i na ilidži je onaj jedan njihov viječnik na strani senaida vočnjakaVjecitiStudent wrote:Netačno, zajedno su i u Gradskom vijeću i općini Centar.tvsabina wrote:Nadajmo se.It_is_a_Leclerc wrote:
Dali bi oni štošta da ih ta ista Sabina hoće i pogledati za koaliciju. Ali nije djevojka, kao ni cijela NS na metafetaminima da se samolikvidira koalicijom sa ovim neradnicima.
Za razliku od SDP-a , NS nikada nije koalirala sa SDA.
Nadajmo se da će tako i ostati !
Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#19376 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
-
VjecitiStudent
#19377 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Da pojednostavimo, imal' negdje vijeća da nisu sa SDA?
-
Albin Zuhric
#19378 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Vjeciti,
Nije tesko pogledati zapisinike sjednica svih tijela o kojima govorite, i vidjeti koliko puta smo glasali suprotno SDA, kritikovali ih, i kako ne cinimo vecinu sa njima na bilo kojem nivou.
Pozdrav
Nije tesko pogledati zapisinike sjednica svih tijela o kojima govorite, i vidjeti koliko puta smo glasali suprotno SDA, kritikovali ih, i kako ne cinimo vecinu sa njima na bilo kojem nivou.
Pozdrav
-
VjecitiStudent
#19379 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ko ono kad ste se složili da se POLA MILIONA maraka iz bijednog budžeta gradske uprave podijeli strankama?Albin Zuhric wrote:Vjeciti,
Pozdrav
Ili ono kad ste se složili da općina Centar potroši 7 miliona da bi se izvorska voda dovukla na Poljine?
Ili ono kad ste se složili da prostor državnog obdaništa na Mejtašu ode privatniku?
- Banksy
#19380 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Upravo, odličan termin.VjecitiStudent wrote:Nije to baš koalicija, nego više nešto poput simbiozeIt_is_a_Leclerc wrote:Dali bi oni štošta da ih ta ista Sabina hoće i pogledati za koaliciju. Ali nije djevojka, kao ni cijela NS na metafetaminima da se samolikvidira koalicijom sa ovim neradnicima.Banksy wrote:
Što bi se Ganićevi bojali Sabine?
Da se ne foliramo, svi NS prvaci ili bar većina njih su na SDA kazanu.
Mustafić direktor MESS-a 20 godina ručicama i haznom SDA, Tanović stan i sufinansiranje privatnog vrtića milošću SDA/SBiH vlade, Ćudić i Gratz na fakultetu najprominentnijeg i najnemoralnijeg SDA profitera E. Ganića, Valida Repovac druga rodica Bakira Izetbegovića, Nedeljko Despotović bivši SDA ministar, da ne čitam dalje sad sva imena.
Ukratko ''moderna i napredna fgr'' s hraniteljima u SDA. Ko voli, samo naprijed.
Nego, dobar Haverić sinoć, izvrstan. Velika je šteta što je u ofu, što se ne uključi aktivnije u javni život, bilo gdje i bilo kako. Veliki um, a neiskorišten za javno dobro. Velika šteta.
edit: i napomena, da se ne zaboravi, sve glasova što je NS dobila na ovim izborima dobila je zbog raspada SDP-a i tanke ponude na građanskoj ljevici, a najprije zbog velikog angažmana Peđe Kojovića, ruku da mu ljube, svi.
- biske
#19381 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
da poduplam pitanje, u slučaju da pk danas naleti...
biske wrote:Sve izvjesnije je da četvrtog neće biti. Glavu gore i nastavite raditi isto kao i do sada. Usput, zamolio bih za Vaš komentar kada je u pitanju današnja izjava Željka Komšića http://www.klix.ba/vijesti/bih/komsic-n ... /141015067Pedja Kojovic wrote:vjecitistudent
Zadovoljstvo zbog naseg relativnog uspjeha je "priguseno" ukupnim rezultatima izbora.
Zadovoljan sam cinjenicom da NS raste iz izbornog u izborni ciklus, pogotovo jer je nas rast, u odsustvu bolje rijeci, organski.
Pod pojmom organski podrazumijevam to sto nam se (u najvecem broju slucajeva) pridruzuju; ljudi koji zaista dijele nase svjetonazorske i politicke principe; ljudi koji u nama ne vide "alternativni, partijski biro za zaposljavanje" i koji se sporo ali dugorocno odlucuju na politicki angazman.
