SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Thorgerson

#19351 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Thorgerson »

Better Man wrote:Tragedija je prevelika i ocu i materi je srušen čitav svijet, ali se mora postaviti pitanje. Ko je dozvolio djeci da uđu u krug firme i da se igraju tu loptom na mjestu gdje je velika opsasnost da stradaju? Otac ne da nije smio ostaviti ih same da se igraju, već im nije smio to uopće dozvoliti i ako ih je već doveo tu, a nije smio, onda ih je trebao povesti sa sobom kad im je išao kupovati da jedu ili barem upozoriti na moguću opasnost i da ako im negdje zaglavi lopta nek je ne diraju. Možda sam bio malo grub, ali moramo realno sagledati stvari i biti iskreni i kazati da je ovdje glavna odgovornost za stradanje dvoje nevinih dječaka na ocu. Bez obzira što mu je prekinut porodični dan nije smio tek tako olako djecu pustiti da se tu igraju. I zašto djeca nisu mogla ostati sa mamom? Nadam se da se ovako nešto nikad neće ponovtiti i apelujem na sve roditelje da paze na svoju djecu i da im ne dopuštaju da se igraju na mjestima gdje bi mogla stradati.
Joj tebe. Je li se tragedija mogla izbjeci, jeste. Ali kada bi mi svi znali sta nas ceka, pa ne bi bilo pogibija, ne bi bilo ubistava, ne bi bilo nicega...

Zato kazem, i ti sutra ne do bog mozes krenuti da predjes cestu, da te pokupi dzip. I zamisli dodje ovdje neko i kaze, pa kako ga je pokupio sto nije gledao.

To su trenuci nepaznje, jbg. A niko ne zna sta mu se moze desiti. Mozda su se tu djeca i ranije igrala stotinu puta, pa nista.
insomnia78

#19352 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by insomnia78 »

Ne grjesite dusu ljudi
Veca kazna mu ne treba, njemu vise nema zivota
Qler

#19353 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Qler »

Svi sad seru, trebalo je ovo, trebalo je ono, ali cinjenica je da su ljudi izgubili djecu. Ko nema dijete ne moze ni pojmiti kakav je osjecaj kad ti djete zaplace bez razloga, a kamoli kad ga izgubis. Ja ne mogu shvatiti tu patnju, ja mislim da bi i ja sa njima pod zemlju...
zateznistub

#19354 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by zateznistub »

Black swan wrote:stvarno ljudi traže nemoguće

valjda odgojeni na star treku i znanstvenim dostignućima čovječanstva ( u većini slučajeva nedostižno sitnoj buraniji)

za hitnu treba para a para nema
i drugi problem šupci zovu hitnu zbog gluposti pa onda nema za baš one kojima treba hitna
Pošto imam pofino iskustvo sa Hitnom, kako privatno tako i dijelom službeno mogu samo reći da odlični u kakvim uslovima rade.

ovo za nedostatak vozila je tačno, ali za to treba kriviti gos'n kiflu i kompaniju..
zateznistub

#19355 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by zateznistub »

Qler wrote:Svi sad seru, trebalo je ovo, trebalo je ono, ali cinjenica je da su ljudi izgubili djecu. Ko nema dijete ne moze ni pojmiti kakav je osjecaj kad ti djete zaplace bez razloga, a kamoli kad ga izgubis. Ja ne mogu shvatiti tu patnju, ja mislim da bi i ja sa njima pod zemlju...
:thumbup:
rumenige_brajtner

#19356 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by rumenige_brajtner »

Better Man wrote:Tragedija je prevelika i ocu i materi je srušen čitav svijet, ali se mora postaviti pitanje. Ko je dozvolio djeci da uđu u krug firme i da se igraju tu loptom na mjestu gdje je velika opsasnost da stradaju? Otac ne da nije smio ostaviti ih same da se igraju, već im nije smio to uopće dozvoliti i ako ih je već doveo tu, a nije smio, onda ih je trebao povesti sa sobom kad im je išao kupovati da jedu ili barem upozoriti na moguću opasnost i da ako im negdje zaglavi lopta nek je ne diraju. Možda sam bio malo grub, ali moramo realno sagledati stvari i biti iskreni i kazati da je ovdje glavna odgovornost za stradanje dvoje nevinih dječaka na ocu. Bez obzira što mu je prekinut porodični dan nije smio tek tako olako djecu pustiti da se tu igraju. I zašto djeca nisu mogla ostati sa mamom? Nadam se da se ovako nešto nikad neće ponovtiti i apelujem na sve roditelje da paze na svoju djecu i da im ne dopuštaju da se igraju na mjestima gdje bi mogla stradati.
klasičan primjer mudrosera i forumskog naprđivača
DaffyDuck

