Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
U SDA nisu dobri momci.
Ali neko ko je otpadak od SDA iz razloga sto nije podmirio svoje apetite kako je zamislio pa krenuo samostalno (i na nacin kako to rade Kebo i Fahro) u lov, sigurno je jos "gori momak".
A najgora je krinka "za dobro Bosnjaka"...ne zanimaju Bosnjaci ni Kebu ni Fahru, nego njihova vlastita korist, moc i bogacenje.
Ko priča o Bošnjacima? Ja ne, Fahro ne, Kebo ne.
Ovdje je diskusija o SDA.. all about.
tvsabina wrote:
Nekako se ne mogu oteti dojmu da su umjesto zlatnih kašika trebali obećati zlatne ribice.(One naravno ne bi smjele ispunjavati želje komunistima.)
Sve bi bilo nekako.....realnije.....
A zlatne kasike je obecao ... ko? Jel' kako kaze NVO ili zdrava pamet?
Komunista sto se tice, sve je receno. Eno ih ili u Hagu ili u SANU.
Cujem atmosfera na kongresu bez ikakvih podjela, svi kao jedno, i svi spremni korigovati eventualno pogresne stavove za opce dobro....
To je prava stranka - to je SDA....
I zato kazem: Svi trebamo podrzati SDA na svim nivoima, pokazati odgovornost - a onda i traziti odgovornost - jer prema jacini stranke - imamo je od koga traziti....
HM 2011 wrote:Cujem atmosfera na kongresu bez ikakvih podjela, svi kao jedno, i svi spremni korigovati eventualno pogresne stavove za opce dobro....
To je prava stranka - to je SDA....
I zato kazem: Svi trebamo podrzati SDA na svim nivoima, pokazati odgovornost - a onda i traziti odgovornost - jer prema jacini stranke - imamo je od koga traziti....
Klasično izvrtanje fakata zarad vlastitog ideološkog ili političkog samoodržanja (a sve demokratski po Ustavu) je odlika tvoraca zlatnih kašika i svih onih koji pišu kako su te kašike zaista - zlatne...
SDA je ovim kongresom pokazala i dokazala i demokratsku opredjeljenost i unutarstranacko jedinstvo.....
Medunarodna podrska je toliko velika - kazu da je prisutno toliko gostiju iz drzava regiona kao i iz lokalnih politickih partija te regionalnih organizacija - da se covjek umorio zahvaljujuci se na priustvu svim poimenicno.....
HM 2011 wrote:SDA je ovim kongresom pokazala i dokazala i demokratsku opredjeljenost i unutarstranacko jedinstvo.....
Medunarodna podrska je toliko velika - kazu da je prisutno toliko gostiju iz drzava regiona kao i iz lokalnih politickih partija te regionalnih organizacija - da se covjek umorio zahvaljujuci se na priustvu svim poimenicno.....
Istaknuti bh.glumac Emir Hadžihafizbegović obratio se pred delegatima 6. Kongresa SDA, a u emotivnom tekstu koji je izgovarao glavna tema bila je Bosna i Hercegovina,
- Moja jedina domovina se zove Bosna i Hercegovina, kroz mene teče njeno srebro i zlato, njene rude i ugalj i drugačije ne more biti. Moja jedina domovina puna je naučnika, bosanski naučnici žive u dalekim sokacima.
Istina, bosanski nobelovac Vladimir Prelog živi u dalekom sokaku kod gradskog smetljišta.
walk_M-A-N wrote:
Ljudi koje znam, članovi stranke uopće nisu bili obaviješteni ni pozvani na osnovne izbore po mjesnim odborima. Znači da su došli samo isti koji ne talasaju. Koliko ostali forumaši znaju onih koji jesu učestvovali?
Meni nije jasno ovo "namještena farsa" - glasanje za predsjednika stranke nije javno nego tajno i ko god bude bio izabran za pradsjednika to će biti rezultat glasanja predstavnika općinskih odbora......
Ponavljam: Koliko sami lično znate članova SDA koji jesu i koliko koji nisu učestvovali na izborima?
Poenta je: niti svi aktivisti i članovi tijela nisu učestvovali u izborima, a kamoli svi članovi SDA. Jednostavno, namještanje je time počelo od mjesnih odbora, kako bi ti malobrojni izabrali te predstavnike općinskih odbora.
Da citiram Mehmedovića:
Procedura pred Kongres me je uvjerila da gubimo ono D iz SDA.
Last edited by walk_M-A-N on 26/05/2015 14:03, edited 2 times in total.
Istaknuti bh.glumac Emir Hadžihafizbegović obratio se pred delegatima 6. Kongresa SDA, a u emotivnom tekstu koji je izgovarao glavna tema bila je Bosna i Hercegovina,
- Moja jedina domovina se zove Bosna i Hercegovina, kroz mene teče njeno srebro i zlato, njene rude i ugalj i drugačije ne more biti. Moja jedina domovina puna je naučnika, bosanski naučnici žive u dalekim sokacima.
Istina, bosanski nobelovac Vladimir Prelog živi u dalekom sokaku kod gradskog smetljišta.