Logosoft

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
BolanBolan
Location: "Get the fuck out of London, you dumb fucks. Get to Bruges."

#19351 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by BolanBolan »

MTV wrote:
beni-bu-man wrote:
MTV wrote:U Logo slagalici dodatni resiver u HD formatu je 2,34 KM.
Ukupno 38,14 KM
Dodatni resiver je 2,34 samo ako se potpise na 24 mjeseca ugovor
Mogo sam ih nazvat, nema to veze sto mi je ugovor jos do Decembra
Neko je spomenuo da se moze preci na Logo Slagalicu ako je jos ostalo 6 mjeseci do isteka starog ugovora.
Ti naravno provjeri pa javni.
Kod mene mislim da je ostalo jos malo vise od godine dana. Jos nisam nasao onaj papir kad je obnovljen ugovor :lol:
Ne kontam kako nisu mogli nas postojece korisnike "migrirati" na Logo Slagalicu... ima li kakva rupa u ugovoru da se iskoristi? :D
MTV

#19352 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Image
Adoxxx

#19353 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Adoxxx »

Je li i kod vas internet rikavela? :-D
Kockasti

#19354 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Kockasti »

Nije
Kockasti

#19355 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Kockasti »

Šta im je sa TVSA HD. Ni H od HD-a
beni-bu-man

#19356 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by beni-bu-man »

preso na logo slagalicu haj sve fino ovo ono ali oni amnio stb-ovi su zesce sranje
Sakazulu

#19357 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

beni-bu-man wrote:preso na logo slagalicu haj sve fino ovo ono ali oni amnio stb-ovi su zesce sranje
Jesu li novi ili uvala polovnjaka? I šta si sebi složio?
beni-bu-man

#19358 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by beni-bu-man »

Sakazulu wrote:
beni-bu-man wrote:preso na logo slagalicu haj sve fino ovo ono ali oni amnio stb-ovi su zesce sranje
Jesu li novi ili uvala polovnjaka? I šta si sebi složio?
Novi su, al nista posebno nisam slozio bio na LoGO! Duo+, sad mi je samo brzi internet
cincilator2012

#19359 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by cincilator2012 »

Pozz,
Jel' ima neko iz firme da cita ovaj forum? Zanima me gdje se moze saznati kakvi su planovi za prosirenje, konkretno za stup. Pitao sam na Dobrinji, ali lik nema pojma.

lp
Sakazulu

#19360 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

cincilator2012 wrote:Pozz,
Jel' ima neko iz firme da cita ovaj forum? Zanima me gdje se moze saznati kakvi su planovi za prosirenje, konkretno za stup. Pitao sam na Dobrinji, ali lik nema pojma.

lp
Ne čita koliko znam! Probaj u centralu nazvati...
MTV

#19361 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Kockasti wrote:Šta im je sa TVSA HD. Ni H od HD-a
Meni je takav 20tak dana, dok si ti pisao da je kod tebe HD meni je 360p, a nekad ni toliko :lol: :lol: :lol: :lol:
Jednostavno na AirTiesu HD resiveru na tom kanalu ne svijetli lampica HD dok na svim ostalim HD kanalima svijetli HD lampica.
Sto jel su spori ili ono navikao na staro?!
beni-bu-man

#19362 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by beni-bu-man »

MTV wrote:
Kockasti wrote:Šta im je sa TVSA HD. Ni H od HD-a
Meni je takav 20tak dana, dok si ti pisao da je kod tebe HD meni je 360p, a nekad ni toliko :lol: :lol: :lol: :lol:
Jednostavno na AirTiesu HD resiveru na tom kanalu ne svijetli lampica HD dok na svim ostalim HD kanalima svijetli HD lampica.
Sto jel su spori ili ono navikao na staro?!
Spori da bog sacuva, volume i mute dugme nema nikave funkcije
Kockasti

#19363 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Kockasti »

Tvsa danas vratili u HD rezoluciji
Radar71

#19364 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Radar71 »

znači složili ti ga :lol:
chemix

#19365 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by chemix »

beni-bu-man wrote: Spori da bog sacuva, volume i mute dugme nema nikave funkcije
Nađi kod za tvoj TV za taj daljinski na netu, i kada ga "programiraš" radit će i volume i mute uvijek, a moći ćeš koristiti i neke druge funkcije za TV u TV modu.
beni-bu-man

#19366 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by beni-bu-man »

Radar71 wrote:
znači složili ti ga :lol:
:izet: itekako
MTV

#19367 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

- Euronews pokreće projekat franšize u Srbiji. Saradnja sa Telekomom Srbije.
Image
https://www.kurir.rs/vesti/biznis/32857 ... e-u-srbiji

- Mitrovic od septembra pokrece ART kanal.

