SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
The BEN10

#19376 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by The BEN10 »

mg wrote:Ja zaista ne mogu da shvatim da neko pokusava naci krivca? Nema krivca. Nesretan splet okolnosti koji je zavrsio tragicno.

Ostavljali su i mene roditelji i svakog od vas, i svi smo ko djeca u momentu bili izlozeni riziku. Samo ova dva klinca u svom nestasluku nazalost nisu imala srece.
Ama, čovječe Božiji, o čemu ti pišeš!?
Jedno je pogasiti sve aparate u kući, zatvoriti prozore i vrata i dijete od par godina na par minuta ostaviti u kući u HITNOJ SITUACIJI, a drugo je ostaviti dijete od 5 godina u okruženju mašina koje rade, samo bez nadzora, BEZ NUŽDE (osim ako odlazak u granap nije bilo pitanje života i smrti)...
The BEN10

#19377 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by The BEN10 »

Better Man wrote:Samo ih je trebao upozoriti na opasnost, odnosno mogučnost da stradaju i trebali su biti s mamom svo vrijeme, pa i kad je išla da im kupi da jedu, a ne pustiti ih same bez nadzora da se igraju. Ako već nije imao gdje da ih ostavi, onda se morao pobrinuti da djeca ni pod razno ne prilaze mjestu gdje mašina i gdje mogu stradati. Obzirom da je i mama bila s njima, onda nisu ni trebali, a ni smjeli da budu u krugu betonare, već su mogli s mamom da nastave svoj izlet i da im se tata pridruži kad završi, a ne voditi djecu u krug betonare i izlagati ih opasnosti.
Upravo.
Samo neka neko argumentovano odgovori: jesu li majka i djeca uopšte smjeli ući u krug betonare!?
JThomas

#19378 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by JThomas »

to što je čovjek ujedno sam sebe kaznio gore nego što ga može ijedan sud kazniti...ne znači da nije kriv i da nije postupio krajnje neodgovorno i krajnje glupo.
braca

#19379 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by braca »

Ne znam sta palamudite vise svi zajedno, otac posao da zavrsi neki posao, poveo djecu sa sobom i moglo bi se dogoditi svakome od nas da povede svoju djecu kada imamo nesto da obavimo...... i ...........covjeku se dogodila strasna tragedija. Nije on vozio pod alkoholom 200 km/sat pa da ga krivimo, nesreca ljudi, strasna nesreca, cudni splet okolnosti, apsolutno nije moguce predvidjeti bas svaki segment ili aspekt naseg zivota.......
JThomas

#19380 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by JThomas »

ne znam vala može li se svakome desiti da to mjesto bude betonara. ustvari, volio bih misliti da nas većina nismo takva.
julisiz es grant

#19381 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by julisiz es grant »

JThomas wrote:ne znam vala može li se svakome desiti da to mjesto bude betonara. ustvari, volio bih misliti da nas većina nismo takva.
Jebi ga, da radi u kancelariji ko neki, vjerovatno bi ih tamo odveo.
JThomas

#19382 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by JThomas »

nažalost u tome i jeste poenta, što su neka mjesta za odvesti i ostaviti mnogo opasnija od nekih drugih...
The BEN10

#19383 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by The BEN10 »

braca wrote:Ne znam sta palamudite vise svi zajedno, otac posao da zavrsi neki posao, poveo djecu sa sobom i moglo bi se dogoditi svakome od nas da povede svoju djecu kada imamo nesto da obavimo...... i ...........covjeku se dogodila strasna tragedija. Nije on vozio pod alkoholom 200 km/sat pa da ga krivimo, nesreca ljudi, strasna nesreca, cudni splet okolnosti, apsolutno nije moguce predvidjeti bas svaki segment ili aspekt naseg zivota.......
Druže, ništa lično, ali sad si takvu glupost izvalio da to je jednostavno STRAŠNO...
Pa bolan ne bio, shvati da se radi o GRADILIŠTU, na koje NIJE DOZVOLJENO NEOVLAŠTENO ući. Ne znam treba li crtati, ali čak ni punoljetnim osobama na gradilište nije dozvoljen ulazak, pa čak ni radnicima bez odgovarajuće opreme.
JThomas wrote:ne znam vala može li se svakome desiti da to mjesto bude betonara. ustvari, volio bih misliti da nas većina nismo takva.
Po mnogim komentarima ovdje mora se nažalost konstatovati da je veliki broj takvih. Džaba je jarane, nije za svakoga dijete. :sad:
dobar osjecaj

