iPhone - All about

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
febo_acm

#19326 Re: iPhone - All about

Post by febo_acm »

ranger wrote:jel moguce iz BiH kupiti dodtani prostor na iCloudu?

Svakako moras imati neki "validan'' acc iz druge drzave i ostatak mozes rijesti sa itunes gift card
ranger

#19327 Re: iPhone - All about

Post by ranger »

febo_acm wrote:

Svakako moras imati neki "validan'' acc iz druge drzave i ostatak mozes rijesti sa itunes gift card
naci pusiona cccc jbg
febo_acm

#19328 Re: iPhone - All about

Post by febo_acm »

Pa zavisi, ja sam kupio itunes gift card 20$ i uzeo sto mi treba.
xamp

#19329 Re: iPhone - All about

Post by xamp »

Jeste. Ja sam uzeo 200gb bez problema. Inace sam u svoj Apple account ubacio BiH adresu i samo izabrao Hrvatsku kao zemlju i sve je normalno proslo.
ranger

#19330 Re: iPhone - All about

Post by ranger »

xamp wrote:
Jeste. Ja sam uzeo 200gb bez problema. Inace sam u svoj Apple account ubacio BiH adresu i samo izabrao Hrvatsku kao zemlju i sve je normalno proslo.
kako si ga verifikovo kad ne da +387 vec mora hrvatski +385 il ja nisam nes dobro skonto?
xamp

#19331 Re: iPhone - All about

Post by xamp »

ranger wrote:
xamp wrote:
kako si ga verifikovo kad ne da +387 vec mora hrvatski +385 il ja nisam nes dobro skonto?
Ne moras verifikovati telefon, samo preskoci taj dio.
cakaniboy

#19332 Re: iPhone - All about

Post by cakaniboy »

Sve je više glasina da bi novi iPhone mogao imati zaslon od ruba do ruba

Ako je vjerovati najnovijim informacijama s kineske društvene mreže Weibo, sljedeća generacija Appleovog iPhonea, koja na red za službeno predstavljanje inače dolazi najesen, mogla bi napokon zaista biti prekretnica u dizajnu.

Prema saznanjima izvjesnog cinkera, iPhone 8 (ili kako će se već zvati), trebao bi sadržavati zaslon od ruba do ruba, otprilike kako je prikazano na priloženoj ilustraciji. Uređaj bi trebao mjeriti 137,4 x 67,5 milimetara, a čitač otisaka prstiju bi se trebao smjestiti ispod zaslona, što bi otprilike odgovarali kućištu sadašnjeg iPhonea 7. Ove godine bi i osnovni model trebao imati dvostruku kameru, ali ovoga puta jednu ispod druge.

Image
Image
damdam6

#19333 Re: iPhone - All about

Post by damdam6 »

Pozdrav, da ima neko ko koristi x sim(r sim) na iphone 4S ios 9.3.5..??
VladaFBiH

#19334 Re: iPhone - All about

Post by VladaFBiH »

isx wrote:Znači da je telefon fabrički zapakovan u najlonu.

Ali za svaki slučaj ukucaj IMEI (imas ga na kutiji sa donje strane) na Apple sajtu da vidiš da li je ikada aktiviran ranije, pa možda prepakovan.
originalni iPhone nije "vakumiran" već upakovan u najlon koji više ne možeš vratiti kad ga skineš :) ovo što kažu vakumuiran sam vidio i doslovno je neko nabavio mašinu za vakumiranje i pakuje - mada ne mora značiti da su svi "vakumirani" baš i "vakumirani" :)
VladaFBiH

#19335 Re: iPhone - All about

Post by VladaFBiH »

Filter wrote:pozz ljudstvo
interesuje me gdje kupujete kablic (lightning cable) od punjaca?
originalni je trajao tri mjesca, ovi po nasim lokalnim granapima, mjesec dana u vrh glave... dopizdilo jbte
"Pisen" u uniuverzalno - solidni kablovi ili naruči s net-a
Filter

#19336 Re: iPhone - All about

Post by Filter »

VladaFBiH wrote:
Filter wrote:pozz ljudstvo
interesuje me gdje kupujete kablic (lightning cable) od punjaca?
originalni je trajao tri mjesca, ovi po nasim lokalnim granapima, mjesec dana u vrh glave... dopizdilo jbte
"Pisen" u uniuverzalno - solidni kablovi ili naruči s net-a
poruceno sa neta. a dok ne dodje, ovdje sam uzeo na carsiji, nakav, svijetli ko light sou kad se ukljuci... al dobar :D
isx

