fosna2014 wrote:Vojni analiticar sa foruma klix fosna2014: Da neke zemlje nisu dale oruzje tzv. opoziciji u Siriji, ne bismo imali preko 250.000 mrtvih gradjana Sirije.sarajevoxxxx wrote:Bivši generalni sekretar Hezbollaha Subhi Et-Tufejli: Nadam se da će se novac namjenjen za naoružavanje libanonske vojske dati sirijskom narodu da se naoruža i da se brani.
Sirija vol. 2
-
SA 071
#19326 Re: Sirija vol. 2
- Co0l
#19327 Re: Sirija vol. 2
Prilicno tacno.japin_mutapi wrote:sirija paradigma
sasvim je legalno smijeniti vlastodršce, na isti način na koji su oni došli na vlast, jer su svojim postupkom i načinom osvajanja pozicija moći i odlučivanja, postavili standarde i procedure za svaku narednu smjenu vlasti
države u kojima su na vlasti diktatori, vojne hunte, generali i pukovnici, u velikoj većini šizofreničari i paranoici, koji dobijaju legitimitet na namještenim izborima(sa izborom između DA ili NE) sa 98% ZA i 2% nevažećih listića, su države kriminalaca, korupcije, samovolje, gaženja ljudskog dostojanstva, bez pravde, bez zakona suda, osim zakona moći i suda partija ... iza toga kriju pojedinci i grupe, interesne skupine, vođene ličnim interesima i naprizemnijim osjećajima, bez imalo brige o državi i narodu o kojem se, kako govore, staraju i za koje su spremni boriti do zadnjeg daha(ne svojeg,naravno)
vojnim udarom na vojnu huntu, strahom na strah, terorom na teror, zasjedom na bespravni upad i noćne racije, osvetom na poniženje, smrtnom presudom i izvršenjem na ulici na državna sudska "legalna" ubistva i doživotne robije
kada nepravda postane zakon, otpor postaje obaveza
država sirija i zemlja sirija NISU jednake bass partiji, niti bašaru ... biće sirije i bez njih i posle njih
bila bi puno ljepša i bolja da ih nikada nije ni bilo, a "lijepo" su naslijeđe ostavili iza sebe
samo zlo i naopako
- von_admir
#19328 Re: Sirija vol. 2
Dobar video vrijedi pogledati
-
Kaligula I
#19329 Re: Sirija vol. 2
...daj nam prenesi taj post...Co0l wrote:
Prije nekoliko godina,u drugom-trecem svom postu na prosloj temi o Siriji, koja je zbog primitivaca zakljucana, sam dao svoju analizu desavanja tamo koja je jos uvijek aktuelna.Ako se situacija bitnije promijeni mozda i dam jos poneku analizu,za sada nema potrebe da smaram ljude svojim misljenjem kao neki koji smatraju da je njihovo misljenje toliko bitno i kojima je stalo da ljudima sole pamet.Pogotovo sto je to sto sam davno napisao jos uvijek aktuelno,kao sto rekoh.
Nije tacno da vijesti nisam postavljao,i sad to uradim ako ima nesto bitno a da vec nije postavljano.Gluposti sa tvitera i fejsbuka,koje su ovdje ocito dobile status vijesti i kojima se spama tema,ne postavljam.
Dakle,profulao si u obje svoje konstatacije a i ovo sto radis je samo komentarisanje forumasa sto meni,je li ,stavljas na dusu.
-
cbrt
#19330 Re: Sirija vol. 2
SA 071 wrote:Znači, ti smatraš da je Mursi bio legitimno izabran predsjednik Egipta, ali da su ga skinuli jer nije htio biti ničija marioneta? Eh evo da se ja i ti složimo tu, nije anglocionistima odgovaralo Muslimansko bratstvo na vlasti u Egiptu.Zgoljo wrote:Da vi rusofili imate mrvu karaktera i morala pa da ste furali pricu da je Mohamed Mursi recimo bio jos legitimniji predsjednik Egipta nego sto je Asad Sirije,a njegova vlada jos legitimnija nego Asadova,onda bi ta prica o legitimnosti imala uporiste i niko vam rijec ne bi mogao prigovoriti.
Ali posto je OK nasilno srusiti legitimnu Mursijevu vladu zato sto je on musliman,sto se toga ne odrice i sto nije podanik i poltron a nije legitimno srusiti Asada zato sto on gusi prava muslimanima,progoni ih,zatvara i ubija,to vas svrstava u islamofobe,preciznije u fasisticke islamomrsce.
Toliko o legitimitetu,principima i moralu.
