezone nego i smiješna i srceparajuća priča ispričana duhovitošću i intimnošću, o gorko-slatkom užitku stvaranja svijeta od kojeg se onda moraš oprostiti.

Redatelj Jeanie Finlay
Država SAD
Dužina 108 min
Dostupno od 27-05-2019
MarlboroGold

#19381 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by MarlboroGold »

Hajd valja i to odgledati.

Image

Image
Coconut

#19382 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Coconut »

Image
annoy

#19383 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by annoy »

Sad sam tek pogledala sve...kakvo sranje :)
pici

#19384 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

sHa ste ocekivale...ovo

Image

e nemre bitcHulja zasluzeno... :thumbup:

Image

toooo joniii boy svaka ti dala... next please :izet: :mrgreen:
pici

#19385 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

u spomen na majku zmajeva... fHeministinje i hipsteri na Haparatima
banjaluka078
Moderator

#19386 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by banjaluka078 »

Image

Image

Image
pici

#19387 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

kad se sve doda i oduzme za mene najbolja serija ikad... GoT fHorewer :thumbup:

alibaba_i_30_godina

#19388 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by alibaba_i_30_godina »

Gori su ovi što su toliko protiv Dany i što se bore iz petnih žila.

Hajde šta vama smeta tu u tom karakteru, a ne smeta u drugim? Eto vas ko Sansa, ljubomorni samo zbog moći i ljepote. :lol:
bunk

#19389 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by bunk »

Kome smeta stormborn mother of dragons?
Cregan

#19390 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Cregan »

banjaluka078 wrote:
90minut wrote:
Koliko si na citanju izgubila života. :D
Čitanje jeste život.
"The reader lives a thousand lives before he dies. The man who never reads lives only one." - Jojen Reed, A Dance with Dragon
pici

#19391 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

znate kaste procitat nesta od debelog...

Image

nikad :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Pitarrr82

#19392 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Pitarrr82 »

:lol: :lol: :lol: :lol:
ferratilis

#19393 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by ferratilis »

Kad god pocnem citat prvu knjigu, skontam da je nezavrsen proizvod i ne da mi se nikako nastaviti. :( Samo prvi dio ima vise stranica nego citava LotR trilogija.
banjaluka078
Moderator

#19394 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by banjaluka078 »

Cregan wrote:
"The reader lives a thousand lives before he dies. The man who never reads lives only one." - Jojen Reed, A Dance with Dragon
Knjiški moljac, najsretnija s knjigama. :)
banjaluka078
Moderator

#19395 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by banjaluka078 »

bunk wrote:Kome smeta stormborn mother of dragons?

She'll always be my queen. :)

Image
drogon2

#19396 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by drogon2 »

Sto vise kontam o zadnje dvije sezone sve mi manje "sjeda" :D Ko da je neka druga serija u pm.

Bran-Kontam da je 3er i hajde svi manje vise znamo sta je to,al sta je on konkretno uradio u ovim dogadjajima u zadnje dvije sezone.Mislim ima ona teorija da je on dirigent svega,al malo toga imamo s njegove strane da bi to bilo realno.Izgleda da je najveca stvar koju je sadasnji 3er uradio bila ta da je dohako Littlefingeru,a ostalo se sve odigrao igrom slucaja :D A i to "dohako" je tesko progutat obzirom da je frajer promrljao neke rijeci i usput ih rekao Sansi da bi svi automatski povjerovali na rijec Starkovima iako nisu imali nikakvih fizickih dokaza.Mislim hocu da vjerujem da je on dirigirao sve ove dogadjaje,al kazem nema nista sto bi to poduprlo.Vecina ljudi to samo pretpostavlja.

Jon-U prosloj sezoni jos i solidan,al u ovoj zadnjoj je totalno iskasapljen.Uvijek me nerviralo kako je Jon u seriji lik koji ne moze uradit pogresno,koji uopste ne misli pogresno,djeluje cak pomalo i mutavo,dok je u knjizi frajer inteligentan,hrabar,fenomenalan komandant (nesto sto je u seriji postalo upitno).U knjizi ima i malo tog sivila u njegovom liku.Recimo u seriji su napravili da je on izboden jer je propustio Wildlinge dole kako bi se svi zajedno borili.I to kad pogledas kontas da su ovi sto su ga izboli definitivno u krivu i da je on tu definitivno dobrica.U knjigama je to pak drugacije,osim sto odluci propustit wildlinge,on i prije nego sto su ga ubili (i ozivili) odluci da krene na Winterfell jer tamo kao Ramsay drzi Aryu (koja je ustvari Jeyne Poole).Dakle on svjesno hoce da prekrsi svoju zakletvu i krene u osvetu,dok se u seriji to predstavilo tako da je on ubijen pa ozivljen,a zakletva i sve sto ide s njom i ne dolazi u pitanje.Bit ce vala interesantno vidjet kakav ce Jon bit kad se ozivi u knjizi (ako ga ozive :D )Beric je jednom rekao da svaki put kada bude ozivljen,jedan dio njega ode i apsolutno sam misljenja da ce i Jon dozivjet neku promjenu u knjizi,dok je u seriji ostao apsolutno isti prije i poslije smrti.Samim tim bit ce fenomenalno vidjet kako ce se stvari dalje odvijat u knjizi.

