Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
paladinka

#19351 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by paladinka »

paladinka wrote:
vjesticanametli wrote:Kakve moje cevape :oops: ....kritiziracu sta god hocu :evil: interpunkcija ti je vaznija od cevOpa :evil:
Naravno , interpukcija , bogte ja nisam bosanski pisala ima 10 godina , pisi ti malo oficijalna pisma na njemackompa vidi kako je... i ti me kritiziras . Joj , jesi puna predrasuda , nadam se da neces uskoro glasati u Njemackoj.
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#19352 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Matijevic_Vlado »

Image
Cuj da se cera
kiligonzales

#19353 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by kiligonzales »

HAVANA wrote:To znamo,ja sve kazem.Sa 36000 km otvorio i dao stan pod hipoteku i poceo.Opet o nama.Kako si ti i kako bi ti? A eto izmedju ostalog i ovako o cemu je tema.Odes vani,spavas u tom kontejneru jedno 2 godine,radis 12 sati dnevno i ustedis para.Sta je sad problem? Jel i to ne moze,ko hoce,moze...Momak se bori kako zna,bar ne kuka...Sa 20-25 godina samo kmecati i postati linkove ko onaj espn je meni bolesno.Kmee,sve je grozno,zasluzili smo bolje...Zasluzili smo kurac moj,dobro nam je kako smo zasluzili...
Prebacio sam tridesete, a eto u BiH sam uspio usparati pola toga iznosa. Kad bi rekao da sam u stanu imao period kad sam imao 10-15 milja dugova prema drzavi koje sam poravnao, ni sam ne znam vise kako, ni moji ukucani. Skontaj koliko je te zajebancije bilo.Grijanje mi iskljuceno bilo par godina, alternativa drva. Jbg, snalazi se. Recimo bio je jedan gurav period, plata 500 keka, dam u kucu 3 ili 3 i po stoje. Stara penzija, ja toliko plate. 150 u danu kad sam uzo platu skrsim na kocku sto sam planirao trositi na poslu, onda idi na teku kod druga, izvadi se drugi ili treci dan, vrati njemu, pa nastavi dalje gdje si stao. U neka doba uradi nekome neki servis racunara, web, brosuru, prezentaciju, pokupi pare.Istovari, utovari nesto ako naleti, selidbu neku odradi. Tako milion puta u krug. Bilo je tu grizomuda mnogo. Mnogo zajebancije nepotrebne. Zafali ti para za sebe, po raji mini zajmova napravim i sve vracaj kasnije. Ali jbg, sve te zajebancije covjeka i natjeraju da se snalazi. Kmeco sam i ja, nervirala me laz i nepravda, ali skontam nemam nista od toga, pogotovo ne od palamudjenja o politici, sto bi moj drug reko i kurac me zaboli, svaki politicar ode na bankomat cin i milja, nijedan ne pita za mene , gdje je onaj skupa da trosimo :lol:

Ne mere vayda kancelarija, sad duzim ovakvu masinu i rokam drva :lol:
Image

Sada se samo mogu zaliti ako mi cokove precnika metar i vise ne podijele na 4 dijela, da mi je lakse na masinu dizati :lol:
muha_sa

#19354 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by muha_sa »

paladinka wrote:Niko se ne buni , ali niko ni tvoje cevape ne akceptira , cuj , jel to zadnje sto mozes moj pravopis krizirati.
:lol: :lol: :lol: :lol:
ŠtaS se ba cevapa dovezala :? :lol:

trebaš se još pure najest da skontaš ovo o cevapima :lol:

dobro jutro paladinka :D
HAVANA

#19355 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by HAVANA »

