Svakom svacijevjesticanametli wrote:haj dobro nek se onda bori
Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
- muha_sa
#19276 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
- vjesticanametli
#19277 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Muha
haj dobro nek se onda bori 
Havana a nisam slagala
sam pises sve
uostalom tema se pretvorila u istresanje zuci koliko je u bosni super i onog sto zjala kako vani nista ne ide i kako sav jad ode
Nemoj im popovat nek uzmu i oni papire pa mozda doDZu i budu uspjesni
Havana a nisam slagala
- muha_sa
#19278 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Da preduhitrim forumaša espn
https://www.klix.ba/vijesti/bih/cak-22- ... /191005013
Još jedna vijest koja ga sretnim cini
https://www.klix.ba/vijesti/bih/cak-22- ... /191005013
Još jedna vijest koja ga sretnim cini
- HAVANA
#19279 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Havana nikog vise ne preporucuje nikome.A mislim da je dovoljno vidio da proba sam...Padnes,ustanes,padnes,ustanes...Ili radis za drugog citav zivot...Izbor je tvoj,kako ko voli.Ja bi za sebe taman doruckovo apaurine i 9 kredita imao.vjesticanametli wrote:Bez daljnjeg muha jestei opet nadnici ....evo prilike da ga preporuci havana nekom od tih uspjesnih
povratnika
- muha_sa
#19280 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ne, tema se pretvorila koliko je u Bosni jad i cemervjesticanametli wrote:Muhahaj dobro nek se onda bori
Havana a nisam slagalasam pises sve
uostalom tema se pretvorila u istresanje zuci koliko je u bosni super i onog sto zjala kako vani nista ne ide i kako sav jad ode
![]()
![]()
Ovdje se neki kompleksi istresaju--il utjeha da se nije zajebalo što se otišlo
- HAVANA
#19281 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Svi mi izgleda drugacije vidimo ovu temu.Meni djeluje kao konstantno pisanje po nama ovde i omalovazavanje svakog uspjeha i truda,bilo cega pozitivnog.Ne valja privatnik,ne valja zanatlija,ne valja nista...vjesticanametli wrote:Muhahaj dobro nek se onda bori
Havana a nisam slagalasam pises sve
![]()
![]()
- vjesticanametli
#19282 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Znam vidim...ne kakim da ne valja meni je bilo super
ne volim to blacenje tako da i u pravu su svako za sebe nek bori
@Muha ne znam na ciji adresu je ovo bilo ali kod mene si na pogresnoj adresi
ne hvalim se ali isto tako sam pisala koliko za start vani treba .....takoDZer sam napisala da nije svima dole dobro i to ne mozes opovrgnuti sta god pisao.....pomogla kome sam mogla i ne nisam pisala na forumu o tome.....tako da svako dobro
@Muha ne znam na ciji adresu je ovo bilo ali kod mene si na pogresnoj adresi
- muha_sa
#19283 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
ZnamO mi kako nam je ovdje i svjesni smo svega što nas handri 20 i kusur godinavjesticanametli wrote:Znam vidim...ne kakim da ne valja meni je bilo superne volim to blacenje tako da i u pravu su svako za sebe nek bori
![]()
@Muha ne znam na ciji adresu je ovo bilo ali kod mene si na pogresnoj adresine hvalim se ali isto tako sam pisala koliko za start vani treba .....takoDZer sam napisala da nije svima dole dobro i to ne mozes opovrgnuti sta god pisao.....pomogla kome sam mogla i ne nisam pisala na forumu o tome.....tako da svako dobro
Kako znam za sebe rintam i ne žalim se
Ako nema ni to kopo bi i rukama i nogama da se ispalim a ne bih sjedio i pametovo na forumu i kuko kako nema posla
Jah-da ne zaboravim
Samo, malo manje pljuvanja po rodnoj grudi
- HAVANA
#19284 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Eh eto tvoje ko u djevojke a moje ruzne. 
- vjesticanametli
#19285 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Znam samo ja nisam pljuvala
niti cu ...naprotiv
haj ode ovo u nedogled odo ja s teme a ti spremi vise cevape u vas kad doDzem u nas
znam da nisi rmpalija osim ako se zgojio kad sam te viDZela zadnji put 
- muha_sa
#19286 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
U tebe ko hrastova koraHAVANA wrote:Eh eto tvoje ko u djevojke a moje ruzne.
