Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post Reply

Da li razumijete zasto ljudi glasaju za Trumpa?

Poll ended at 06/10/2016 21:19

Razumijem
108
59%
Ne razumijem
68
37%
Ne zelim odgovorit
8
4%

Total votes: 184

jeza u ledja

#19301 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

karanana wrote: 18/06/2020 20:10 imala je hilary jake brojke ko biden. samo ih nije imala na pravim mjestima u 3-4 drzave. ili je mislila da ih ima pa se opustila.
ako bi sad gledali, trump bi od te 3-4 bitne drzave vjerovatno izgubio michigan. mislim da ne bi wisconsin, ohio i floridu. kome je pensilvanija otisla? trumpu? ne znam sta bi tamo bilo. sve ostalo je isto ko i 2016. eh sad, ja mislim da trumpic cuva nesto za sami sprint pred ciljem. ide jos jedan stimulus ili turisticki vaucher i to je to.
Ma kakav stimulus check, izletice neke afere o Bidenu, Ukrajina, Rusija i ta prica. Garantovano.

A Hillarine brojke su bile nesto losije od Bidenovih. Nije nikad bila u ovakvom plusu kao danas Biden.

I da, bitne su odredjene drzave i odredjena populacija u tim drzavama. (MI, PA, WI, prije svega, pa onda FL, OH, NC i AZ). U vecini ovih drzava Biden konstatno vodi. Kako se sada cini MI skoro sigurno Biden uzima. Trebaju mu jos 2 od ovih drzava. U PA, AZ, FL i WI cijelo vrijeme vodi. U NC su bare-bare, a u OH je iznenadjujuce vodio u par zadnjih anketa.
Nema nijedne drzave koja ide u drugom smjeru.
Opet kazem samo 2-3 od ovih drzava se trebaju okrenuti. Trump je pobijedio jer je dovoljan procenat bjele radnicke klase u industrijskim drzavama okrenuo za Trumpa. Jednostavno ljudi nisu mogli Hilary smislit.

Ankete 2016-e su bile tacnije nego sto se misli, samo sto ljudi nisu gledali brojeve. Sto se vise primicao novembar, to je Trump bio blize, da bi na kraju bio u samo par boba, pred izbore. Plus onda detaljno po drzavama. Ankete su i nakon toga, tokom zadnjih par godina i ostalih izbora, cijelo vrijeme pokazivale se kao tacnim. Znaci nije toliko do anketa koliko do interpretacije istih.

Da su izbori danas, ja mislim da bi Biden imao vise sanse. Ali izbori nisu danas.
Realno, i pored prednosti Bidena u anketama mislim da su sanse fifti-fifti. Mislim da ako Biden odrzi prednost u anketama na nacionalnom nivou na vise od 3% prednosti - da uzima. Trenutno je na preko 8% (opet kazem, prednost kakvu Hillary ni u jednom trenutku u periodu zadnjih 6 mjeseci pred izbore nije imala)

No do izbora je daleko, a ja definitivno ocekujem bombshells u vezi Bidena. Bice gutavo.
CPT

#19302 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by CPT »

oaza85 wrote: 18/06/2020 20:24
CPT wrote: 18/06/2020 20:22
oaza85 wrote: 18/06/2020 18:33Ekstremna ljevica i ekstremna desnica sve jace
Znaci antifasisti i fasisti... good people on all sides... i te price :roll:
Cuj "ekstremna ljevica" :roll:
Pa nisi ti antifasista, samo ako kazes da si antifasista.
Kad mi zapalis auto, kuci, zaboli me hargija kako se ti sam sebi deklarises pred ogledalom, dok sav bitan puljis u chegevaru na majici.
Aj voz
Suprotna strana fasizma je antifasizam. Trenutno je na vlasti fasista, suprotna strana je sta? Ili da ja to ilustrujem? Ekstremna ljevica u SAD ne postoji. To je samo nacin relativizacije fasizma. To to je ona idiotska "good people on both sides" prica. Gdje su fasisti i antifasisti haman isto.
sumirprimus

