Njemu i Cirilu je prece cestitati danasnji blagdan...Alfons Kauders wrote:Naravno, komsiji prvomglockov kolac wrote:Jel i Hafisu?Alfons Kauders wrote:Drage kolege, sretan Božić!
Hristos se rodi!
Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
-
glockov kolac
#19376 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
- argyle
#19377 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Nu2, gost Stjepan Mesic
- seln
#19378 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Provokacija !argyle wrote:
Nu2, gost Stjepan Mesic
Pa zar na Hafisov najveci praznik?
-
zenit dozic
#19379 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Sad i u domovini majorizirajuseln wrote:Provokacija !argyle wrote:
Nu2, gost Stjepan Mesic
Pa zar na Hafisov najveci praznik?
- jao_situacije
#19380 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
U septembru 1993. donesena je naredba da se napušteni stanovi radnika Sokola dodijele ljudima iz HVO-a čiji su prigradski stanovi bili pod okupacijom. Tih dana na vrata mu je došao bivši radnik preduzeća Soko, s papirom koji je potpisao Čović, ističući da je Markovinov stan dodijeljen njemu
Profesor Roko Markovina, nekada jedan od čelnih ljudi mostarskog Sokola, bivši zastupnik SDBiH u Skupštini BiH, kasnije dekan Strojarskog fakulteta u Splitu, ispričao je kako ga je predratni student i radni kolega Dragan Čović, lider HDZ BiH i predsjedavajući Predsjedništva BiH, izbacio iz Sokola, stana, ali i Mostara.
Markovina je 70-ih godina bio Čovićev profesor, a kasnije ga je kao direktor zadužen za razvoj tehnologije u “Sokolu” zaposlio u toj firmi. Markovina je kao zapovjednik Civilne zaštite Mostara ušao u “Soko” sredinom 1992.godine, nakon što su protjerani pripadnici JNA koji su opljačkali i minirali postrojenja. Cilj mu je bio da što skorije osposobi pogone za proizvodnju, prenose Novosti.
– Nakon tri-četiri dana došao je Čović u maskirnoj uniformi sa rješenjem potpisanim od Mate Bobana, a u ime HVO-a, da se on postavlja na mjesto novog glavnog direktora Zrakoplovne industrije “Soko” u Mostaru. Tu odluku smo morali prihvatiti, makar smo znali da to u tom času nije bilo najbolje rješenje – kaže Markovina za Novosti, te dodaje da je nastavio sa proizvodnjom sve do maja 1993.godine i početka sukoba sa Bošnjacima.
– Unatoč tome što sam bio jedan od projektanata i voditelj tehnologije gradnje tog projekta, tadašnja uprava s Čovićem na čelu sama je birala koga će zvati. Očito im nisam bio podoban jer sam bio i ostao član SDP-a BiH, na izborima 1990. izabran za zastupnika u Vijeću građana Skupštine BiH – ističe Markovina, koji je zbog svojih političkih stavova i protivljenja projektu tzv “Herceg-Bosne” na kraju ostao i bez stana.
Za tu epizodu, nakon koje je napustio Mostar, direktno je, kaže, odgovoran Čović. U septembru 1993. donesena je naredba da se napušteni stanovi radnika Sokola dodijele ljudima iz HVO-a čiji su prigradski stanovi bili pod okupacijom. Tih dana na vrata mu je došao bivši radnik preduzeća Soko, s papirom koji je potpisao Čović, ističući da je Markovinov stan dodijeljen njemu.
– U pisarnici suda sam potom našao dokument u kojem je kao razlog ovog čina navedeno da sam nedostupan ili na neprijateljskom teritoriju, što je omogućavalo donošenje takvih odluka, iako sam u tom trenutku bio poslanik u Skupštini i premda su svi znali da sam u Mostaru – kaže Markovina koji je, nakon što mu niko nije želio pružiti pomoć i u želji da izbjegne daljnju eskalaciju sukoba s naoružanim čovjekom na svom pragu, odlučio napustiti Mostar.
