Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Tebe danas bas krenulo.
Kifla vam je idol u kantonu, zvjezda vodilja, vas a nas i ti sada priznajes da nije nista specijalno i da NS mora raditi puno kvalitetnije od SDA da se kvalitet prepozna.
Bas kasne uplate, ovo kao strajk upozorenja
Kazem ti da covjek sam ima kao cijela stranka, i to se predstavlja kao neki uspjeh...po malo retadrirano ali ok..
Ako SDA bude vlast na drzavnom nivou obavezna je promjena izbornog zakona, tacnije podizanje praga na 5-6% i onda NS zakljuca svoje prostorije, hladno a vi nastavljate da kemcite kao i obicno..
madner wrote:Ja svakako podrzavam dizanje izbornog praga, no 5% nece biti dovoljno da eliminisete NS, bar po ovim rezultatima.
Sto opet ne umanjuje cinjenicu da si sukno svojoj stranci bez da si ista rekao o NSu.
I naravno, mene ne asocirati sa FGR.
Ja podrzavam ideju Nase Stranke i mislim da ta opcija nama treba ( samo puno jaca), meni se cak i dopada to sto Pedja radi samo vidim i on se bavi Izetbegovicem koji nije njegova liga, sto je potpuno nepotrebno...
Govorim o mogucnostima da se obracuna sa tim malim strankama koju ce sigurno iskoristitI.
NS je trebala imati 15-20.000 glasova jer je SDP potpuno podbacio, ako sada nisu to uspjeli nece nikada ( po meni) ali to ce vrijeme pokazati.
Potrebno je uclaniti se naknadno. Ovaj formular iskoriste u sekretarijatu da kontaktiraju zainteresovane ljude, provjere na koji se nacin zele ukljuciti u rad (mi nudimo i opciju angaziranja bez clanstva, recimo u savjetu za kulturu i obrazovanje, ekonomiju...), i zainteresovani se pozivaju na sastanak u stranku, ili lokalni odbor kojem pripadaju.
Naravno da postoji i opcija da se preko e-mail, nakon sto dodje mail iz sekretarijata, uclanite u stranku, ukoliko niste u blizini aktivnog odbora. Medjutim ovim kratkim formularom smo htjeli izbjeci popunjavanje desetina rubrika koje su nam potrebne za clanstvo. Vazno nam je da gradjani mogu brzo popuniti par rubrika ako su zainteresovani, a ostalo cemo raditi u direktnom kontaktu.
Zaboravio sam jedan detalj. Izvinjavamo se sto ne postoji potvrda da ste popunili rubriku i da su informacije otisle, nakon sto pritisnete "pridruzi se". Mi sve prijave dobijemo, ali pretpostavljam da se neki gradjani zbune jer nema trenutne reakcije.
Receno mi je da su programeri vec kontaktirani da olaksaju i ovaj dio procesa.
To što je Peđa u Domu naroda proveo već četiri godine se izgleda ne pika
Ulaskom u Federalni parlament Naša stranka je konačno skinula sa sebe oznaku ''lokalne stranke'' koja u suštini nikada nije tačno govorila o našim političkim namjerama, ali su naši politički protivnici koristili činjenicu da dosad nismo uspijevali imati predstavnike u višim nivoima zakonodavne vlasti - rekao je Gratz.
Po njegovim riječima, osim simboličke vrijednosti, mjesto u Federalnom parlamentu ima i značajnu političku vrijednost za Našu stranku, budući da će sada imati prostora da se aktivno involvira u donošenje odluka od strane Vlade i Parlamenta FBiH.
Ja bih, ali me niko ne želi
- Premda ću, u ime Naše stranke, najvjerovatnije djelovati iz opozicije, cilj mi neće biti nastupati isključivo negativno, kao ''vječiti kritičar'', što znači da planiram sa svojim timom učestvovati u pozitivnim procesima predlaganja zakona i izmjena zakona i koristiti sve političke kapacitete da u sljedeće četiri godine doprinesem progresu Federacije. Naša stranka ne želi biti ona opozicija koja se samo nada kako će Vlada sve živo upropastiti, pa i samu sebe, već želimo biti ona opozicija koja će konstantno predlagati rješenja i zbog koje Vlada neće moći reći da nije znala šta da uradi da bi poboljšala stanje u ovoj zemlji i - što je najvažnije - kako da to uradi. Kao što je bilo riječi i u kampanji Naše stranke, najviše energije ćemo uložiti u reformu pravosuđa i odnosa države prema malim i srednjim preduzećima koja kreiraju novu vrijednost u ovoj zemlji. Pored ekonomije i pravosuđa, ulazimo u institucije sa nizom
naših rješenja u oblasti zdravstva, obrazovanja, socijalnih fondova, itd. - poručio je novi federalni zastupnik Dennis Gratz. http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih/ ... i-kriticar
Tebe danas bas krenulo.
Kifla vam je idol u kantonu, zvjezda vodilja, vas a nas i ti sada priznajes da nije nista specijalno i da NS mora raditi puno kvalitetnije od SDA da se kvalitet prepozna.