- Imperia TV, kazu idu u saradnji sa jednim od vodecih medijskih grupacija u regiji. Za njihov nastup u Top Hill Budva je pisalo "medijski pokrovitelj Prva TV". Prva TV je u vlasnistvu Telekoma Srbije. Da rade s SBB valjda bi pisalo medijski pokrovitelj Nova M.

Za Imperia TV mozda grijesim a Jala i Buba imaju samo 2 spota na IDJvideos kanalu EGO i sa Selmom Bajrami kad se nesto zakuhalo trebao spot izaci na YT kanalu Imperia pa odgodjena premijera izbacen Bubin dio i spot zavrsi na IDJvideos-u. Cudno bi bilo da se sad spoje.

IDJvideos na YouTubu ima 2 896 510 pretplatnika i 4 084 870 581 pregleda a Imperia 1 241 111 pretplatnika i 1 552 021 211 pregleda.

Mislim da ovo Telekom Srbija radi sve kontra SBB. Ono SBB ima Sport Klub, N1, Novu TV, Brainz, IDJ TV... a TS ima Arenu Sport, euronews, Prvu TV, edu TV, Imperia TV (s tim da za Imperiu nagadjam)...

I nadam se da ce uskoro doci paket od 26 kanala Prve TV :mrgreen: Red bi bio, jedini smo bez tih kanala a vlasnik nam je TS.
Kockasti

#19368 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Kockasti »

Prvo nek nam ukinu EDU TV. nikad ne radi kako treba slika i ton nigdje veze sto se tice sihronizacije, koci slika konstantno. Odron
MTV

#19369 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Edu TV trebaju ustimati nista vise. Sjeti se svih kanala koji su kocili da su to sve poukidali bilo bi 20 kanala u shemi ako i toliko.
Kockasti

#19370 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Kockasti »

MTV wrote:Edu TV trebaju ustimati nista vise. Sjeti se svih kanala koji su kocili da su to sve poukidali bilo bi 20 kanala u shemi ako i toliko.
Al on je bas ono odron. Vise ne radi nego sto radi
semirsar

#19371 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

Kockasti wrote:Prvo nek nam ukinu EDU TV. nikad ne radi kako treba slika i ton nigdje veze sto se tice sihronizacije, koci slika konstantno. Odron
eto te isto k'o karasheytan, iliti @crnivrag, oliti :evil: :mrgreen:
sve znas, sve pratis i sve upratis bas ki i on :pisnuo: :pisnuo:

oklen nam taj kanal, fakat cu ponekad morat' sve protabirit i mimo moje liste :skoljka:
MTV

#19372 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

semirsar wrote:
Kockasti wrote:Prvo nek nam ukinu EDU TV. nikad ne radi kako treba slika i ton nigdje veze sto se tice sihronizacije, koci slika konstantno. Odron
eto te isto k'o karasheytan, iliti @crnivrag, oliti :evil: :mrgreen:
sve znas, sve pratis i sve upratis bas ki i on :pisnuo: :pisnuo:

oklen nam taj kanal, fakat cu ponekad morat' sve protabirit i mimo moje liste :skoljka:
Imas ga od 04.05.2018.
http://www.logosoft.ba/edu-tv
MTV

#19373 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

semirsar wrote:
MTV wrote:
semirsar wrote: oklen nam taj kanal, fakat cu ponekad morat' sve protabirit i mimo moje liste :skoljka:
Imas ga od 04.05.2018.
ooo, fala, fala drug... :thumbup:
I kak'i je, nesto u folu k'o SNTV il' se i nesto pametnog mere nac'...? :mrgreen:
Slika je 8K za onu koju je imao SNTV, problem je u nesinkronizaciji slike i zvuka.
semirsar wrote:
MTV wrote: Imas ga od 04.05.2018.
Ljetne TV radosti
JULY 8, 2019
m:tel paketi usluga, zajedno povoljnije

