kako sam odjednom nema fudbalsko drzavljanstvo
Safet Susic - Pape, selektor BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- kokuz_sa
#19326 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
zar bicakcic nije igrao za nase mladje reprzentacije..
- ultima_palabra
#19327 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
'ta će Silajdžić 
-
zlajapravaraja
#19328 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Dje su sad oni "pe(k)sim/nisti sto su ovdje ispisali stranice i stranice kako Bicho nema pasos, kako je to nemoguce, da se ne zanosimo, da ne palamudimo vise,...kako on ionako zeli da igra za Elf...
Ocam', drago mi isto ko da sam ja dobio poziv
Bicho je zvijer
Prosao renomiranu omladinsku skolu renomiranog bundesligasa,...meni je recimo smijesno da Pandzu uporedjujem s njim, jer je Bicho vec sada za njega Puyol (takav je)
Pape kaze da ga ne moze pozvati za ovu prijateljsku, ali do Grcke i nastavka kvalifikacija ipak ima jos haman pa pola godine
Svaka cast Papetu sto cita forum

Ocam', drago mi isto ko da sam ja dobio poziv
Bicho je zvijer
Pape kaze da ga ne moze pozvati za ovu prijateljsku, ali do Grcke i nastavka kvalifikacija ipak ima jos haman pa pola godine
Svaka cast Papetu sto cita forum
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#19329 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Pa to mi je bilo cudno, igrao za U19, a nema pasos
Hajd, ako je to jedina prepreka, da se zavrsiti. Kad smo beton u napadu, trebamo biti beton i u odbrani. Nece ni Spaha vjecno trajati.....
Hajd, ako je to jedina prepreka, da se zavrsiti. Kad smo beton u napadu, trebamo biti beton i u odbrani. Nece ni Spaha vjecno trajati.....
-
ja71
#19330 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
ja doduse nisam ispisao stranice nego sam samo jednom proslijedio ovdje link sa wikipedije:zlajapravaraja wrote:Dje su sad oni "pe(k)sim/nisti sto su ovdje ispisali stranice i stranice kako Bicho nema pasos, kako je to nemoguce, da se ne zanosimo, da ne palamudimo vise,...kako on ionako zeli da igra za Elf...![]()
http://de.wikipedia.org/wiki/Ermin_Bi%C ... %8Di%C4%87
kako Bicakcic nema BiH pasos vec se sa navrsenom 21. godinom morao po Njemackom zakonu
odluciti za jedno drzavljanstvo a on se odlucio za Njemacko.
E da li je sada pasosko drzavljanstvo i fudbalsko drzavljanstvo isto ne bih ti znao reci kako
je FIFA i UEFA to rijesila.
Ako nekome treba prevod sta pise na wikipediji, mogu i to
Inace bi mi pravo drago bilo da Ermin zaigra za nasu repku jer zivim u Braunschweigu.
Mada je to klub koji je tek ove godine zablistao i prije par godina je bio pravo u krizi i bio je jednu sezonu
u 3. ligi. Kako izgleda mogli bi ove godine u 1. ligu.
Inace i Vrancic igra u Braunschweigu.
Stoji takodje da je Njemacka 2. liga jaca od vecine 1. liga
-
ja71
#19331 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
a moze se postaviti i pitanje zasto na wikipediji postoji stranica o Erminu na Njemackom
a na Bosanskom ne postoji ?
-
mikogoago
#19332 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Jednostavno nasi jos nisu otkrili wikipediju,a kada je i nadju,a ko ce bolan to jos pisati.ja71 wrote:a moze se postaviti i pitanje zasto na wikipediji postoji stranica o Erminu na Njemackom
Salu na stranu wikipedija nije bas 100% pouzdana jer nema filtera koji cesljaju tacnost informacija.Uglavnom na Wikipediji kada se prijavis moze pisati i ostavljati podatke svatko.Zato i nije bas najpouzdaniji izvor informacija.
Eto Ti ako imas vremena napisi o njemu na bosanskom.