#19384 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by dobar osjecaj »

The BEN10 wrote:Baljezgate o svemu i svačemu, te kriv ovaj te onaj - nijedno mi dijete nije izašlo vani sve dok nisu odrasli i bili samostalni da se brinu o sebi.
Ne bih da se uplicem u ovu mracnu i tuznu temu. Ne mogu da ne primjetim nesto sto mi djeluje potpuno nezamislivo i nemoguce. Nadam se da je samo greska u izrazavanju misli. Ja sam sigurna da su nas roditelji pustali vani bar od pete godine. Imam ziva sjecanja da sam se slobodno igrala s drugom djecom u parku u blizini zgrada prije nego sto sam krenula u osnovnu skolu.
Hemera

#19385 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Hemera »

The BEN10 wrote:
braca wrote:Ne znam sta palamudite vise svi zajedno, otac posao da zavrsi neki posao, poveo djecu sa sobom i moglo bi se dogoditi svakome od nas da povede svoju djecu kada imamo nesto da obavimo...... i ...........covjeku se dogodila strasna tragedija. Nije on vozio pod alkoholom 200 km/sat pa da ga krivimo, nesreca ljudi, strasna nesreca, cudni splet okolnosti, apsolutno nije moguce predvidjeti bas svaki segment ili aspekt naseg zivota.......
Druže, ništa lično, ali sad si takvu glupost izvalio da to je jednostavno STRAŠNO...
Pa bolan ne bio, shvati da se radi o GRADILIŠTU, na koje NIJE DOZVOLJENO NEOVLAŠTENO ući. Ne znam treba li crtati, ali čak ni punoljetnim osobama na gradilište nije dozvoljen ulazak, pa čak ni radnicima bez odgovarajuće opreme.
Po mnogim komentarima ovdje mora se nažalost konstatovati da je veliki broj takvih. Džaba je jarane, nije za svakoga dijete. :sad:
ovo gore što ti boldirah,nije dozvoljeno ali u kurcu,da oprostiš :wink:
zašto to govorim,pa radila i vidjela svašta na građevinama,puno maštate,stvarnost je mnogo okrutnija
The BEN10

#19386 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by The BEN10 »

dobar osjecaj wrote:
The BEN10 wrote:Baljezgate o svemu i svačemu, te kriv ovaj te onaj - nijedno mi dijete nije izašlo vani sve dok nisu odrasli i bili samostalni da se brinu o sebi.
Ne bih da se uplicem u ovu mracnu i tuznu temu. Ne mogu da ne primjetim nesto sto mi djeluje potpuno nezamislivo i nemoguce. Nadam se da je samo greska u izrazavanju misli. Ja sam sigurna da su nas roditelji pustali vani bar od pete godine. Imam ziva sjecanja da sam se slobodno igrala s drugom djecom u parku u blizini zgrada prije nego sto sam krenula u osnovnu skolu.