Procenti koje ste iznijeli u svom postu su rezultat nase neprisutnosti u mnogim sredinama van Sarajeva, Tuzle i Zenice i to ce, odmah nakon konacnih rezultata izbora (A s obzirom na dinamiku kojom CIK radi to ce potrajati nerazumno dugo) biti nas prioritet. (Ovdje posebno mislim na Banja Luku, Mostar i Brcko).
Posebno sam zadovoljan, i licno vrlo sretan, cinjenicom da je Dennis Gratz dobio direktni mandat u Predstavnickom domu Parlamenta FBiH.
Ipak, ono sto me najvise ohrabruje je kvalitet ljudi koje smo ponudili glasacima.
Mnogi od njih su za veliki dio javnosti nepoznati (Razlozi za njihovu anonimnost, s obzirom na njihove kvalitete i karijere je posebna tema - "vrijednosti i socijalno priznanje u nasem drustvu"), ali se, barem ja tako mislim, radi o izuzetno kvalitetnim ljudima. To mi daje vjeru da bolji dani za BiH sigurno dolaze, pa makar morali, a nadam se da necemo, cekati biolosku revoluciju.
Sve u svemu.
Ponosan na Dennisa Gratza.
Bio bih malo razocaran da nemamo 4 u SKS.
A ako bi do kraja brojanja glasova ipak osvojili i cetvrti mandat i time izbacili BOSS iz SKS - bio bih zadovoljniji.
(Jednostavan sam covjek, uzivam u malim zivotnim zadovoljstvima).
p.k.
s obzirom na to da ste i sami napisali ovdje.Pedja Kojovic wrote:Hvala svima koji nam cestitaju.
Od odluke DF-a (o svom koalicionom partneru) sada zavisi kakva nas vrsta borbe ocekuje u naredne 4 godine.
p.k.
-
zippoo87
#19382 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Banksy wrote:VjecitiStudent wrote:It_is_a_Leclerc wrote: Upravo, odličan termin.
Da se ne foliramo, svi NS prvaci ili bar većina njih su na SDA kazanu.
Mustafić direktor MESS-a 20 godina ručicama i haznom SDA, Tanović stan i sufinansiranje privatnog vrtića milošću SDA/SBiH vlade, Ćudić i Gratz na fakultetu najprominentnijeg i najnemoralnijeg SDA profitera E. Ganića, Valida Repovac druga rodica Bakira Izetbegovića, Nedeljko Despotović bivši SDA ministar, da ne čitam dalje sad sva imena.
Ukratko ''moderna i napredna fgr'' s hraniteljima u SDA. Ko voli, samo naprijed.
Nego, dobar Haverić sinoć, izvrstan. Velika je šteta što je u ofu, što se ne uključi aktivnije u javni život, bilo gdje i bilo kako. Veliki um, a neiskorišten za javno dobro. Velika šteta.
edit: i napomena, da se ne zaboravi, sve glasova što je NS dobila na ovim izborima dobila je zbog raspada SDP-a i tanke ponude na građanskoj ljevici, a najprije zbog velikog angažmana Peđe Kojovića, ruku da mu ljube, svi.
kontam ti poentu ali od kada su budzetska sredstva=SDA sredstva ?
- Banksy
#19383 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Od onda otkad SDA raspolaže njima i imenuje i daruje podobne po svojoj volji i kriterijima. Nešto kao, zašto Mujo, a ne Suljo, i otkud uopće Mujo, ako me razumiješ, a razumiješ.zippoo87 wrote:kontam ti poentu ali od kada su budzetska sredstva=SDA sredstva ?Banksy wrote:
Nebitno. Poštujem svačiji izbor. Reakcija je išla na @It_is_a_Leclerc komentar.
-
rajvosa1
#19384 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Albine ili Peđa,
molim vas kakvo je trenutnoo stanje sa brojem budućih zastupnika u SKS, tri ili četiri? Da li su tačne informacije da će zastupnici biti, ovim redom, Kojović, Ćudić, Forto i ako bude četvrti, Haverić.
unaprijed hva
molim vas kakvo je trenutnoo stanje sa brojem budućih zastupnika u SKS, tri ili četiri? Da li su tačne informacije da će zastupnici biti, ovim redom, Kojović, Ćudić, Forto i ako bude četvrti, Haverić.
unaprijed hva
-
Pedja Kojovic
#19385 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
rajvosa1
Dinamika kojom CIK objavljuje rezultate zasluzuje posebnu temu.
Ostalo je da se prebroji jos 20-tak % birackih mjesta.
Kako sada stvari stoje, izglednije je da cemo imati 3 a ne 4 poslanika.