Dakle,da pojednostavimo i ogolimo problem,problem je islam i muslimani,vi mrzite to,iz dna duse.Cak i one koji samo nose imena a koji nisu nikakvi vjernici kao sto su npr.nekoliko proletera,jugonostalgicara i regionalaca na ovom forumu koji su nominalno muslimani.
Ali oni jadni nisu svjesni da je vama isto,ha orke,ha oni.
Ali, hajde nam ti reci ko je srušio Mubaraka koji je isto tako bio legitimno izabrani predsjednik Egipta, pa onda Mursija koji je isto tako nakon nasilnog skidanja Mubaraka s vlasti bio izabran na izborima u Egiptu od strane većine Egipćana. Ko? Rusi? Iran? Hezbolah? Assad?
NE! Nego upravo ti koje ti podržavaš u Siriji - Amerikanci, Turci, Saudijci, Katar... i naravno Džej (Izrael)...
-
Kaligula I
#19331 Re: Sirija vol. 2
...baš me zanima njegov odgovor...čekamo...SA 071 wrote:Znači, ti smatraš da je Mursi bio legitimno izabran predsjednik Egipta, ali da su ga skinuli jer nije htio biti ničija marioneta? Eh evo da se ja i ti složimo tu, nije anglocionistima odgovaralo Muslimansko bratstvo na vlasti u Egiptu.Zgoljo wrote:Da vi rusofili imate mrvu karaktera i morala pa da ste furali pricu da je Mohamed Mursi recimo bio jos legitimniji predsjednik Egipta nego sto je Asad Sirije,a njegova vlada jos legitimnija nego Asadova,onda bi ta prica o legitimnosti imala uporiste i niko vam rijec ne bi mogao prigovoriti.
Ali posto je OK nasilno srusiti legitimnu Mursijevu vladu zato sto je on musliman,sto se toga ne odrice i sto nije podanik i poltron a nije legitimno srusiti Asada zato sto on gusi prava muslimanima,progoni ih,zatvara i ubija,to vas svrstava u islamofobe,preciznije u fasisticke islamomrsce.
Toliko o legitimitetu,principima i moralu.
Dakle,da pojednostavimo i ogolimo problem,problem je islam i muslimani,vi mrzite to,iz dna duse.Cak i one koji samo nose imena a koji nisu nikakvi vjernici kao sto su npr.nekoliko proletera,jugonostalgicara i regionalaca na ovom forumu koji su nominalno muslimani.
Ali oni jadni nisu svjesni da je vama isto,ha orke,ha oni.
Ali, hajde nam ti reci ko je srušio Mubaraka koji je isto tako bio legitimno izabrani predsjednik Egipta, pa onda Mursija koji je isto tako nakon nasilnog skidanja Mubaraka s vlasti bio izabran na izborima u Egiptu od strane većine Egipćana. Ko? Rusi? Iran? Hezbolah? Assad?
NE! Nego upravo ti koje ti podržavaš u Siriji - Amerikanci, Turci, Saudijci, Katar... i naravno Džej (Izrael)...
- Co0l
#19332 Re: Sirija vol. 2
Mrsko mi trazit.Uglavnom,odnosi se na to da mislim da na kraju nece biti apsolutnog pobjednika i da ce se Sirija podijeliti na najmanje tri dijela,ne nuzno i nezavisna nego prije kao neki sirijski Dejton.Ne mora biti tacno ali takvo je bilo moje misljenje prije nekoliko godina.Tako sam mislio tada,tako mislim i sada.Dok god se situacija drasticno ne promjeni da takav razvoj dogadjaja vise ne bude moguc,nema smisla svakodnevno pisati kojekakve analize i glumiti analiticara.Kaligula I wrote:...daj nam prenesi taj post...Co0l wrote:
Prije nekoliko godina,u drugom-trecem svom postu na prosloj temi o Siriji, koja je zbog primitivaca zakljucana, sam dao svoju analizu desavanja tamo koja je jos uvijek aktuelna.Ako se situacija bitnije promijeni mozda i dam jos poneku analizu,za sada nema potrebe da smaram ljude svojim misljenjem kao neki koji smatraju da je njihovo misljenje toliko bitno i kojima je stalo da ljudima sole pamet.Pogotovo sto je to sto sam davno napisao jos uvijek aktuelno,kao sto rekoh.
Nije tacno da vijesti nisam postavljao,i sad to uradim ako ima nesto bitno a da vec nije postavljano.Gluposti sa tvitera i fejsbuka,koje su ovdje ocito dobile status vijesti i kojima se spama tema,ne postavljam.