Bas kasne uplate, ovo kao strajk upozorenja
Kazem ti da covjek sam ima kao cijela stranka, i to se predstavlja kao neki uspjeh...po malo retadrirano ali ok..
Ako SDA bude vlast na drzavnom nivou obavezna je promjena izbornog zakona, tacnije podizanje praga na 5-6% i onda NS zakljuca svoje prostorije, hladno a vi nastavljate da kemcite kao i obicno..
Ja cu ti reci nesto a ti se zamisli. Mozas vjerovati ili ne meni svejedno. Unutar stranke se kradu glasovi jer ekipa oko Dine i Kozadre mora proci. Jebe ih veliki broj preferencijalnih glasova kandidatima sa donjeg dijela liste koji bi upali mjesto njih. Sad se valja namiriti po 200-250 glasova od tih kandidata koji su samo za ukras i navlacenje glasova stranci nisu dio halke.
Ljudi budu na brojanju u opstini i zapisu svoj skor. Kad dodje u CIK fali 200 glasova koji se pojave kod kifle ili nekog iz halke. Za upad treba preko 4000 glasova a ocigledno da su prrferencijam ljudi istumbali listu. Eto otkud popularnost doajena kantonalne SDA liste.
I da znas ljudi skupljaju dokaze na sigurno za slucaj da im neko htjedne kicmu lomiti. Zaliti se vjerovatno nece jer nema svrhe a i blati stranku.
Elokventni wrote:Kada se neko prijavi na stranici NS, da li se vodi kao clan iste. Ili je potrebno otici licno u prostorije?
Ne očekuj previše. Ja sam se učlanio u aprilu 2008. godine i bio na osnivanju opštinskog odbora famoznim samokandidovanjem. Kako se nisam laktao za članstvo u odboru, zvali su me poslije možda još 1-2 puta na neke sastanke (mislim uoči izbora 2010.) i to je to. Dakle, kao član nemoj očekivati da će te neko pitati za mišljenje, informisati o dešavanjima u stranci ili bilo šta slično. Ako se uguraš na kakvu funkciju, možda je situacija nešto drugačija.
drugi profil wrote:
Ja cu ti reci nesto a ti se zamisli. Mozas vjerovati ili ne meni svejedno. Unutar stranke se kradu glasovi jer ekipa oko Dine i Kozadre mora proci. Jebe ih veliki broj preferencijalnih glasova kandidatima sa donjeg dijela liste koji bi upali mjesto njih. Sad se valja namiriti po 200-250 glasova od tih kandidata koji su samo za ukras i navlacenje glasova stranci nisu dio halke.
Ljudi budu na brojanju u opstini i zapisu svoj skor. Kad dodje u CIK fali 200 glasova koji se pojave kod kifle ili nekog iz halke. Za upad treba preko 4000 glasova a ocigledno da su prrferencijam ljudi istumbali listu. Eto otkud popularnost doajena kantonalne SDA liste.
I da znas ljudi skupljaju dokaze na sigurno za slucaj da im neko htjedne kicmu lomiti. Zaliti se vjerovatno nece jer nema svrhe a i blati stranku.
Zao mi je sto je to bilo vase iskustvo u stranci, ali imajuci u vidu da je organizacija tada bila jos uvijek slaba, bez novca, sistema, potpuno vam vjerujem da se to desilo. Za ovakve stvari je potrebno mnogo vremena. To je i razlog sto smo odlucili ici sa programom mentorstva u stranci u narednom periodu, i zavisno od interesa novih clanova, pronaci osobe koje im mogu olaksati upoznavanje sa strukturom, ideologijom, drugim clanovima...Mnogo stvari smo uspjeli popraviti, uozbiljiti, profesionalizirati, i po meni stranka polako postaje veoma ozbiljna organizacija, ali ne mogu obecati da greske i propuste u organizaciji necemo praviti ubuduce, samo da cemo raditi koliko god treba da ih popravljamo.
VjecitiStudent wrote:To što je Peđa u Domu naroda proveo već četiri godine se izgleda ne pika
Ulaskom u Federalni parlament Naša stranka je konačno skinula sa sebe oznaku ''lokalne stranke'' koja u suštini nikada nije tačno govorila o našim političkim namjerama, ali su naši politički protivnici koristili činjenicu da dosad nismo uspijevali imati predstavnike u višim nivoima zakonodavne vlasti - rekao je Gratz.
Po njegovim riječima, osim simboličke vrijednosti, mjesto u Federalnom parlamentu ima i značajnu političku vrijednost za Našu stranku, budući da će sada imati prostora da se aktivno involvira u donošenje odluka od strane Vlade i Parlamenta FBiH.
Šta se promijenilo tu? I sad je lokalna stranka samo što je dobila malo više glasova na toj lokaciji i uspjela ubosti mjesto u parlamentu FBiH. Neko reče ranije da nisu imali kandidate u Zenici, šta su drugo nego lokalna stranka onda.