#19337 Re: iPhone - All about

Post by isx »

VladaFBiH wrote:

Ali za svaki slučaj ukucaj IMEI (imas ga na kutiji sa donje strane) na Apple sajtu da vidiš da li je ikada aktiviran ranije, pa možda prepakovan.
originalni iPhone nije "vakumiran" već upakovan u najlon koji više ne možeš vratiti kad ga skineš :) ovo što kažu vakumuiran sam vidio i doslovno je neko nabavio mašinu za vakumiranje i pakuje - mada ne mora značiti da su svi "vakumirani" baš i "vakumirani" :)
Naravno da nije vakumiran, te nije zapakovan u vakum mašini, već zapakovan u najlon, što je u narodu poznato pod "vakumiran". Ne budi bukvalac.
VladaFBiH

#19338 Re: iPhone - All about

Post by VladaFBiH »

isx wrote:
VladaFBiH wrote:

Naravno da nije vakumiran, te nije zapakovan u vakum mašini, već zapakovan u najlon, što je u narodu poznato pod "vakumiran". Ne budi bukvalac.
za tvoj info prodaju ih zapakovane u "vakum mašini" /ne svi ali ima dosta slučajeva/ jer kod šverca mu je lakše prenijeti telefone i kutije odvojeno a originalni najlon se ne može jednostavno vratiti... a to što je u narodu poznato kao "vakumiran" a telefon je originalno zapakovan je možda poznato van urbanih područja ;)
sagosen

#19339 Re: iPhone - All about

Post by sagosen »

Ljudi imam čudan problem sa iPhoneom 6.

Naime, baterija mi se krenula NENORMALNO trošiti, doslovno gledam kako opadaju procenti. Zaspim sa 50% probudim se ujutru prazan telefon. Ajde rekoh da mu uradim fabrički reset, možda će mu pomoći nakon updatea na 10.3. Resetujem ja njega, ali problem je isti. Međutim, ovo je VRHUNAC - isključim telefon potpuno na 70%, znači ne standby već ga isključim i uključim ga nakon možda dva sata ono 7% baterije. Znači, ISKLJUČEN telefon troši bateriju.

Na netu sam čitao, neki kažu da je do same baterije, da bi je trebalo zamijeniti, a neki kažu da su mijenjali bateriju ali da je problem bio na matičnoj ploči u vezi sa voltažom. Ako je neko od vas imao problem neka napiše iskustva, i ako ste ga popravljali koliko je koštao popravak, isplati li se uopšte popravljati..
tnt-tunja

#19340 Re: iPhone - All about

Post by tnt-tunja »

Kakva je situacija sa nabavkom iPhone-a? Da li ovdje ili vani, ukoliko ovdje koje se radnje preporučuju, kao i većina vas traži se najbolja cijena.

Isključivo u obzir dolaze 6S plus i 7plus
basicm

#19341 Re: iPhone - All about

Post by basicm »

IkaIJ wrote:Ljudi imam čudan problem sa iPhoneom 6.

Naime, baterija mi se krenula NENORMALNO trošiti, doslovno gledam kako opadaju procenti. Zaspim sa 50% probudim se ujutru prazan telefon. Ajde rekoh da mu uradim fabrički reset, možda će mu pomoći nakon updatea na 10.3. Resetujem ja njega, ali problem je isti. Međutim, ovo je VRHUNAC - isključim telefon potpuno na 70%, znači ne standby već ga isključim i uključim ga nakon možda dva sata ono 7% baterije. Znači, ISKLJUČEN telefon troši bateriju.

Na netu sam čitao, neki kažu da je do same baterije, da bi je trebalo zamijeniti, a neki kažu da su mijenjali bateriju ali da je problem bio na matičnoj ploči u vezi sa voltažom. Ako je neko od vas imao problem neka napiše iskustva, i ako ste ga popravljali koliko je koštao popravak, isplati li se uopšte popravljati..
Ako mozes kontaktiraj Macline, misim da imaju aparaturu koja im moze provjeriti stanje telefona i mogu dati tacnu dijagnostiku.
ado_sar

#19342 Re: iPhone - All about

Post by ado_sar »

IkaIJ wrote:Ljudi imam čudan problem sa iPhoneom 6.