paladinka wrote:Uvjek je bilo ja moram majstora toliko i i toliko platiti, ali koliko majstor stvarno zaradi ti niko nije dosad rekao.
kloniran wrote:
paladinka wrote:Ali opet skontaj koliko kuhinja treba da naplati , radnici , obaveze za radnike , koliko moze da zaradi.
taj podatak ne znam, to havana bolje zna koliko zarađuju i koliko mogu zaraditi
Koji majstor? Evo radi meni moj majstor od maja poslovni prostor.Placam ga kako koji dio zavrsi i trazi para...Uglavnom , on za krecenje,gletovanje,keramiku...august 1900 km sam mu platio,septembar 2100 km.Dugo traje posto krace radi,mozda 6 sati dnevno jer ima malu bebu ali meni pase jer odlicno radi i sve mi on radi.Pored toga je u septembru uradio jos krecenje stana i naplatio 300 km mom drugu i nekoj zeni iz zgrade gdje mi radi ,nesta oko kupatila 2 puta po 100 km.Prostor 110 m2 ,struja jefna od boljih firmi u gradu,tu nema zajebancije,atesti...5000 km.Sve,od roh bau faze do kraja.Podno grijanje rehau u prizemlju,radijatori na spratu 9700 km.Sve sa materijalom.Ventilacija sa usisom,isisom,grijacem zraka i 2 inverter klime 9300 km.Galerija staticar 400 km,izrada galerije od zeljeza sa podnicama od osb ploca 2.2 i stepeniste izaslo oko 9000 km.Gazista za stepeniste 1250 km.Kupatilo dvoje obicnih vrata,jedna klizna i mali ormaric pod umivaonikom 1350 km.Kuhinje sve sto sam radio od 300 do 800 km po duznom metru kuhinje.Zavisi od zelja.Ja,i ciko sto mi je radio taj mali projekat instalacija,grijanja i ventilacije,gdje,sta,kako...600 km.On je otac od izvodjaca ali jako dobar i iskusan inzinjer.84 godine i dalje radi sve projekte sinu.Jaka firma i bas imucna familija koja godina i godina radi...U drugoj djelatnosti koju radim mehanicar,ali to je vec drama sa terminima i malo fali da se posvadjam poslije 18 godina sto mi radi.Ne znam koliko izadje,bas je dobar majstor ali nista on vise stic ne moze.Jedino da se klonira.Izadje pravo puno mjesecno.Da ne nagadjam.Ima 3 radnika.2 plate po 1500 km i jedan pomocni 900 km.Pocetnik.Hemijsko ciscenje i pranje vozila ja placam 30 km po vozilu.Inace je 40. I stalno ima posla.Moze uraditi 2 do 3 dnevno,zavisi od stanja.Radi i nedeljom. Onaj mi dodje za kompjuter nesta otipka,instalira,poveza printere i uze mi 70 km za jedno 2 sata.Oko stana i bookinga zena i cerka deveraju,docekuju,spremaju...Kad otputujemo negdje imam djevojku kojoj platim 25% od primljenog iznosa da doceka i isprati goste,pocisti,presvuce...Arhitekta mi jedan radi izvedbeni projekat,to jos ne znam koliko ce biti.Sta te jos interesuje? Na apurine potrosim jedno 7 maraka mjesecno :lol: ,na pivu stoju dvije,ne drogiram se,med domaci od forumasa po 20 km i jaja po 12 skoljka. Zubar,sistematski pregled...? :D Kod djuguma 350 km kompletan sistematski pregled.Knjigovodja 450 km.Poreza mjesecno bruku. :evil: Lijekove za bolove prestao pit i tu je veci trosak,thc ulje.Sex ne placam.Treba li jos sta? :roll:
Last edited by HAVANA on 06/10/2019 07:26, edited 1 time in total.
muha_sa

#19356 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by muha_sa »

tolko trošiš a nisi u stanju druga na cevape odvest :(
HAVANA

#19357 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by HAVANA »

muha_sa wrote:tolko trošiš a nisi u stanju druga na cevape odvest :(
Lezi ti,odo ja radit malo do 12. Cim uhvatim vremena vodim te na brizle. :skoljka:
muha_sa

#19358 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by muha_sa »

HAVANA wrote:
Lezi ti,odo ja radit malo do 12. Cim uhvatim vremena vodim te na brizle. :skoljka:
U prevodu--NIKAD :lol: :(
muha_sa

