Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
mk ultra wrote:
vjerovatno je ova što bitanga kaže, ove ostale su prilično dobro zatvorene
mada je njima stup sve živo od alipašina do Elidže
jebote radi čega se gubi glava... radi 1.5kg bakra po metru
trafo je tu sigurno iskljucen,jer ta firma ne radi odavno( u toj je 630kVA,ima sigurno 150-200 kg bakra u njemu)ali je visoki napon prisutan,sretan je ako je prezivio 10kV..problem je sto ta vrata svako moze otvoriti,samo te crne rucke okrene...
Moj školski kolega je prije desetak godina poginuo u trafou... išao krasti... sa njim još jedan bio teško opečen ali preživio...jednom ništa... sve novine u TV u to vrijeme prenijeli informaciju da su "stradali u igri", "igrajući se" itd... Kakva je to igra kad 3 klipana od 16 godina sjekirama obiju trafo...
bitanga_sa_otesa wrote:trafo je tu sigurno iskljucen,jer ta firma ne radi odavno( u toj je 630kVA,ima sigurno 150-200 kg bakra u njemu)ali je visoki napon prisutan,sretan je ako je prezivio 10kV..problem je sto ta vrata svako moze otvoriti,samo te crne rucke okrene...
Je li moguće da je to negdje kod Aida komerc? Jer kad sam prolazio vidio sam patrole i hitnu. Ima li tu neka trafo stanica.
Haris.ba wrote:
Je li moguće da je to negdje kod Aida komerc? Jer kad sam prolazio vidio sam patrole i hitnu. Ima li tu neka trafo stanica.
prije aide ,tacno kod onog sjedeceg policajca ,lijevo je kapija ,odmah tu lijevo je blindirana limena trafostanica kao na slici gornjoj,zarasla u siblje,samo je bila za tu firmu,mislim cak i da je njihovo vlasnistvo tako da elektrodistribucija nema nista s njom osim prolaza visokog napona(10kV)
Haris.ba wrote:
prije aide ,tacno kod onog sjedeceg policajca ,lijevo je kapija ,odmah tu lijevo je blindirana limena trafostanica kao na slici gornjoj,zarasla u siblje,samo je bila za tu firmu,mislim cak i da je njihovo vlasnistvo tako da elektrodistribucija nema nista s njom osim prolaza visokog napona(10kV)
Po zakonu elektrodistribucija je vlasnik priključka tako da su u jednom trenutku morali prenijeti vlasništvo nad istim.
BadBoy wrote:
Po zakonu elektrodistribucija je vlasnik priključka tako da su u jednom trenutku morali prenijeti vlasništvo nad istim.
ne radim 16 godina u ED,tako da ne znam kako je sad,ED je vlasnik prikljucnog kabla i kablovske glave do rastavljaca.dok sam radio kad se desi kvar u postrojenju na tudjoj trafostanici morali su platiti jer su oni vlasnici,prvo daju narudzbu i onda se radi.mi smo smjeli raditi samo manipulacije na visokom naponu ,znaci preusmjeravati energiju preko njihovog postrojenja.takodje ta firma koja je vlasnik trafostanice mogla je zabraniti pristup nama.imali smo adresar trafostanica u kojem je tacno navedeno cije je vlasnistvo.postojale su cak i neke koje su dvojno vlasnistvo gdje je visoki napon bio u vlasnistvu ED,a transformator i niski napon od firme.
ing-ecc wrote:Koliko li je sad ova ukradena oprema na crnom trzistu
Previse je "vruca" roba u ovom momentu, to ce se skloniti na sigurno neko vrijeme, a onda ide pronalazenje najpovoljnijeg kupca.
Problem je sto je svaki dildo sigurno numerisan i Policija posjeduje serijske brojeve.
Premda postoji mogucnost da je ovo posao odradjen "po narudzbi".
BadBoy wrote:
ne radim 16 godina u ED,tako da ne znam kako je sad,ED je vlasnik prikljucnog kabla i kablovske glave do rastavljaca.dok sam radio kad se desi kvar u postrojenju na tudjoj trafostanici morali su platiti jer su oni vlasnici,prvo daju narudzbu i onda se radi.mi smo smjeli raditi samo manipulacije na visokom naponu ,znaci preusmjeravati energiju preko njihovog postrojenja.takodje ta firma koja je vlasnik trafostanice mogla je zabraniti pristup nama.imali smo adresar trafostanica u kojem je tacno navedeno cije je vlasnistvo.postojale su cak i neke koje su dvojno vlasnistvo gdje je visoki napon bio u vlasnistvu ED,a transformator i niski napon od firme.
Eee od tad se svašta promijenilo
Vlasnik i investitor priključka je ED. Troškove snosi vlasnik objekta koji se priključuje