– To je pitanje obraza. Nikad mu se nisam bio zamjerio ni po čemu. Pomogao sam mu ako sam mu mogao pomoći, svakako nisam odmagao. Čak je s ekipom iz Sokola spavao kod mene u Lumbardi, kad smo došli u Korčulu dogovarati s brodogradilištem Inkobrod projekt ‘Morski minibus’. Besplatno, naravno. To je bilo takvo vrijeme. I moralno i ljudski i odgojno i stranački bio sam protiv toga što on radi. I on je to znao, naravno. Nikad kasnije nisam bio s njim u komunikaciji, čak sam izbjegavao takvu mogućnost. Čak ni u isti autobus ne ulazim s takvima – veli Markovina.
Čovićevo ime nije, dakle, bilo samo na zahtjevima za prisilni rad, već i na papirima za politički motivirane deložacije onih koji nisu bili na strani projekta čiji su arhitekti pravomoćno osuđeni u Hagu, navode Novosti.
-
Hafis
#19381 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Hoću da odgovorim na jedan PP. Mislim da član zna da se njemu obraćam:
Ono što me pitaš, još uvijek neće ovdje zaživiti. Bilo je dosta govora o skorom uvođenju i potrebi nabavke istih, ali izgleda da kratkoročno nema ništa od toga. Pod tim mislim sigurno ne u ovoj godini sigurno. Otprilike znam i razloge, ali to već nije za javnost.
Kada se bude pričalo o tome, javit ću ti se svakako, pošto su mi informacije te vrste dostupnije nego običnom smrtniku.
Žao mi je što ovako javljam, ali stvarno se ne kužim u način maniopulacije PP-ovima na ovom forumu. Nekakav zastario sistem, još iz doba austrougarske. Inbox mi je prepun (50) a nemam živaca tražiti kako se to briše, a poruka mi ode tek iz 87 pokušaja. Znao sam prije, ali sam više i zaboravio.
Ono što me pitaš, još uvijek neće ovdje zaživiti. Bilo je dosta govora o skorom uvođenju i potrebi nabavke istih, ali izgleda da kratkoročno nema ništa od toga. Pod tim mislim sigurno ne u ovoj godini sigurno. Otprilike znam i razloge, ali to već nije za javnost.
Kada se bude pričalo o tome, javit ću ti se svakako, pošto su mi informacije te vrste dostupnije nego običnom smrtniku.
Žao mi je što ovako javljam, ali stvarno se ne kužim u način maniopulacije PP-ovima na ovom forumu. Nekakav zastario sistem, još iz doba austrougarske. Inbox mi je prepun (50) a nemam živaca tražiti kako se to briše, a poruka mi ode tek iz 87 pokušaja. Znao sam prije, ali sam više i zaboravio.
- wonkaw
- Location: daleko od fukare i lopova, jos dalje od hodza i popova
#19382 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Skoro su pandu skinuli sa liste ugrozeni zivotinja, nadati se da ce i Covica jednog dana.jao_situacije wrote:U septembru 1993. donesena je naredba da se napušteni stanovi radnika Sokola dodijele ljudima iz HVO-a čiji su prigradski stanovi bili pod okupacijom. Tih dana na vrata mu je došao bivši radnik preduzeća Soko, s papirom koji je potpisao Čović, ističući da je Markovinov stan dodijeljen njemu
Profesor Roko Markovina, nekada jedan od čelnih ljudi mostarskog Sokola, bivši zastupnik SDBiH u Skupštini BiH, kasnije dekan Strojarskog fakulteta u Splitu, ispričao je kako ga je predratni student i radni kolega Dragan Čović, lider HDZ BiH i predsjedavajući Predsjedništva BiH, izbacio iz Sokola, stana, ali i Mostara.
Markovina je 70-ih godina bio Čovićev profesor, a kasnije ga je kao direktor zadužen za razvoj tehnologije u “Sokolu” zaposlio u toj firmi. Markovina je kao zapovjednik Civilne zaštite Mostara ušao u “Soko” sredinom 1992.godine, nakon što su protjerani pripadnici JNA koji su opljačkali i minirali postrojenja. Cilj mu je bio da što skorije osposobi pogone za proizvodnju, prenose Novosti.
– Nakon tri-četiri dana došao je Čović u maskirnoj uniformi sa rješenjem potpisanim od Mate Bobana, a u ime HVO-a, da se on postavlja na mjesto novog glavnog direktora Zrakoplovne industrije “Soko” u Mostaru. Tu odluku smo morali prihvatiti, makar smo znali da to u tom času nije bilo najbolje rješenje – kaže Markovina za Novosti, te dodaje da je nastavio sa proizvodnjom sve do maja 1993.godine i početka sukoba sa Bošnjacima.
