Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
zforumas

#19301 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zforumas »

mali_milojica wrote:Jutros kad sam malog vodio do skole, u povratku svratim do auta i ocistim ga, a i ne treba mi danas :lol: :D
Eto te k'o moj stari, cim vidi da je pao snijeg sidje pred zgradu i ocisti svoje i burazovo auto, i prilaz do istih :lol:
Penzija, pa dosadno valjda :mrgreen:
nlt

#19302 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by nlt »

Travnički Noćni Šetač wrote:
oaza85 wrote: Upravo mi kolega prica da ga murija zaustavila sto nije ocistio snijeg s krova i haube te mu spucali kaznu, i jos se cudi levat.
Kod nas još ništa po tom pitanju... a bilo ih je jutros isto u pećini da su... samo viri naprijed kroz prorez isto da tenk vozi...
haha :pisnuo: tenk hahhaha
bleee_sa

#19303 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by bleee_sa »

zforumas wrote:
mali_milojica wrote:Jutros kad sam malog vodio do skole, u povratku svratim do auta i ocistim ga, a i ne treba mi danas :lol: :D
Eto te k'o moj stari, cim vidi da je pao snijeg sidje pred zgradu i ocisti svoje i burazovo auto, i prilaz do istih :lol:
Penzija, pa dosadno valjda :mrgreen:
Nije to buraz penzija i dosada nego "zlu ne trebalo". Pametni su naši stari. :wink:
kakaljin

#19304 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kakaljin »

Jutros slazim niz vraca, frajer mili niz cestu, pjesak kroz prtinu na trotoaru je brzi od njega, a cista cesta, samo mokra.

Pa ako se bojis voziti po snjegu, nemoj ni voziti, a ne da ugrozavas ostale.
amar1994

#19305 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by amar1994 »

mozda je na ljetnim :lol:
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#19306 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by bitanga_sa_otesa »

kakaljin wrote:Jutros slazim niz vraca, frajer mili niz cestu, pjesak kroz prtinu na trotoaru je brzi od njega, a cista cesta, samo mokra.

Pa ako se bojis voziti po snjegu, nemoj ni voziti, a ne da ugrozavas ostale.
mozda je pisao status o snijegu na fb :lol:
bleee_sa

#19307 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by bleee_sa »

Ma prije da ga je nekad negdje ponijela kočnica niz brdo pa ost'o strah. :D
muz66

#19308 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by muz66 »

Brus Lee wrote:
muz66 wrote:Niz Ivan, prema Sa, Jimny puze 20 km/h. Palo pola cm snijega. Serem mu se u vozacku.
Kao da je problem preteci nekoga sto vozi 20 km/h. To i nije preticanje, vec obilazenje. Ima i ona stara soferska, bolje 10 km sporije, nego 10 km brze nego sto bi trebalo
Naravno da nije. Belaj je sto je svezao iza sebe auto, pa dva kamiona slepera, auto, kombi...i jebi ga onda.

Sto ubi lola semafor na latinskoj sinoc. Ponio ga Alija :lol:
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#19309 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by konektovan »

Jutros je jedan sa fiat coupeom bio pobjednik, tako da taj pezo 307 iznad djeluje i predobro ociscen. Ko je vozio prema gradu od rtv doma, u periodu od 7:30 h mogao ga je uociti.ć, tj. hrpu snijega. Nisam slikao, vozio sam, ali vjerujte, nekrunisani šampion. :-)
Laplace

#19310 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

BadBoy wrote:Siledžija je kamiondžija.

Vozač auta je samoživi kreten i vrlo vjerojatno je napravio i saobraćajni prekršaj, ali nije siledžija.
Vozač auta je ubica za volanom, Jer, ovakvo ubrzavanje je ubistvo u pokušaju. Ne nužno ubistvo kamiondžije - zamisli da ti sa svojim automobilom naiđeš sa suprotne strane dok kamiondžija pretiče a ovaj ubrzava, pa zamisli da je sudar neizbježan. Kako bi izgledao sudar automobila od dvije tone sa kamionom od deset tona?

Nije problem u sporoj vožnji, problem je u namjernom izazivanju opasnosti. Vozač automobila je za ovo trebao na par godina hlađenja u zatvoru uz trajno oduzimanje vozačke dozvole i vozila. U normalnoj državi bi prije svega toga bio poslan psihijatru (o svom trošku, naravno).
bleee_sa

#19311 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by bleee_sa »

muz66 wrote:
Brus Lee wrote:
muz66 wrote:Niz Ivan, prema Sa, Jimny puze 20 km/h. Palo pola cm snijega. Serem mu se u vozacku.
Kao da je problem preteci nekoga sto vozi 20 km/h. To i nije preticanje, vec obilazenje. Ima i ona stara soferska, bolje 10 km sporije, nego 10 km brze nego sto bi trebalo
Naravno da nije. Belaj je sto je svezao iza sebe auto, pa dva kamiona slepera, auto, kombi...i jebi ga onda.

