IRAN
- Sanjarko
#19301 Re: IRAN
Pakistan je dao neko protu-tenkovsko oruzje. Cuo sam o tome. Iran ne znam sta je tacno slao. Znam da je neko i helikopter poslao ali Hrvatska ga nikad nije predala. A Ameri i drugi pakete i sl., i udare povremeno. Jbg takva situacija bila. Nisu mogli odmah udariti itd.
- Bosanski_kralj
#19302 Re: IRAN
A da se stvari postave ovako?
Da je Iran bio na poziciji Amerike mislite li da bi rat u BiH potrajao skoro 4 godine?
Nemojmo se ljudi praviti naivni. Iran je učinio za Bosnu maksimalno šta je mogao u tom momentu. Amerika je mogla i trebala (morala) uraditi puno više, a nije.
Da je Iran bio na poziciji Amerike mislite li da bi rat u BiH potrajao skoro 4 godine?
Nemojmo se ljudi praviti naivni. Iran je učinio za Bosnu maksimalno šta je mogao u tom momentu. Amerika je mogla i trebala (morala) uraditi puno više, a nije.
- славянин
#19303 Re: IRAN
Cek pa ajde zamisli Iran kao najmocniju svjetsku silu, jednu teokratsku drzavu ? Iranski rezim je bio spreman da salje djecu preko minskih polja,milicije da bodu protestante,nametne vjerske zakone.. i de sada zamisli taj svijet u kojem teokratija je na vrhu.Bosanski_kralj wrote:A da se stvari postave ovako?
Last edited by славянин on 16/06/2019 02:03, edited 1 time in total.
- Bosanski_kralj
#19304 Re: IRAN
Nemoj filozofirati i skretati sa teme, postavljeno je jednostavno pitanje.славянин wrote:Cek pa ajde zamisli Iran kao najmocniju svjetsku silu, jednu teokratsku drzavu ?Bosanski_kralj wrote:A da se stvari postave ovako?
- славянин
#19305 Re: IRAN
Pa vjerovatno bi rasturili Srbiju izazvali rat za pola evrope i uspostavili islamsku republiku ovdje sve sa zakonima kao sto su kod njih. Eto ako vec zamisljamo.Bosanski_kralj wrote: Nemoj filozofirati i skretati sa teme, postavljeno je jednostavno pitanje.
-
Baki19
#19306 Re: IRAN
Ne znam, ali ja se ne bojim teokratske drzave i rado bih zivio u teokratskoj drzavi.
-
Fudo387
#19307 Re: IRAN
Pa sta te sprijecava da zapalis za Iran?Baki19 wrote:Ne znam, ali ja se ne bojim teokratske drzave i rado bih zivio u teokratskoj drzavi.
-
Baki19
#19308 Re: IRAN
Jer se nadam da ce i kod nas biti teokratije.Fudo387 wrote:Pa sta te sprijecava da zapalis za Iran?Baki19 wrote:Ne znam, ali ja se ne bojim teokratske drzave i rado bih zivio u teokratskoj drzavi.
- Bosanski_kralj
#19309 Re: IRAN
Dobro.славянин wrote:Pa vjerovatno bi rasturili Srbiju izazvali rat za pola evrope i uspostavili islamsku republiku ovdje sve sa zakonima kao sto su kod njih. Eto ako vec zamisljamo.Bosanski_kralj wrote: Nemoj filozofirati i skretati sa teme, postavljeno je jednostavno pitanje.
I sad mi samo odgovri jel Amerika uradila sve šta je mogla i trebala da zaustavi rat u BiH?
- GandalfSivi
#19310 Re: IRAN
Crvene strijele koje su stigle u Sarajevo ‘92 kada je Otes padao, da su dva dana kasnije dosle, stigli bi cetnici do RTV doma, na Zabrdju smo ih instalirali i odatle rokali. Sto opet nema veze sa iranskim oruzjem koje je stizalo preko Tuzle ‘94 i ‘95...Vizionar 1985 wrote:Pakistan je dao neko protu-tenkovsko oruzje. Cuo sam o tome. Iran ne znam sta je tacno slao. Znam da je neko i helikopter poslao ali Hrvatska ga nikad nije predala. A Ameri i drugi pakete i sl., i udare povremeno. Jbg takva situacija bila. Nisu mogli odmah udariti itd.
- славянин
#19311 Re: IRAN
Naravno da nije - zasto bi ? Jeli to Amerika neka dobrotvorna ustanova - a da su bili na strani BiH i da su pomagali jeli to istina ?Bosanski_kralj wrote:Dobro.славянин wrote:Pa vjerovatno bi rasturili Srbiju izazvali rat za pola evrope i uspostavili islamsku republiku ovdje sve sa zakonima kao sto su kod njih. Eto ako vec zamisljamo.Bosanski_kralj wrote: Nemoj filozofirati i skretati sa teme, postavljeno je jednostavno pitanje.