- Ajatolah_
#19333 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Pa jer je niko nije napisao, eto pomozi ti ako imaš vremena i napiši.ja71 wrote:a moze se postaviti i pitanje zasto na wikipediji postoji stranica o Erminu na Njemackom
-
ja71
#19334 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Zena, djeca,EdoI wrote:Pa jer je niko nije napisao, eto pomozi ti ako imaš vremena i napiši.
poso, kuca,
ni za birtiju se nema vremena
-
ja71
#19335 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Znam ja to dobro, samo sto je veci broj ljudi koji to cita i EDITIRA to je manja vjerovatnocamikogoago wrote:Salu na stranu wikipedija nije bas 100% pouzdana jer nema filtera koji cesljaju tacnost informacija. Uglavnom na Wikipediji kada se prijavis moze pisati i ostavljati podatke svatko.Zato i nije bas najpouzdaniji izvor informacija.
da su informacije na wikipediji pogresne. Zato je wikipedija na Bosanskom manje pouzdana nego na Njemackom.
Mada se i ja pitam vezano konkretno za Bicakcica, da li je ta informacija o njemu AKTUELNA.
- alphonse kauders
#19336 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Wikipedia se poziva na ovaj članak.ja71 wrote:Znam ja to dobro, samo sto je veci broj ljudi koji to cita i EDITIRA to je manja vjerovatnocamikogoago wrote:Salu na stranu wikipedija nije bas 100% pouzdana jer nema filtera koji cesljaju tacnost informacija. Uglavnom na Wikipediji kada se prijavis moze pisati i ostavljati podatke svatko.Zato i nije bas najpouzdaniji izvor informacija.
da su informacije na wikipediji pogresne. Zato je wikipedija na Bosanskom manje pouzdana nego na Njemackom.
Mada se i ja pitam vezano konkretno za Bicakcica, da li je ta informacija o njemu AKTUELNA.
- DonVito
#19337 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Hvala Papetu, najvecem treneru u historiji fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine.
- jeza u ledja
#19338 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Koji dio od :zlajapravaraja wrote:Dje su sad oni "pe(k)sim/nisti sto su ovdje ispisali stranice i stranice kako Bicho nema pasos,
nisi razumio?Safet Susic wrote:tek treba da dobije naš pasoš.
- DonVito
#19339 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Bicho moze da dobije pasos ali sta vrijedi kad nema nogometno drz. BIH nije dobio dopustenje od Uefe tj. FIFE.. zato moze da ceka jos 6 mj. uvreh glave otom potom i tad
jao jao pa osnove decki.
A bas boli Blatera i Platinija da nas pojacaju za Portugal ovaj Francusku ha ya nama u barazu npr.
neko to poredi kao npr FIBA kako zabi "nekima sportsko tj. kosark. drz. BIH" pa FIBA djeli ofrino dopustenja helem prije licne karte u BIH, a kod UEFE tj. FIFE se radi laganice.
A bas boli Blatera i Platinija da nas pojacaju za Portugal ovaj Francusku ha ya nama u barazu npr.
-
Dead Man Walking
#19340 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Kakvo ba nogometno drzavljanstvo? Gdje se to vadi? Covjek cim dobije nas pasos moze igrati. Problem je vjerovatno sto se u tom slucaju mora odreci Dojce pasosa jer bilateralni sporazum o dvojnom drzavljanstvu s Njemackom ne postoji i Bico se valjda odlucio za Njemacki pasos kad nije bio u planovima da zaigra za nas A tim. To nogometno drzavljanstvo nije mogao izgubiti jer poslije nas nije igrao za Njemacku.
- luckylaka
#19341 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Velikom covjeku,najboljem fudbaleru,najuspjesnijem selektoru gospodinu Safetu Susicu kao i ,,zmajevima,,Islamske vjeroispovjesti koji ovaj dan dozivljavaju kao svoj praznik Bajram Serif Mubarek Olsun i da Bajramske a i naredne dane provedete u sreci,zdravlju i veselju a nas najvjernije da obradujete odlaskom na S.P.
- DonVito
#19342 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Cuj gdje se to vadiDead Man Walking wrote:Kakvo ba nogometno drzavljanstvo? Gdje se to vadi? Covjek cim dobije nas pasos moze igrati. Problem je vjerovatno sto se u tom slucaju mora odreci Dojce pasosa jer bilateralni sporazum o dvojnom drzavljanstvu s Njemackom ne postoji i Bico se valjda odlucio za Njemacki pasos kad nije bio u planovima da zaigra za nas A tim. To nogometno drzavljanstvo nije mogao izgubiti jer poslije nas nije igrao za Njemacku.
