Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
I ne treba da bude. Konkurs je imao odrednicu da je bilo ko mogao da se prijavi i iskreno se nadam da ce to izbaciti. Nema smisla da neko iz Brckog dobije subvenicju samo sto kupi stan u Sarajevu.
Inace, ima li info kada ce biti ove godien konkurs, kakav ce biti?
Bice sljedece godine jake subvencije za kupovinu stanova Srba iz Rsa u KS, mozda ne bi bilo lose promjeniti nacionalnost i prijaviti se u RS privremeno. Navnodno ce Vlada KS subvencionirati 50 posto kupovine stana samo da bi se Srbi privukli da zivu u Sarajevu.
Za 3 godine i 30 miliona vlada KS je mogla kupiti dom u nedjaricima i napraviti stanove na onoj zemlji u vlaaniatvu kantona ali nije se niko obogatio ako su novci ostali u javnom domenu
Haris.ba wrote: ↑13/09/2024 16:10
Ako ti se ne svidja odgovor, ne mora znaciti da je botovski.
Pa slazem se i sam sam prozivan, ali nema smisla to sto kazes. Trend doseljavanja u Sarajevo je najveci, ne treba ti nikakv podsticaj, jer i ovako se dolazi u ogormnom broju. Napominjem da nemam apsolutno nista protiv toga, jedino tako i moze napredovati sredina.
Da li su neki drugi talovi, ne znam, ali sigurno nije radi privlacenja mladih. Da je zaista u pitanju privlacenje, onda bi se subvencionirala kupovina npr u IS.
Nije mu stanje takvo da vrijedi preko 4000, to su bila parcijalna neka renoviranja. Al treba to pregovarati i spustiti malo, ako je sve s papirima cisto zanimljiva opcija.
klikerusa wrote: ↑11/09/2024 16:52
Bilo je i novijih clanaka, ali ne mogu da nadjem https://www.opcinailidza.ba/news/defaul ... jek?page=4
Lakse ce biti da se ukljucuje tu prema gradu nego da se ide kroz Ilidzu ili do mostarskog
Nemaju veze ta dva naselja. Protice rijeka Bosna izmedju tih naselja. Ne postoji most.
Kod Vrtova se ukljucis na brzu cestu prema Mostarskom (lijeva strana slike).
Sidjes i odmah se vratis na brzu prema gradu
Kako to da agenti za nekretnine nisu u Bosni popularni kao u susjedstvu, da ne kažem na zapadu valjda naši ljudi neće da daju ikakve procente nekome ko bi im prodao stan brže. Ili da namjeste stan za prodaju sa lijepim namještajem da izgleda bolje kad se gleda.
I još jedna stvar, kaže prodajem namješten stan…zašto bi neko kupio tvoj kauč na kojem si prdio 10 godina ili nekakve starudije, to mi nikad neće biti jasno.
Kod nas su agenti za nekretnine, cast izuzecima, obicni namazani ljigavci koji samo znaju hvaliti stan a maltena nista ne znaju o zgradi ili samom stanu. Bit ce da ne zele nista tesko raditi ili ne znaju, pa im je vrcenje nekretnina postalo karijera. Samo treba vidjeti onog agenta 007 da ti sve bude jasno.
Jedino su mi gori prodavci auta, oni u nasim ovlastenim salonima ne ovi s placeva. Nemaju pojma o autu ako nesto detaljnije pitas, naucili 3 informacije i samo vrte isto. A slagat im je ko vode se napiti.
Samo sam par dobrih izuzetaka sreo, oni zasluzuju proviziju i pohvalu za svoj rad i pristup.
konami666 wrote: ↑21/09/2024 07:39
Kako to da agenti za nekretnine nisu u Bosni popularni kao u susjedstvu, da ne kažem na zapadu valjda naši ljudi neće da daju ikakve procente nekome ko bi im prodao stan brže. Ili da namjeste stan za prodaju sa lijepim namještajem da izgleda bolje kad se gleda.
I još jedna stvar, kaže prodajem namješten stan…zašto bi neko kupio tvoj kauč na kojem si prdio 10 godina ili nekakve starudije, to mi nikad neće biti jasno.
Namjesten stan je pozeljan jer mozes odmah useliti. Ovo naravno podrazumijeva da ne prodajes namjestaj koji je star 10 godina.
Novija novogradnja koja je recimo stara do 5-6 godina i koja dodje sa ugradbenom kuhinjom, ormarima, komodama itd je veliki plus pogotovo ako ti se svidja kako izgleda.
A agenti nisu popularni jer kod nas narod i kupuje i prodaje stanove za neku njihovu definisanu cifru.