Smartphone diskusije

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Qler

#1926 Re: Smartphone diskusije

Post by Qler »

Sto se tice multitaskinga, meego je tu najjaci, a sad ce doci jolla sa silfish. Oni jedini imaju pravi multitasking. I android salje u neki standby aplikacije, nije bas u realnom vremenu. Ali je ipak hiljadu puta bolji nego na wp-u, gdje realnp i nema multitaskinga, samp lista nedavno otvorenih aplikacija. To me najvose nervira i nedostaje od symbiana jer sam naucio da npr, surfam, dok u pozadini twitter klijent radi svoje, torrenti se skidaju, a muzika svira npr.
vukojebina

#1927 Re: Smartphone diskusije

Post by vukojebina »

Jel mogo taj rahmetli meego recimo da pustis pjesmu na youtube, spistis ga, i otvoris browser i surfas dok muzika pjeva?

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk 4
Qler

#1928 Re: Smartphone diskusije

Post by Qler »

Proguglaj, pametan si. Malo procitaj sta je mogao taj rahmetli os. Zadaca bi bio svima da ga Elop ne sahrani.

Sent from my Lumia 920 using Tapatalk
vukojebina

#1929 Re: Smartphone diskusije

Post by vukojebina »

Pa pitam te fino kao bivseg vlasnika istog, jel mogo ili nije?? Ili te ipak sramota priznat da ustvari samo naprdjujed o truhlom simbyanu na kojem ni surfat nisi mogo kako treba, kamoli sta drugo...

Qler

#1930 Re: Smartphone diskusije

Post by Qler »

Prvo prica nije o symbianu nego meego, i nisi mogao isto kao sto ne mozes na androidu bez hackova i rootanja. Meego je ima pravi multitasking gdje je dopustao aplikacijama da se vrte u pozadini u realnom vremenu, tako da ako je neko htio mogao je napraviti app da vrti video u pozadini. Da ti ne objasnjavam odi na youtube i napisi meego multitasking, ima i poredjenja sa androidima. Sto se tice surfanja na symbianu, ja i danas surfam sa njim bez problema, kao sto sam surfao i 2004, kad ti vjerovatno nisi ni znao sta je smartphone i symbian. A ako sumnjas u multitasking symbiana, i to imas na youtube pa pogledaj kako to radi na starom os. Jebo os koji moras rootati, mijenjati, flashati, imati 2GB rama i 8 jezgri da bi radio kako treba. N95 vrtila windows 95, a sgs3 jedva gura android.

Qler

#1931 Re: Smartphone diskusije

Post by Qler »

Da ne bude da opet ja pricam gluposti, drazi mi je android od wp-a bas zbog multitaskinga, i te neke slobode, samo sto mi sad odgovara vise wp. A ako neko ko je vidio ili koristio meego kaze da ne valja os, onda je fakat zadrti fanboy, nebitno kojeg os-a. Nema reviewa, testa, nema osobe da je znam koja je koristila taj os a da nije odusevljen sa njim. Od obicnih korisnika preko linux administratora i developera aplikacija za android. Svi se slazu da je os imao nevidjeni potencijal. Unix sa guiem...

vukojebina

#1932 Re: Smartphone diskusije

Post by vukojebina »

Ipak ce bit da pricas gluposti i naprdjujed bezveze...
Drugo, ocit dokaz da ti androidu ni na youtube nisi priso.. aplikacija tubebox, bez ikakvih rotova, romova, tweak ova, pizdi materina vrti u pozadini klipove sa youtubea... ili cemo sad rec da ne priznajemo i aplikacije??
Ali idemo i korak dalje, moj telefon, out of the box, upalis mutiwindow, otvoris youtube, drugi prozor browser, povecas browser i surfas dok muzikica svira..
Zasto nema aplikacije na meego ili nekom drugom osu, zato sto taj isti os to nebi dozvolio...
Znaci poklopi se usima, jer blage veze nemas o androidu i njegovim mogucnostima...

Qler

#1933 Re: Smartphone diskusije

Post by Qler »

Meego ne bi dozvolio? Eto koliko se ti razumijes... Ja sam bar koristio android i imam iskustvs toliko da imam misljenje, ti poslije nokia 3310 uhvatio android i mislis da je bogom dan. Ja ti kazem, malo se raspitaj sta je meego, ko ga je razvijao, finansirao, ko je ulagao u njega i sta mu je bila namjena, pa o da naprdjuj ovako, sto bi ti rekao. I meego je ugasen prije dvije godine i opet je stabilniji od snickers androida... Ili koja je vec cokoladica po redu...

un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#1934 Re: Smartphone diskusije

Post by un1ted »

Ma ja upitah samo oko skype-a jer ne mogu da vjerujem da urejdaj od toliko € ne podrzava ovu opciju. :run:
GaRGa

#1935 Re: Smartphone diskusije

Post by GaRGa »

un1ted wrote:Ma ja upitah samo oko skype-a jer ne mogu da vjerujem da urejdaj od toliko € ne podrzava ovu opciju. :run:

nema ni BMW od 100 hiljada digitalnu klimu sto ja isto tako ne mogu da vjerujem :)
Chuckie

#1936 Re: Smartphone diskusije

Post by Chuckie »

Maharadza wrote: Jeste ali shvati da niti iOS niti WP ne podržavaju const. rad aplikacije kada je ista u pozadini tj. nema podršku za push notifikacije u realnom vremenu
Prosto ne mogu da vjerujem kakve gluposti se pišu ovdje.