Da li je treci Forto ili Haveric necemo sa sigurnoscu znati jos izvjesno vrijeme.
(S obzirom da je razlika u njihovim preferencijalnim glasovima manja od 20 to ce ostati neizvjesno dok se ne izbroji i tih par hiljada glasackih listica iz inostranstva, mobilnih timova, itd.)
Moja nadanja da cemo ipak imati 4 nisu toliko motivirana brojkom jer nema velike razlike izmedju 3 i 4 koliko zeljom da imamo odlican tim - a za odlican tim nam je potrebno i ono sto prof. Haveric unosi ali i ono sto ima Forto.
p.k.
Dinamika kojom CIK objavljuje rezultate zasluzuje posebnu temu.
Ostalo je da se prebroji jos 20-tak % birackih mjesta.
Kako sada stvari stoje, izglednije je da cemo imati 3 a ne 4 poslanika.
Da li je treci Forto ili Haveric necemo sa sigurnoscu znati jos izvjesno vrijeme.
(S obzirom da je razlika u njihovim preferencijalnim glasovima manja od 20 to ce ostati neizvjesno dok se ne izbroji i tih par hiljada glasackih listica iz inostranstva, mobilnih timova, itd.)
Moja nadanja da cemo ipak imati 4 nisu toliko motivirana brojkom jer nema velike razlike izmedju 3 i 4 koliko zeljom da imamo odlican tim - a za odlican tim nam je potrebno i ono sto prof. Haveric unosi ali i ono sto ima Forto.
p.k.
-
rajvosa1
#19386 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Hvala vam, Peđa, još jednom pokazujete da vam je stalo do ljudi. Zaslužili ste ovaj uspjeh, svako dobro vam želim
- LiP again
#19387 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Uz duzno postovanje prema Forti, ali velika steta bi bila da Haveric ne bude dio novog saziva i iskreno se nadam da ce u zavrsnici ipak sjesti u skupstinske klupe.
Kapacitet (i obraz) koji Tarik posjeduje zasluzuje puno vece domete. (i Kanton bi mu bio tijesan)
Kapacitet (i obraz) koji Tarik posjeduje zasluzuje puno vece domete. (i Kanton bi mu bio tijesan)
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#19388 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Slazem se, prof Haveric je elitni intelektualac, i tuzno bi bilo da ne udje u novi saziv skupstine. Ako vec ne moze na neki veci nivo ili poziciju. Licno sam glasao za njega.
I da, steta sto nismo
(mi glasaci) uspjeli 'nagurati' na 4. poslanika.
I da, steta sto nismo
-
Baton_Ilirski
#19389 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Steta sto glas u SA i V.Kladusi vrijedi vise nego u Zavidovicima ili Konjicu, pa neki mogu u federalni parlament sa 5000 ili 12500 a neki ne mogu ni sa 28 000..kako nakaradan izborni zakon fuj
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#19390 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Mi smo glasali koliko smo mogli. Na organima j stranke. Haveric j dugi po zasluzi (iza pk ) za ove glasove. Imao je gotovo pa brilijantne poslnicke intervencije. Da sam znala isli bismo ja i moji na preferencijalne glasove njima dvojici.-LIBERO- wrote:Slazem se, prof Haveric je elitni intelektualac, i tuzno bi bilo da ne udje u novi saziv skupstine. Ako vec ne moze na neki veci nivo ili poziciju. Licno sam glasao za njega.
I da, steta sto nismo(mi glasaci) uspjeli 'nagurati' na 4. poslanika.
-
romeomoraprezivjeti
#19391 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Cuj elitni intelektualac?!:-D 
-
VjecitiStudent
#19392 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Umjesto briljantnih poslaničkh intervencija, imaćemo zato briljantne poslaničke selfijeKatarinaKosaca wrote:Mi smo glasali koliko smo mogli. Na organima j stranke. Haveric j dugi po zasluzi (iza pk ) za ove glasove. Imao je gotovo pa brilijantne poslnicke intervencije. Da sam znala isli bismo ja i moji na preferencijalne glasove njima dvojici.-LIBERO- wrote:Slazem se, prof Haveric je elitni intelektualac, i tuzno bi bilo da ne udje u novi saziv skupstine. Ako vec ne moze na neki veci nivo ili poziciju. Licno sam glasao za njega.
-
NKVD
#19393 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Možda bi se Forto ili Čudićka mogli ustati i reći "izvolite gospodine Haveriću". Kao što je to onomad, iz drugih razloga, učinio Tanović. Forto je ionako manje za skupštine a više za kakve izvršne vlasti.
