Gledate seriju - preporučite je

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
kakavdanakneiskustvu

#19301 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by kakavdanakneiskustvu »

pa jbg za filmove vecinom nema vremena
90minut

#19302 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by 90minut »

Preporucujes svako malo zato i spominjem to..

Koliko si otprilike serija pogledao u životu?
kakavdanakneiskustvu

#19303 Re: Gledate seriju - preporucite je

zadnjih 15 dana imam toliko vremena da mogu pogledati 1-2 filma dnevno

otprilike 50,od onih sto imaju 4 do onih koje imaju 70-80 epizoda
90minut

#19304 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by 90minut »

kakavdanakneiskustvu wrote:zadnjih 15 dana imam toliko vremena da mogu pogledati 1-2 filma dnevno

otprilike 50,od onih sto imaju 4 do onih koje imaju 70-80 epizoda

Pa to je bruku
kakavdanakneiskustvu

#19305 Re: Gledate seriju - preporucite je

pa imam i ja ohoho godina
90minut

#19306 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by 90minut »

kakavdanakneiskustvu wrote:pa imam i ja ohoho godina

Ispade da su sopranosi jedino vrhunsko što nisi gledao. :D
kakavdanakneiskustvu

#19307 Re: Gledate seriju - preporucite je

pa odgledah ih ove godine
Point.

#19308 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Point. »

dale cooper wrote:
Point. wrote:Ništa onda nema mi druge, počeću sa prvom sezonom. :thumbup:
Šta si čeko' do sad? :twisted:
Jebaji ga, nisam upratio. Gledo City on a hill, Chernobyl, pa Dark.
90minut

#19309 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by 90minut »

Point. wrote:
dale cooper wrote:
Point. wrote:Ništa onda nema mi druge, počeću sa prvom sezonom. :thumbup:
Šta si čeko' do sad? :twisted:
Jebaji ga, nisam upratio. Gledo City on a hill, Chernobyl, pa Dark.
Ja se vrtim po ovom jutubu i imdb pa nema šanse da propustim nešto takve kvalitete.

A eto pocni i vidjeces sam koliko je sati.
phillie

#19310 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by phillie »

Mala digresija: Ima li neka stranica gdje se mogu pogledati novi naslovi serija za ovu jesen? Ne trazim video zapise, nego samo spisak serija i eventualno traileri. Hvala.
Nisam upratio da je ijedna kuca jos izbacila fall preview-e, al eto da pitam.
90minut

#19311 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by 90minut »

phillie wrote:Mala digresija: Ima li neka stranica gdje se mogu pogledati novi naslovi serija za ovu jesen? Ne trazim video zapise, nego samo spisak serija i eventualno traileri. Hvala.
Mislim da nema, nešto najblize tome ima netflix koji najavi unaprijed šta ce biti.
phillie

#19312 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by phillie »

Inace kao neki orjentir koristim ovo: https://www.pogdesign.co.uk/cat/9-2019 al kontam mozda neko ima bolje :D
Boateng

#19313 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Boateng »

Image

Vjerovatno najpodcjenjenija serija, pogotovo na ovom forumu.
zubi

#19314 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by zubi »

phillie wrote:Mala digresija: Ima li neka stranica gdje se mogu pogledati novi naslovi serija za ovu jesen? Ne trazim video zapise, nego samo spisak serija i eventualno traileri. Hvala.
http://www.epguides.com/
BJB

#19315 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by BJB »

Ruska Better than Us na Netflixu-odlična.. :thumbup:
vicious

#19316 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by vicious »

phillie wrote:Inace kao neki orjentir koristim ovo: https://www.pogdesign.co.uk/cat/9-2019 al kontam mozda neko ima bolje :D
Pa eto sta fali tome :D

Ma ima tih nekih kalendara milion, evo recimo na rotten tomatoes imas neku listu sa par trailera i sa linkovima na njihove stranice/recenzije
https://editorial.rottentomatoes.com/ar ... -calendar/

Ili ovako neki traileri, ali ovdje su cini mi se samo za americke tv mreze...
https://www.hollywoodreporter.com/live- ... ws-1209916
https://www.popsugar.com/entertainment/ ... 9-46214939
90minut

#19317 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by 90minut »

Završila se 4 sezona animal kingdom, bice i peta.

4 kvalitetne sezone drže nivo.
dale cooper

#19318 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by dale cooper »

Završio sam drugu sezonu Mindhuntera. :D Zaista sjajna sezona. :thumbup: Nevezano za samu seriju, pošto je rađena po istoimenoj knjizi FBI
profajlera John E. Douglasa (po kojem je modeliran Holden Ford), ali da li i vi imate dojam da ih je metodologija koju su razvijali i kojima
su se služili da pronađu ubice, iznevjerila kod slučaja ubistava djece u Atlanti? Toliko su vjerovali u određeni profil koji su stvorili da su
čini mi se nazor ugurali Wayne Williamsa u njega, čak iako se neke stvari nisu slagale ili sami dokazi su bili nedovoljno ubjedljivi.
Ne kažem da je Williams nevin, njegovo ponašanje ukazuje da je nešto krio, i da je vrlo vjerovatno bio kriv za ubojstva ove dvojice odraslih
za koja je i osuđen. Ali da je ubio svu ovu djecu? Ne znam. Jednostavno mi se čini traljav i nedovoljno pametan za to, iako sasvim sigurno da mu
nije nedostajalo samopouzdanja. Ovoliko ubistava se čini kao djelo nekoga mnogo pametnijeg i pažljivijeg koji je znao planirati. Doduše moguće
da sada ja upadam u Mindhunterovu profajlersku zamku. :D
90minut

#19319 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by 90minut »

Jao treca sezona casa del papel ispade bolja od prve i druge sezone duplo.