Svaka aplikacija radi push u realnom vremenu na iPhoneu i kada nije na trenutnom ekranu. Nebi bilo loše da uzmeš iPhone jednom u ruke pa da vidiš kako on radi, kakav nebulozni hejt ovdje prosipaš pa to je neviđeno.
un1ted wrote:Ma ja upitah samo oko skype-a jer ne mogu da vjerujem da urejdaj od toliko € ne podrzava ovu opciju. :run:
Skype radi normalno i push i pozive u realnom vremenu na iPhoneu bilo kakva aplikacija ti trenutno bila na ekranu.

Za poruke dobiješ baner gore na vrhu, a za pozive dobiješ normalno poziv. Isto i za Whatsapp, Viber i slične.
Qler

#1937 Re: Smartphone diskusije

Post by Qler »

Na iphone radi bez prpblema, na wp8 stuca, ,na zezati a na wp7, ako ti nije na ekranu kao da nije pokrenuto haman... Patnja ziva

Chuckie

#1938 Re: Smartphone diskusije

Post by Chuckie »

Quleru, šta bi bilo kad bi mu rekao da i iOS radi sviranje normalno muzike u pozadini sa Youtubea bez ikakvog jailbreaka. :D
strong69

#1939 Re: Smartphone diskusije

Post by strong69 »

vukojebina wrote:Ipak ce bit da pricas gluposti i naprdjujed bezveze...
Drugo, ocit dokaz da ti androidu ni na youtube nisi priso.. aplikacija tubebox, bez ikakvih rotova, romova, tweak ova, pizdi materina vrti u pozadini klipove sa youtubea... ili cemo sad rec da ne priznajemo i aplikacije??
Ali idemo i korak dalje, moj telefon, out of the box, upalis mutiwindow, otvoris youtube, drugi prozor browser, povecas browser i surfas dok muzikica svira..
Zasto nema aplikacije na meego ili nekom drugom osu, zato sto taj isti os to nebi dozvolio...
Znaci poklopi se usima, jer blage veze nemas o androidu i njegovim mogucnostima...

Sjooooo, druze vukojebina... Je li tebi fakat merak neki pricati ovako s ljudima nabusito, uvredljivo? Pa forum je, spusti malo ton.
Mee Go je nesto sasvim drugacije od Symbiana. Pogledaj malo na YT.

Taj telefon izasao je 2011 i jedini je koji je izasao nazalost. Jos jedna greska koju je Nokia napravila. Ako hoces da ima relevantno poredenje onda uzmi HTC Dream koji je izasao 2009 i jedan je od prvih telefona koje je pokretao Android OS i poredi ga sa N9 koji je prvi i JEDINI telefon pokretan od MeeGo OS. Maloprije sam citao neki tvoj post gdje kazes da je glupo porediti Iphone 5S sa S4, HTC One koji su izasli prije i da to ne daje realnu sliku? Pa kako ti onda nije glupo porediti Mee Go sa S4 danas? Od tada je Android dobio mnogo nadogradnji i softverski i hardverski a Mee Go ukinut.

Usput, veliki sam fan Androida i imam ih jos od Motorole Milestone. Po meni jeste Android najbolji ali ima i drugih OS koje dobro rade a rade dobro onoliko koliko trebaju korisniku.
Last edited by strong69 on 23/09/2013 14:32, edited 1 time in total.
vukojebina

#1940 Re: Smartphone diskusije

Post by vukojebina »

Qler wrote:Meego ne bi dozvolio? Eto koliko se ti razumijes... Ja sam bar koristio android i imam iskustvs toliko da imam misljenje, ti poslije nokia 3310 uhvatio android i mislis da je bogom dan. Ja ti kazem, malo se raspitaj sta je meego, ko ga je razvijao, finansirao, ko je ulagao u njega i sta mu je bila namjena, pa o da naprdjuj ovako, sto bi ti rekao. I meego je ugasen prije dvije godine i opet je stabilniji od snickers androida... Ili koja je vec cokoladica po redu...

Sta bi bilo kad bi bilo...blablabla... mozes ti sad pricat da su telefoni sa meego trebali letit carter letove da ih elop nije ugasio...ali činjenice su nesto drugo, tj da kad pricamo o pravom multitaskingu, samo android moze doc u kontekst recenice...apsolutno niko drugi...

