SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
vryzas

#19326 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by vryzas »

Uzas :(
Hemera

#19327 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Hemera »

mirzadelibasic wrote:glupo je sad pricati o bilo cemu i diskutovati jel se nesto moglo ili nije ali jebem mu mater kakva je to firma i kakva je to organizacija kad dvoje male djece mogu da pristupe planini pjeska ili cega vec, milijarde kubika. Ne znam, kad krenem da pisem nesto samo zamislim kako je tom covjeku, njegovoj zeni-majci te djece, porodici itd odma me znoj oblije.
pa štaćeš nije imao kome da ostavi,a otišao im kupiti da jedu valjda i tako se desila nesreća kako su se igrali na tom prokletom pijesku
Hemera

#19328 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Hemera »

mirza_15 wrote:
riko-ga wrote:
Koja tragedija braco draga.Licno poznajem covjeka.Ratni drug.Odvede djecu u grad zovnu ga sa posla da dodje nesto obaviti ............i onda se desi tragedija.Daj boze da prezivi ovo da mu dragi Allah da snage i njemu i majki djece kao i cijeloj famelij....
Mogu li inicijali? Ima li joa djece? Znam jednog covjeka koji radi u nekoj betonari u Brijescu i ima troje djece. Dvoje su otprilike tih godina. Moze i na pp.
EP i EP dvoje djece
mirza_15

#19329 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by mirza_15 »

Hemera wrote: EP i EP dvoje djece
Hvala. Nije ovaj sto ga ja znam.
Hajvan

#19330 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Hajvan »

muha_sa wrote:
Hajvan wrote:da, jedinična mjera za vukojebinu..

no frustracije i neizmireni računi ce se naplatttiti- kadli-tadli…jeb iga, vukojebina. :run:
jel ti opravdavaš što je neko dobio batine zato što dolazi iz Srbije :?

Uopste, samo komentarisem.
ne svidja mi se to sto se desilo, ne opravdavam, ne likujem... i nije na nivou ovih pisanih rijeci, vec zaista to i mislim…
uzasno je to, razumijem gnjev, razumijem razularenu masu navijaca pustnenih s lanca, razumijem i filozofiju grupe i djeljenje odgovornosti unutar iste... no, ne prihvatam ovaj incident kao nesto normalno...
seoBIH

#19331 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by seoBIH »

mirzadelibasic wrote:kada strada dvoje djece od kojih jedno ima deset a jedno pet godina sve je bitno, pa i to ko je direktor firme gdje se sve desilo.Jel treba da se ponovi takvo nesto ? Moze li se ista sprijeciti u ovoj drzavi
Da cujem, adekvatno objasnjenje inzinjera kako se ova tragedija mogla sprijeciti osim zabrane uslaska djeci u krug preduzeca?!
bumerangss

#19332 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by bumerangss »

Romeo 80 wrote:
bumerangss wrote:ako mislis da ti post bude procitan onda ga pisi na latinici :!:
Ima nas koji jedva znamo cirilicu jer smo je ucili davno u osnovnoj i njom se sluzimo samo u krajnjoj nuzdi a sad mi nije nuzda tako da ti je post ostao ne procitan, barem od mene! :D
S obzirom da si polupismen, nije ni velika šteta što nisi mogao pročitati. Ali davno je rečeno da čega se pametan stidi, time se budala ponosi...
Kad trocadero bude znao sufaru kao sto ja znam onda cu se ja stiditi sto cirilicu znam samo u nuždi :D
O'zone
Globalni moderator

#19333 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by O'zone »

bumerangss wrote:
Romeo 80 wrote:
bumerangss wrote:ako mislis da ti post bude procitan onda ga pisi na latinici :!:
Ima nas koji jedva znamo cirilicu jer smo je ucili davno u osnovnoj i njom se sluzimo samo u krajnjoj nuzdi a sad mi nije nuzda tako da ti je post ostao ne procitan, barem od mene! :D
S obzirom da si polupismen, nije ni velika šteta što nisi mogao pročitati. Ali davno je rečeno da čega se pametan stidi, time se budala ponosi...
Kad trocadero bude znao sufaru kao sto ja znam onda cu se ja stiditi sto cirilicu znam samo u nuždi :D
Kad harfovi postanu službeno pismo u BiH možda i nauči.....
bumerangss

#19334 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by bumerangss »

rumenige_brajtner wrote:
krater wrote:
:lol: :thumbup:
nevezano za temu, jel vas fakat nimalo nije sramota što ne znate pismo jednog od službenih jezika u bih?