#19303 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by sumirprimus »

Kolko sam skonto ako je bara bara ohajo i florida prevagnu?
oaza85

#19304 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by oaza85 »

sumirprimus wrote: 18/06/2020 20:32 Kolko sam skonto ako je bara bara ohajo i florida prevagnu?
Ma ko ce im znati, isto lutrija.
Bitka metuzalema, ne zna se koji ce se prvi zakolutat niz stepenice sa bine.
jeza u ledja

#19305 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

sumirprimus wrote: 18/06/2020 20:32 Kolko sam skonto ako je bara bara ohajo i florida prevagnu?
To je tako tradicionalno bilo, ali nije bas takva matematika vise. Ohio ce vjerovatno glasati za Trumpa, tako da nije on bas u fokusu.
Recimo ovako - ako OH bude glasao za Bidena to bi znacio landslide za njega, jer ce Trump prije izgubiti u bar 5 drugih kljucnih drzava nego u OH.
oaza85

#19306 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by oaza85 »

Moguce je da Biden uzme Texas.
I to bi bio kraj.
karanana

#19307 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by karanana »

rano je mozda jos 2020 ali ja ko da se sjecam da je hilary bila nekako veci favorit nego sto se sad spominje biden. malte ne gotova stvar, prva zena predsjednica.
mozda je tada to tako bilo jer je ovaj dosao niodakle, iznenadio i republikance, svi digli ruke od njega i od pozicije. i hilary se uspavala, mozda su joj dali zavaravajuce brojeve, vec kontala kako ce preurediti bijelu kucu i gdje ce sa billom, prestala obilaziti ove bitne drzave. trump u zadnji cas otisao u wisconsin, dobio ga za 30-40 hiljada. mislim da je jos negdje uletio i posjetio zadnjih par dana dok je ova spavala. vidjecemo sta ce sleepy joe radit. mozda ove godine te kampanje i obalisci nece biti toliko bitni ko ranijih izbora.
sumirprimus

#19308 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by sumirprimus »

Ja se samo nadam da ce bajden izdrzat do novembra :skoljka: nekako mi djeluje na ivici :skoljka:
oaza85

#19309 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by oaza85 »

Zabi ga Bolton danas, krvnicki, s ledja. :lol:
Udara i supreme court, ni od njih se nije nadao.
Kaze, ajjj ne volU me.
karanana

#19310 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by karanana »

sad bolton glavni superheroj cnn-a.
a prije par godina, radikal, desnjak, ekstremista.....
jos samo da im i onaj madjar postane pozitivac. kako se ono zvase, onaj urednik breitbarta.
CPT

#19311 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by CPT »

karanana wrote: 18/06/2020 21:10sad bolton glavni superheroj cnn-a.
ja ba...
John Bolton betrayed his country
https://edition.cnn.com/2020/06/17/opin ... index.html

(CNN)John Bolton has offered the nation a staggering profile in cowardice. He has left no doubt about his own monumental betrayal of his country.

kad je vec nekome CNN referenca za nesto u 2020 :roll:
ultima_palabra

#19312 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by ultima_palabra »

Po meni Biden ima par kljucnih stvari koje Hillary nije imala.

1. Motivacija, 2016. su demokrati vjerovali da ne mogu izgubiti pa ih dosta nije ni izaslo, a ovaj put im je Trump odradio taj faktor za njih, nijedan kandidat ne moze mobilisati demokratske birace kao Trump. Koliko govana da baci na Bidena, ipak je ovo referendum o Trumpu.

2. Prosli put se Trump pozicionirao kao anti establishment kandidat, a sad je tu vec cetiri godine i ljudi su vidjeli sta je u stanju napraviti.

3. Unutar stranke su kompaktniji, Sanders je ranije odustao i poraz je bio cist, pa njegove pristalice su sklonije da glasaju za Bidena.