Dakle,profulao si u obje svoje konstatacije a i ovo sto radis je samo komentarisanje forumasa sto meni,je li ,stavljas na dusu.
- von_admir
#19333 Re: Sirija vol. 2
Kad padne Alepo sta ce dijeliti?Pustinju?Co0l wrote:Mrsko mi trazit.Uglavnom,odnosi se na to da mislim da na kraju nece biti apsolutnog pobjednika i da ce se Sirija podijeliti na najmanje tri dijela,ne nuzno i nezavisna nego prije kao neki sirijski Dejton.Ne mora biti tacno ali takvo je bilo moje misljenje prije nekoliko godina.Tako sam mislio tada,tako mislim i sada.Dok god se situacija drasticno ne promjeni da takav razvoj dogadjaja vise ne bude moguc,nema smisla svakodnevno pisati kojekakve analize i glumiti analiticara.Kaligula I wrote:...daj nam prenesi taj post...Co0l wrote:
-
Kaligula I
#19334 Re: Sirija vol. 2
...ok, prognoza rata i tvoj nastup, na ovoj temi, nisu baš u skladu...draže bi ti bilo da je poklope antisekularni, pa koji god...Co0l wrote:Mrsko mi trazit.Uglavnom,odnosi se na to da mislim da na kraju nece biti apsolutnog pobjednika i da ce se Sirija podijeliti na najmanje tri dijela,ne nuzno i nezavisna nego prije kao neki sirijski Dejton.Ne mora biti tacno ali takvo je bilo moje misljenje prije nekoliko godina.Tako sam mislio tada,tako mislim i sada.Dok god se situacija drasticno ne promjeni da takav razvoj dogadjaja vise ne bude moguc,nema smisla svakodnevno pisati kojekakve analize i glumiti analiticara.Kaligula I wrote:...daj nam prenesi taj post...Co0l wrote:
- Co0l
#19335 Re: Sirija vol. 2
Tvoje shvatanje sta bi meni bilo draze je pogresno ali to nije ni bitno.Kaligula I wrote:...ok, prognoza rata i tvoj nastup, na ovoj temi, nisu baš u skladu...draže bi ti bilo da je poklope antisekularni, pa koji god...Co0l wrote:
Mrsko mi trazit.Uglavnom,odnosi se na to da mislim da na kraju nece biti apsolutnog pobjednika i da ce se Sirija podijeliti na najmanje tri dijela,ne nuzno i nezavisna nego prije kao neki sirijski Dejton.Ne mora biti tacno ali takvo je bilo moje misljenje prije nekoliko godina.Tako sam mislio tada,tako mislim i sada.Dok god se situacija drasticno ne promjeni da takav razvoj dogadjaja vise ne bude moguc,nema smisla svakodnevno pisati kojekakve analize i glumiti analiticara.
Zelje su jedno,prognoze nesto drugo.Ne znam ko ti je rekao da to dvoje mora biti isto ali te je dobro slagao
- Kaligrafija
#19336 Re: Sirija vol. 2
Dobro pice ovi tenkovi, bjezte noge usrala vas guzica i beduini sa Rusima i SAA, gOnjaju Isilovce...golema ova pustinja...
http://www.liveleak.com/view?i=25c_1456072151
http://www.liveleak.com/view?i=25c_1456072151
-
Kaligula I
#19337 Re: Sirija vol. 2
...pa nisam ni rekao da su isto, nego ti pokušavam, između redova, reći da se ne ljutiš na one ljude koji te prozivaju za isključivo kontraški stav...evo iz raskoraka između tvoje ratne prognoze i tvog nastupa se vidi da si kontraš...Co0l wrote:Tvoje shvatanje sta bi meni bilo draze je pogresno ali to nije ni bitno.Kaligula I wrote:...ok, prognoza rata i tvoj nastup, na ovoj temi, nisu baš u skladu...draže bi ti bilo da je poklope antisekularni, pa koji god...Co0l wrote:
Mrsko mi trazit.Uglavnom,odnosi se na to da mislim da na kraju nece biti apsolutnog pobjednika i da ce se Sirija podijeliti na najmanje tri dijela,ne nuzno i nezavisna nego prije kao neki sirijski Dejton.Ne mora biti tacno ali takvo je bilo moje misljenje prije nekoliko godina.Tako sam mislio tada,tako mislim i sada.Dok god se situacija drasticno ne promjeni da takav razvoj dogadjaja vise ne bude moguc,nema smisla svakodnevno pisati kojekakve analize i glumiti analiticara.