što se tiče ove motorista.. šta reći, možda bi ih neko prebio i da nisu imali nacionalistička obilježja. inače, šta neko ko nosi dvoglavog orla i 4s u sarajevu, može očekivat? ili neko sa ljiljanima u banjaluci?
pa tu uopšte nije pitanje hoće li izbit sranje, nego kad će.
Nisam rekao da NE ZNAM nego da je citam u nuzdi, kad bas moram, a sve sto se radi nazor to je patnja kao kad si u WC-u a imas opstipaciju-zatvor :D
O'zone
Globalni moderator

#19335 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by O'zone »

Risto Kuglarić

#19336 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Risto Kuglarić »

bumerangss wrote:
muha_sa wrote:
Hajvan wrote:da, jedinična mjera za vukojebinu..

no frustracije i neizmireni računi ce se naplatttiti- kadli-tadli…jeb iga, vukojebina. :run:
jel ti opravdavaš što je neko dobio batine zato što dolazi iz Srbije :?
da pogledas slike na temi "Sarajevo u ratu" kao sto sam ja bas sinoc gledao, mozda bi i ti opravdavao kao sto ja opravdavam sto su dobili batine zbog natpisa SRBIJA :bih:
ne do bog da ti pogledaš dokumentarac o II svjetskom ratu, ne bi njemački turisti živu glavu izvukli
trocadero

#19337 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by trocadero »

bumerangss wrote: Nisam rekao da NE ZNAM nego da je citam u nuzdi, kad bas moram, a sve sto se radi nazor to je patnja kao kad si u WC-u a imas opstipaciju-zatvor :D
Не секирај се , битно је да знаш бројеве 0123456789 (арапски су) а за слова ћеш се већ снаћи...и ћорава кока зрно по неко убоде!!!
Hemera

#19338 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Hemera »

seoBIH wrote:
mirzadelibasic wrote:kada strada dvoje djece od kojih jedno ima deset a jedno pet godina sve je bitno, pa i to ko je direktor firme gdje se sve desilo.Jel treba da se ponovi takvo nesto ? Moze li se ista sprijeciti u ovoj drzavi
Da cujem, adekvatno objasnjenje inzinjera kako se ova tragedija mogla sprijeciti osim zabrane uslaska djeci u krug preduzeca?!
pa ne znamo baš do detalja kako se desilo,ali uzeći u obzir uzrast djece,i težinu pijeska,ishod je fatalan
Hajvan

#19339 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Hajvan »

...
riko-ga

#19340 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by riko-ga »

Boze dragi kako cu na dzenazu.Skupilo se ono bas ......Otac je u teskom stanju i neka mu dragi Allah podari sabura i snage
braca

#19341 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by braca »

Vezano za one motocikliste, ovisi ko trazi belaj, a onaj koji ga trazi vrlo vjerovatno ce ga naci. Primjera radi veceras u uglednom sarajevskom kaficu pojavio se je neki pijani gost, po govoru je ocito da nije iz Sarajeva, kao da je iz Hercegovine ili nekako iz dalmatinske zagore, cim je usao poceo je da provocira goste, da galami i ide od stola do stola - koja hrabrost ili ludilo tako se ponasati u tudjem gradu, na tudjem terenu - na kraju nije htio da plati dva viskija koje je popio i poceo je da ponizava konobare i da im PSUJE nicim izazvan, osim ljubaznoscu osoblja kafica. Na kraju su ga uspjeli izvesti vani i otjerati.

Zasto ovo pisem? Zato sto ce covjek veceras svojim ponasanje vjerovatno negdje postici da ga neko dobro nalema i onda ce biti evo Sarajlije tuku turiste, a posebno im smeta sto govore hercegivacko-dalmatinski. Evidencije radi, srednje je gradje, nosi naocale, procelav ali ima dio kose sa zadnje strane glave uvezan u rep/pletenicu.

Fuj za djukele i nacionalusticku propagandu, a djukele treba tuci bez milosti.
StupskaBitanga

#19342 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by StupskaBitanga »

riko-ga wrote:Boze dragi kako cu na dzenazu.Skupilo se ono bas ......Otac je u teskom stanju i neka mu dragi Allah podari sabura i snage
kazu da se čovjeek oduzeo kao kada doživiš blaži moždani udar
JanuaryJones

#19343 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by JanuaryJones »

StupskaBitanga wrote:
riko-ga wrote:Boze dragi kako cu na dzenazu.Skupilo se ono bas ......Otac je u teskom stanju i neka mu dragi Allah podari sabura i snage
kazu da se čovjeek oduzeo kao kada doživiš blaži moždani udar
I ne oduzeo se jbt, pred očima mu nastradaše djeca :( :( :( ni živjet ni umrijet. Ned'o bog nikom.
Better Man

#19344 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Better Man »