#19357 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by DaffyDuck »

Qler wrote:Svi sad seru, trebalo je ovo, trebalo je ono, ali cinjenica je da su ljudi izgubili djecu. Ko nema dijete ne moze ni pojmiti kakav je osjecaj kad ti djete zaplace bez razloga, a kamoli kad ga izgubis. Ja ne mogu shvatiti tu patnju, ja mislim da bi i ja sa njima pod zemlju...
Upravo. Ovo je tragican slucaj, nesretan slucaj i nije za raglabanja po forumu.
Kad pomislim na djecu, roditelje hoce srce da mi pukne :( Ne daj Boze nikom osjetit tu patnju, nikom....
mg

#19358 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by mg »

rumenige_brajtner wrote:
Na svakoj temi samoproklamovani strucnjak za sve filozofira i pametuje.
Pryda

#19359 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Pryda »

nellismo wrote:
Pryda wrote:
Hemera wrote:
jel istina da je babo otišao samo da kupi im nešto za jesti i kad su se igrali da je im je lopta otišla u taj pijesak ili kako vec i tako su nastradali?
i ono sto je bino kad su zvali hitnu,rekli su da nemaju kola na raspolaganju?
ako znas mozes i u pp ako nije problem
Moguce da je ovo istina. Poslije derbija na Kosevu momak se srusio blizu zetre, panika zovi hitnu i oni momka koji je zvao ispituju ime i prezime, gdje se rodio, jmbg broj licne karte broj pasosa umjesto da posalju. Epilog hitna stize iz pravca Vogosce za 15+ minuta a cum udaljen 3 minute hoda od Koseva, znaci mogli su bukvalno za 30 sekundi stici. Za tih 15 minuta da je sta ozbiljnije bilo umro bi 5 puta dok oni dodju.
Pa nije KUM i hitna jedno te isto, i uvijek pitaju za ime i prezime. Nikad ne pitaju za broj lične i pasoša, mjesto rođenja i jmbg.
Šta lažete i preseravate odmah
Vidis da sam to za pasos i licnu stavio pod italic, naravno da ga to nisu pitali. Poenta je da su peglali momka za licne podatke a nisu ni pitali kakvo je stanje ovom radi kojeg zove uopste. Ja sam stekao dojam da to rade zato sto se masa ljudi sprda sa hitnom kad nazove pa oni ne vjeruju svakome. Kako god ja mislim da bi trebali umjesto trazenja tih podataka odmah poslati vozilo i uputiti covjeka koji zove da pruzi tu neku prvu pomoc i uradi sve sto moze obican covjek da pomogne dok ne dodje hitna.
I dogadjaj je bio neposredno po zavrsetku utakmice. Na kosevu je taj dan bilo blizu 30 hiljada ljudi gdje su ta vozila hitne pomoci koja su bila stacionirana na stadionu. Vjerujem da im je prica bila : ''Ma to narkoman neki, ko ga jebe moze on i sacekat''. Mozda i grijesim, ako je tako nek mi oproste :D
The BEN10

#19360 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by The BEN10 »

rumenige_brajtner wrote:
Šta je čovjek pogrešno rekao, prosvijetli nas molim te.
The BEN10

#19361 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by The BEN10 »

Hemera wrote:
mirzadelibasic wrote:kada strada dvoje djece od kojih jedno ima deset a jedno pet godina sve je bitno, pa i to ko je direktor firme gdje se sve desilo.Jel treba da se ponovi takvo nesto ? Moze li se ista sprijeciti u ovoj drzavi
vidiš kako gamad gazde mogu bihuzuriti insana u neradni dan da im se dođe posla završiti isto ko da ljudi nemaju privatni porodični život i djecu o kojoj trebaju brinuti,užas užasa :cry:
Tačno tako! Eto zašto je bitno ko je vlasnik firme.
O'zone
Globalni moderator

#19362 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by O'zone »

zateznistub wrote:
mali_balon wrote:Kriv otac (nek mu Bog dragi podari sabura, ne daj BOze nikom) mogao je svasta nesta ali nije :( .... E onda je kriv cijeli sistem, sto ce tu djeca ima cuvar da to zabrani, sto ce on tu u nedjelju (osim ako nije na nekoj funkciji gdje bi doslo do totalne katastrofe), sta je sa sigurnoscu na radnom mjestu (ako su nastradala djeca odrastao covjek bi mogao biti ozbiljnjie povrijedjen) itd itd itd......
I danas se jezim od ovog slucaja ......
Haj ne pravi se pametan!