– Unatoč tome što sam bio jedan od projektanata i voditelj tehnologije gradnje tog projekta, tadašnja uprava s Čovićem na čelu sama je birala koga će zvati. Očito im nisam bio podoban jer sam bio i ostao član SDP-a BiH, na izborima 1990. izabran za zastupnika u Vijeću građana Skupštine BiH – ističe Markovina, koji je zbog svojih političkih stavova i protivljenja projektu tzv “Herceg-Bosne” na kraju ostao i bez stana.
Za tu epizodu, nakon koje je napustio Mostar, direktno je, kaže, odgovoran Čović. U septembru 1993. donesena je naredba da se napušteni stanovi radnika Sokola dodijele ljudima iz HVO-a čiji su prigradski stanovi bili pod okupacijom. Tih dana na vrata mu je došao bivši radnik preduzeća Soko, s papirom koji je potpisao Čović, ističući da je Markovinov stan dodijeljen njemu.
– U pisarnici suda sam potom našao dokument u kojem je kao razlog ovog čina navedeno da sam nedostupan ili na neprijateljskom teritoriju, što je omogućavalo donošenje takvih odluka, iako sam u tom trenutku bio poslanik u Skupštini i premda su svi znali da sam u Mostaru – kaže Markovina koji je, nakon što mu niko nije želio pružiti pomoć i u želji da izbjegne daljnju eskalaciju sukoba s naoružanim čovjekom na svom pragu, odlučio napustiti Mostar.
– To je pitanje obraza. Nikad mu se nisam bio zamjerio ni po čemu. Pomogao sam mu ako sam mu mogao pomoći, svakako nisam odmagao. Čak je s ekipom iz Sokola spavao kod mene u Lumbardi, kad smo došli u Korčulu dogovarati s brodogradilištem Inkobrod projekt ‘Morski minibus’. Besplatno, naravno. To je bilo takvo vrijeme. I moralno i ljudski i odgojno i stranački bio sam protiv toga što on radi. I on je to znao, naravno. Nikad kasnije nisam bio s njim u komunikaciji, čak sam izbjegavao takvu mogućnost. Čak ni u isti autobus ne ulazim s takvima – veli Markovina.
Čovićevo ime nije, dakle, bilo samo na zahtjevima za prisilni rad, već i na papirima za politički motivirane deložacije onih koji nisu bili na strani projekta čiji su arhitekti pravomoćno osuđeni u Hagu, navode Novosti.
- 512MB
#19383 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Poruke su ti na "on hold", markiras postojece i izbrisesHafis wrote:Hoću da odgovorim na jedan PP. Mislim da član zna da se njemu obraćam:
-
Hafis
#19384 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
512MB wrote:Poruke su ti na "on hold", markiras postojece i izbrisesHafis wrote:Hoću da odgovorim na jedan PP. Mislim da član zna da se njemu obraćam:
Znam ih markirati, ali nigdje ne vidim puljku delete ili remove.
A još gora mi je muka poslati poruku...Nekad mi ode, ali rijetko. obično me zajebaje s onim beskonačnim kome je šaljem a odabrao sam opciju reply.
Tako da sam ima dvije godine digao ruke od pp-a, niti ikada ulazim tamo.
- spreca
#19385 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
puljka delete ti je dole u desnom uglu kad to izaberes ides na Go i onda yes i to je toHafis wrote:512MB wrote:Poruke su ti na "on hold", markiras postojece i izbrisesHafis wrote:Hoću da odgovorim na jedan PP. Mislim da član zna da se njemu obraćam:
Znam ih markirati, ali nigdje ne vidim puljku delete ili remove.
A još gora mi je muka poslati poruku...Nekad mi ode, ali rijetko. obično me zajebaje s onim beskonačnim kome je šaljem a odabrao sam opciju reply.
Tako da sam ima dvije godine digao ruke od pp-a, niti ikada ulazim tamo.