#19359 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by muha_sa »

SaraFina wrote:
muha_sa wrote:
HAVANA wrote:Eh eto tvoje ko u djevojke a moje ruzne. :skoljka:
U tebe ko hrastova kora :( moje ko u nježne djevojke :lol:
vjesticanametli wrote:Znam samo ja nisam pljuvala :) niti cu ...naprotiv :-D haj ode ovo u nedogled odo ja s teme a ti spremi vise cevape u vas kad doDzem u nas :lol: znam da nisi rmpalija osim ako se zgojio kad sam te viDZela zadnji put :mrgreen:
ZdogovorITo :kiss: :kiss:

Zezam se ja na skoro sve i jednoj temi--al se uozbiljim kad neko krene pljuvat po ovoj napacenoj zemlji i nama koji smo odlucili ostat ovdje :-)
Ko želi da ide i ima šansu nek je danas a ne sutra iskoristi i nek ide--svu srecu svijeta mu želim :-D
Al--sve daj a dostojanstvo NIKAD :D

I meni ćevapeeeeeee!!!!
Ti si Saro izrada :-) :D bila si ovdje a nisi zvala :(
HAVANA

#19360 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by HAVANA »

muha_sa wrote:
HAVANA wrote:
U prevodu--NIKAD :lol: :(
Cekaj ba ,otisla je dijaspora.Ne mogu dahnut od njih.To kad dodje po 24h bi landaralo.Ubili su me.Poduplo sam med. :lol: Al ne sekiram se ja za tebe. :D
espn

#19362 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by espn »

BiH osma na listi najjadnijih zemalja u svijetu, glavni razlog visoka nezaposlenost

Bosna i Hercegovina smjestila se na osmo mjesto od ukupno 95 država na listi najjadnijih zemalja na svijetu koju je izradio američki Institut Cato.
Na osnovu raznih ekonomskih pokazatelja, prije svega inflacije, kamatne stope banaka, nezaposlenosti i promjene BDP-a, Institut svake godine objavljuje svoj takozvani indeks jadnosti zemalja. Podatke koje koriste u Institutu, najčešće prikupljaju iz Svjetske banke i njemačke statističke kompanije Statista.

Na najnovijoj listi Venecuela se smatra ubjedljivo najjadnijom zemljom na svijetu, i to već četvrti put zaredom. Index jadnosti Venezuele dramatično je porastao u odnosu na 2018. godinu, na što su najviše utjecali ekonomska i politička kriza.

Prema podacima Ujedinjenih naroda, četiri miliona stanovnika Venezuele napustilo je zemlju od kada je počela ekonomska kriza 2014. godine. Nemiri u Venecueli dodatno su podstaknuti ubrzavanje hiperinflacije.

Venezuelu slijedi Argentina sa indeksom jadnosti od 105.6 te Iran koji je pao na treću poziciju u odnosu na prošlu godinu kada je bio 11. po redu najjadnija zemlja svijeta.

Sudeći prema listi Instituta Cato, jadnije od BiH su Nigerija i Južna Afrika najviše zbog nezaposlenosti, te Brazil i Turska zbog porasta kamatnih stopa banaka.

BiH ima indeks jadnosti 38,2, a najveći krivac tome je visoka nezaposlenost. Prema ovoj listi, u susjednim zemljama nešto je bolja situacija. Tako je Srbija na 32. poziciji, a Hrvatska na 51. poziciji.

Institut Cato ocjenjuje da je Tajland najmanje jadna zemlja na svijetu. Stopa nezaposlenosti u ovoj zemlji nevjerovatno je niska već godinama, a kreće se između 0,4 do 1,2 posto.

Druga najmanje jadna zemlja na svijetu je Mađarska u kojoj je zahvaljujući programu zapošljavanja premijera Viktora Orbana stopa nezaposlenosti pala sa 11,4 posto na 3,8 posto.