Uradi DFU, prebaci na 3G pa onda vrati na 2G i nemoj vracati backup i vidi hoce li pomoci. Ako i dalje bude vukao bateriju, ne gine ti servis
BennyBlanco

#19343 Re: iPhone - All about

Post by BennyBlanco »

pozdrav ljudi imam iphone 7 na 10.3.1 softveru i u zadnje vrijeme mi se gubi signal mobilnog interneta, tj kad upalim mobile data u ćošku mi stoji 3g ikonica kao da je konektovan a na messengeru npr piše "Waiting for network" i proradi tek nakon što upalim-ugasim Mobile Data jedno 3-4 puta, čini mi se kao da se na staroj verziji softvera to nije dešavalo. Ima li neko iskustva sa ovim?
Hvala unaprijed
Saka

#19344 Re: iPhone - All about

Post by Saka »

BennyBlanco wrote:pozdrav ljudi imam iphone 7 na 10.3.1 softveru i u zadnje vrijeme mi se gubi signal mobilnog interneta, tj kad upalim mobile data u ćošku mi stoji 3g ikonica kao da je konektovan a na messengeru npr piše "Waiting for network" i proradi tek nakon što upalim-ugasim Mobile Data jedno 3-4 puta, čini mi se kao da se na staroj verziji softvera to nije dešavalo. Ima li neko iskustva sa ovim?
Hvala unaprijed
Settings > Mobile Data > Mobile Data Options > Voice & Data šta ti je uključeno?
Takođe, koji je model uređaja (piše na poleđini telefona sitnim slovima)? Neki uređaji su sa Intel modemima koji su dosta slabiji u odnosu na one koji imaju Qualcomm modem. Razlika je uglavnom testirana na LTE konekciji, nisam siguran da li ima značajne razlike u 3G konekciji ali može biti interesantno saznati.
ado_sar

#19345 Re: iPhone - All about

Post by ado_sar »

BennyBlanco wrote:pozdrav ljudi imam iphone 7 na 10.3.1 softveru i u zadnje vrijeme mi se gubi signal mobilnog interneta, tj kad upalim mobile data u ćošku mi stoji 3g ikonica kao da je konektovan a na messengeru npr piše "Waiting for network" i proradi tek nakon što upalim-ugasim Mobile Data jedno 3-4 puta, čini mi se kao da se na staroj verziji softvera to nije dešavalo. Ima li neko iskustva sa ovim?
Hvala unaprijed
Slicne simptome sam imao i ja na 7+. Na kraju se ispostavilo da je bio problem do sim kartice. Uzmi od nekog drugog sim pa probaj.
BennyBlanco

#19346 Re: iPhone - All about

Post by BennyBlanco »

ado_sar wrote:
Hvala unaprijed
Slicne simptome sam imao i ja na 7+. Na kraju se ispostavilo da je bio problem do sim kartice. Uzmi od nekog drugog sim pa probaj.
Ne bih rekao da je do kartice jer je nova morao sam uzeti nano sim kad sam kupio iPhone, a izgleda da mi je nakon ovog zadnjeg updatea problem nestao
aktivacija

#19347 Re: iPhone - All about

Post by aktivacija »

Znate li neki sajt gdje mogu provjeriti sa koje mreze je telefon, a da ne moram cekati po 12/24h....
soha96

#19348 Re: iPhone - All about

Post by soha96 »

Zdravo ljudi :)

Nisam nikad imao iPhone pa sad planiram kupiti 5s sa pika. Interesuje me kakve su procedure kod iPhone.a imaju li neke posebne sifre da se aktivira taj icloud itunes ID, vjerovatno glupo zvuci ovo ali stvarno ne znam nista o ovome pa da me neko ne za*ebe :lol: :lol:
dudlov

#19349 Re: iPhone - All about

Post by dudlov »

soha96 wrote:Zdravo ljudi :)

Nisam nikad imao iPhone pa sad planiram kupiti 5s sa pika. Interesuje me kakve su procedure kod iPhone.a imaju li neke posebne sifre da se aktivira taj icloud itunes ID, vjerovatno glupo zvuci ovo ali stvarno ne znam nista o ovome pa da me neko ne za*ebe :lol: :lol:
nije glupo što se raspituješ. glupo je popušit foru i kupiti kopiju. najbolje ti je sa jaranom koji ima iphone to odraditi. veliki je broj prevaranata na piku, tako da je najbolje ovo što ti napisah.
soha96

#19350 Re: iPhone - All about

Post by soha96 »

dudlov wrote:
soha96 wrote:Zdravo ljudi :)

nije glupo što se raspituješ. glupo je popušit foru i kupiti kopiju. najbolje ti je sa jaranom koji ima iphone to odraditi. veliki je broj prevaranata na piku, tako da je najbolje ovo što ti napisah.
Oke zvacu nekoga onda hehe hvala :thumbup: :D
Post Reply