ZdogovorITovjesticanametli wrote:Znam samo ja nisam pljuvalaniti cu ...naprotiv
haj ode ovo u nedogled odo ja s teme a ti spremi vise cevape u vas kad doDzem u nas
znam da nisi rmpalija osim ako se zgojio kad sam te viDZela zadnji put
Zezam se ja na skoro sve i jednoj temi--al se uozbiljim kad neko krene pljuvat po ovoj napacenoj zemlji i nama koji smo odlucili ostat ovdje
Ko želi da ide i ima šansu nek je danas a ne sutra iskoristi i nek ide--svu srecu svijeta mu želim
Al--sve daj a dostojanstvo NIKAD
- vjesticanametli
#19287 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
- muha_sa
#19288 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Vazda i UVIJEKvjesticanametli wrote:a ovde je puno puno pljuvanja zato vozdrica i vidimo se kod DZenite il u petici nema izrade
Tim tamo komšijama pricaj kako nema ljepše zemlje od BiH
- vjesticanametli
#19289 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Pricam ja i slike vide ....saljem svabe
cak su naucili i nase rijeci i psuju a pitu vole
norvezani slusaju bregovica i kazu woooow yu from sarajewo
znaju sve 
- muha_sa
#19290 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
vjesticanametli wrote:Pricam ja i slike vide ....saljem svabecak su naucili i nase rijeci i psuju a pitu vole
norvezani slusaju bregovica i kazu woooow yu from sarajewo
znaju sve
Sa mojom kcerkom i zetom došli Švedi
- mousstapha
#19291 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
I tako tema zivi dugo i onda ponekad izbaci neki dobar komentar koji vrijedi procitati. Kili 
-
kiligonzales
#19292 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Jos u meni ima kolebanja, mislim da jos nije trenutak zreo, ono vrije u meni, ali kad osjetim to je to, bice sigurno...HAVANA wrote:Poslije svih tih zajebancija,zreo si da probas nesto samostalno.Probaj i sjecaj se svega.Umrijet neces.I da ne ide,pisaj ga.Za drugog uvijek mozes raditi.Svaku gresku i svaki minus pretvaraj u plus.
-
kiligonzales
#19293 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ima jedna stvar, mnogi se dice postenjem, principima, ono nebih ja nikada to stav u zivotu, sve sam to ja uradio sam, sere po politici, svasta kritikuje, a onda vidis da je njegov zivot suprotnost svemu tome, stranka, veza, poso kupljen, neko mu kucu sagradio, auto kupio, u poslu je taj koji najradije uhvati krivinu, malo sta zna raditi sam, neciji je mis i tako dalje. Neka rijeci dijela prate. Ne kazem za sebe da sam izvrstan u svakome poslu, niti to mogu biti, znam svoje probleme i o njima iskreno pricam. U kucu da nisam davao, tesko bih sta sacuvao jer takva mi je priroda. Dosta toga u zivotu sam ljudima dao, a da me nisu pitali solidarnosti radi. Sad mogu sve sto sam tako sacuvao prepisati nekome. Najradije majci i sestri. Sad sam u fazi kada razmisljam zasnivati porodicu, a opet imam dug i prema njima dvjema i opet taj prema osobi koji volim i opet imam dosta problema onako zivotnih i to je normalno, borba traje. Nije rijec u iskustvu i tome jesam li balavac ili ne, vise je rijec o prinicipima, koliko do njih i do sebe drzimo i tome sta ce se desiti s nama kad ostanemo sami, nece citav zivot biti stranki, veza, nekog da te obezbjedi, gura, pa ni para, hoces li se ako sutra sve to izmakne znati snaci sam. Barem kod nas u BiH ljudi su u danu gubili sve i opet iznova zasnivali zivot. Prije sigurno 5-6 godina imao sam vezu sa nasom jednom gastabajterkom i to sam otkacio iako je bila spremna da me vodi gore, jbg nisam mogao da se udam, dzaba necu nista gotovanerski. Neko bi potrcao odmah. Ja ni kafu ne dam da mi plati osobi koju ne smatram prijateljem.Poklonima da me obraduju ne zelim. Cudna sorta, rekli bi ljudi budala.Ali jbg takav sam.vjesticanametli wrote:512MB wrote:Pritiskat po cjeli dan tri dugmeta na CNC mašini je jako zahtjevna rabota, šta vi znateal sto sve zna iz iskustva
info iz 1 ruke
Kiligonzales svaka tebi cast al ja ne kontam sta ima u tome svemu poz.dok si balavac moze bit i zanimljivo ali zivit tako i rec samo skupljaj iskustvo
![]()
A ovi sto su se vratili pa uspjesni su prvo cvaknuli cage ....zlu ne trebalo nek imae sad je ona sarajvooo ne mogu ja ba bez njega i tako
![]()
Haj uzivajte ova tema odavno nema smisla
@ havana ne nije to ona tipicna to je ona DZe sobarica blati svaki posao koji ljudi koji idu rade a suti kad mu se kaze da je obicni strugar u nekom fran selu i pritisce 3 dugmeta.....