Izuzetno nizak stepen jadnosti imaju i Japan, Austrija, Kina, Švicarska, Tajvan i Holandija zahvaljujući stabilnoj ekonomiji i visokom stepenu zaposlenosti.

Za izračunavanje svakog rezultata indeksa jadnosti koristi se jednostavna formula - rast BDP-a po stanovniku oduzima se od zbira nezaposlenosti, inflacije i bankarskih stopa kreditiranja.

https://www.klix.ba/vijesti/bih/bih-osm ... /191005022
Last edited by espn on 06/10/2019 09:22, edited 1 time in total.
muha_sa

#19363 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by muha_sa »

espn wrote:BiH osma na listi najjadnijih zemalja u svijetu, glavni razlog visoka nezaposlenost

https://www.klix.ba/vijesti/bih/bih-osm ... /191005022
:( :( :(
kloniran

#19364 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by kloniran »

Moram i ja kakav institut osnovati, nemere vise ovako :mrgreen:
kloniran

#19365 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by kloniran »

HAVANA wrote:
paladinka wrote:Uvjek je bilo ja moram majstora toliko i i toliko platiti, ali koliko majstor stvarno zaradi ti niko nije dosad rekao.
kloniran wrote:
paladinka wrote:Ali opet skontaj koliko kuhinja treba da naplati , radnici , obaveze za radnike , koliko moze da zaradi.
taj podatak ne znam, to havana bolje zna koliko zarađuju i koliko mogu zaraditi
Koji majstor? Evo radi meni moj majstor od maja poslovni prostor.Placam ga kako koji dio zavrsi i trazi para...Uglavnom , on za krecenje,gletovanje,keramiku...august 1900 km sam mu platio,septembar 2100 km.Dugo traje posto krace radi,mozda 6 sati dnevno jer ima malu bebu ali meni pase jer odlicno radi i sve mi on radi.Pored toga je u septembru uradio jos krecenje stana i naplatio 300 km mom drugu i nekoj zeni iz zgrade gdje mi radi ,nesta oko kupatila 2 puta po 100 km.Prostor 110 m2 ,struja jefna od boljih firmi u gradu,tu nema zajebancije,atesti...5000 km.Sve,od roh bau faze do kraja.Podno grijanje rehau u prizemlju,radijatori na spratu 9700 km.Sve sa materijalom.Ventilacija sa usisom,isisom,grijacem zraka i 2 inverter klime 9300 km.Galerija staticar 400 km,izrada galerije od zeljeza sa podnicama od osb ploca 2.2 i stepeniste izaslo oko 9000 km.Gazista za stepeniste 1250 km.Kupatilo dvoje obicnih vrata,jedna klizna i mali ormaric pod umivaonikom 1350 km.Kuhinje sve sto sam radio od 300 do 800 km po duznom metru kuhinje.Zavisi od zelja.Ja,i ciko sto mi je radio taj mali projekat instalacija,grijanja i ventilacije,gdje,sta,kako...600 km.On je otac od izvodjaca ali jako dobar i iskusan inzinjer.84 godine i dalje radi sve projekte sinu.Jaka firma i bas imucna familija koja godina i godina radi...U drugoj djelatnosti koju radim mehanicar,ali to je vec drama sa terminima i malo fali da se posvadjam poslije 18 godina sto mi radi.Ne znam koliko izadje,bas je dobar majstor ali nista on vise stic ne moze.Jedino da se klonira.Izadje pravo puno mjesecno.Da ne nagadjam.Ima 3 radnika.2 plate po 1500 km i jedan pomocni 900 km.Pocetnik.Hemijsko ciscenje i pranje vozila ja placam 30 km po vozilu.Inace je 40. I stalno ima posla.Moze uraditi 2 do 3 dnevno,zavisi od stanja.Radi i nedeljom. Onaj mi dodje za kompjuter nesta otipka,instalira,poveza printere i uze mi 70 km za jedno 2 sata.Oko stana i bookinga zena i cerka deveraju,docekuju,spremaju...Kad otputujemo negdje imam djevojku kojoj platim 25% od primljenog iznosa da doceka i isprati goste,pocisti,presvuce...Arhitekta mi jedan radi izvedbeni projekat,to jos ne znam koliko ce biti.Sta te jos interesuje? Na apurine potrosim jedno 7 maraka mjesecno :lol: ,na pivu stoju dvije,ne drogiram se,med domaci od forumasa po 20 km i jaja po 12 skoljka. Zubar,sistematski pregled...? :D Kod djuguma 350 km kompletan sistematski pregled.Knjigovodja 450 km.Poreza mjesecno bruku. :evil: Lijekove za bolove prestao pit i tu je veci trosak,thc ulje.Sex ne placam.Treba li jos sta? :roll:
Rekoh ja da havana zna :mrgreen:
Kako se zove taj sto ti je projektovao grijanje, mozda ga znam :mrgreen:
vjesticanametli