Zelje su jedno,prognoze nesto drugo.Ne znam ko ti je rekao da to dvoje mora biti isto ali te je dobro slagao
-
sarajevoxxxx
#19338 Re: Sirija vol. 2
Tursko topništvo granatiralo selo Meng u sjevernoj okolini Haleba.
- Kikibombona
#19339 Re: Sirija vol. 2
Čitalac wrote:Kako ovo niko ne objavljuje? Koji je izvor?sarajevoxxxx wrote:Oko 300 vojnika YPG-a poginulo u dva snažna jutrošnja napada Isila na grad i okolinu Eš-Šedadija koji je ponovo u potpunosti pod kontrolom snaga Isila.
Pa jarane, ti kao da ne znas Saxxxa?
Svaki put kada ga pocuclaju, Saxxx dodje sa pricom da su sve vratili u ubili 2 000 kjafira!
Svaki put je slagao ili prenio laz. Nesto od to dvoje, a mozda i jedno i drugo.
ISIL je pokrenuo nekakvu kontraofanzivu pracenu sa samoubilackim napadima. Ostvarili su minimalan napredak. Vec sutra ce sve to izugibti i jos vise... Vec vidjeno.
Jos cetiri borca su izgubila zivot na frontu Shadadi. Dva Kurda i dva Asirca...

Mislim da je ukupno sest Asiraca izgubilo zivot, sto je pokazatelj da su u ovoj akciji sudjelovali sa znacajnim snagama...
-
sarajevoxxxx
#19340 Re: Sirija vol. 2
Broj poginulih u Es-Sejjideh Zejneb popeo se na 83.
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#19341 Re: Sirija vol. 2
6 čečena obješeno u Raqi. Optuženi za špijunažu i za ubistvo visokog "vojvode" isila zaduženog za finansije.
-
sarajevoxxxx
#19342 Re: Sirija vol. 2
Isil povratio kontrolu nad selima Al Azavi i 47 zapadno od Eš-Šedadia.
- salik79
#19343 Re: Sirija vol. 2
"Selo 47"sarajevoxxxx wrote:Isil povratio kontrolu nad selima Al Azavi i 47 zapadno od Eš-Šedadia.
-
handžar88
#19344 Re: Sirija vol. 2
Bice da su 47 sela povratili za ono malo vremena sto su ufatili izmedju ikindije i aksamasalik79 wrote:"Selo 47"sarajevoxxxx wrote:Isil povratio kontrolu nad selima Al Azavi i 47 zapadno od Eš-Šedadia.
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#19345 Re: Sirija vol. 2
Šta su igrali Age of Empi...?handžar88 wrote:Bice da su 47 sela povratili za ono malo vremena sto su ufatili izmedju ikindije i aksamasalik79 wrote:"Selo 47"sarajevoxxxx wrote:Isil povratio kontrolu nad selima Al Azavi i 47 zapadno od Eš-Šedadia.
-
Idriz
#19346 Re: Sirija vol. 2
Idemo predsjednice Assad, oslibodi Siriju! Junace modernog doba svi cestiti ljudi svijeta su uz tebe.
Last edited by Idriz on 21/02/2016 20:32, edited 1 time in total.
-
handžar88
#19347 Re: Sirija vol. 2
Jel ko naletio mozda na ovakav gif al do 2016. ovaj je do februara 2015
https://pbs.twimg.com/tweet_video/CbrvuAsVAAAqlOs.mp4
https://pbs.twimg.com/tweet_video/CbrvuAsVAAAqlOs.mp4
Last edited by handžar88 on 21/02/2016 20:21, edited 1 time in total.
- Kikibombona
#19348 Re: Sirija vol. 2
Izgleda da su povratili i selo 'Šeset pet' (ovako se pise i izgovara, sa akcentom na 'e').salik79 wrote:"Selo 47"sarajevoxxxx wrote:Isil povratio kontrolu nad selima Al Azavi i 47 zapadno od Eš-Šedadia.
Sto ti je reci mudzahid na Alahovom putu!
- salik79
#19349 Re: Sirija vol. 2
Kikibombona wrote:Izgleda da su povratili i selo 'Šeset pet' (ovako se pise i izgovara, sa akcentom na 'e').salik79 wrote:"Selo 47"sarajevoxxxx wrote:Isil povratio kontrolu nad selima Al Azavi i 47 zapadno od Eš-Šedadia.
Sto ti je reci mudzahid na Alahovom putu!
Ma jok ba, ovo je sirijska Area 51