Tako je genijalko, nisam se izrazio precizno - mislio sam BEZ NADZORA. Naravno da ih se svakodnevno izvodilo vani, ali ne da su im ćaća i mater cigaru na gubicu nabacili i ćaskali sa komšijama, dok oni tamo vratove lome...
Hemera wrote:
The BEN10 wrote:
ovo gore što ti boldirah,nije dozvoljeno ali u kurcu,da oprostiš :wink:
zašto to govorim,pa radila i vidjela svašta na građevinama,puno maštate,stvarnost je mnogo okrutnija
Ne kažem da nema svega, to uopšte čovječe Božiji nije u pitanju, već to što se radi o SVJESNOM IZLAGANJU SMRTNOJ OPASNOSTI. To je isto kao da djetetu kažeš - hajde sine pređi autoput na neoznačenom mjestu. Baš mislim da su i statistički iste šanse da se (ne)dogodi nesreća...
Last edited by The BEN10 on 02/06/2015 14:38, edited 1 time in total.
Hemera

#19387 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Hemera »

The BEN10 wrote:
mg wrote:Ja zaista ne mogu da shvatim da neko pokusava naci krivca? Nema krivca. Nesretan splet okolnosti koji je zavrsio tragicno.

Ostavljali su i mene roditelji i svakog od vas, i svi smo ko djeca u momentu bili izlozeni riziku. Samo ova dva klinca u svom nestasluku nazalost nisu imala srece.
Ama, čovječe Božiji, o čemu ti pišeš!?
Jedno je pogasiti sve aparate u kući, zatvoriti prozore i vrata i dijete od par godina na par minuta ostaviti u kući u HITNOJ SITUACIJI, a drugo je ostaviti dijete od 5 godina u okruženju mašina koje rade, samo bez nadzora, BEZ NUŽDE (osim ako odlazak u granap nije bilo pitanje života i smrti)...
koje bolan mašine?na pijesku se igrali kad se desila tragedija
otišo u granap da im kupi da jedu
The BEN10

#19388 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by The BEN10 »

Hemera wrote:
The BEN10 wrote:Ama, čovječe Božiji, o čemu ti pišeš!?
koje bolan mašine?na pijesku se igrali kad se desila tragedija
otišo u granap da im kupi da jedu
Kad neko pojma nema, ili mu je savjest na nuli, onda se hvata za totalno nebitne detalje i pokušava diskutovati:
http://www.federalna.ba/bhs/vijest/1324 ... io-pijesak
Kako FTV nezvanično saznaje od mještana i radnika betonare Nexe, riječ je o djeci uposlenika spomenute betonare. Djeca, iako nisu smjela, našla su se u krugu betonare zajedno sa svojim roditeljima.

Iako nisu željeli pred kamere, mještani tvrde kako je otac pozvan na posao, iako je neradni dan, jer je trebao zamiješati određenu količinu betona koju je zahtijevao redovni kupac. Majka je u nesretnom trenutku otišla do prodavnice. U međuvremenu, djeca su se igrala u blizini tovara pjeska kada je došlo do obrušavanja i zatrpavanja. Iako su na mjesto nesreće odmah stigle vatrogasne ekipe i ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, za spas djece već je bilo kasno.
Dakle, ključna je stvar da djeca nisu smjela doći na gradilište. Ni primirisati! To je osnova. Sve ostalo su detalji koji mogu za nijansu ublažiti grešku roditelja, ali samo malo.
Dalje, jesu li mašine okolo radile - pa nije valjda "na ruke" miješao beton!?
Treće: osnovno je pravilo da dijete koje nije potpuno svjesno svojih postupaka, kao što je petogodišnjak, ne ostavljaš bez nadzora, minimalno da ga ili vidiš ili čuješ.
Zaista ne znam sa kim diskutujem, al kao što gledam, tu se nakupilo par bubuljičavih adolescenata koji pojma nemaju o abecedi roditeljstva...
zateznistub

#19389 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by zateznistub »

dabogda da ti ikako imas djece...veze ti nemas
Hemera

#19390 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Hemera »

ne znaš ni sa kim diskutuješ,a već "znaš" šta se desilo
nemaš pojma zato više šuti,prevršio si sve mjere,sa lamentiranjem i pretpostavkama koje graniče sa zdravim razumom
vozdra
sha_ba

#19391 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by sha_ba »

e Boze sacuvaj :-) :-) prestanite vise!
tacno je samo jedno, nije dijete za svakoga, nazalost.... i ne mislim na ovog jadnog oca, da se razumijemo
The BEN10