"Od svih tih igrača koje bih mogao pozvati, u ovom trenutku nijedan nema uredne papire. Mi se nalazimo u redovnom kontaktu sa njima, a evo baš sam jučer pričao sa menadžerom Ermina Bičakčića, koji tek treba da dobije naš pasoš. Međutim, on, a ni drugi, još uvijek nema naše fudbalsko državljanstvo, a u FIFA i UEFA baš i ne žure da to odmah završe", kaže selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Safet Sušić u razgovoru za SportSport.ba.
"Znam iz iskustva sa Mensurom Mujdžom kako teško i sporo ide ta procedura oko promjene sportskog državljanstva i dobivanja papira za igrače. Sjećam se da me zvali iz FIFA u pet sati popodne na dan utakmice protiv Luksemburga u gostima, koja se igrala u sedam sati, da mi jave da je Mujdži odobren nastup i da može da igra. Ta procedura ne ide baš najbrže i najveći dio posla otpada na igrače, koji moraju obaviti svu potrebnu papirologiju. Moram reći da su neki već u proceduri, ali je pitanje kada će se to završiti", dodao je Pape.
-
Dead Man Walking
#19343 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Pa Bicakcic uopste ne mora mjenjati sportsko drzavljanstvo jer nikad nije igrao za Njemacku, dok je Mujdza igrao za Hrvatsku. Kad si vec tako upucen to bi trebao znati, FIFA i UEFA u njegovom slucaju nisu nikakva kocnica. A od selektora smo svakako naucili da nije najvjestiji s rijecima i izjavama.
-
BHF80
#19344 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Nikako ne mogu da shvatim takve situacije.Evo naprimjer slučaj Mensura Mujdze.Čovjek je čekao 8 mjeseci.A ne mogu da shvatim političare koji govore o REPKI u superlativima da se angazuju to je njima 2-3 poziva čovjek može dobit pasoš za dan
- jeza u ledja
#19345 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Pretpostavljam kad se negdje registrujes kao profesionalni igrac da ti tu pribiljeze i drzavljanstvo. Na osnovu toga automatski dobijes i "fudbalsko drzavljanstvo". Ako hoces da igras za nekog drugog onda moras proci papirologiju koja ukljucuje i pokazivanje pasosa te druge zemlje, te dokaza da si za tu zemlju vezan (rodjenjem, porijeklom, boravkom) - da bi dobio "fudbalsko drzavljanstvo" te druge zemlje.Dead Man Walking wrote:Pa Bicakcic uopste ne mora mjenjati sportsko drzavljanstvo jer nikad nije igrao za Njemacku, dok je Mujdza igrao za Hrvatsku. Kad si vec tako upucen to bi trebao znati, FIFA i UEFA u njegovom slucaju nisu nikakva kocnica. A od selektora smo svakako naucili da nije najvjestiji s rijecima i izjavama.
Zasto je tebi to tesko razumjeti?
- studeni76
#19346 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Po ovome što ti kažeš, onda svi Brazilci,Srbi,Hrvati ecc koji su prošli kroz našu ligu kao profesionalci su imali pravo da igraju za našu repku(a da nisu bili reprezentativci svoje matične zemlje)!!! Mislim da to neide baz takojeza u ledja wrote:Pretpostavljam kad se negdje registrujes kao profesionalni igrac da ti tu pribiljeze i drzavljanstvo. Na osnovu toga automatski dobijes i "fudbalsko drzavljanstvo". Ako hoces da igras za nekog drugog onda moras proci papirologiju koja ukljucuje i pokazivanje pasosa te druge zemlje, te dokaza da si za tu zemlju vezan (rodjenjem, porijeklom, boravkom) - da bi dobio "fudbalsko drzavljanstvo" te druge zemlje.Dead Man Walking wrote:Pa Bicakcic uopste ne mora mjenjati sportsko drzavljanstvo jer nikad nije igrao za Njemacku, dok je Mujdza igrao za Hrvatsku. Kad si vec tako upucen to bi trebao znati, FIFA i UEFA u njegovom slucaju nisu nikakva kocnica. A od selektora smo svakako naucili da nije najvjestiji s rijecima i izjavama.