Sto ubi lola semafor na latinskoj sinoc. Ponio ga Alija :lol:
haj na šišu
alipasijaner

#19312 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by alipasijaner »

sarajevo-x.com wrote:
Travnički Noćni Šetač wrote:
alipasijaner wrote:Ne nervira me, međutim ne volim vidjeti ove ublehe koje od snijega ili leda nebitno, očiste samo dio šoferšajbe i tako voze..
+1 :thumbup:
Image

:lol:
Taj je još i dobar.. ima onih što očiste šoferšajbu k'o da voze onaj unprofor-ov transporter
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#19313 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by un1ted »

Laplace wrote:
BadBoy wrote:Siledžija je kamiondžija.

Vozač auta je samoživi kreten i vrlo vjerojatno je napravio i saobraćajni prekršaj, ali nije siledžija.
Vozač auta je ubica za volanom, Jer, ovakvo ubrzavanje je ubistvo u pokušaju. Ne nužno ubistvo kamiondžije - zamisli da ti sa svojim automobilom naiđeš sa suprotne strane dok kamiondžija pretiče a ovaj ubrzava, pa zamisli da je sudar neizbježan. Kako bi izgledao sudar automobila od dvije tone sa kamionom od deset tona?

Nije problem u sporoj vožnji, problem je u namjernom izazivanju opasnosti. Vozač automobila je za ovo trebao na par godina hlađenja u zatvoru uz trajno oduzimanje vozačke dozvole i vozila. U normalnoj državi bi prije svega toga bio poslan psihijatru (o svom trošku, naravno).
Sve je to ok sto si naveo, ali nigdje nema komentara na ponasanje kamiondzije? :) Sta bi za njega zakon trebao da uradi?
amar1994

#19314 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by amar1994 »

i sta kad zakoci malo jace ili naleti na rupu retard,pa mu padne po sofersajbi :run:

500KM minimum kazna za ove ppke :)
Laplace

#19315 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

un1ted wrote:
Bakir1 wrote: Sta ti uradis kada te neko svjesno jebe u zdrav mozak a niko ti ne moze i nece pomoci do sam sebi?
Ustuknes?
Sta je za tebe siledzija?
Neko ko je primoran da se odupre?
I opet kazem nema sankcije koja bi bila efektivna ko ta samarcina, nece vise to ponoviti nikad vise u zivotu garantujem ti. .
Sta radim? Sve ono što mi zakon dopušta. Konkretno u tom slučaju ako imam suvozača snimo bih slučaj i zvao policiju. Ako ništa ne urade, postoji proširenje, ispušim cigaru i pičim dalje do narednog kretena kojih se nakotilo.

Ja nisam zakon, niti ja mogu da ga provodim. Ne možeš zakon selektivno provoditi, ja mogu, ti ne možeš. Onda dolazimo u situaciju da ja ukradem milion, a ti 1.000KM i ti dobiješ kaznu, a ja uživam, jer se eto zakon provodi selektivno. Valjda nam je cilj da se zakon provodi isto nad svima, da se za to borimo.

Ako je cilj da nema zakona, može i to, ali se onda ne treba isčuđavati kada ga kriminalci zloupotrijebe.

Vi očito ne shvatate poentu. Provodite zakon u kriminalnoj državi jer ga ne provodi drćava. Ok, poštujem. Ali sutra kada se kriminalac bude iživljavao nad vama, nemojte se pozivati na zakone i državu. Isto tako, nemojte se isčuđavati raznim Sejfovicima, Rastoderima i sličnima.
Ma da, ti bi ispušio cigaru dok ti rok za dostavu robe debelo ističe a vlasnik firme potpisuje tvoju ostavku. Samo lagano, nema brige, ovdje svakako kad izgubiš posao šanse da nađeš druge su 0,000000001%.

Drugo, ne razlikuješ kriminalca koji radi to što radi jer je lijen da radi pošten posao od čovjeka kome je idiot nekoliko puta ugrozio život?

Ni ja ne podržavam nasilje, niti bih tako postupio. Ali, treba se staviti u kožu čovjeka za volanom kamiona. Ne mogu se staviti u kožu vozača automobila jer ne shvatam zašto bi neko to radio.