@riko ga

Meni ga je žao opisati ne mogu...

http://www.exyugoslavija.com/ocu-koji-j ... oju-djecu/
uffff jbmti :(
zateznistub

#19363 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by zateznistub »

rumenige_brajtner wrote:
Misliš seratora, nema teme da ne nikne bar 5...
zateznistub

#19364 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by zateznistub »

The BEN10 wrote:
rumenige_brajtner wrote:
Šta je čovjek pogrešno rekao, prosvijetli nas molim te.
A šta je otac trebao pametnice? da za ono crkavice što dobije plati neku tetu da ih čuva? kako vas nije stid hraniti svoje ego sa ovakvim ličnim tragedijama...jbt sve gola pamet...
Tomahawk11
Globalni moderator

#19365 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Tomahawk11 »

Stari ljudi kazu: sejtanski je posao prica da je bilo 'vako, da je bilo 'nako....bilo i belaj :(
Eto on bi dosao sa djecom da je znao da ce biti belaj. Djece vise nema, sto neko rece, nit zivjeti nit umrijeti :(
The BEN10

#19366 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by The BEN10 »

Kao neko ko ima malu djecu odgovorno mogu reći da djeci nije bilo mjesto na gradilištu. Nije to nikakvo pametovanje. Djeca tamo nisu smjela biti uopšte - uostalom, nije li minimum svih minimuma nošenje zaštitne opreme na gradilištu!?
Btw, djeca nisu bila sama sa ocem, već je tu bila i majka koja je otišla u granap da nešto kupi!?
Tomahawk11 wrote:Stari ljudi kazu: sejtanski je posao prica da je bilo 'vako, da je bilo 'nako....bilo i belaj :(
Eto on bi dosao sa djecom da je znao da ce biti belaj. Djece vise nema, sto neko rece, nit zivjeti nit umrijeti :(
Tačno tako, hadis kaže: "zaista riječ "da sam" otvara vrata šejtanu..."
No, sudbina je jedno, ali nešto drugo je izazivati nesreću i biti neoprezan. Kako je majka mogla otići u granap i ostaviti djecu van pažnje!?
Hemera

#19367 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Hemera »

zateznistub wrote:[A šta je otac trebao pametnice? da za ono crkavice što dobije plati neku tetu da ih čuva? kako vas nije stid hraniti svoje ego sa ovakvim ličnim tragedijama...jbt sve gola pamet...
a znaš šta,da smo mi kakvi bolji ljudi,a ne golo smeće,možda bi čovjek nekoga nazvao ako mama nije tu,i zamolio da pričuva ili negdje usput pokupi djecu,znaš ono komšija i sl.,ali jok zaklope ti vrata i normalno više nikog u životu ne pitaš da se ne blamiraš
nemaš se na koga osloniti
ali bez obzira na sve,po meni je gazda najviše kriv,šta koje pičke materine je bitno u nedelju nekoga zvati da završi posla,kad imaš jebeni ponedeljak,tačno zakonom treba zabraniti ovo iživljavanje pogotovo po industriji i pogonima
kakav bitan posao on ima da obavi ,da mu se dan prekine,pička im materina gladovanska
zateznistub

#19368 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by zateznistub »

The BEN10 wrote:Kao neko ko ima malu djecu odgovorno mogu reći da djeci nije bilo mjesto na gradilištu. Nije to nikakvo pametovanje. Djeca tamo nisu smjela biti uopšte - uostalom, nije li minimum svih minimuma nošenje zaštitne opreme na gradilištu!?
Btw, djeca nisu bila sama sa ocem, već je tu bila i majka koja je otišla u granap da nešto kupi!?
Tomahawk11 wrote:Stari ljudi kazu: sejtanski je posao prica da je bilo 'vako, da je bilo 'nako....bilo i belaj :(
Tačno tako, hadis kaže: "zaista riječ "da sam" otvara vrata šejtanu..."
No, sudbina je jedno, ali nešto drugo je izazivati nesreću i biti neoprezan. Kako je majka mogla otići u granap i ostaviti djecu van pažnje!?
Kako ti bolan ne dosadi pametovati? Ljudi nemaju za kifle, nemaju za kesice bibera. Dovede djete ne posao jer ga na to tjera robovlasnik, pardon vlasnik, nema dijete s kim ostaviti te ga dovede na posao...To ti i slicni nikad niste dolazili kod roditelja na posao? Ja jesam i šta sad.