- vjesticanametli
#19294 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Dobar si ne kazem ja
shvatam te i sama sam sve stekla i kad sam pala tako reci tada sam isfiltrirala i raju i rodbinu e onda opet jovo na novo. Guramo svi kako znamo samo ne mogu price znas ti vec koje
a to da je cista suprotnost kod nekih jeste def
al nek se tjese 
- Matijevic_Vlado
- Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..
#19295 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ima li iko da je jedva sastavljao kraj s krajem i da je otisao u tu Njemacku? Il su sve ljudi sa 2000+ plate otisli? Ko god ovdje pise kaze da je dobro ovdje zaradjivao i zivio kao kralj al eto moralo se otici 
- vjesticanametli
#19296 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ima sigurno .....ja ono sto znam jesu imali dobre poslove jbg mene ko zna zna da nije lova bila u pitanju tako da
ha osto ha otiso gubis nesto sad ko kako vaga i na koliko ce dugo haj znaj
-
SD7
#19297 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Haha, koce ga zapaziti sada, (covjek u kasnim 30-im ranim 40-im) a nista nezna raditi. Nije da nije dobio priliku, a sada bar posteno gleda na proslost i ne krivi nikoga, mada, da je sistem bolji sigurno bi sve bilo drugacije. Ni ja se nikada ne bih slozio da radim za 500 KM mjesecno. A Havana mu savjetuje da proba nesto svoje, kao eto ima svo to zivotno iskustvo i vrijeme mu je. E, sada se pitam, dali se to Havana zajebava s likom ili zajebava sve nas ovde.muha_sa wrote:Ne treba njemu posrednik--zapazit ce njega neko i bez Havane il petog desetogvjesticanametli wrote:Bez daljnjeg muha jestei opet nadnici ....evo prilike da ga preporuci havana nekom od tih uspjesnih
povratnika
![]()
Ništa ne dolazi na tanjiru--život je borba, svakodnevna borbaosobno iskustvo iz mene govori
-
SD7
#19298 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Pa tako i treba drug i kada vecina u toj ubogoj Bosni bude sa takvim mentalitetom i razmisljanjem, stvari ce se pokrenuti u pozitivnom pravcu. Do tada ce da tone kako vec tone ovih zadnje 3 decenije. Tebi mogu samo pozeljeti da stvari krenu pozitivno za tebe. Istina, nikada ne znas kada ce se kolo srece okrenuti.kiligonzales wrote:Ima jedna stvar, mnogi se dice postenjem, principima, ono nebih ja nikada to stav u zivotu, sve sam to ja uradio sam, sere po politici, svasta kritikuje, a onda vidis da je njegov zivot suprotnost svemu tome, stranka, veza, poso kupljen, neko mu kucu sagradio, auto kupio, u poslu je taj koji najradije uhvati krivinu, malo sta zna raditi sam, neciji je mis i tako dalje. Neka rijeci dijela prate. Ne kazem za sebe da sam izvrstan u svakome poslu, niti to mogu biti, znam svoje probleme i o njima iskreno pricam. U kucu da nisam davao, tesko bih sta sacuvao jer takva mi je priroda. Dosta toga u zivotu sam ljudima dao, a da me nisu pitali solidarnosti radi. Sad mogu sve sto sam tako sacuvao prepisati nekome. Najradije majci i sestri. Sad sam u fazi kada razmisljam zasnivati porodicu, a opet imam dug i prema njima dvjema i opet taj prema osobi koji