Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
madner

#19251 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

Ne hraniti ovog, ima on jos vise paragrafa, sa jos manje znacaja. :D
HM 2011

#19252 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by HM 2011 »

madner wrote:Ne hraniti ovog, ima on jos vise paragrafa, sa jos manje znacaja. :D
Tako je....

Baš su krive ove NACIJONALISTIČKE stranke....

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Prpa.ba

#19253 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Prpa.ba »

madner wrote:Ne hraniti ovog, ima on jos vise paragrafa, sa jos manje znacaja. :D
Nedostaju replike antimobbinga da forumski ugodjaj bude potpun. :mrgreen:
The BEN10

#19254 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by The BEN10 »

Prpa.ba wrote:
Kao i citati samog sebe. Šta je sa njim, jel opet u banani?
hizo ramidovic

#19255 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by hizo ramidovic »

VjecitiStudent wrote:
hizo ramidovic wrote:moze li neko objasniti po kojoj logici prelazak u df automatski znaci i dobijanje fotelje?

/nisam clan df-a, ali vidim da se ovdje spominju nekakvi delegati koji napustaju svoje stranke i listom prelaze u df, (i to, kako ti isti forumasi tvrde "radi fotelja"), pa se nadam da ce se naci neko ko ce dati kvalitetan odgovor./
Možda ti Pindžo može dati konkretne odgovore?
ok, kao je pindzo na forumu, neka se javi i obrazlozi
seln

#19256 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by seln »

HM 2011 wrote:
JThomas wrote:nemoj me ti citirati, k'o boga te molim. jel može?
Pa šta ću kad pričaš o ljevici u Deytonskoj BiH.... i 20 godina se pokušava, trudi.....

i onda hop popis - i darko brki promovira Bosanstvo samo na Baščaršiji.....

Da pokušamo i nakon Fronte neku novi Frontu....
Pokusajmo naci dovoljno duboku septicku jamu za SDA.
seln

#19257 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by seln »

Prpa.ba wrote:
Bas je ovo nekako....psihopaticno :D
VjecitiStudent

#19258 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by VjecitiStudent »

"Ja i Kaplan koji je uzimao 600km za stan nikako ne možemo biti isti", upravo izjavi lik koji je uzeo "bijeli hljeb".
palermo

#19259 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by palermo »

VjecitiStudent wrote:"Ja i Kaplan koji je uzimao 600km za stan nikako ne možemo biti isti", upravo izjavi lik koji je uzeo "bijeli hljeb".
Pa jel misliš da je to isto ???
VjecitiStudent

#19260 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by VjecitiStudent »

palermo wrote:
VjecitiStudent wrote:"Ja i Kaplan koji je uzimao 600km za stan nikako ne možemo biti isti", upravo izjavi lik koji je uzeo "bijeli hljeb".
Ono pas, ovo mu brat.
palermo

#19261 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by palermo »

VjecitiStudent wrote:
Ono pas, ovo mu brat.
Ne, to što ti pričaš je politika izjednačavanja i relativiziranja svega što hoda po ovoj zemlji. Politika koja ovu zemlju samo vuče unazad. Suljagić je ovdje samo slučajno u fokusu.
Ne može biti isto na sasvim legalan način koristiti nešto što je i zakon predvidio , i eklatantni primjer prevare i krađe.
Corto Maltese

#19262 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Corto Maltese »

palermo wrote:
Gdje će biti isto šest stotina i dvije hiljade!?
Mada, sa ovim modernim univerzitetima, ništa nije nemoguće.
HM 2011

#19263 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by HM 2011 »

Corto Maltese wrote:
palermo wrote:
Tokom predizborne kampanje bila neka afera sa lovom i jednim kandidatom za člana predsjedništva, ne tako davno prije par mjeseci....

mahalo se nekim ugovorima kojima se pravdao izvor sredstava i slično....

Fahro napravio uslugu i objavio to u novinama kada niko drugi nije želio...... honorarčići i tako to...

Treba se nadolmit...
seln

#19264 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by seln »

HM 2011 wrote:
Corto Maltese wrote:
palermo wrote:
Tokom predizborne kampanje bila neka afera sa lovom i jednim kandidatom za člana predsjedništva, ne tako davno prije par mjeseci....

mahalo se nekim ugovorima kojima se pravdao izvor sredstava i slično....

Fahro napravio uslugu i objavio to u novinama kada niko drugi nije želio...... honorarčići i tako to...

Treba se nadolmit...
...rece telal najvece zlocinacke organizacije na teritoriji BiH.
vee-jay

#19265 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by vee-jay »

realno gledajuci, u ovoj vlasti DF nema sanse da sprovede bilo kakve reforme i samim time su osudjeni na propast.
osim toga, od prvog dana u vlasti, oni su/ce biti krivi za sva sranja koja se budu desavala u naredne dvije/cetiri godine.
prelazak bilo kakvih kadrova iz drugih stranaka u DF - nakon DFovog ulaska u vlast - im samo moze stetiti.
ako su primarno stvoreni da posluze ulasku BiH u NATO onda je to OK, ali cak i da se to cudo u naredne cetiri godine desi - za to cudo nisu izabrani.
eifel

#19266 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by eifel »

Šta ima DF od tih "masovnih pristupanja"?
Samo još više gladnih usta, još više đepova za napuniti
JThomas

#19267 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JThomas »

ništa dobro.
vee-jay

#19268 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by vee-jay »

eifel wrote:Šta ima DF od tih "masovnih pristupanja"?
moglo bi se reci da se DF nakon ulaska u vlast iz ideoloskog pokreta sve vise pretvara u stranku interesa.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#19269 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by KatarinaKosaca »

