Android OS
Moderator: Benq
-
probook
#19301 Re: Android OS
Jes me juce tel iznervirao. Android 6.0.1 snimam video i dodje mi por na viber (iskoci na ekran) i video se prekine i potpuno nestane. Hajde da je barem snimljeno dotle kada je poruka dosla, nego nista nema 
- skafiskafsnjak
#19302 Re: Android OS
ja davno iskljucio "new message popup" ... i lijepo samo zavibrira, ne izbacuje prozorprobook wrote:Jes me juce tel iznervirao. Android 6.0.1 snimam video i dodje mi por na viber (iskoci na ekran) i video se prekine i potpuno nestane. Hajde da je barem snimljeno dotle kada je poruka dosla, nego nista nema
-
probook
#19303 Re: Android OS
I ja sam poslije togaskafiskafsnjak wrote:ja davno iskljucio "new message popup" ... i lijepo samo zavibrira, ne izbacuje prozorprobook wrote:Jes me juce tel iznervirao. Android 6.0.1 snimam video i dodje mi por na viber (iskoci na ekran) i video se prekine i potpuno nestane. Hajde da je barem snimljeno dotle kada je poruka dosla, nego nista nema
- agent_zero
#19304 Re: Android OS
Jel se ovo više ne mogu filtrirati kontakti u viberu, da ono prikazuje samo viber kontakte? 
- shalla
#19305 Re: Android OS
Igra je fakat extra ali kako guta baterijuMaharadza wrote:http://www.androidauthority.com/best-an ... 15-660993/
This War of Mine (preživljavanje u Sarajevu tokom agresije) po ovima najbolja igra u 2015.![]()
Ja je jučer kupio, hajde reko da probam, igrao možda 20-25 minuta, otišlo nekih 30-ak% baterije, ma reko zajebi, odem refund na google play i ćao đaci
- mufa1
#19306 Re: Android OS
Fakat...koji debili jbte..agent_zero wrote:Jel se ovo više ne mogu filtrirati kontakti u viberu, da ono prikazuje samo viber kontakte?
- dileja
#19309 Re: Android OS
još jedan dokaz da update nečega ne mora uvjek biti boljiKB9 wrote:koje sranje je novi viber apdejt
a lete svi nešto za novim verzijama
to za sranje po viberu se uvjerio još u verzijama za ajfon, da s novom useru stvari i osto dugo na staroj
- dadoka84
#19310 Re: Android OS
Ja se evo još patim. Htc 601 od update sa 4.2 na 4.4.2 neprestano imam problema sa wakelockom. Baterija od 100% u 08:00 padne na 25% do 13:00. Najradije bi ga zafrljacio u kakav zid. A aplikacije ne rade bez roota. Zna li ko gdje bi ga mogao odnijeti da se uradi root?dileja wrote:još jedan dokaz da update nečega ne mora uvjek biti bolji
to za sranje po viberu se uvjerio još u verzijama za ajfon, da s novom useru stvari i osto dugo na staroj
- agent_zero
#19311 Re: Android OS
Hebote i moto g 3g sa 1gb rama dobio 6.0 od večeras, a ova moja makina i dalje zakucana na 5.0.2 i to 30d verziji koja cucla bateriju.
- Maharadza
#19312 Re: Android OS
Logično kada je novi moto g izašao prije svega 6 mjeseci + motorola poznata po brzini izbacivanja novih verzija (jer gotovo da nemaju bloatware-a niti neki poseban skin kao ostali, a svakako su najbliži vanilla androidu sa nexusa)!agent_zero wrote:Hebote i moto g 3g sa 1gb rama dobio 6.0 od večeras, a ova moja makina i dalje zakucana na 5.0.2 i to 30d verziji koja cucla bateriju.
- begsoon1510
#19313 Re: Android OS
E ekipa potrebna mi je pomoć.