Daenerys-Iako ljudi govore da su kao klice ludila bile tu od pocetka,ja i nisam bas siguran.Mislim da je Martin u knjizi postavio temelje da moze otic i na jednu i na drugu stranu poslije,slicno kao ovi u seriji (znamo sta su izabrali :D .) Ipak mislim da je tu bilo dosta pozitivnijih strana njenog karaktera negoli onih negativnih,ali vidjet cemo jos sta ce se desit u knjizi.Mislim da ce joj sudbina (sto se tice smrti) bit ista,ali nisam nesto uvjeren da ce do nje doci ovim mad queen fazonom nego na neki drugi nacin.Stavise,nisam siguran ni dal ce Tyrion uopste bit desna ruka Daenerys kao sto je bio u seriji,a ako ne bude to bi vec moglo imat ozbiljne implikacije na Denerisinu sudbinu u knjizi u odnosu na seriju.I da,da li je iko primijetio kako krajem seste sezone,Daenerys bez problema da nezavisnot Yari tamo i kaze da ko god hoce,mora samo pitat i to je to.Da bi onda u osmoj sezoni ili u sedmoj,Daenerys iz nekog razloga bila apsolutno protiv nezavisnosti Sjevera :lol:

Sansa-Svidjelo mi se to sto je nekako kao naucila nesto iz gresaka svih oko sebe,al kako su je samo zadnje dvije sezone nekim isforsanim fazonima pravili mega,ekstra pametnom,to uopste nije bilo fino za gledat.Kako su Daenerys nabrzinu napravili ludom,tako su i Sansu nabrzinu napravili pametnom.

Arya-Nema se sta rec o ovoj osobi koja biva izbodena 5-6 puta u stomak,zatim pliva po prljavoj rijeci i izvuce se ziva.Mala je j3bena ex machina.

Sam-Trebao poginut u trecoj epizodi.Znaci u romanu nema sanse da ce Martin stavit Sama na prvu liniju i ostavit ga u zivotu :lol: Al eto ovi su ga haman ostavili samo da bi na kraju mogao izvadit knjigu u onoj cringe sceni,a uz to je morao i odrzat govor o demokratiji :lol:

Tyrion-j3bes mi sve,al najvise mi je zao sto su njega iskasapili.Jedva cekam da vidim sta ce sa njim bit u knjigama.U zadnje dvije sezone su ga napravili takvim da kao da se boji vidjet kap krvi,dok je u knjizi on patuljak koji se hoce napit krvi :D
pici

#19397 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

u knjizi ce debeli jos vise razocarat fanove, zivi bili pa vidjeli... pizdi se sbog Danyeve smrti a debeli ce i Jona smaknut i Tiryiona :izet: koji ce tu tek curkuz nastat :mrgreen: ovo je od D&D inekako jos spanska limunada sa umetkom turske safunice :mrgreen:

https://www.klix.ba/magazin/george-r-r- ... /190524027

George R.R. Martin spreman ići u zatvor ako ne završi knjigu o Igri prijestolja do ljeta 2020.

rekoh cirkuz :lol: :lol: :lol:
drogon2

#19398 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by drogon2 »

Ma nece,a i da hoce,trubim ovdje duze vrijeme kako nije bitno sta se desi,nego na koji nacin :D

Quaithe: The glass candles are burning. Soon comes the pale mare, and after her the others. Kraken and dark flame, lion and griffin, the sun's son and the mummer's dragon. Trust none of them. Remember the Undying. Beware the perfumed seneschal.

Daenerys: Reznak? Why should I fear him? If you have some warning for me, speak plainly. What do you want of me, Quaithe?

Quaithe: To show you the way.

Nesto sto je totalno iskljuceno iz serije.Mislim znam da su Victarion,Jon Connington,Aegon,Quentin,Moqorro iskljuceni.Al ova ovdje spominje i lava (Tyriona),pa mi je zbog toga interesantno. :D
annoy

#19399 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by annoy »

Sam grandmaester :lol:

Unsullied idu u Naath :lol:

Jona protjerali u NW :lol:

Bran9000 kralj :lol:

Sve gluplje od glupljeg
drogon2

#19400 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by drogon2 »

annoy wrote:Sam grandmaester :lol:

Unsullied idu u Naath :lol:

Jona protjerali u NW :lol:

Bran9000 kralj :lol:

Sve gluplje od glupljeg
Zaboravio si spomenut Bronna kao Lorda Highgardena :-)
Post Reply