Koliku su dževu digli radi primanja rukovodećih državnih službenika, opet izašli natječaji baš za rukovodeće državne.. Glavni inspektor Federacije, pomoćnik direktora agencije za transport itd.. Ili se DF dogovorio o talu ili su ih opet prevarili :D
palermo

#19270 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by palermo »

vee-jay wrote:
moglo bi se reci da se DF nakon ulaska u vlast iz ideoloskog pokreta sve vise pretvara u stranku interesa.
Hmmm, nisam baš siguran da je uopšte postojala neka ideološka potka kao temelj Demokratske fronte. A da me ne bi pogrešno razumjeli to ne znači da ja kažem daje interes bio osnovna vodilja priliko osnivanjai sada rada DF-a. Jednostavno, mislim daje DF unutar sebe okupila jedan konglomerat ljudi različitih ideoloških orijentacija koji su svi vođeni svako svojim različitim motivima (a neki od motiva su bilii i altruistički i patriotski)a opet nalaze neki zajednički nazivnik unutar DF-a.

Sad što se to ideološkim čistuncima ne sviđa je sasvim drugo pitanje
vee-jay

#19271 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by vee-jay »

palermo wrote:
vee-jay wrote:
Hmmm, nisam baš siguran da je uopšte postojala neka ideološka potka kao temelj Demokratske fronte. A da me ne bi pogrešno razumjeli to ne znači da ja kažem daje interes bio osnovna vodilja priliko osnivanjai sada rada DF-a. Jednostavno, mislim daje DF unutar sebe okupila jedan konglomerat ljudi različitih ideoloških orijentacija koji su svi vođeni svako svojim različitim motivima (a neki od motiva su bilii i altruistički i patriotski)a opet nalaze neki zajednički nazivnik unutar DF-a.

Sad što se to ideološkim čistuncima ne sviđa je sasvim drugo pitanje
Ali ja to kazem, ustvari ja to govorim vec citavo vrijeme. Zato i pisem "moglo bi se reci" :D

U politici nema nevinih a jedini put da DF prezivi naredne izbore ide preko "rada i reda". "Rad" nece moci uvesti dakle ostaje im samo jos "red", a "red" mogu samo sprovesti kao marketing na ledjima starih SDPovaca tipa Lipovaca jer je naravno u potpunosti logicno da ni u naredne cetiri godine ni jedan SDAovac nece zavrsiti iza resetaka. A svi smo svjesni cinjenice da je SDA najveca mafijaska institucija u BiH. Pitanje je da li je Komsic spreman da ide tim putem.
muzicar_iz_parka

#19272 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by muzicar_iz_parka »

vee-jay wrote:realno gledajuci, u ovoj vlasti DF nema sanse da sprovede bilo kakve reforme i samim time su osudjeni na propast.
osim toga, od prvog dana u vlasti, oni su/ce biti krivi za sva sranja koja se budu desavala u naredne dvije/cetiri godine.
prelazak bilo kakvih kadrova iz drugih stranaka u DF - nakon DFovog ulaska u vlast - im samo moze stetiti.
ako su primarno stvoreni da posluze ulasku BiH u NATO onda je to OK, ali cak i da se to cudo u naredne cetiri godine desi - za to cudo nisu izabrani.
NATO jeste naš interes, ali nisam siguran koliko se NATO-u žuri da nas primi. Oni da hoće mogli bi nas sutra uzeti odnosno mogli su prije par godina, ono za šta im trebamo već sad činimo tj. učestvovanje u mirovnim misijama kao ukras.
palermo

#19273 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by palermo »

vee-jay wrote:
Ali ja to kazem, ustvari ja to govorim vec citavo vrijeme. Zato i pisem "moglo bi se reci" :D

U politici nema nevinih a jedini put da DF prezivi naredne izbore ide preko "rada i reda". "Rad" nece moci uvesti dakle ostaje im samo jos "red", a "red" mogu samo sprovesti kao marketing na ledjima starih SDPovaca tipa Lipovaca jer je naravno u potpunosti logicno da ni u naredne cetiri godine ni jedan SDAovac nece zavrsiti iza resetaka. A svi smo svjesni cinjenice da je SDA najveca mafijaska institucija u BiH. Pitanje je da li je Komsic spreman da ide tim putem.
Ne bih ja bio toliko skeptičan prema budućnosti DF-a. Oni imaju jednio prilično otvoreno i široko polje,iimaju jednu bazu potencijalnih glasača,tih tzv "lelujavih" koji iz nekog razloga ne žele glasati za SDA,u nekim opcijama čak i za HDZ,ali istovremeno nisu nešto isuviše bliski ideološki tom uslovno govoreći ljevičarskom čistunstvu. Mislim, najvažnije im je ne praviti velike greške, i održat će se. Par puta pokazati zube, a istovremnpo paziti da to ne pređe u rigidnost. Ljudima je prilično dosadilo strančarenje pa makar bilo ono i na ideološkoj osnovi

Doduše bit će izloženi kritici ovih ljevičarskih čistunaca,ali bože moj.
drug_profi

#19274 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

Nato ne pravi ustupke za nove clanove jer time slabi svoju strukturu. A interes im je izaci na Drinu. Meni sasvim dovoljno.
Ja bih radije ratovao po dzunglam i pustinjama zbog multinacionalki nego jedan dan u svojoj zemlji za goli opstanak.
Dr. Kuca

#19275 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Dr. Kuca »

U ovoj drzavi ce da bude bolja onda kad ljudi nauce da nema psotenih politicara niti da treba nekoga idealizirati. Ko nebi sa magarca na konja?
Post Reply