un1ted wrote:Bakir1 wrote:
Sta ti uradis kada te neko svjesno jebe u zdrav mozak a niko ti ne moze i nece pomoci do sam sebi?
Ustuknes?
Sta je za tebe siledzija?
Neko ko je primoran da se odupre?
I opet kazem nema sankcije koja bi bila efektivna ko ta samarcina, nece vise to ponoviti nikad vise u zivotu garantujem ti. .
Sta radim? Sve ono što mi zakon dopušta. Konkretno u tom slučaju ako imam suvozača snimo bih slučaj i zvao policiju. Ako ništa ne urade, postoji proširenje, ispušim cigaru i pičim dalje do narednog kretena kojih se nakotilo.
Ja nisam zakon, niti ja mogu da ga provodim. Ne možeš zakon selektivno provoditi, ja mogu, ti ne možeš. Onda dolazimo u situaciju da ja ukradem milion, a ti 1.000KM i ti dobiješ kaznu, a ja uživam, jer se eto zakon provodi selektivno. Valjda nam je cilj da se zakon provodi isto nad svima, da se za to borimo.
Ako je cilj da nema zakona, može i to, ali se onda ne treba isčuđavati kada ga kriminalci zloupotrijebe.
Vi očito ne shvatate poentu. Provodite zakon u kriminalnoj državi jer ga ne provodi drćava. Ok, poštujem. Ali sutra kada se kriminalac bude iživljavao nad vama, nemojte se pozivati na zakone i državu. Isto tako, nemojte se isčuđavati raznim Sejfovicima, Rastoderima i sličnima.
Ma da, ti bi ispušio cigaru dok ti rok za dostavu robe debelo ističe a vlasnik firme potpisuje tvoju ostavku. Samo lagano, nema brige, ovdje svakako kad izgubiš posao šanse da nađeš druge su 0,000000001%.
Drugo, ne razlikuješ kriminalca koji radi to što radi jer je lijen da radi pošten posao od čovjeka kome je idiot nekoliko puta ugrozio život?
Ni ja ne podržavam nasilje, niti bih tako postupio. Ali, treba se staviti u kožu čovjeka za volanom kamiona. Ne mogu se staviti u kožu vozača automobila jer ne shvatam zašto bi neko to radio.
Sjetih se nesreće od prije nekoliko godina, kada je vozilo "sletjelo" sa puta tokom preticanja jer je idiot koga je preticao ubrzavao a sa supšrotne strane naišlo vozilo. Jasno, idiot je samo produžio, nije mu ni palo na pamet da pogleda da li je neko povrijeđen. Tako da smatram da je taj ko ubrzava tokom preticanja gori nasilnih od kamiondžije koji mu je opalio šamar.