Sjetih se nesreće od prije nekoliko godina, kada je vozilo "sletjelo" sa puta tokom preticanja jer je idiot koga je preticao ubrzavao a sa supšrotne strane naišlo vozilo. Jasno, idiot je samo produžio, nije mu ni palo na pamet da pogleda da li je neko povrijeđen. Tako da smatram da je taj ko ubrzava tokom preticanja gori nasilnih od kamiondžije koji mu je opalio šamar.
zforumas

#19316 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zforumas »

amar1994 wrote:i sta kad zakoci malo jace ili naleti na rupu retard,pa mu padne po sofersajbi :run:

500KM minimum kazna za ove ppke :)
A tek kad mu naidje bus ili kamion u susret pa otpuse sve to tebi na sajbu i eventualno ju razbije...udubi lim ili sl....
bitanga_sa_otesa

#19317 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

amar1994 wrote:i sta kad zakoci malo jace ili naleti na rupu retard,pa mu padne po sofersajbi :run:
onda dodje kod majstora,nesto mi ne rade brisaci kmeeee kmeee pukla poluga,moram sad na otpad kmeeeee
Laplace

#19318 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

un1ted wrote:
Laplace wrote:[Vozač auta je ubica za volanom, Jer, ovakvo ubrzavanje je ubistvo u pokušaju. Ne nužno ubistvo kamiondžije - zamisli da ti sa svojim automobilom naiđeš sa suprotne strane dok kamiondžija pretiče a ovaj ubrzava, pa zamisli da je sudar neizbježan. Kako bi izgledao sudar automobila od dvije tone sa kamionom od deset tona?

Sve je to ok sto si naveo, ali nigdje nema komentara na ponasanje kamiondzije? :) Sta bi za njega zakon trebao da uradi?
Tužba za nanošenje tjelesne povrede. Uz olakšavajuće okolnosti, smanjena uračunjivost i te gluposti.
oaza85

#19319 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by oaza85 »

bitanga_sa_otesa wrote:
onda dodje kod majstora,nesto mi ne rade brisaci kmeeee kmeee pukla poluga,moram sad na otpad kmeeeee
prvo se trazi rijesavnje kvara preko foruma, pa onda tek majstor
Laplace

#19320 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

BadBoy wrote:Nije isto ni kad ti hipotetički lopov uleti u stan i ti se braniš i kada pucaš šamar nekome jer vozi sporo.
Samo da napomenem: dotični nije dobio šamar zato što je vozio sporo nego zato što je ubrzavao dok ga čovjek pretiče. Razlika je očigledna.
bitanga_sa_otesa

#19321 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

oaza85 wrote: prvo se trazi rijesavnje kvara preko foruma, pa onda tek majstor
ma znaju ovi sta se desi jer rade brisaci a snijeg hekne,onda dodje kod majstora pa se usuti ,kao odjednom prestali raditi.
gle kurca bas kad je snijeg pao odjednom prestadose radit? jel ti mozda pao snijeg s krova na brisace dok su bili upaljeni ?
paaaa,hmmmm jeste :stidljiva: :trepp: :trep1:
amar1994

#19322 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by amar1994 »

bitanga_sa_otesa wrote: onda dodje kod majstora,nesto mi ne rade brisaci kmeeee kmeee pukla poluga,moram sad na otpad kmeeeee
:lol:

cuvaju rukavice i rucice :D
bitanga_sa_otesa

#19323 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

amar1994 wrote: cuvaju rukavice i rucice :D
takoe,da ne ozebu prstici ...onda skupe poluge i majstori dzukci,sve naplacuju...kuda ide ovaj svijet...
amar1994

#19324 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by amar1994 »

bitanga_sa_otesa wrote:
amar1994 wrote: cuvaju rukavice i rucice :D
takoe,da ne ozebu prstici ...onda skupe poluge i majstori dzukci,sve naplacuju...kuda ide ovaj svijet...
preskupi majstori ba :D

mogu shvatit zensko,one to nesto lakiraju,sredjuju,podmazuju :D ..al mudonjama da je mrsko,ne trebaju ni vozit nikako,za njih je ovo :nargila: ,kakav volan :lol:
bitanga_sa_otesa

#19325 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

amar1994 wrote:
mogu shvatit zensko,one to nesto lakiraju,sredjuju,podmazuju :D ..al mudonjama da je mrsko,ne trebaju ni vozit nikako,za njih je ovo :nargila: ,kakav volan :lol:
ne mogu shvatiti nikog,imas auto,ocisti,kupi metlu,ako ti je mrsko ima taxi...tramvaj,ako ne znas vozit ,sto vozis?,idi pjeske...ne jebi druge ucesnike u saobracaju...
Post Reply