HS kablovska

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
sole2mio

#19351 Re: HS kablovska

Post by sole2mio »

Saka wrote:Zovu me da pređem sa KID 14 (stari HS) na DUO NET GRANDE (Telemach). I stvarno izgleda da je OK, ispadne 3,5KM jeftinije a internet je brži (40/4 umjesto 30/3). Jedino što me buni je da sada imam 16 HD kanala a u ovom GRANDE kažu da ima samo 12. Od onih koje sad imam fale BBC Earth HD, Eurosport HD, Eurosport 2 HD, Fox Crime HD, Fox Life HD i SK3 HD. S druge strane u GRANDE imaju neki IDJTV HD i Trace Urban HD.

Da li je iko prešao na DUO NET GRANDE i da li ima nabrojane kanale? Ako ću izgubiti BBC, Eurosport i Fox-ove u HD-u bolje da ne prelazim...
I kod mene je bio KID 14, i ono bio sam zadovoljan, tv nisam toliko ni gledao, jesu ostali ukucani, al sa netom sam bio zadovoljan.

I poslije mnogobrojnih poziva od strane njih da predjem na novi paket et prije dva dana mi stave taj Duo net, iskreno nisam imao vremena da detaljnije pogledam, pogotovo tv, sto se tice neta, donijeli su oni novi ruter, na taj ruter sam ja dodao jos jedan svoj wifi ruter, jer mi treba na prvom spratu gdje je poslovni prostor, prvi dan net je bio katastrofa, taj dole na prvom spratu, a ovaj ruter sto su oni dali svako par minuta te izbaci sa neta, danas cu poslije posla malo detaljnije to pogledati i tv i te kanale.
Benq
Moderator

#19352 Re: HS kablovska

Post by Benq »

sole2mio wrote: I kod mene je bio KID 14, i ono bio sam zadovoljan, tv nisam toliko ni gledao, jesu ostali ukucani, al sa netom sam bio zadovoljan.

I poslije mnogobrojnih poziva od strane njih da predjem na novi paket et prije dva dana mi stave taj Duo net, iskreno nisam imao vremena da detaljnije pogledam, pogotovo tv, sto se tice neta, donijeli su oni novi ruter, na taj ruter sam ja dodao jos jedan svoj wifi ruter, jer mi treba na prvom spratu gdje je poslovni prostor, prvi dan net je bio katastrofa, taj dole na prvom spratu, a ovaj ruter sto su oni dali svako par minuta te izbaci sa neta, danas cu poslije posla malo detaljnije to pogledati i tv i te kanale.
Kada se usluga prikljuci , nastaje aktivacioni period koji moze trajati 3-5 dana , to je test period dok se ne zavrse administrativni poslovi odnosno unosenje ugovora u sistem i aktivacija paketa i u tom periodu moze doci do povremenih prekida interneta , wifi-a i td..
sole2mio

#19353 Re: HS kablovska

Post by sole2mio »

Benq wrote: Kada se usluga prikljuci , nastaje aktivacioni period koji moze trajati 3-5 dana , to je test period dok se ne zavrse administrativni poslovi odnosno unosenje ugovora u sistem i aktivacija paketa i u tom periodu moze doci do povremenih prekida interneta , wifi-a i td..
Aha, hvala. :thumbup:
Saka

#19354 Re: HS kablovska

Post by Saka »

Benq wrote:
Saka wrote:Pa pregledao sam, zato i pitam. Prelaskom gubim sljedece HD kanale:

BBC Earth HD
Eurosport HD
Eurosport 2 HD
Fox Crime HD
Fox Life HD
SK3 HD

a dobijam 2 muzicka da buljim u spotove. :)

Neka, hvala onda.

Moje pitanje je bilo vise u smislu da li je neko tehnicki presao sa HS-a i na koji nacin su mu onda blokirali ono sto je imao. Jer fakticki ne znam zasto imam ove kanale nakon zakljucavanja, ali ako bih zadrzao istu karticu mozda bi mi ostalo sve isto sto se tice digitalnih kanala. A ako ne bi onda nema razloga s konja na magarca.
Pitanje je dana kada ce zakljucati Eurosport HD kanale jer su to privremeno otkljucali HS korisnicima. Kad predjes na novi paket , dobit ces i novu karticu i novi modem sa integrisanim wifi.
Zvali su me danas i ponudili OK opciju, prakticno da ne gubim nista od HD kanala, naprotiv, samo sto se vezem ugovorom na odredjeni period. To je OK jer svakako nisam mislio mijenjati tako da cu to uzeti. Izgleda jako im je stalo da nas HS korisnike ugovorom vezu za sebe kako ne bi prelazili na Moja TV i sl. (sto je po meni nonsens, televizija preko bakarne zicice) :)
Benq
Moderator

#19355 Re: HS kablovska

Post by Benq »

Saka wrote: Zvali su me danas i ponudili OK opciju, prakticno da ne gubim nista od HD kanala, naprotiv, samo sto se vezem ugovorom na odredjeni period. To je OK jer svakako nisam mislio mijenjati tako da cu to uzeti. Izgleda jako im je stalo da nas HS korisnike ugovorom vezu za sebe kako ne bi prelazili na Moja TV i sl. (sto je po meni nonsens, televizija preko bakarne zicice) :)
Svaka cast :thumbup:
Ako budes imao kakvih nejasnoca kad ti prikljuce novu uslugu , pitaj pa cemo ti pomoci ;) , od sada je najbolje da postove pises na Telemach temi jer je tamo i prava podrska.
Saka

#19356 Re: HS kablovska

Post by Saka »