-
Škobo Habu
#19386 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Sotona, lično.argyle wrote:
Nu2, gost Stjepan Mesic
http://www.dnevnik.ba/vijesti/knezovic- ... a-i-mesica
- seln
#19387 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Kad vidim nafurane klince kao ovog Knezovica, tacno me hvata srklet.Škobo Habu wrote:Sotona, lično.argyle wrote:
Nu2, gost Stjepan Mesic
Jesu li to u Hrvatskoj zabranili sex i alkohol, pa omladina visak hormona izbacuje pisuci gluposti?
- spreca
#19388 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Knezovic je teski lazov .....kod koga li je ucio ovu tehniku lazi .....ali nezna da se je posrao sebi na karijeru...raja ce ga ismijavati kao galijasevica i Lazanskog i ostale koji su se jeftino prodali a nema ih nigdje osim u nekom shou.....nedavno je Lazanskim pod obriso Tokaca i ovaj je cutao ko usran...kaze mu Tokaca...Ma nemas ti bolan pojma o zivotu samo izmisljas i lazesseln wrote:Kad vidim nafurane klince kao ovog Knezovica, tacno me hvata srklet.Škobo Habu wrote:Sotona, lično.argyle wrote:
Nu2, gost Stjepan Mesic
Jesu li to u Hrvatskoj zabranili sex i alkohol, pa omladina visak hormona izbacuje pisuci gluposti?
-
Ima Bosne_Bice Bosne
- Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.
#19389 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Pa za koji klinac onda @hafis "gine" na ovoj temi nego da nas uvjeri da nije dozivjela krah i da postoje izlazna vrata.zavrzlama wrote:Velikohrvatska politika je dozivjela toliki krah, da stvarno i da hoce nemaju izlaznih vrata. Jedino sto mogu je da se naguze dodiku i asistiraju za srpsku stvar u stilu" Kad smo nemocni da sami sebi pomognemo,da bar pomognemo nerprijatelju naseg neprijatelja"
-
Ima Bosne_Bice Bosne
- Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.
#19390 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Nacrtaj mu, inace ne kuzi.512MB wrote:Poruke su ti na "on hold", markiras postojece i izbrisesHafis wrote:Hoću da odgovorim na jedan PP. Mislim da član zna da se njemu obraćam:
- Streptokok
#19391 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
I neka oboji razlicitim bojama, da bolje moze razaznati.
- jao_situacije
#19392 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
ide čokolinda kod erdogana da on moli abu baketa da se napravi treći entitet
svašta
svašta
-
daddy-kool
- Alfons Kauders
#19394 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ovo fakat postaje komedija, sunce ti jebem 
-
Hafis
#19395 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Gotovo, rješena stvar 
- GeeTnT
#19396 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Jahhh...bice rijesena, ali nakon „Tisuću i jedne noći“...et, pa pocni brojat.
- jao_situacije
#19397 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
a najbolje od svega je prvi entitet, drugi entitet, treći entitet
eto ga dobili ste treći entitet na --- NO LINKS ---
čestitam
vidi blokirali po.skok.in.fo
opet majorizacija, e u pm više
-
Hafis
#19398 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Koliko znam lobira se za izmjene Izbornog zakona.
Treći se nigdje ne spominje osim na ovdje na forumu, na komentarima vijesti na Klixu i na tviter stranicama pojedinih nacionalsocijalista
Treći se nigdje ne spominje osim na ovdje na forumu, na komentarima vijesti na Klixu i na tviter stranicama pojedinih nacionalsocijalista
-
Novak20
#19399 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
NeJma od lobiranja za izmjene Izbornog zakona ništa. Ali eto, neka nije do Hrvatske i Hrvata da nisu pokušali.Hafis wrote:Koliko znam lobira se za izmjene Izbornog zakona.
- spreca
#19400 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Eh kad bi slijepac mogao progledatiIma Bosne_Bice Bosne wrote:Pa za koji klinac onda @hafis "gine" na ovoj temi nego da nas uvjeri da nije dozivjela krah i da postoje izlazna vrata.zavrzlama wrote:Velikohrvatska politika je dozivjela toliki krah, da stvarno i da hoce nemaju izlaznih vrata. Jedino sto mogu je da se naguze dodiku i asistiraju za srpsku stvar u stilu" Kad smo nemocni da sami sebi pomognemo,da bar pomognemo nerprijatelju naseg neprijatelja"