volim i opet imam dosta problema onako zivotnih i to je normalno, borba traje. Nije rijec u iskustvu i tome jesam li balavac ili ne, vise je rijec o prinicipima, koliko do njih i do sebe drzimo i tome sta ce se desiti s nama kad ostanemo sami, nece citav zivot biti stranki, veza, nekog da te obezbjedi, gura, pa ni para, hoces li se ako sutra sve to izmakne znati snaci sam. Barem kod nas u BiH ljudi su u danu gubili sve i opet iznova zasnivali zivot. Prije sigurno 5-6 godina imao sam vezu sa nasom jednom gastabajterkom i to sam otkacio iako je bila spremna da me vodi gore, jbg nisam mogao da se udam, dzaba necu nista gotovanerski. Neko bi potrcao odmah. Ja ni kafu ne dam da mi plati osobi koju ne smatram prijateljem.Poklonima da me obraduju ne zelim. Cudna sorta, rekli bi ljudi budala.Ali jbg takav sam.vjesticanametli wrote:512MB wrote:Pritiskat po cjeli dan tri dugmeta na CNC mašini je jako zahtjevna rabota, šta vi znateal sto sve zna iz iskustva
info iz 1 ruke
Kiligonzales svaka tebi cast al ja ne kontam sta ima u tome svemu poz.dok si balavac moze bit i zanimljivo ali zivit tako i rec samo skupljaj iskustvo
![]()
A ovi sto su se vratili pa uspjesni su prvo cvaknuli cage ....zlu ne trebalo nek imae sad je ona sarajvooo ne mogu ja ba bez njega i tako
![]()
Haj uzivajte ova tema odavno nema smisla
@ havana ne nije to ona tipicna to je ona DZe sobarica blati svaki posao koji ljudi koji idu rade a suti kad mu se kaze da je obicni strugar u nekom fran selu i pritisce 3 dugmeta.....
- HAVANA
#19299 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Hoces li ti ikad u zivotu napisati neki post sa vlastitim iskustvom,nekom porukom,prijedlogom...bilo sta? Il ces vazda u kontru,sa nadmenim stavom a bez ikakve price.Haj eto ja serem sto mu zelim da pokusa nesto sam napraviti,ni prvi ni zadnji koji je pokusao.Sta ti kazes sta treba?Napisi ti nesto,eto momak pise o svom zivotu,ja napisem o svom,muha o svom...Eh eto svi mi seremo a ti pametan,ono s visoka nam se kao smijes.De ba gukni sta,kako? Da naucimo nesto.Daj nam mrvu te pameti i iskustva.SD7 wrote:Haha, koce ga zapaziti sada, (covjek u kasnim 30-im ranim 40-im) a nista nezna raditi. Nije da nije dobio priliku, a sada bar posteno gleda na proslost i ne krivi nikoga, mada, da je sistem bolji sigurno bi sve bilo drugacije. Ni ja se nikada ne bih slozio da radim za 500 KM mjesecno. A Havana mu savjetuje da proba nesto svoje, kao eto ima svo to zivotno iskustvo i vrijeme mu je. E, sada se pitam, dali se to Havana zajebava s likom ili zajebava sve nas ovde.muha_sa wrote:Ne treba njemu posrednik--zapazit ce njega neko i bez Havane il petog desetogvjesticanametli wrote:Bez daljnjeg muha jestei opet nadnici ....evo prilike da ga preporuci havana nekom od tih uspjesnih
povratnika
![]()
Ništa ne dolazi na tanjiru--život je borba, svakodnevna borbaosobno iskustvo iz mene govori
- HAVANA
#19300 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Zamisli ti mozga koji ce sjebavat nekoga i obeshrabrivati jer je u kasnim 30
Zivot pred njim
Kad je trebo,sa 18 firmu otvoriti?