4. Sam Biden je dosta popularniji, lakse se pozicionira kao covjek iz raje u odnosu na hladnu Hillary. Nisu ljudi ludi za njim, ali nema ni puno onih da ga mrze iz dna duse, cak ni medju Republikancima.

5. Tu su ove stvari tipa korone, ekonomije i rasnih nemira gdje je Trump izgubio dosta, mada se to sve moze promijeniti.
jeza u ledja

#19313 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

karanana wrote: 18/06/2020 20:43 rano je mozda jos 2020 ali ja ko da se sjecam da je hilary bila nekako veci favorit nego sto se sad spominje biden. malte ne gotova stvar, prva zena predsjednica.
mozda je tada to tako bilo jer je ovaj dosao niodakle, iznenadio i republikance, svi digli ruke od njega i od pozicije. i hilary se uspavala, mozda su joj dali zavaravajuce brojeve, vec kontala kako ce preurediti bijelu kucu i gdje ce sa billom, prestala obilaziti ove bitne drzave. trump u zadnji cas otisao u wisconsin, dobio ga za 30-40 hiljada. mislim da je jos negdje uletio i posjetio zadnjih par dana dok je ova spavala. vidjecemo sta ce sleepy joe radit. mozda ove godine te kampanje i obalisci nece biti toliko bitni ko ranijih izbora.
Otprilike to je to. Niko nije mislio da ce totalno nekvalifikovan kandidat iz sou biznisa pobjediti. Rezultat mozda vise govori o Hillary nego o Trumpu.

Sve u svemu, nezahvalno je pravit prognoze. Ko god kaze da zna sigurno ja cu mu reci da ode na kladionicu i stavi sve pare na kandidata, obogatice se.

Samo znam da strucnjaci cesto prave gresku da na osnovu proslosti, demografskih kretanja, popularnosti kandidata i ostalo. Pobjeda Trumpa je razbila sve te iluzije.
muhafuca

#19314 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by muhafuca »

Jel se to moze kod nas negdje sad uplatiti na pobjedu Trump-a?

Sad je mozda i najbolje uplatiti jer mediji mazu oci narodu da Biden ima neke sanse da pobjedi pa je kvota vjerovatno dobra.
karanana

#19315 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by karanana »

kvota na bidena otprilike 1.80 a na trumpa oko 2.10.
armin071

#19316 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by armin071 »

karanana wrote: 18/06/2020 21:59 kvota na bidena otprilike 1.80 a na trumpa oko 2.10.
Jel to navijački ili realan omjer snaga?
muhafuca

#19317 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by muhafuca »

karanana wrote: 18/06/2020 21:59 kvota na bidena otprilike 1.80 a na trumpa oko 2.10.
eh tanko to - ja po prici ovdje kontam da bi kvota trebala biti bar 6.00 ako ne i 8.00 na Trumpa

jel to na nekoj nasoj kladionici i koja je, ili su to negdje drugo kvote?
karanana

#19318 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by karanana »

armin071 wrote: 18/06/2020 22:02
Jel to navijački ili realan omjer snaga?
trenutno na kladionici. a i realno u ovom trenutku.
karanana

#19319 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by karanana »

muhafuca wrote: 18/06/2020 22:02
eh tanko to - ja po prici ovdje kontam da bi kvota trebala biti bar 6.00 ako ne i 8.00 na Trumpa

ovo je na online bovada.lv.
nisam vidio nigdje na nasoj. mozda ce nasi izbaciti na sam dan izbora.
mozda kockat pa uzet cuomo da ce biti. kvota 8000. ili hilary opet klizeci da uleti, kvota 5000. to vjerovatno racunaju zamjenu za bidena ako odapne. fakat kako bi to islo onda? zar ne bi bio sanders?
muhafuca