Iskoristite aktuelnu ponudu u m:tel-u i odlučite se za integrisane pakete usluga. U jednom paketu uzmite televiziju sa najmodernijim funkcionalnostima i sa najboljim kanalima i sadržajima, internet sa brzinama i do 150/75 Mb/s, fiksnu telefoniju sa bonus razgovorima i mobilnu telefoniju sa super brzim netom, bonusima za razgovore i poruke.

http://blog.mtel.ba/ljetne-tv-radosti/

Odose oni daleko, ispred LoL-e nam naseg, u ponudi :mrgreen:
Logosoft ukupno 53 HD kanala (30 u osnovnom paketu) i jedan UHD kanal.
mtel ukupno 30tak HD kanala (2 (dva) u osnovnom paketu) i nijedan UHD kanal.

Logosoft 1Gbps/1Gbps, mtel max 150 Mbps/75 Mbps.

Kod nas sigurno dolaze sljedeci kanali, ali ne znam kad:
Prva TV, O2.TV, Prva Max, Prva World, Prva Kick, Prva Life, Prva File, TV Partizan, Pop Melody, Hits Melody, Happy Realiti 1, Happy Reality 2, Folk Melody, ExYU Melody, EG Melody, Amari, Bang U, Babes, Reality Kings, Adult 1, Adult 2, Adult 3, Adult 4, Adult 5, Adult 6, Adult 7, RTS Poletarac, OKK, Muzzik, Muzzik Rock&Roll, Muzzic Caffe&Club, Muzzik Jeka, Muzzik WorlWide, Balkan TV, Ras TV, TV Zdravlje...

Dok npr mtel nema nikako: Fox Movies, Cinestar Premiere 1 SD/HD, Cinestar Premiere 2 SD/HD. MTV Dance, MTV Rock, MTV Live HD (cujem da kanal i nije bas jeftin), imaju samo Hayat HD od njihovih HD kanala... ne mogu se sjetiti ima jos dosta toga sto oni nemaju... ionako posluju odvojeno a imaju istog vlasnika, isto tako i Blicnet i Telrad net...
semirsar

#19374 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

MTV wrote:
semirsar wrote:
m:tel paketi usluga, zajedno povoljnije

Iskoristite aktuelnu ponudu u m:tel-u i odlučite se za integrisane pakete usluga. U jednom paketu uzmite televiziju sa najmodernijim funkcionalnostima i sa najboljim kanalima i sadržajima, internet sa brzinama i do 150/75 Mb/s, fiksnu telefoniju sa bonus razgovorima i mobilnu telefoniju sa super brzim netom, bonusima za razgovore i poruke.

http://blog.mtel.ba/ljetne-tv-radosti/

Odose oni daleko, ispred LoL-e nam naseg, u ponudi :mrgreen:
Logosoft ukupno 53 HD kanala (30 u osnovnom paketu) i jedan UHD kanal.
mtel ukupno 30tak HD kanala (2 (dva) u osnovnom paketu) i nijedan UHD kanal.

Logosoft 1Gbps/1Gbps, mtel max 150 Mbps/75 Mbps.

Kod nas sigurno dolaze sljedeci kanali, ali ne znam kad:
Prva TV, O2.TV, Prva Max, Prva World, Prva Kick, Prva Life, Prva File, TV Partizan, Pop Melody, Hits Melody, Happy Realiti 1, Happy Reality 2, Folk Melody, ExYU Melody, EG Melody, Amari, Bang U, Babes, Reality Kings, Adult 1, Adult 2, Adult 3, Adult 4, Adult 5, Adult 6, Adult 7, RTS Poletarac, OKK, Muzzik, Muzzik Rock&Roll, Muzzic Caffe&Club, Muzzik Jeka, Muzzik WorlWide, Balkan TV, Ras TV, TV Zdravlje...