- luckylaka
#19347 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
studeni76 wrote:Po ovome što ti kažeš, onda svi Brazilci,Srbi,Hrvati ecc koji su prošli kroz našu ligu kao profesionalci su imali pravo da igraju za našu repku(a da nisu bili reprezentativci svoje matične zemlje)!!! Mislim da to neide baz takojeza u ledja wrote:Pretpostavljam kad se negdje registrujes kao profesionalni igrac da ti tu pribiljeze i drzavljanstvo. Na osnovu toga automatski dobijes i "fudbalsko drzavljanstvo". Ako hoces da igras za nekog drugog onda moras proci papirologiju koja ukljucuje i pokazivanje pasosa te druge zemlje, te dokaza da si za tu zemlju vezan (rodjenjem, porijeklom, boravkom) - da bi dobio "fudbalsko drzavljanstvo" te druge zemlje.Dead Man Walking wrote:Pa Bicakcic uopste ne mora mjenjati sportsko drzavljanstvo jer nikad nije igrao za Njemacku, dok je Mujdza igrao za Hrvatsku. Kad si vec tako upucen to bi trebao znati, FIFA i UEFA u njegovom slucaju nisu nikakva kocnica. A od selektora smo svakako naucili da nije najvjestiji s rijecima i izjavama.
- DonVito
#19348 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Dead Man Walking wrote:Pa Bicakcic uopste ne mora mjenjati sportsko drzavljanstvo jer nikad nije igrao za Njemacku, dok je Mujdza igrao za Hrvatsku. Kad si vec tako upucen to bi trebao znati, FIFA i UEFA u njegovom slucaju nisu nikakva kocnica. A od selektora smo svakako naucili da nije najvjestiji s rijecima i izjavama.
H.Salihamidzic nikad igrao za jednu Njemacku pa je promijenio sportsko drz. kad je rekao da napusta BIH repku zar ne, a u Juventusu i Wolf je imao njemacko nogometno drz. u Wolf se vodio kao domaci, "švabo" jer kao veteran nije imao onaj spic da ima sigurno mijesto a kao takav tj. kao sto i Bica ima pogodnosti jer je tim ogranicen sa strancima a on kao "svabo"..
Fifi i Uefi se ne zuri uvezi promijene drz. pa do toga helem zasto bi oni pojecali bukvalno receno protiv Blaterovog ljepotana CR7 i Platinijevi kokoski u barazu.
-
Dead Man Walking
#19349 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Zato sto si krenuo sa pretpostavkom koja nije tacna i na osnovu nje formiras misljenje. Bicakcicu nije nigdje nista pribiljezeno, covjek jednostavno nema nas pasos. Ima samo pasos Njemacke kojeg se mora odreci da bi izvadio nas. Kakve tu veze imaju FIFA i UEFA?jeza u ledja wrote:Pretpostavljam kad se negdje registrujes kao profesionalni igrac da ti tu pribiljeze i drzavljanstvo. Na osnovu toga automatski dobijes i "fudbalsko drzavljanstvo". Ako hoces da igras za nekog drugog onda moras proci papirologiju koja ukljucuje i pokazivanje pasosa te druge zemlje, te dokaza da si za tu zemlju vezan (rodjenjem, porijeklom, boravkom) - da bi dobio "fudbalsko drzavljanstvo" te druge zemlje.Dead Man Walking wrote:Pa Bicakcic uopste ne mora mjenjati sportsko drzavljanstvo jer nikad nije igrao za Njemacku, dok je Mujdza igrao za Hrvatsku. Kad si vec tako upucen to bi trebao znati, FIFA i UEFA u njegovom slucaju nisu nikakva kocnica. A od selektora smo svakako naucili da nije najvjestiji s rijecima i izjavama.
@vito
Hasan nije izgubio sportsko drzavljanstvo nikad, nego se odrekao BH pasosa i uzeo Njemacki kako bi bio igrac iz EU, a naravno bez BH pasosa nema vise ni nastupanja za BiH. Poletio si da ismijavas a nemas blage veze o onom sto pricas.
- jeza u ledja
#19350 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
studeni76 wrote:
Po ovome što ti kažeš, onda svi Brazilci,Srbi,Hrvati ecc koji su prošli kroz našu ligu kao profesionalci su imali pravo da igraju za našu repku(a da nisu bili reprezentativci svoje matične zemlje)!!! Mislim da to neide baz tako
Wtf?
Nisi me shvatio. Kazem kad se negdje pritefteris vjerovatno ti pored imena, datuma rodjenja, cega vec, upisuju i to "fudbalsko drzavljanstvo". Tako te pribiljezi recimo NSBiH ili DFB ili ko vec , cija je krovna organizacija UEFA, tj. FIFA.
Ovo ja sve nagadjam naravno, ali to mi je sve nekako logicno.