I sad mi samo odgovri jel Amerika uradila sve šta je mogla i trebala da zaustavi rat u BiH?
Ne mozes ocekivati da Amerika uskace i bude sudija u svakom ratu. Njima su njihovi interesi prvi kao i svakome drugom - a uci u svadju sa saveznicima i skociti u sukob sa rusima i kinezima radi BiH nije im u interesu naravno.Srecom pored interesa imaju neku dozu i pravicnosti tj. Sistema za razliku od vecine drugih velikih sila - mozes tu Iran ukljuciti kao regionalnu silu i pogledati sta rade za svoj interes.
- GandalfSivi
#19312 Re: IRAN
Uozbilji se. Da je Amerika bila kurva kao Evropa ne bi nas bilo. Dok su Rusi podrzavali agresiju, Englezima i Francuzima nije bilo mrsko, Njemacka bila vojno nemocna i nevoljna da se petlja, Ameri su, bez nekog znacajnog interesa, vise iz ideoloskih raloga, ono kada je Simon Wiesenthal (Salice, ucis li?) javno prozvao Clintona na otvaranju Holocaust muzeja, odlucili da intervenisu i bez odobrenja UN-a, po prvi put u istoriji koristeci NATO pakt i uvlaceci ih u rat...Bosanski_kralj wrote:Dobro.славянин wrote:Pa vjerovatno bi rasturili Srbiju izazvali rat za pola evrope i uspostavili islamsku republiku ovdje sve sa zakonima kao sto su kod njih. Eto ako vec zamisljamo.Bosanski_kralj wrote: Nemoj filozofirati i skretati sa teme, postavljeno je jednostavno pitanje.
- Bosanski_kralj
#19313 Re: IRAN
Hej uvedu nam embargo na naoružanje i onda ko fol oni nas nešto brane, oni su na našoj strani.
Da su nas pustili da se naoružamo sve te njihove (sitne) intervencije ne bi bile ni potrebne. Sami bismo bili sposobno i odbraniti se i osloboditi se.
Naravno kad se situacija okrene, kada napokon mi krenemo u ofanzivu, odmah se dobija prijetnja bombardovanjem i vojnom intervencijom.
Zanemarujući zločine koji su počinjeni, kao vrhunac pomoći dozvole postojanje RS-a i tako nas svežu u ludačku košulju u kojoj se i danas nalazimo.
Da su nas pustili da se naoružamo sve te njihove (sitne) intervencije ne bi bile ni potrebne. Sami bismo bili sposobno i odbraniti se i osloboditi se.
Naravno kad se situacija okrene, kada napokon mi krenemo u ofanzivu, odmah se dobija prijetnja bombardovanjem i vojnom intervencijom.
Zanemarujući zločine koji su počinjeni, kao vrhunac pomoći dozvole postojanje RS-a i tako nas svežu u ludačku košulju u kojoj se i danas nalazimo.
- славянин
#19314 Re: IRAN
Pogledaj ko je glasao za taj embargo - a da ga je amerika zelila provesti nebi cackalicu dobio.Bosanski_kralj wrote:Hej uvedu nam embargo na naoružanje i onda ko fol oni nas nešto brane, oni su na našoj strani.
Malo razmisljaj sire....
Situacija se “okrenula” nakon oluje - a sta je to sprjecavalo da srbija direktno se mobilise i ucestvuje u ratu ?? Sta mislis. A jos da dodam da bez HV i sama ofanziva na Banja Luku je dosla u zastoj - nije uzet ni prijedorni bosanski novi iako je bilo prakticno receno da je zeleno svjetlo za to i prije nego se zvanicno potpise dejton.
Ta bajka mi krenuli a nato nas zaustavio to je inace odlika srpske propagande.
Sta si ocekivao da Amerika dodje i ukine RS jel ?
-
Baki19
#19315 Re: IRAN
Amerika nije pomogla Bosni. Bosnjaci su bili nadomak Banja Luke kada su dobili prjetnju iz Washingtona da ce bombardirati polozaje armije BiH. Dejtonski sporazum je nesto najgore sto se desilo Bosni i ta posljedica se osjeca i danas. Rusija tada je bila slaba i nije mogla pomoci Bosni. Bosnjaci nisu Albanci i zato Amerika nije pomogla Bosni a pomogla je Albancima.