Tragedija je prevelika i ocu i materi je srušen čitav svijet, ali se mora postaviti pitanje. Ko je dozvolio djeci da uđu u krug firme i da se igraju tu loptom na mjestu gdje je velika opsasnost da stradaju? Otac ne da nije smio ostaviti ih same da se igraju, već im nije smio to uopće dozvoliti i ako ih je već doveo tu, a nije smio, onda ih je trebao povesti sa sobom kad im je išao kupovati da jedu ili barem upozoriti na moguću opasnost i da ako im negdje zaglavi lopta nek je ne diraju. Možda sam bio malo grub, ali moramo realno sagledati stvari i biti iskreni i kazati da je ovdje glavna odgovornost za stradanje dvoje nevinih dječaka na ocu. Bez obzira što mu je prekinut porodični dan nije smio tek tako olako djecu pustiti da se tu igraju. I zašto djeca nisu mogla ostati sa mamom? Nadam se da se ovako nešto nikad neće ponovtiti i apelujem na sve roditelje da paze na svoju djecu i da im ne dopuštaju da se igraju na mjestima gdje bi mogla stradati.
seoBIH

#19345 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by seoBIH »

Pretpostavljam da ti nemas djece, zar ne? Cuj da objasnis nesto djetetu od 7 godina i da te ono poslusa :roll: u zaru igre :?
mali_balon

#19346 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by mali_balon »

Kriv otac (nek mu Bog dragi podari sabura, ne daj BOze nikom) mogao je svasta nesta ali nije :( .... E onda je kriv cijeli sistem, sto ce tu djeca ima cuvar da to zabrani, sto ce on tu u nedjelju (osim ako nije na nekoj funkciji gdje bi doslo do totalne katastrofe), sta je sa sigurnoscu na radnom mjestu (ako su nastradala djeca odrastao covjek bi mogao biti ozbiljnjie povrijedjen) itd itd itd......
I danas se jezim od ovog slucaja ......
bumerangss

#19347 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by bumerangss »

seoBIH wrote:Pretpostavljam da ti nemas djece, zar ne? Cuj da objasnis nesto djetetu od 7 godina i da te ono poslusa :roll: u zaru igre :?
u pravu si. I prestanite vise filozofiratu o ovom slucaju u smislu otac kriv, trebao je ono trebao je ovo...
Jednostavno nesretan slucaj, takva sudbina ali treba da bude pouka svim roditeljima da se djeca ne pustaju "s ociju" ni sekunde i da se tolisnij djeci ne moze vjerovati ni u parku i igralistu za djecu jer oni ne znaju sta je za njih potencijalno opasno a sta ne!!!
zateznistub

#19348 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by zateznistub »

mali_balon wrote:Kriv otac (nek mu Bog dragi podari sabura, ne daj BOze nikom) mogao je svasta nesta ali nije :( .... E onda je kriv cijeli sistem, sto ce tu djeca ima cuvar da to zabrani, sto ce on tu u nedjelju (osim ako nije na nekoj funkciji gdje bi doslo do totalne katastrofe), sta je sa sigurnoscu na radnom mjestu (ako su nastradala djeca odrastao covjek bi mogao biti ozbiljnjie povrijedjen) itd itd itd......
I danas se jezim od ovog slucaja ......
Haj ne pravi se pametan!

@riko ga

Meni ga je žao opisati ne mogu...

http://www.exyugoslavija.com/ocu-koji-j ... oju-djecu/
nellismo

#19349 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by nellismo »

Pryda wrote:
Hemera wrote:
jel istina da je babo otišao samo da kupi im nešto za jesti i kad su se igrali da je im je lopta otišla u taj pijesak ili kako vec i tako su nastradali?
i ono sto je bino kad su zvali hitnu,rekli su da nemaju kola na raspolaganju?
ako znas mozes i u pp ako nije problem
Moguce da je ovo istina. Poslije derbija na Kosevu momak se srusio blizu zetre, panika zovi hitnu i oni momka koji je zvao ispituju ime i prezime, gdje se rodio, jmbg broj licne karte broj pasosa umjesto da posalju. Epilog hitna stize iz pravca Vogosce za 15+ minuta a cum udaljen 3 minute hoda od Koseva, znaci mogli su bukvalno za 30 sekundi stici. Za tih 15 minuta da je sta ozbiljnije bilo umro bi 5 puta dok oni dodju.
Pa nije KUM i hitna jedno te isto, i uvijek pitaju za ime i prezime. Nikad ne pitaju za broj lične i pasoša, mjesto rođenja i jmbg.
Šta lažete i preseravate odmah
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#19350 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Truba »

stvarno ljudi traže nemoguće

valjda odgojeni na star treku i znanstvenim dostignućima čovječanstva ( u većini slučajeva nedostižno sitnoj buraniji)

za hitnu treba para a para nema
i drugi problem šupci zovu hitnu zbog gluposti pa onda nema za baš one kojima treba hitna
Locked