GaRGa

#1941 Re: Smartphone diskusije

Post by GaRGa »

vukojebina wrote:
Qler wrote:Meego ne bi dozvolio? Eto koliko se ti razumijes... Ja sam bar koristio android i imam iskustvs toliko da imam misljenje, ti poslije nokia 3310 uhvatio android i mislis da je bogom dan. Ja ti kazem, malo se raspitaj sta je meego, ko ga je razvijao, finansirao, ko je ulagao u njega i sta mu je bila namjena, pa o da naprdjuj ovako, sto bi ti rekao. I meego je ugasen prije dvije godine i opet je stabilniji od snickers androida... Ili koja je vec cokoladica po redu...

Sta bi bilo kad bi bilo...blablabla... mozes ti sad pricat da su telefoni sa meego trebali letit carter letove da ih elop nije ugasio...ali činjenice su nesto drugo, tj da kad pricamo o pravom multitaskingu, samo android moze doc u kontekst recenice...apsolutno niko drugi...

HAHAHAHAHAHAHAHA ruralac, tebi iz svake recenice izbija teski papanluk :)
Chuckie

#1942 Re: Smartphone diskusije

Post by Chuckie »

GaRGa wrote:HAHAHAHAHAHAHAHA ruralac, tebi iz svake recenice izbija teski papanluk :)
Klasični bauštelac.
Qler

#1943 Re: Smartphone diskusije

Post by Qler »

Koji si ti papak svaka ti cast. Imas medalju. Pa imas internet, vidim znas ga nesto malo i koristiti, proguglaj malo o meego, pa se onda prosipaj, bar ces znati sto...

vukojebina

#1944 Re: Smartphone diskusije

Post by vukojebina »

strong69 wrote:
Sjooooo, druze vukojebina... Je li tebi fakat merak neki pricati ovako s ljudima nabusito, uvredljivo? Pa forum je, spusti malo ton.
Evo ti, nije dugo trebalo da vidis sa kakvim profilima ljudi se ovdje diskutuje..vidis kako su se fino poredali jedan iza drugog..ima ih jos, neki su banovani neki su se usutili posle bana..
Ova diskusija ne traje od juce, a bilo je i gorih slucajeva gdje su mi na privatne poruke psovali mater u nedostatku argumenata, kao i ovi dole...

Chuckie

#1945 Re: Smartphone diskusije

Post by Chuckie »

Ja se sjećam da si ti jedini članove familije spominjao po ovim temama, što je valjda normalan način komunikacije u tvojoj vukojebini. Čudi me da te švabe nisu malo naučile kulturi.

Image

Bilo je je tuce ovakvih, samo što si kiselio noge u banovićima zbog njih, pa ih moderatori ukinuli.
strong69

#1946 Re: Smartphone diskusije

Post by strong69 »

Kad vec pricamo, evo da na temu napisem da mi je jako zao sto je Palm prodao svoj Web OS HP-u koji ga je ugasio nakon HP Pre 3.

Po meni je Web OS bio odlican i inovativan OS i od 2009 do danas mogli su cudo napraviti da ih nije zapao HP. Pogledajte samo otkad se Palm i webOS bave terminom multitasking. Na nesrecu, HP ih kupuje 2011, izbacuje webOS 3 i time se zavrsava zivotni ciklus ovog OS-a.

Uz MeeGo, webOS i Android sve bi to izgledalo mnogo bolje za nas korisnike danas.
GaRGa

#1947 Re: Smartphone diskusije

Post by GaRGa »

immer dieser scheiß Ausländer ;)
Maharadza

#1948 Re: Smartphone diskusije

Post by Maharadza »

GaRGa wrote:immer dieser scheiß Ausländer ;)
Schnauze du faschist! :mrgreen:
dedovic.almir

#1949 Re: Smartphone diskusije

Post by dedovic.almir »

Ahhhh kako je iPhone 5S brz...

Pogledajte speed testove i komparaciju iPhone 5S sa S4 - dere ga ubjedljivo u svim testovima:

Qler

#1950 Re: Smartphone diskusije

Post by Qler »

strong69 wrote:Kad vec pricamo, evo da na temu napisem da mi je jako zao sto je Palm prodao svoj Web OS HP-u koji ga je ugasio nakon HP Pre 3.

Po meni je Web OS bio odlican i inovativan OS i od 2009 do danas mogli su cudo napraviti da ih nije zapao HP. Pogledajte samo otkad se Palm i webOS bave terminom multitasking. Na nesrecu, HP ih kupuje 2011, izbacuje webOS 3 i time se zavrsava zivotni ciklus ovog OS-a.

Uz MeeGo, webOS i Android sve bi to izgledalo mnogo bolje za nas korisnike danas.

Nemoj da te vukojebina cuje da je bio neki os sa multitaskingom prije androida i to 4.0 verzije. Vidis da porice postojanje symbiana, meego-a, ios zna da postoji ali je nemoguce da ima multitasking, a webOS mora da si ti sad izmislio. I onaj drop down meni sa notifikacijama je upravo android izmislio pa se onda neko vremenskom masinom vratio i implementirao tu i mnoge druge ideje u taj imaginarni webOS, nepostojeci symbian i mitski meego.

Post Reply