- jeza u ledja
#19316 Re: IRAN
Hajde ba dosta lafine.salik79 wrote:E, da samo znas koliko mi to tesko pada.jeza u ledja wrote:Inace salik ti ili nisi bio tu cijeli rat ili si bio suvise mali ili si bio na nekom Merhametovom, SDA izvoru.
I ono malo sto sam imao postovanja prema tebi je nestalo.
-
Baki19
#19317 Re: IRAN
Iran se mora pripremiti za svaku opciju odbrane svojeg suvereniteta. Amerika nema pravo napasti Iran jer Iran je do sada postovao sporazum i bio bi grijeh da se ta zemlja napadne. Iran je islamska zemlja bez obzira sto pripadaju shiizmu. Shiizam je duboko ukorijenjen u iransko drustvo tako da je to jedina zemlja u kojoj vlada shiizam.
- King Theoden
#19318 Re: IRAN
Baki19 wrote:Rusija tada je bila slaba i nije mogla pomoci Bosni.
To su krvoloci poput amera, a možda i gori.
Treba znati da te velike sile gledaju isključivo vlastite interese.
Jer da hoće, ili da ih interesuje, ameri, rusi i kinezi bi za mjesec dana napravili mir u svijetu.
- General War
#19319 Re: IRAN
Ma divni, bas se sjecam na pogorelici onog centra za obuku medicinskih sestara i protetike, ali zli ameri zatvorise
Kako vam ne dosadi mantranje istih gluposti.
- General War
#19320 Re: IRAN
Isto ko iran, barem oko svoje kuce..al jok.Dino34 wrote:Baki19 wrote:Rusija tada je bila slaba i nije mogla pomoci Bosni.
To su krvoloci poput amera, a možda i gori.
Treba znati da te velike sile gledaju isključivo vlastite interese.
Jer da hoće, ili da ih interesuje, ameri, rusi i kinezi bi za mjesec dana napravili mir u svijetu.
- General War
#19321 Re: IRAN
...jos da se prestanu petljat po regionu sa naoruzavanjem i parama raznim teroristickim organizacijama, gdje bi im bio kraj.Baki19 wrote:Iran se mora pripremiti za svaku opciju odbrane svojeg suvereniteta. Amerika nema pravo napasti Iran jer Iran je do sada postovao sporazum i bio bi grijeh da se ta zemlja napadne. Iran je islamska zemlja bez obzira sto pripadaju shiizmu. Shiizam je duboko ukorijenjen u iransko drustvo tako da je to jedina zemlja u kojoj vlada shiizam.
-
The 51st State
#19322 Re: IRAN
Da, pakistanske crvene strijele su zaustavili 93 cetnicku mehanizaciju u sarajevskom polju, od tad nisu palili tenkove masovno, pomagalo se sa raznih strana samo sa iranom oprase ko da su jedini biliVizionar 1985 wrote:Pakistan je dao neko protu-tenkovsko oruzje. Cuo sam o tome. Iran ne znam sta je tacno slao. Znam da je neko i helikopter poslao ali Hrvatska ga nikad nije predala. A Ameri i drugi pakete i sl., i udare povremeno. Jbg takva situacija bila. Nisu mogli odmah udariti itd.
- salik79
#19323 Re: IRAN
Neka si ti ozbiljan. Ti si se mene nadovez'o, bjezi ti.eltroxin wrote:Haj' bjezi ba, neozbiljan si.salik79 wrote:E, cuj MUP-u? Ko je tada bio ministar, a ko pomocnik/zamjenik ministra? Brzinski, bez googlanja!![]()
![]()
Procitaj kako je sve to islo:
http://www.markdanner.com/articles/print/65
Jesu, ali prvi su, kada su svi ostali okretali ledja (upravo zbog sankcija i Amerike), pomogli Iranci i Pakistanci.
- salik79
#19324 Re: IRAN
Iransko oruzje, hurme su slali Saudi&co.GandalfSivi wrote:Neka ba, Iranake hurme su nas odrzale, ali docepalo se to Sarajeva (i to odmah pored vjecne vatre kancelarija) od Tuzle, dala braca, braniti do zadnjeg slova...
Kao sto si se ti docepo Amerike (ne znam gdje ti je kancelarija) od Sarajeva (valjda?!). Moras opravdati svoje bistvovanje preko bare, ljubiti im stope i biti apologeta za sve njihove rabote....
- salik79
#19325 Re: IRAN
I ja kazem.jeza u ledja wrote:Hajde ba dosta lafine.salik79 wrote:E, da samo znas koliko mi to tesko pada.jeza u ledja wrote:Inace salik ti ili nisi bio tu cijeli rat ili si bio suvise mali ili si bio na nekom Merhametovom, SDA izvoru.
I ono malo sto sam imao postovanja prema tebi je nestalo.