Djevojka mi je kupila u Bh Telecom mobitel :'' GO PLAY ALCATEL ONE TOUCH''
Eh sad imam problem u cameri,dakle nikakva aplikacija nije skinuta,ništa ništa nije čakano čim je mob kupljen upaljena kamera i prva slika uslikana desilo je se to da slika nije normalna jel ko u ostali mobitela.Izdužena faca,nije u simetriji..itd itd.Uglavnom nije to to kao što normalno treba biti.
Zanima me da li se to može popraviti,naštimati nekako ili šta već.Već smo nosili u Bh Telekom na servis i zamisli oni kažu uredu je kamera.Prave se glupi dakle,fakat kamera nije uredu skroz facu izduži kao onaj program što ima za face
Ako neko može pomoć,bio bi jako zahvalan.
Eh sad imam problem u cameri,dakle nikakva aplikacija nije skinuta,ništa ništa nije čakano čim je mob kupljen upaljena kamera i prva slika uslikana desilo je se to da slika nije normalna jel ko u ostali mobitela.Izdužena faca,nije u simetriji..itd itd.Uglavnom nije to to kao što normalno treba biti.
Zanima me da li se to može popraviti,naštimati nekako ili šta već.Već smo nosili u Bh Telekom na servis i zamisli oni kažu uredu je kamera.Prave se glupi dakle,fakat kamera nije uredu skroz facu izduži kao onaj program što ima za face
-
Schlauf2
#19314 Re: Android OS
Ljudi toliko trče za updateima da je to postalo bolesno. Još ono određuje po osnovu updatea koji će telefon kupiti, kaže npr. neću ovaj telefon jer je na Androidu 4.1. ili 4.4. i neće dobiti update na Lollipop. A neće mu ni na pamet pasti da Lollipop ima brdo problema, pogotovo na uređajima koji su pravljeni sa starijim Androidima na umu. Da ne spominjem kako će u 99% slučajeva sporije raditi nego prethodna verzija Androida.dadoka84 wrote:Ja se evo još patim. Htc 601 od update sa 4.2 na 4.4.2 neprestano imam problema sa wakelockom. Baterija od 100% u 08:00 padne na 25% do 13:00. Najradije bi ga zafrljacio u kakav zid. A aplikacije ne rade bez roota. Zna li ko gdje bi ga mogao odnijeti da se uradi root?dileja wrote:još jedan dokaz da update nečega ne mora uvjek biti bolji
Primjer je i tvoj HTC 601, za njega i jest najbolji sistem 4.2, a to sa wakelockom na 4.4 na tom HTC-u je masovan problem i skoro svako ga je doživio pa se moralo ići do servisa da instaliraju verziju 4.4. na kojoj je taj problem riješen. Imam trenutno takav jedan primjerak HTC-a 601 kod sebe na kojem je problem wakelocka riješen.
Po meni, ko god telefon mjeri po updateima i smatra da je noviji sistem obavezno bolji je vrlo, vrlo neinformisan.
Mogao bih o ovom problemu updatemanije napisati čitave eseje ali neka, ne bih sad.
- dileja
#19315 Re: Android OS
Helio X20 postavio rekord u GeekBenchu
http://www.balkangadgets.com/helio-x20- ... eekbenchu/
Rezultati su impresivni, točnije Helio X20 postavlja novi rekord u Multi-Core testiranju gdje postiže visokih 7.037 bodova
http://www.balkangadgets.com/helio-x20- ... eekbenchu/
Rezultati su impresivni, točnije Helio X20 postavlja novi rekord u Multi-Core testiranju gdje postiže visokih 7.037 bodova
Last edited by dileja on 25/12/2015 07:50, edited 1 time in total.
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#19316 Re: Android OS
Ako je pod garancijom odneses direktno u mobis i zaprijetis inspekcijom, popravit ce ga u sekundibegsoon1510 wrote:E ekipa potrebna mi je pomoć.