#19320 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by muhafuca »

karanana wrote: 18/06/2020 22:04
ovo je na online bovada.lv.
nisam vidio nigdje na nasoj. mozda ce nasi izbaciti na sam dan izbora.
mozda kockat pa uzet cuomo da ce biti. kvota 8000. ili hilary opet klizeci da uleti, kvota 5000. to vjerovatno racunaju zamjenu za bidena ako odapne.
ma cuomo nece sigurno - to je prica bila samo malo da ga dignu u jeku korone.

hillary vec nije nemoguce - mada licno sumnjam - peticu mozda halalit pa se nadat necemu al ... tesko
karanana

#19321 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by karanana »

ne znam ni kako bi birali zamjenu. nesto bas sumnjam da bi opet izabrali hilary nakon onog debakla, a i ona da je karakter ne bi pristala, ali bi ona. dobro, cuomo jest ispo faca zadnjih par mjeseci, on bi im bolji izbor bio, ali sumnjam da bi on sad ulijeto, mozda nekad kasnije 24 ili 28.
mada zar ne bi sanders u tom slucaju uletio kao drugoplasirani? ne vidjoh ima li njega u ponudi.
Haris.ba

#19322 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Haris.ba »

jeza u ledja wrote: 18/06/2020 21:31
karanana wrote: 18/06/2020 20:43 rano je mozda jos 2020 ali ja ko da se sjecam da je hilary bila nekako veci favorit nego sto se sad spominje biden. malte ne gotova stvar, prva zena predsjednica.
Otprilike to je to. Niko nije mislio da ce totalno nekvalifikovan kandidat iz sou biznisa pobjediti. Rezultat mozda vise govori o Hillary nego o Trumpu.

Sve u svemu, nezahvalno je pravit prognoze. Ko god kaze da zna sigurno ja cu mu reci da ode na kladionicu i stavi sve pare na kandidata, obogatice se.

Samo znam da strucnjaci cesto prave gresku da na osnovu proslosti, demografskih kretanja, popularnosti kandidata i ostalo. Pobjeda Trumpa je razbila sve te iluzije.
Šta će biti do izbora sigurno će uticati korona i pokreti u vezi prava crnaca.

Ima li u Americi većine koja želi "defund police"? Ako bude izbora, baš me zanima za koga će glasati građani u Sijetlu koji su završili u "chaz" autonomiji.
jeza u ledja

#19323 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Haris.ba wrote: 18/06/2020 22:19 Šta će biti do izbora sigurno će uticati korona i pokreti u vezi prava crnaca.

Ima li u Americi većine koja želi "defund police"? Ako bude izbora, baš me zanima za koga će glasati građani u Sijetlu koji su završili u "chaz" autonomiji.
Defunding police razlicitim ljudima znace razlicite stvari. Sto se mene tice, ja bi cijelu ustanovu mijenjao iz temelja, ali ne na ho-ruk.

Ako pitas da li neko zeli ukinuti policiju sve ukupno, mislim ono, takvim bih rekao da get a job. :D

Sto se tice protesta u vezi prava crnaca, ja ih pozdravljam dok god nisu nasilni, ali sumnjam da ce puno toga promjeniti. Promjenice nesto malo, a i to je pomak. Protesta je bilo i bice.

Sto se tice uticaja protesta na izbore, to ovisi od ponasanja Bidena i Trumpa u vezi istih. Mislim i to su mali faktori, par procenata, ali sve sitnice su bitne. (Recimo Biden bi vrlo lako mogao izabrati crnkinju za VP, sto bi nekima bilo bitno da izadju na glasacka mjesta).

Sto se tice corone....to ne znam. :shock: Ako se desi neki pravi second wave, bice zajebana situacija pravo, sto se tice corone i izbora.
jeza u ledja

#19324 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

muhafuca wrote: 18/06/2020 22:02

Po cijoj prici?

Nejasno skroz na osnovu cega to zakljucujes?

Ja bih pak po prici mnogih zakljucio poptuno suprotno.
Post Reply