#19366 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by vjesticanametli »

paladinka wrote:
paladinka wrote:
vjesticanametli wrote:Kakve moje cevape :oops: ....kritiziracu sta god hocu :evil: interpunkcija ti je vaznija od cevOpa :evil:
Naravno , interpukcija , bogte ja nisam bosanski pisala ima 10 godina , pisi ti malo oficijalna pisma na njemackompa vidi kako je... i ti me kritiziras . Joj , jesi puna predrasuda , nadam se da neces uskoro glasati u Njemackoj.
Hahahha jaranice ne mozes mi doskocit s njem :evil: jos kad bi znala sta radim muda bi svoja pojela hahahahhahah i vise od glasanja moja paladinko al nije za foruma 8)
Last edited by vjesticanametli on 06/10/2019 10:16, edited 1 time in total.
vjesticanametli

#19367 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by vjesticanametli »

Matijevic_Vlado wrote:Image
Cuj da se cera
:evil:
HAVANA

#19368 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by HAVANA »

kloniran wrote:
Rekoh ja da havana zna :mrgreen:
Kako se zove taj sto ti je projektovao grijanje, mozda ga znam :mrgreen:
Grijanje,ventilacija...Enver.Gospodin samo takav.
espn

#19369 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by espn »

Poljoprivreda u Semberiji na izdisaju: Za četiri godine od posla odustalo 8.400 osoba

https://www.klix.ba/biznis/privreda/pol ... /191005038
muha_sa

#19370 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by muha_sa »

espn wrote:Poljoprivreda u Semberiji na izdisaju: Za četiri godine od posla odustalo 8.400 osoba

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

genijalaaaaaaaaaaaaaaaaaacccccccccccccccccccccccccccccc :thumbup:
HAVANA

#19371 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by HAVANA »

espn wrote:Poljoprivreda u Semberiji na izdisaju: Za četiri godine od posla odustalo 8.400 osoba

Jarane ba,idi beri grozdje na peljesac ako nista.400 kuna dnevnica, eno meni cerke dole.Pametnije ti je tako utrosit vrijeme...
Rockefeller

#19372 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Rockefeller »

Valja negativu prosipat :mrgreen:
muha_sa

#19373 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by muha_sa »

HAVANA wrote:

Jarane ba,idi beri grozdje na peljesac ako nista.400 kuna dnevnica, eno meni cerke dole.Pametnije ti je tako utrosit vrijeme...
Bolje bi mu/joj bilo (ne znam jel muško jal žeMsko) da vodi ljubav iliti seksa se neg što troši vrijeme tražeci gurbetlug medj nama :lol:
Connaisseur Karlin

#19374 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Connaisseur Karlin »

HAVANA wrote:

kcerka ti bere grozdje za 400KN dnevno , super :thumbup:

ali ona radi za dzeparac, ne zivi sama bez necije pomoci :D
muha_sa

#19375 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by muha_sa »

Connaisseur Karlin wrote:
HAVANA wrote:

kcerka ti bere grozdje za 400KN dnevno , super :thumbup:

ali ona radi za dzeparac, ne zivi sama bez necije pomoci :D
:kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

Jesil živa ljepoto od žene :? :D
Post Reply