Benq wrote:
Saka wrote: Zvali su me danas i ponudili OK opciju, prakticno da ne gubim nista od HD kanala, naprotiv, samo sto se vezem ugovorom na odredjeni period. To je OK jer svakako nisam mislio mijenjati tako da cu to uzeti. Izgleda jako im je stalo da nas HS korisnike ugovorom vezu za sebe kako ne bi prelazili na Moja TV i sl. (sto je po meni nonsens, televizija preko bakarne zicice) :)
Svaka cast :thumbup:
Ako budes imao kakvih nejasnoca kad ti prikljuce novu uslugu , pitaj pa cemo ti pomoci ;) , od sada je najbolje da postove pises na Telemach temi jer je tamo i prava podrska.
Pisao sam i tamo, tamo su bas azurni pa odgovaraju. :)
Prvo sam stavio ovdje jer se tice prelaska sa HS-a, R.I.P. :)
ganjeta

#19357 Re: HS kablovska

Post by ganjeta »

Od petka Arene na Telemachu :thumbup: .
kakaljin

#19358 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

ganjeta wrote:Od petka Arene na Telemachu :thumbup: .
Ne vjerujem, mada bi volio da grijesim,znaci eto i SK na telecom, i eto ostalih kanala koji su eskluzivni za telemach na telecomu.

PS: Sto nisi to napisao na telemach temi koja je citanija od ove.
ganjeta

#19359 Re: HS kablovska

Post by ganjeta »

100 % živi bili pa vidjeli.
Benq
Moderator

#19360 Re: HS kablovska

Post by Benq »

ganjeta wrote:100 % živi bili pa vidjeli.
Izvor ? Iskreno skeptican sam po tom pitanju..
ganjeta

#19361 Re: HS kablovska

Post by ganjeta »

Drug, radi u u pravi Telemacha.
kakaljin

#19362 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

ganjeta wrote:Drug, radi u u pravi Telemacha.
Hajde drzimo te za rijec, ali nemoj kasnije reci drug me je slagao i dao pogresne informacije, pa sam ih i ja vjerujuci mu prenjeo ovdje.
ganjeta

#19363 Re: HS kablovska

Post by ganjeta »

Znaš koliko me boli karina i da tako ispadne :-) .

Eto meni u interesu lupati ovdje neke informacije. Znači ako bude istina, onda se ti poklopi i banuj sam sebe. Ako mene izradi ja ću sebe banovati.
Tomahawk11
Globalni moderator

#19364 Re: HS kablovska

Post by Tomahawk11 »

To bi bilo :thumbup:
Nadam se za istu cijenu :)
ElRe

#19365 Re: HS kablovska

Post by ElRe »

kakaljin wrote:
Ne vjerujem, mada bi volio da grijesim,znaci eto i SK na telecom, i eto ostalih kanala koji su eskluzivni za telemach na telecomu.

PS: Sto nisi to napisao na telemach temi koja je citanija od ove.
BH Telekom nece dobiti SK tokom 2017. godine. Navodno, nemaju novca. U FBiH ce jedino Telemach imati AS i SK, bar neko vrijeme.
Last edited by ElRe on 05/04/2017 14:21, edited 1 time in total.
ganjeta

#19366 Re: HS kablovska

Post by ganjeta »

Meni sad potvrdiše još 2-3 lika, mada, brzo će petak. Vidjećemo.
Radar71

#19367 Re: HS kablovska

Post by Radar71 »

ganjeta wrote:Meni sad potvrdiše još 2-3 lika, mada, brzo će petak. Vidjećemo.
Dobar Ti drug :thumbup:
kakaljin

#19368 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

kakaljin wrote:
Hajde drzimo te za rijec, ali nemoj kasnije reci drug me je slagao i dao pogresne informacije, pa sam ih i ja vjerujuci mu prenjeo ovdje.

Svaka cast na informacijama, samo reci hoce li biti HD verzija
Benq
Moderator

#19369 Re: HS kablovska

Post by Benq »

kakaljin wrote:
kakaljin wrote:

Svaka cast na informacijama, samo reci hoce li biti HD verzija
Ubacuju i HD verzije.
radiša

#19370 Re: HS kablovska

Post by radiša »

Ove na digitalnoj su kodirane
Benq
Moderator

#19371 Re: HS kablovska

Post by Benq »

radiša wrote:Ove na digitalnoj su kodirane
Ne bi trebale biti , promo period je do kraja maja. Sad sam provjerio i rade sve arene.
radiša

#19372 Re: HS kablovska

Post by radiša »

Kod mene su kodirane imam samo kanale od hs-a bez interneta i njihovih modema.
Nogatrans

#19373 Re: HS kablovska

Post by Nogatrans »

Kod mene na digitalnoj je samo Arenasport 1 BIH pusten ostalo je zakljucano.
Benq
Moderator

#19374 Re: HS kablovska

Post by Benq »

Moguce da je onda u tome problem , jer ste korisnici starih HS paketa (ja sam presao sa KID22 na Trio Grande Extra), ali ne bih nista napamet da pisem jer jos nisu zavrsili posao do kraja pa mozda i dobijete i ostale kanale.
kakaljin

#19375 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

Benq wrote:Moguce da je onda u tome problem , jer ste korisnici starih HS paketa (ja sam presao sa KID22 na Trio Grande Extra), ali ne bih nista napamet da pisem jer jos nisu zavrsili posao do kraja pa mozda i dobijete i ostale kanale.
Ja sam na HS-u i jutros sam vidio sve SD Arene i bile su otkljucane. Jer su mi se pojavile na TV-u jer imam modul.
Locked