- agent_zero
#19317 Re: Android OS
Ama sve znam, samo eto ne da đavo mira... kad sam uzimao ovu svoju makinu, već je 5.0.2 bio dobrano aktuelan, a uveliko se pričalo o 5.1.1 i 6.0. Baterija odlična bila i na 4.4.2 i na prvoj verziji 5.0.2. Sad su ga usrali sa zadnjim ažuriranjem, niko više ne priča niti o 5.1.1, a kamoli o 6.0, a ovamo telefon od 150-180 eura sa gigom rama dobije 6.0.Maharadza wrote:Logično kada je novi moto g izašao prije svega 6 mjeseci + motorola poznata po brzini izbacivanja novih verzija (jer gotovo da nemaju bloatware-a niti neki poseban skin kao ostali, a svakako su najbliži vanilla androidu sa nexusa)!agent_zero wrote:Hebote i moto g 3g sa 1gb rama dobio 6.0 od večeras, a ova moja makina i dalje zakucana na 5.0.2 i to 30d verziji koja cucla bateriju.
Strpljenje je pri kraju
- dadoka84
#19318 Re: Android OS
Schlauf2 wrote:
Primjer je i tvoj HTC 601, za njega i jest najbolji sistem 4.2, a to sa wakelockom na 4.4 na tom HTC-u je masovan problem i skoro svako ga je doživio pa se moralo ići do servisa da instaliraju verziju 4.4. na kojoj je taj problem riješen. Imam trenutno takav jedan primjerak HTC-a 601 kod sebe na kojem je problem wakelocka riješen.
Po meni, ko god telefon mjeri po updateima i smatra da je noviji sistem obavezno bolji je vrlo, vrlo neinformisan.
Mogao bih o ovom problemu updatemanije napisati čitave eseje ali neka, ne bih sad.
Nosio sam u servis pa su navodno ponovo flashali softwer al opet isto, u kom servisu su ti uspjeli srediti.
-
febo_acm
#19319 Re: Android OS
moram samo da se pohvalim 

- mufa1
#19320 Re: Android OS
Hahah ma bjezi...kako ti se da tako cesto podesavat telefon

- Dr Kova
#19321 Re: Android OS
Uuuu Note5.. svaka čast, da bude hairli i da te fino služi 
-
febo_acm
#19322 Re: Android OS
Ma ja svakako nisam normalan kada su u pitanju mobiteli... Tako da mi i nije mrsko 
Vrijeme mi je da se smirim jer zadugo se neće pojaviti bitno bolji mobitel

Još umalo da uzmem iPhone 6S+... Sreća pa sam se dozvao pameti vrlo brzo

Vrijeme mi je da se smirim jer zadugo se neće pojaviti bitno bolji mobitel
Još umalo da uzmem iPhone 6S+... Sreća pa sam se dozvao pameti vrlo brzo
hvalaBuckethead wrote:Uuuu Note5.. svaka čast, da bude hairli i da te fino služi
- begsoon1510
#19323 Re: Android OS
Oni meni kažu stvar je u tome da je takav mobitel i da su svi takvi,ali to nigdje nije navedeno u specifikacijama mobitela.bordo gandalf wrote:Ako je pod garancijom odneses direktno u mobis i zaprijetis inspekcijom, popravit ce ga u sekundibegsoon1510 wrote:E ekipa potrebna mi je pomoć.
Samo stavljeno,camera 8mgpx,prednja 5 mgpx i tjt.Htjela je i zamjenu ali nedaju jer kažu da taj mobitel ne mogu staviti više u prodaju jer je polovan cccc.
hvala na odgovoru druže
- Quaresma
#19324 Re: Android OS
febo_acm wrote:moram samo da se pohvalim
32gb meh
- skafiskafsnjak
#19325 Re: Android OS
Joj i ja sam konto...note5 ili iphone 6+......Quaresma wrote:febo_acm wrote:moram samo da se pohvalim
32gb meh
I na kraju...nisam kupio uopste
Ps: sto si uzeo minimalnu 32gb...trebo si bar 64