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#19394 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
VjecitiStudent wrote:Umjesto briljantnih poslaničkh intervencija, imaćemo zato briljantne poslaničke selfijeKatarinaKosaca wrote:Mi smo glasali koliko smo mogli. Na organima j stranke. Haveric j dugi po zasluzi (iza pk ) za ove glasove. Imao je gotovo pa brilijantne poslnicke intervencije. Da sam znala isli bismo ja i moji na preferencijalne glasove njima dvojici.-LIBERO- wrote:Slazem se, prof Haveric je elitni intelektualac, i tuzno bi bilo da ne udje u novi saziv skupstine. Ako vec ne moze na neki veci nivo ili poziciju. Licno sam glasao za njega.
-
rajvosa1
#19395 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Navijam za Fortu, čovjek je iz realnog sektora, nikad nije bio na budžetu. Haveriću, naravno, svaka čast.NKVD wrote:Možda bi se Forto ili Čudićka mogli ustati i reći "izvolite gospodine Haveriću". Kao što je to onomad, iz drugih razloga, učinio Tanović. Forto je ionako manje za skupštine a više za kakve izvršne vlasti.
-
bosančica-sunčica
#19396 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Baš elitni.romeomoraprezivjeti wrote:Cuj elitni intelektualac?!:-D
Nije on nikakav intelektualac,jer ga se sjećam iz njegove prljave igre pokušaja preuzimanja jedne katedre na FPN, za koju nije ispunjavao formalno-pravne uslove .Uz sve to još je bio njegov jadniji i bjedniji pokušaj diskreditovanja profesora u nekim novinama (čini mi se SAN),na čiju se fotelju nameračio. Služio se mizernim lažima i izmišljotinama....(ko fol njemu profesor prijeti...a ućutao je kad je Profa demantovao njegove laži, podviknuo FPN, i priprijetio tužbom ),a vrlo je upitan i taj "stepen" doktorata u Francuskoj,a pri tom njegov temljni fakultet nije bio "pravni iFPN".Što se ne ustoliči na ASU,jer mu gluma nije strana.
Njega bi NS trebala izbaciti iz svog članstva, jer bez obzira na njegov "intelektualizam",posjeduje snažni karijeristički potencijal, a nakon tih dešavanja na FPN, spreman je i na VELIKU LAŽ.
-
VjecitiStudent
#19397 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Siroti Haverić, kad nema nikakve rodbine na FPN-u, pa konta da može tamo 'nako, samo sa diplomombosančica-sunčica wrote:Baš elitni.romeomoraprezivjeti wrote:Cuj elitni intelektualac?!:-DTarik Haverić je žešća ubleha.
Nije on nikakav intelektualac,jer ga se sjećam iz njegove prljave igre pokušaja preuzimanja jedne katedre na FPN, za koju nije ispunjavao formalno-pravne uslove .Uz sve to još je bio njegov jadniji i bjedniji pokušaj diskreditovanja profesora u nekim novinama (čini mi se SAN),na čiju se fotelju nameračio. Služio se mizernim lažima i izmišljotinama....(ko fol njemu profesor prijeti...a ućutao je kad je Profa demantovao njegove laži, podviknuo FPN, i priprijetio tužbom ),a vrlo je upitan i taj "stepen" doktorata u Francuskoj,a pri tom njegov temljni fakultet nije bio "pravni iFPN".Što se ne ustoliči na ASU,jer mu gluma nije strana.
Njega bi NS trebala izbaciti iz svog članstva, jer bez obzira na njegov "intelektualizam",posjeduje snažni karijeristički potencijal, a nakon tih dešavanja na FPN, spreman je i na VELIKU LAŽ.
- sebija
#19398 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Čekajući da dobije 66% glasova u Federaciji da bi se pokrenula, Naša stranka će postati neozbiljna.
Spojite se sa SDP-om kad odu Zlatko i Damir i izađite skupa na sljedeće izbore.
-
VjecitiStudent
#19399 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Čak i za NS, to bi bilo kao množenje nulomsebija wrote:Čekajući da dobije 66% glasova u Federaciji da bi se pokrenula, Naša stranka će postati neozbiljna.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#19400 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Nisu ludi da daju obraz zbog propalih lopova.Izgubice i ovo sto su dobili. A dobili su radom i zalaganjem, ne kupovinom ljudi preko podjele radnih mjestasebija wrote:Čekajući da dobije 66% glasova u Federaciji da bi se pokrenula, Naša stranka će postati neozbiljna.