Čovjek je izgubio dvoje SVOJE djece, imajte malo pieteta...
zateznistub

#19369 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by zateznistub »

Hemera wrote:
zateznistub wrote:[A šta je otac trebao pametnice? da za ono crkavice što dobije plati neku tetu da ih čuva? kako vas nije stid hraniti svoje ego sa ovakvim ličnim tragedijama...jbt sve gola pamet...
a znaš šta,da smo mi kakvi bolji ljudi,a ne golo smeće,možda bi čovjek nekoga nazvao ako mama nije tu,i zamolio da pričuva ili negdje usput pokupi djecu,znaš ono komšija i sl.,ali jok zaklope ti vrata i normalno više nikog u životu ne pitaš da se ne blamiraš
nemaš se na koga osloniti
ali bez obzira na sve,po meni je gazda najviše kriv,šta koje pičke materine je bitno u nedelju nekoga zvati da završi posla,kad imaš jebeni ponedeljak,tačno zakonom treba zabraniti ovo iživljavanje pogotovo po industriji i pogonima
kakav bitan posao on ima da obavi ,da mu se dan prekine,pička im materina gladovanska
Zato što je ovim krvopijama bitan svaki fening, kako bi se inac oon i slični vozali u sve Q7 a radnici crkavaju ...
Better Man

#19370 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Better Man »

Samo ih je trebao upozoriti na opasnost, odnosno mogučnost da stradaju i trebali su biti s mamom svo vrijeme, pa i kad je išla da im kupi da jedu, a ne pustiti ih same bez nadzora da se igraju. Ako već nije imao gdje da ih ostavi, onda se morao pobrinuti da djeca ni pod razno ne prilaze mjestu gdje mašina i gdje mogu stradati. Obzirom da je i mama bila s njima, onda nisu ni trebali, a ni smjeli da budu u krugu betonare, već su mogli s mamom da nastave svoj izlet i da im se tata pridruži kad završi, a ne voditi djecu u krug betonare i izlagati ih opasnosti.
Hemera

#19371 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Hemera »

ko da bi ta dva maksuma bila svjesna u tim godinama da im je i rekao za opasnosti :roll: :roll:
Tomahawk11
Globalni moderator

#19372 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Tomahawk11 »

Dzabe krecite....kriv otac, kriva majka, kriv gazda....ko da je sad sve to bitno....roditelji sad pod ko zna kolikom dozom, jer svjestan covjek ne moze ovakav gubitak trpiti....a na klixu se nateze ko je kriv, sta bi bilo kad bi bilo....blago nam se, mozemo.....kad bi covjek znao gdje ga ceka belaj, ne bi nikad tu isao.
mg

#19373 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by mg »

Ja zaista ne mogu da shvatim da neko pokusava naci krivca? Nema krivca. Nesretan splet okolnosti koji je zavrsio tragicno.

Ostavljali su i mene roditelji i svakog od vas, i svi smo ko djeca u momentu bili izlozeni riziku. Samo ova dva klinca u svom nestasluku nazalost nisu imala srece.

Pokazite malo postovanja, jer je nemoguce sve racionalizirati. Niko ne pise da nam je sutra zagarantovano....
The BEN10

#19374 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by The BEN10 »

zateznistub wrote:
The BEN10 wrote:No, sudbina je jedno, ali nešto drugo je izazivati nesreću i biti neoprezan. Kako je majka mogla otići u granap i ostaviti djecu van pažnje!?
Kako ti bolan ne dosadi pametovati? Ljudi nemaju za kifle, nemaju za kesice bibera. Dovede djete ne posao jer ga na to tjera robovlasnik, pardon vlasnik, nema dijete s kim ostaviti te ga dovede na posao...To ti i slicni nikad niste dolazili kod roditelja na posao? Ja jesam i šta sad.

Hajd ne se**! Koji crni pijetet, ovdje govorim o tome KAKO JE MAJKA MOGLA OSTAVITI DJECU BEZ NADZORA!?
Baljezgate o svemu i svačemu, te kriv ovaj te onaj - nijedno mi dijete nije izašlo vani sve dok nisu odrasli i bili samostalni da se brinu o sebi. U vražiju mater, gdje ćeš dijete od 5 godina ostaviti samo dok mašine okolo rade!? :roll:
zateznistub

#19375 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by zateznistub »

The BEN10 wrote:
zateznistub wrote:
The BEN10 wrote:No, sudbina je jedno, ali nešto drugo je izazivati nesreću i biti neoprezan. Kako je majka mogla otići u granap i ostaviti djecu van pažnje!?

Hajd ne se**! Koji crni pijetet, ovdje govorim o tome KAKO JE MAJKA MOGLA OSTAVITI DJECU BEZ NADZORA!?
Baljezgate o svemu i svačemu, te kriv ovaj te onaj - nijedno mi dijete nije izašlo vani sve dok nisu odrasli i bili samostalni da se brinu o sebi. U vražiju mater, gdje ćeš dijete od 5 godina ostaviti samo dok mašine okolo rade!? :roll:
Ovo tati, kuci kad dođeš
Locked