E moj karanana :lol: :lol: :lol:
karanana

#19320 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by karanana »

mene kritikuje sto se stalno ponavljam jer sam dva put reko da je treca sezona case poprilicna karanana i vec vidjen copy/paste prve i druge.
a on svaku stranicu ponavlja i govori kako je beton.
90minut

#19321 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by 90minut »

karanana wrote:mene kritikuje sto se stalno ponavljam jer sam dva put reko da je treca sezona case poprilicna karanana i vec vidjen copy/paste prve i druge.
Nisam ni znao ko je smarao dok nisam provjerio 5,6 stranica ranije i tek vidim da je to karanana koji je jedno 5 puta napisao da je kar'na a ispade najbolja sezona.

I ocigledno je karanana da sam tek sad pogledao trecu sezonu moj karanana.
The 51st State

#19322 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by The 51st State »

karanana wrote:mene kritikuje sto se stalno ponavljam jer sam dva put reko da je treca sezona case poprilicna karanana i vec vidjen copy/paste prve i druge.
priznaj da je zato sto nije bilo mecanja kao u prve dvije
zomri

#19323 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by zomri »

dale cooper wrote:Završio sam drugu sezonu Mindhuntera. :D Zaista sjajna sezona. :thumbup: Nevezano za samu seriju, pošto je rađena po istoimenoj knjizi FBI
profajlera John E. Douglasa (po kojem je modeliran Holden Ford), ali da li i vi imate dojam da ih je metodologija koju su razvijali i kojima
su se služili da pronađu ubice, iznevjerila kod slučaja ubistava djece u Atlanti? Toliko su vjerovali u određeni profil koji su stvorili da su
čini mi se nazor ugurali Wayne Williamsa u njega, čak iako se neke stvari nisu slagale ili sami dokazi su bili nedovoljno ubjedljivi.
Ne kažem da je Williams nevin, njegovo ponašanje ukazuje da je nešto krio, i da je vrlo vjerovatno bio kriv za ubojstva ove dvojice odraslih
za koja je i osuđen. Ali da je ubio svu ovu djecu? Ne znam. Jednostavno mi se čini traljav i nedovoljno pametan za to, iako sasvim sigurno da mu
nije nedostajalo samopouzdanja. Ovoliko ubistava se čini kao djelo nekoga mnogo pametnijeg i pažljivijeg koji je znao planirati. Doduše moguće
ma kriv sto posto, možda nije svih 30 ali većinu jeste. nađena su pseća i ona zelena vlakna na većini žrtava i podudaraju se u 1% sa njegovim ćukom :) i onim zelenim tepihom. tada dna testovi nisu mogli sto posto odrediti podudaranje, ali slučaj je ove godine ponovo otvoren a uključivaće i savremene dna testove.

inače, serija i jeste o tome kako naizgled obični ljudi zbog psiholoških predispozicija mogu postati monstrumi. eno onaj bill rader iliti BTK killer, baš nikad ne bi reko da je za tako nešto sposoban, kad ono...
dale cooper

#19324 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by dale cooper »

zomri wrote:
dale cooper wrote:Završio sam drugu sezonu Mindhuntera. :D Zaista sjajna sezona. :thumbup: Nevezano za samu seriju, pošto je rađena po istoimenoj knjizi FBI
ma kriv sto posto, možda nije svih 30 ali većinu jeste. nađena su pseća i ona zelena vlakna na većini žrtava i podudaraju se u 1% sa njegovim ćukom :) i onim zelenim tepihom. tada dna testovi nisu mogli sto posto odrediti podudaranje, ali slučaj je ove godine ponovo otvoren a uključivaće i savremene dna testove.

inače, serija i jeste o tome kako naizgled obični ljudi zbog psiholoških predispozicija mogu postati monstrumi. eno onaj bill rader iliti BTK killer, baš nikad ne bi reko da je za tako nešto sposoban, kad ono...
Pa baš zato kažem, a čitao sam da bi ti dokazi sa vlaknima danas bili upitni. I što je interesantno Wayne Williams, za razliku od svih
ostalih serijskih ubica spominjanim u Mindhunteru, i danas tvrdi da je nevin. Čak i dosta članova porodica ubijenih ne vjeruju u njegovu
krivnju.

Moram priznati da me je okupirala serija, pa sam ovih dana uporedo sa gledanjem čitao i gledao članke o ovim stvarima koje se
spominju u Mindhunteru. Interesantno je da mnogo psihijatara nema baš neko dobro mišljenje o ovim profajlerskim tehnikama
koje je, između ostalih, razvio i John Douglas.

Što se tiče BTK killera, imam osjećaj da ga grade kao big bad-a cijele serije. Ona uvodna scena prve epizode sa Roxy Music je
baš bila freaky. :mrgreen:
zomri

#19325 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by zomri »

Ako si primjetio vecina njih ne priznaje krivicu ;)
Post Reply