#19392 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by The BEN10 »

Tako je trollčine, samo vi pišite gluposti. Ali vas molim, ako ikada budete imali djecu, nemojte ih voditi na gradilište, jer to što su mozgovi šuplji nek jadna djeca ne ispaštaju...
thekupus

#19393 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by thekupus »

trebali bi iz postovanja prema maloj djeci prestati sa glupavim prepucavanjem na ovu temu
zateznistub

#19394 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by zateznistub »

The BEN10 wrote:Tako je trollčine, samo vi pišite gluposti. Ali vas molim, ako ikada budete imali djecu, nemojte ih voditi na gradilište, jer to što su mozgovi šuplji nek jadna djeca ne ispaštaju...
ti imas hrabrosti nekome reci da je trol....
pa kud ce veci od tebe

pobogu
The BEN10

#19395 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by The BEN10 »

zateznistub wrote:
The BEN10 wrote:Tako je trollčine, samo vi pišite gluposti. Ali vas molim, ako ikada budete imali djecu, nemojte ih voditi na gradilište, jer to što su mozgovi šuplji nek jadna djeca ne ispaštaju...
ti imas hrabrosti nekome reci da je trol....
pa kud ce veci od tebe
Sami se pronalazite. Fino za početak.
Još počnite čitati ARGUMENTOVANE navode i bit će nešto do vas. Ja za razliku od vas par trollova navodim linkove, čak i podebljam za one koji ne znaju šta izvojiti važno od nevažnog.
Još jednom potcrtavam - nije dijete za svakoga. To se po postovima itekako vidi.
Djeca NISU SMJELA UĆI NA GRADILIŠTE, tamam da ih je čuvalo 10 zaštitara. Jel tako ili nije. Naravno da jeste.
Osnovna krivica je na roditeljima.
Detalji poput jel majka ili otac otišao u granap, u koliko sati i sve ostalo je manje važno. Djeca se nisu smjela naći unutra. I ono što me tako žalosti je da je strašno veliki broj onih koji taj aksiom uopšte dovode u pitanje...
zateznistub

#19396 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by zateznistub »

.
kox

#19397 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by kox »

thekupus wrote:trebali bi iz postovanja prema maloj djeci prestati sa glupavim prepucavanjem na ovu temu
:thumbup:
The BEN10

#19398 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by The BEN10 »

Kakve veze ima odavanje poštovanja (ma šta to značilo) prema dvije ptičice sa tim što se komentariše totalno nerazuman postupak roditelja koji su ih doveli na gradilište, a zatim ostavili same bez nadzora?
rumenige_brajtner

#19399 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by rumenige_brajtner »

The BEN10 wrote:Kakve veze ima odavanje poštovanja (ma šta to značilo) prema dvije ptičice sa tim što se komentariše totalno nerazuman postupak roditelja koji su ih doveli na gradilište, a zatim ostavili same bez nadzora?
ko si ti da nekome sudiš i kritikuješ nečije poteze? jel ti fakat misliš da su to dvoje djece bili važniji tebi nego svojim roditeljima? umij se ba malo hladnom vodom, a može s tobom i kolega što voli pearl jam.
The BEN10

#19400 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by The BEN10 »

rumenige_brajtner wrote:
The BEN10 wrote:Kakve veze ima odavanje poštovanja (ma šta to značilo) prema dvije ptičice sa tim što se komentariše totalno nerazuman postupak roditelja koji su ih doveli na gradilište, a zatim ostavili same bez nadzora?
ko si ti da nekome sudiš i kritikuješ nečije poteze? jel ti fakat misliš da su to dvoje djece bili važniji tebi nego svojim roditeljima? umij se ba malo hladnom vodom, a može s tobom i kolega što voli pearl jam.
Kakvih sve nebuloznih komentara ovdje insan neće pročitati?

Btw, obzirom da svoju djecu volim najviše od svih ljudi, mogu im raditi šta mi je volja!?
Koji odroni na ovoj temi komentarišu, strašno...
Locked