zateznistub wrote:NEmas ti pojma šta je l0nčer...shalla wrote:Slušaj ti Chmoljo, što te nema da se ovdje pozabaviš mučkim provokatorima![]()
![]()
![]()
P.S. Gledaj Oukitelu homescreena, više informacija nego na Klixovom novom portalu

Moderator: Benq
zateznistub wrote:NEmas ti pojma šta je l0nčer...shalla wrote:Slušaj ti Chmoljo, što te nema da se ovdje pozabaviš mučkim provokatorima![]()
![]()
![]()
P.S. Gledaj Oukitelu homescreena, više informacija nego na Klixovom novom portalu

zateznistub wrote:Ja bi se i sa interneta odjavio, ne samo forma
...i hocu onakav homescreen...ondje se ni bog ne bi snasao...Sarajevski-Seljak wrote:zateznistub wrote:Ja bi se i sa interneta odjavio, ne samo forma
Ma ja bi sebi kupio 3310, da ne mogu ni WAP koristiti![]()
![]()
![]()

Lenovo A328Schlauf2 wrote:Koji je telefon u pitanju?
Proguglaj malo o rekalibraciji baterije. Mozda to pomogne.Hakiz wrote:Pozdrav.
Daklem, ovako. Android KitKat je u pitanju. Mobitel mi drži bateriju prilično dugo, međutim, sporo spadaju procenti. Na primjer, nakon 10 dana korištenja mobitel pokazuje da je baterija puna još 60 % i onda odjednom se mobite lisključi jer je baterija prazna. Tak oda je probem u netačnom prikazu stanja baterije. Pa da li je to problem kod verzije androida il inešto drugo i da li preporučujete neku aplikaciju koja bi pokazivala tačno stanje baterije.
Hvala
Pokušaću. Samo, siguran sam da nije problem baterija. Naime, ako baterija na quad core telefonu sa 4,5" ekranom traje duže od 10 dana, onda je valjda OK. Problem je u netačnom pokazivanju stanja/napunjenosti baterije. Imao sam instalisanu onu Avastovu aplikaciju battery saver i ista stvar, aplikacija pokazuje oko 60% da je baterija puna, a telefon se isključi. I to se dešava tako da odjednom sa 60% počne pokazivač napunjenosti da pokazuje sve manje, i u roku nekoliko sekundi telefon se isključi.friskyoreo wrote:Proguglaj malo o rekalibraciji baterije. Mozda to pomogne.Hakiz wrote:Pozdrav.
Daklem, ovako. Android KitKat je u pitanju. Mobitel mi drži bateriju prilično dugo, međutim, sporo spadaju procenti. Na primjer, nakon 10 dana korištenja mobitel pokazuje da je baterija puna još 60 % i onda odjednom se mobite lisključi jer je baterija prazna. Tak oda je probem u netačnom prikazu stanja baterije. Pa da li je to problem kod verzije androida il inešto drugo i da li preporučujete neku aplikaciju koja bi pokazivala tačno stanje baterije.
Hvala
Hakiz wrote:
Pokušaću. Samo, siguran sam da nije problem baterija. Naime, ako baterija na quad core telefonu sa 4,5" ekranom traje duže od 10 dana, onda je valjda OK. Problem je u netačnom pokazivanju stanja/napunjenosti baterije. Imao sam instalisanu onu Avastovu aplikaciju battery saver i ista stvar, aplikacija pokazuje oko 60% da je baterija puna, a telefon se isključi. I to se dešava tako da odjednom sa 60% počne pokazivač napunjenosti da pokazuje sve manje, i u roku nekoliko sekundi telefon se isključi.
I da se to desi nakon nekoliko sati poslije punjena baterije, bio bih siguran da je baterija otišla. Ali kako se to dešava nakon više od 10 dana rada na bateriji, baterija sigurno nije problem. A i telefon je kupljen prije manje od pola godine.
The Android operating system has a feature called Battery Stats, which keeps track of battery capacity, when it is full or empty. The problem is that it sometimes becomes corrupted and starts displaying data that isn’t real, which, for example, causes the phone to turn off before it reaches 0 percent. Calibrating your Android battery simply means getting the Android OS to correct this information so it is reflective of your klix battery levels once again.
OK. Hvala.friskyoreo wrote:Hakiz wrote:
Pokušaću. Samo, siguran sam da nije problem baterija. Naime, ako baterija na quad core telefonu sa 4,5" ekranom traje duže od 10 dana, onda je valjda OK. Problem je u netačnom pokazivanju stanja/napunjenosti baterije. Imao sam instalisanu onu Avastovu aplikaciju battery saver i ista stvar, aplikacija pokazuje oko 60% da je baterija puna, a telefon se isključi. I to se dešava tako da odjednom sa 60% počne pokazivač napunjenosti da pokazuje sve manje, i u roku nekoliko sekundi telefon se isključi.
I da se to desi nakon nekoliko sati poslije punjena baterije, bio bih siguran da je baterija otišla. Ali kako se to dešava nakon više od 10 dana rada na bateriji, baterija sigurno nije problem. A i telefon je kupljen prije manje od pola godine.
Ako si iskljucio mogucnost da je baterija defektna, onda trebas rekalibrirati bateriju.
The Android operating system has a feature called Battery Stats, which keeps track of battery capacity, when it is full or empty. The problem is that it sometimes becomes corrupted and starts displaying data that isn’t real, which, for example, causes the phone to turn off before it reaches 0 percent. Calibrating your Android battery simply means getting the Android OS to correct this information so it is reflective of your klix battery levels once again.
http://www.lollipopupdate.xyz/upgrade-u ... lipop.htmlHakiz wrote:Dakle, izgleda da je ipak do Androida:
Its not the battery issue. Its the common problem of android KitKat version. Its the issue of Battery Stat permissions. One solution is Using Xposed framework along with BatteryStat permission module installed. All statistics will be displayed correctly. But need to root your Device. Another check is What Xolo Power showing and what default android battery stats are showing.
Best of Luck
Sent from my Lenovo S930 using XDA Free mobile app
Qler wrote:Ja jos pokušavam shvatiti ovo da mu baterija traje deset dana...
Nije do androida nego do tvog mobitela i ROM-a na njemu (pretpostavljam stock verzije).Hakiz wrote:Dakle, izgleda da je ipak do Androida: