Ukrajina

Post Reply
madner

#19251 Re: Ukrajina

Post by madner »

Sjo ovog pigmejca naciste, kod njega kalas izgleda kao da nosi browing.
Renta

#19252 Re: Odg: Ukrajina

Post by Renta »

Challenger__ wrote:
animus wrote:Cekam na odgovor kako bi svijet po vama izgledao da Amerika nije ovako mocna. To me bas interesuje.
Vezano za ovo nabrajanje slucajeva gdje je Amerika intervenisala mogu reci da nema jednog odgovora i svaka intervencija je tema za sebe. Po meni su u Somaliji imali humanitarnu intervenciju i ne vidim nikakvog interesa Amerike u toj drzavi. Trebali su tamo da se i vise umijesaju na duzi period ali nisu. Da nisu usli u Afganiostan talibani bi razvaljivali onaj jadni narod a svakako su bili na putu da poraze ostale frakcije. Nadam se samo da se Ameri nece povuci jer ako to urade onda je tamo pravi haos koji ne mozemo ni da zamislimo. Irak im je velika greska Amerike ali tu su radili razni lobiji i kompleks Busa juniora. To je onako ukratko moje vidjenje njihovih intervencija ali kazem da se o tome mogu posebne teme voditi. Sto svi zovu Ameriku kad se desi neko sranje? Sto niko ne kaze hajde Rusi sredite tamo neku Somaliju. Ja Ruse ne mogu nikako da u toj ulozi zamislim. Putin je slika kako ja vidim rusku politiku. Hinjav, podal, pokvaren, bez imalo ljudskosti.
Da nije Amerike jos bi nacisti vladali Europom, Milosevic bi pobio jos puno ljudi na podrucju ex Juge, Japanci bi napravili jos veci genocid u Kini, Filipinima i ostaloj Aziji, i da ne nabrajam vise njihove zasluge. Jedina dobra stvar koja bi bila da nema Amerikanaca je da bi Izraelci bili normalan i miroljubiv narod koji nebi ni pokusao da pravi sranja.
Problem je što ti na svijet i same SAD gledaš linearno, a ne dinamički i ne zapažaš nesagledive promjene koje je doživio svijet i SAD iznad svega. I na ovoj temi sam postavljao radove američke akademske zajednice u kome se tvrdi da je američka posredna demokratija doživjela metamorfozu u oligarhiju. Znaš li čovječe šta to znači? Znači to da jedna uzurpatorska manjina bez ikakvog nadzora koristi (još uvijek) najmoćniju državu svijeta po svom nahođenju. Bez ičijeg mandata, bez ograničenja. A to nije demokratija nego elementarni totalitarizam. Posredna demokratija je mutirala u oligarhiju, a ova metastazirala u patokratiju (vladavinu psihopata) koji SAD koriste kao svoju vojnu i političku platformu.

Šta to znači po svjetski mir i ljudske živote vidimo širom Azije, Afrike a Boga mi i Evrope (Ukrajina).
Ovo sve važi i za Rusiju samo joj je djelovanje ograničeno na susjedne zemlje (Gruzija, Ukrajina) i teror unutar same RF (Čečenija).

Samo što ti na nju gledaš linearno.

Wake up čovječe!
Last edited by Renta on 28/08/2014 15:05, edited 2 times in total.
Captain Ahab

#19253 Re: Ukrajina

Post by Captain Ahab »

Parents’ anguish over captured soldiers lays bare Russia’s covert war in Ukraine
Families of paratroopers plead for Kremlin to return their sons, saying they were led into trouble ‘like blind mice’

Olga Garina drew a breath, looked straight into the camera and addressed Vladimir Putin, the president of Russia.
“In the name of Christ, I beg you: give me back my child, return him alive,” she said. “And all the other boys who are with him in captivity.” As the Kremlin ties itself in knots denying involvement in the bloody conflict that rages in eastern Ukraine, news of the first Russian soldiers to die and be taken prisoner there is threatening to trigger public discontent...
http://www.telegraph.co.uk/news/worldne ... raine.html
dudlov

#19254 Re: Ukrajina

Post by dudlov »

madner wrote:Sjo ovog pigmejca naciste, kod njega kalas izgleda kao da nosi browing.
:lol: :lol: :lol:
nosara

#19255 Re: Ukrajina

Post by nosara »

Renta wrote:
Challenger__ wrote:
animus wrote:Cekam na odgovor kako bi svijet po vama izgledao da Amerika nije ovako mocna. To me bas interesuje.
Vezano za ovo nabrajanje slucajeva gdje je Amerika intervenisala mogu reci da nema jednog odgovora i svaka intervencija je tema za sebe. Po meni su u Somaliji imali humanitarnu intervenciju i ne vidim nikakvog interesa Amerike u toj drzavi. Trebali su tamo da se i vise umijesaju na duzi period ali nisu. Da nisu usli u Afganiostan talibani bi razvaljivali onaj jadni narod a svakako su bili na putu da poraze ostale frakcije. Nadam se samo da se Ameri nece povuci jer ako to urade onda je tamo pravi haos koji ne mozemo ni da zamislimo. Irak im je velika greska Amerike ali tu su radili razni lobiji i kompleks Busa juniora. To je onako ukratko moje vidjenje njihovih intervencija ali kazem da se o tome mogu posebne teme voditi. Sto svi zovu Ameriku kad se desi neko sranje? Sto niko ne kaze hajde Rusi sredite tamo neku Somaliju. Ja Ruse ne mogu nikako da u toj ulozi zamislim. Putin je slika kako ja vidim rusku politiku. Hinjav, podal, pokvaren, bez imalo ljudskosti.
Da nije Amerike jos bi nacisti vladali Europom, Milosevic bi pobio jos puno ljudi na podrucju ex Juge, Japanci bi napravili jos veci genocid u Kini, Filipinima i ostaloj Aziji, i da ne nabrajam vise njihove zasluge. Jedina dobra stvar koja bi bila da nema Amerikanaca je da bi Izraelci bili normalan i miroljubiv narod koji nebi ni pokusao da pravi sranja.
Problem je što ti na svijet i same SAD gledaš linearno, a ne dinamički i ne zapažaš nesagledive promjene koje je doživio svijet i SAD iznad svega. I na ovoj temi sam postavljao radove američke akademske zajednice u kome se tvrdi da je američka posredna demokratija doživjela metamorfozu u oligarhiju. Znaš li čovječe šta to znači? Znači to da jedna uzurpatorska manjina bez ikakvog nadzora koristi (još uvijek) najmoćniju državu svijeta po svom nahođenju. Bez ičijeg mandata, bez ograničenja. A to nije demokratija nego elementarni totalitarizam. Posredna demokratija je mutirala u oligarhiju, a ova metastazirala u patokratiju (vladavinu psihopata) koji SAD koriste kao svoju vojnu i političku platformu.

Šta to znači po svjetski mir i ljudske živote vidimo širom Azije, Afrike a Boga mi i Evrope (Ukrajina).
Ovo sve važi i za Rusiju.

Wake up čovječe!
Vazi kurac... Ne dizu vojsku ako nisu direktno ugrozeni jos od Afganistana... Ti se tad nisi ni rodio...
sema911s

#19256 Re: Ukrajina

Post by sema911s »

ova trojca na slici sto su ko digli ruku u zrak,.,kakve su im ono pucee,., jel ono papovka,. ili nesto jos losije,.,
Renta

#19257 Re: Odg: Ukrajina

Post by Renta »

nosara wrote:
Renta wrote: Ovo sve važi i za Rusiju.

Wake up čovječe!
Vazi kurac... Ne dizu vojsku ako nisu direktno ugrozeni jos od Afganistana... Ti se tad nisi ni rodio...

Ja sam se rodio 71.. da se više ne potežu bedastoće.

Od kad ne dižu vojsku??? :lol:

Čečenija, Ukrajina...biti će još, Putinko ima PLAN.
Last edited by Renta on 28/08/2014 15:15, edited 1 time in total.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#19258 Re: Ukrajina

Post by pici »

Image

moguće da je papovka...jebemliga...zadnji put je držo u aprilu 92, nemam pojma sad zaboravilo se :mrgreen:
nosara

#19259 Re: Ukrajina

Post by nosara »

Renta wrote: Čečenija, Ukrajina...biti će još, Putinko ima PLAN.
Velim, ako nisu direktno ugrozeni...

Plan, narafski... Pa nije Vladimir od jucer... Posla ima za jos barem pet mandata...
animus

#19260 Re: Ukrajina

Post by animus »

Renta wrote:
Challenger__ wrote:

Ovo sve važi i za Rusiju.

Wake up čovječe!
Vazi kurac... Ne dizu vojsku ako nisu direktno ugrozeni jos od Afganistana... Ti se tad nisi ni rodio...[/quote]

Dizali bi oni vojsku da su imali mogucnosti. Sjetimo se Madžarske i Čehoslovačke kad su jos imali sta podici. Ovo sto su sada digli na Ukrajinu je njihov domet jer toliko su i sposobni. Sjetite se Gruzije i padanja aviona te nekordinacije pokreta i kvarova tehnike. Mozda ih Ameri i puste da se malo zalaufaju pa da se ponovo osramoti "velika sila" Rusija. Putin ce im jebat znanje svima. A i neka ce, koliko su ga dizali i svrsavali na njega zasluzili su takvu buducnost.
sema911s

#19261 Re: Ukrajina

Post by sema911s »

pici wrote:Image

moguće da je papovka...jebemliga...zadnji put je držo u aprilu 92, nemam pojma sad zaboravilo se :mrgreen:
sad sam uporedjivao,.,ista moja :D :D ,., hahah moja je malo manje ispucala,., samo sada je2014 koji ce im klinac to staro oruzje,., koga moze zveknut sa njom ,., nema jurisa da mu bajonet treba, a 6-7 metaka malo za bilo sta, jos se smece zaglavi nakon svakog ispucanog 12metka,. al dobra je jedino za roknut rusa
Captain Ahab

#19262 Re: Ukrajina

Post by Captain Ahab »

BBC: U ruskim medijima pojavili su se izvjestaji o direktnoj intervenciji ruskih vojnih snaga u borbama u jugo-zapadnoj Ukrajini
28 August 2014
Russian media report 'invasion of Ukraine'

Reports that Russian troops are intervening directly in the fighting in south-east Ukraine have started to appear in Russian media, despite repeated denials from the Kremlin.

Newspapers and websites are quoting mainly Ukrainian and Western media reports about a Russian invasion, but some have also started to ask whether Moscow is now "fighting a war".

Many Russian social media users, however, say they have no doubt that Ukraine has been "attacked".
....
http://www.bbc.com/news/world-europe-28965597
Last edited by Captain Ahab on 28/08/2014 15:24, edited 1 time in total.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#19263 Re: Ukrajina

Post by pici »

Čelnik proruskih separatista Aleksander Zakarčenko potvrdio je da se ruski vojnici bore na strani pobunjenika protiv ukrajinske vojske ali je naglasio da su oni na godišnjem odmoru. 'Uz nas se bore i aktivni ruski vojnici, koji svoj odmor radije provode s nama, među braćom koja se bori za slobodu, nego na plaži', rekao je Zakarčenko u razgovoru za Vesti.ru, internetski portal ruske državne televizije.
:mrgreen: e ovaj je prevazišo mojtija pajtona :mrgreen: bolje u rat neg na krimske plaže :lol: :lol: :lol: :lol: joooojjj lika i ko je voĐŽa pobune :lol: :lol: :lol: :lol:
Renta

#19264 Re: Odg: Ukrajina

Post by Renta »

Captain Ahab wrote:BBC: U ruskim medijima pojavili su se izvjestaji o direktnoj intervenciji ruskih vojnih snaga u borbama u jugo-zapadnoj Ukrajini
28 August 2014

Reports that Russian troops are intervening directly in the fighting in south-east Ukraine have started to appear in Russian media, despite repeated denials from the Kremlin.

Newspapers and websites are quoting mainly Ukrainian and Western media reports about a Russian invasion, but some have also started to ask whether Moscow is now "fighting a war".

Many Russian social media users, however, say they have no doubt that Ukraine has been "attacked".
....

Više se ne radi o indicijama. To su sada fakti na terenu i na što Ukrajina i slobodni svijet mora iznaći odgovor.
animus

#19265 Re: Odg: Ukrajina

Post by animus »

Renta wrote:
Captain Ahab wrote:BBC: U ruskim medijima pojavili su se izvjestaji o direktnoj intervenciji ruskih vojnih snaga u borbama u jugo-zapadnoj Ukrajini
28 August 2014

....

Više se ne radi o indicijama. To su sada fakti na terenu i na što Ukrajina i slobodni svijet mora iznaći odgovor.
Odgovor sam ja vec predlozio, udaraj gdje najvise boli. Ceceni su pokazali kako i sta.
General War

#19266 Re: Ukrajina

Post by General War »

E aferim hajvani... :-)

U.S. official says 1,000 Russian troops enter Ukraine

iev, Ukraine (CNN) -- A top Ukrainian army officer said a "full-scale invasion" of his country was under way Thursday, as a U.S. official said up to 1,000 Russian troops had crossed Ukraine's southern border to fight alongside pro-Russian rebels.
U.S. officials said Russian troops were directly involved in the latest fighting, despite Moscow's denials.
Rebels backed by Russian tanks and armored personnel carriers fought Ukrainian forces on two fronts Thursday: southeast of rebel-held Donetsk, and along the nation's southern coast in the town of Novoazovsk, about 12 miles (20 km) from the Russian border, according to Mykhailo Lysenko, the deputy commander of the Ukrainian Donbas battalion.
"This is a full-scale invasion," Lysenko said, referring to the fighting in the south.