It_is_a_Leclerc wrote:
Glasač SDA se glasača Naše stranke boji,
Što bi se Ganićevi bojali Sabine?
Dali bi oni štošta da ih ta ista Sabina hoće i pogledati za koaliciju. Ali nije djevojka, kao ni cijela NS na metafetaminima da se samolikvidira koalicijom sa ovim neradnicima.
Zao mi je sto je to bilo vase iskustvo u stranci, ali imajuci u vidu da je organizacija tada bila jos uvijek slaba, bez novca, sistema, potpuno vam vjerujem da se to desilo. Za ovakve stvari je potrebno mnogo vremena. To je i razlog sto smo odlucili ici sa programom mentorstva u stranci u narednom periodu, i zavisno od interesa novih clanova, pronaci osobe koje im mogu olaksati upoznavanje sa strukturom, ideologijom, drugim clanovima...Mnogo stvari smo uspjeli popraviti, uozbiljiti, profesionalizirati, i po meni stranka polako postaje veoma ozbiljna organizacija, ali ne mogu obecati da greske i propuste u organizaciji necemo praviti ubuduce, samo da cemo raditi koliko god treba da ih popravljamo.
Pozdrav
Aha,priznajete da sad imate novac?! Okle vam sad?:-D
It_is_a_Leclerc wrote:
Glasač SDA se glasača Naše stranke boji,
Što bi se Ganićevi bojali Sabine?
Dali bi oni štošta da ih ta ista Sabina hoće i pogledati za koaliciju. Ali nije djevojka, kao ni cijela NS na metafetaminima da se samolikvidira koalicijom sa ovim neradnicima.
Nije to baš koalicija, nego više nešto poput simbioze
It_is_a_Leclerc wrote:
Nadajmo se.
Za razliku od SDP-a , NS nikada nije koalirala sa SDA.
weredsf wrote:
Ne znam kako je vrh ali ima vise glasova nego cijela Nasa Stranka u KS...
Konakovich Kifla ima više glasova nego cijela NS U KS.
Istina.
Mnogo bolnija istina je da je to trenutno najveća tragedija ove zemlje.....
Kifla pa vrh.....
ultima_palabra wrote:
-LIBERO- wrote:Tim pitanjem na kraju si fakticki i dao odgovor. Onima kojima je kifla vrh, normalno da su neshvatljivi i k'o vanzemaljci, i Sabina i Pedja i Haveric...itd.
Da se razumijemo, nisam odusevljen nekim stvarima kod Sabine, ali hajde da vidimo sta ima ponuditi u parlamentarnom zivotu.Dobila si priliku, izvoli. Ja vjerujem da ce biti barem solidna, ali hajde da vidimo.
Ima malo furke Emine Ganić... ako suzbije te stvari kod sebe, bit će ok.
Sumnjajmo da će "suzbiti".
Preuska je i prekratka Ulica Maršala Tita.....
m_l wrote:
Pa Pedja na ovoj temi nekoliko dana pred izbore izlevati @Lucifera bas u vezi njegovog dezerterstva. I, da, stalno cu spominjati, cisto da se vidi licemjerstvo, dok se jednima spocitava kako su podrumasi, kako su nezasluzeno dobili Zlatnog ljiljana, etc., na drugoj strani se lajka dezerteru.
Fol je u ovom konkretnom slučaju što dezerter ne pravi karijeru na istim osnovama kao i podrumaš.
Ma naravno, infografika sa jednog drugog radijskog portala, pravdanja istog Pedje (ne treba ti to Pedja) zbog nekakvih seljacina u parlamentu istom i smisljenom recenicom da mu je otac bio u logoru govore drugacije. Dakle, izvjestavanje iz logora, ratno ucestvovanje, ciljano pravdanje da on nije bio na palama nego je bio u armiji i da mu je otac prosao to sve. A kad se konkretno pitanje postavi sta ce uraditi po tom pitanju, dobijem falus medju oci i pricu o kerovima. Pa mi se jos javljaju trudbenici koji lijepe plakate po gracanici da me napadaju. Svi prave karijere na osnovu onoga sta je i u kojem momentu bitno da se kaze.
It_is_a_Leclerc wrote:
Nadajmo se.
Nadajmo se da će tako i ostati !
Netačno, zajedno su i u Gradskom vijeću i općini Centar.
It_is_a_Leclerc wrote:
Nadajmo se.
Nadajmo se da će tako i ostati !
Netačno, zajedno su i u Gradskom vijeću i općini Centar.
Ja kad vidim ko je sve u saglasnosti (ne slazu se ljudi nego drva, da budemo precizniji i u urbanoj "formom opijenoj" raji prihvatljiviji) sa Dinom Konakovicem, meni se zeludac okrene. Ljut sam ba na vas, propustate sanse, a pricate suplje price, i obecavate ono sto ne znate da uradite. Ne da necete, nego ne znate. Trebate sazvati sastanak organa stranke i dobro prodiskutovati da li Vam je ovaj forum i javljanje na njemu donio vise dobra ili nanio stetu...