Dok npr mtel nema nikako: Fox Movies, Cinestar Premiere 1 SD/HD, Cinestar Premiere 2 SD/HD. MTV Dance, MTV Rock, MTV Live HD (cujem da kanal i nije bas jeftin), imaju samo Hayat HD od njihovih HD kanala... ne mogu se sjetiti ima jos dosta toga sto oni nemaju... ionako posluju odvojeno a imaju istog vlasnika, isto tako i Blicnet i Telrad net...
Poenta mog komentara je da LoL-a nam nas "stagnira" u ponudi dok gazda mu ubrzava i napreduje sve vise i dalje.
Nijesam gled'o cjenovnik ni kod nas niti kod njiha, nas mi je manje vise poznat, ali njihova ponuda brzine od 150 Mbps/75 Mbps mi izgleda dobra u odnosu na nasih jadnih 120 Mbps/10 Mbps. O Gigi kod naske necu ni pricati, to je ionako u domenu Sci Fi za obicne kucne korisnike, dje i sebe ubrajam :mrgreen:

P.S. ti kanali tipa vesele sveske, adult i ini... vala ga precerase sa njima, ocito su previse drkosa zaposlili :evil:
MTV

#19375 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

semirsar wrote: Poenta mog komentara je da LoL-a nam nas "stagnira" u ponudi dok gazda mu ubrzava i napreduje sve vise i dalje.
Nijesam gled'o cjenovnik ni kod nas niti kod njiha, nas mi je manje vise poznat, ali njihova ponuda brzine od 150 Mbps/75 Mbps mi izgleda dobra u odnosu na nasih jadnih 120 Mbps/10 Mbps. O Gigi kod naske necu ni pricati, to je ionako u domenu Sci Fi za obicne kucne korisnike, dje i sebe ubrajam :mrgreen:

P.S. ti kanali tipa vesele sveske, adult i ini... vala ga precerase sa njima, ocito su previse drkosa zaposlili :evil:
Vidi se da nisi gledao cjenovnik jedino ako ti se tih 150/75 KM placa 95 (Trio paket) ili 170 KM(quatro paket). Naspram tih 170 KM 1Gbps/1Gbps dodje jos i jeftino dodas 100 KM i eto 1Gbps.
Izvini nije ti dobra poenta, stagnirali su onu godinu dana kad su samo izbacivali kanale (H2 HD, Super RTL, MTV Music 24 (kanal sada jako lijepo izgleda gledim ga u kaficima u Splitu, volio bi da ga vrate)...)

U toku ove godine su uveli vise kanala nego Telemach, BHTelekom i TXTV zajedno. 10 godina Super TV-a i svaki mjesec nesto dodaju.
Uvedena je Slagalica koja je jeftinija od najjeftinijih Logo Duo i Trio paketa. Jedino je Logo Quatro + jeftiniji od Logo Slagalice sa svim kanalima, 120 Mbps, fiksnom 3 i Mobilnom 3.

Najjeftiniji mtel Duo paket (TV+internet) je 54 marake. Logo Duo (kao slagalica) je 35 KM.
Najjeftiniji mtel Trio paket (TV+NET+TEL) je 61 KM. Logo Trio 41 KM (sa 2 resivera 46 KM). U slagalici sa 2 HD resivera bi bio 42 KM
Najjeftiniji mtel quatro paket (TV+NET+TEL+MOB) je 87 KM a onaj sa 150/75 je 170 KM. Logo Quatro najjeftiniji je 66,40 KM a najskuplji 87,40 KM. To mozes sve provjeriti na njihovim stranicama da ne bude MTV laze.

Mislis li da bi LOLa bio tako jeftin da ti ubace 10 SK, 20 VOD foldera, 150/200 Mbps pa bio bi skuplji od Telemacha i mtela.
Za VOD si sam rekao da je torent zakon i da milion VODova ga ne moze zamijeniti.
Ono sto bi stvarno mogli uraditi je povecati upload za duplo svim korisnicima. Za to ima kapaciteta u paricama ali ima li kod njih?!

Mtel u RS sada nema konkurencije sve je njihovo. Total TV nema interneta i njihov broj korisnika u RS je zanemariv naspram mtela. To kao broj korisnika LoLa naspram BHT ili Telemacha.

Mislim nemoj me krivo shvatiti, ja se slazem da uvijek moze bolje a i da treba bolje. Povecali su broj SD/HD kanala, cijena za moj paket sa 2 HD resivera je bila 52 KM sada je 46 KM a ako uzmem iste stvari u Logo Slagalici bilo bi 42,50-43 KM. Koji je jos operater u BiH spustio cijenu svojih usluga?! Nijedan.
Jedan ubacuje web kamere, drugi godisnje poskupi 3 KM, treci je toliko dobar da im se gube kanali svako malo a signali uredni.
Post Reply