ntelligence now indicates that up to 1,000 Russian troops have moved into southern Ukraine with heavy weapons and are fighting there, a U.S. official told CNN Thursday.
Ukraine's National Defense and Security Council said that Russian forces were in full control of Novoazovsk as of Wednesday afternoon.
Russia's military fired Grad rockets into the town and its suburbs before sending in two convoys of tanks and armored personnel carriers from Russia's Rostov region, it said in a statement
"Ukrainian troops were ordered to pull out to save their lives. By late afternoon both Russian convoys had entered the town. Ukraine is now fortifying nearby Mariupol to the west," the NDSC said.
A number of villages in the Novoazovsk, Starobeshiv and Amvrosiiv districts were also seized, it said.
The NDSC also warned that a strong counterattack is expected in the area where Malaysia Airlines Flight 17 was shot down in July. Ukrainian and Western officials believe it was downed by rebels armed with Russian-made weapons.
Novoazovsk is strategically important because it lies on the main road leading from the Russian border to Ukraine's Crimea region, which Russia annexed in March. Separatist leaders in the Donetsk and Luhansk regions then declared independence from Kiev.

http://edition.cnn.com/2014/08/28/world ... ?hpt=hp_t1
Captain Ahab

#19267 Re: Ukrajina

Post by Captain Ahab »

Dobar 'GoPro' snimak iz Ilovaiska od prije nekoliko dana, Ukrajinci zauzimaju kontrolni punkt (novo)rusa

Sto neko vec reci, i jedni i drugi se samo ceste drze
Captain Ahab

#19268 Re: Ukrajina

Post by Captain Ahab »

Kadirovci, aka 'ukrajinski pobunjenici' ali s bradicama, navodno kod Novoazovska 27.8.

cindrlimindrli

#19269 Re: Ukrajina

Post by cindrlimindrli »

Captain Ahab wrote:Sto neko vec reci, i jedni i drugi se samo ceste drze
Ne zna se ko je veci parmak, oni sto napadaju ili oni sto kao brane taj neki punkt. Bekani pravo cestom, a na drugoj
strani jos veci bilmezi, dovoljan bi bio jedan minobacac da masakrira te sto napadaju.
madner

#19270 Re: Ukrajina

Post by madner »

Jah, ko se juce mogao nadati da je Rusija usla u Ukrainu sa svojim snagama. :roll:
animus

#19271 Re: Ukrajina

Post by animus »

cindrlimindrli wrote:
Captain Ahab wrote:Sto neko vec reci, i jedni i drugi se samo ceste drze
Ne zna se ko je veci parmak, oni sto napadaju ili oni sto kao brane taj neki punkt. Bekani pravo cestom, a na drugoj
strani jos veci bilmezi, dovoljan bi bio jedan minobacac da masakrira te sto napadaju.
I ja sam isto pomislio. Reko jebote samo jedan minobacac bi ih poderao. Hajde valjda ce skontati u druoj godini. Nije ni kod nas bas islo tako brzo. I mi smo hodali ko muhe bez glave u pocetku.
Lincoln-Burrows

#19272 Re: Ukrajina

Post by Lincoln-Burrows »

Rekli bi Amerikanci da se miješaju samo ako su ugroženi,
pa valjda i Rusi rade isto.
U svakom slučaju izgubili su ovi što su izginuli.
Čečena mi nije žao da izginu jer su došli s svrhom ubijanja
kao ni bilo kojeg plaćenika, žao mi ljudi koji tu žive.
iscrtani čovek

#19273 Re: Ukrajina

Post by iscrtani čovek »

Ukrajinci čim izgube neki grad, odma počnu kukati o silnoj ruskoj invaziji...
Lincoln-Burrows

#19274 Re: Ukrajina

Post by Lincoln-Burrows »

iscrtani čovek wrote:Ukrajinci čim izgube neki grad, odma počnu kukati o silnoj ruskoj invaziji...
Oni bi ratovali a da se druga strana preda.
zavrzlama

#19275 Re: Odg: Ukrajina

Post by zavrzlama »

Renta wrote:
28 August 2014

....

jebes slobodni svijet,uzdat se u sopstvene snage,bar smo mi u BIH se tokom agresije uvjerili kako reaguje slobodni svijet i bjelosvjetski moral i pravda..
Post Reply