Fudbalski klubovi iz BiH - stare sezone

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Obuca9

#1926 Re: Fudbal u BiH od 1992. godine

Post by Obuca9 »

Ne znam, nisam nikad obracao paznju na to, mada evo sad sam se nesto igrao s ovom kartom sto je Sibicar postavio i prosto nevjerovatno izgleda kako se ovaj gornji dio mape (Posavina) gotovo savršeno poklapa sa gornjim dijelom "fleke", ali ovaj donji dio, koji predstavlja Hercegovinu i Srednju Bosnu, ipak odudara.

Image
Max Bunker

#1927 Re: Fudbal u BiH od 1992. godine

Post by Max Bunker »

Obuca9 wrote:Ne znam, nisam nikad obracao paznju na to, mada evo sad sam se nesto igrao s ovom kartom sto je Sibicar postavio i prosto nevjerovatno izgleda kako se ovaj gornji dio mape (Posavina) gotovo savršeno poklapa sa gornjim dijelom "fleke", ali ovaj donji dio, koji predstavlja Hercegovinu i Srednju Bosnu, ipak odudara.

Image
Ma sigurno je onda stilizirana (jel' se to tako u dizajnu kaze?) karta Herceg Bosne.
Mislio sam to i na prvu, samo mi je odudaralo jer se ne poklapa sa "pravom" Herceg-Bosnom (Krajina, Drvar i to).
Dead Man Walking

#1928 Re: Fudbal u BiH od 1992. godine

Post by Dead Man Walking »

Obuca9 wrote:Ne znam, nisam nikad obracao paznju na to, mada evo sad sam se nesto igrao s ovom kartom sto je Sibicar postavio i prosto nevjerovatno izgleda kako se ovaj gornji dio mape (Posavina) gotovo savršeno poklapa sa gornjim dijelom "fleke", ali ovaj donji dio, koji predstavlja Hercegovinu i Srednju Bosnu, ipak odudara.

Image
Povuci ovja plavi dio preko crvenog i mislim da ce se poklopiti.
Periskop

#1929 Re: Fudbal u BiH od 1992. godine

Post by Periskop »

http://fkjadar.com/

:thumbup:

NOVA KASABA: Budućnost FK Jadra je u ovim mališanima

http://www.istocnabosna.com/myjoomla/in ... &Itemid=66

Budućnost se ogleda u mladima, a FK Jadar iz Nove Kasabe sigurno ima svoju svijetlu budućnost.

Image

U okviru trenažnog procesa u klubu djeluje i škola fudbala za mališane.
Razigranost u igri i zdravom odrastanju na sportskim terenima, želja je svakog roditelja ali i svake naseljene sredine bilo gdje u svijetu.

Mališani iz Nove Kasabe, kao i njihovi roditelji koji pripadaju povratničkoj populaciji, prepoznaju FK Jadar kao mjesto i klub za zdrav odgoj budućih fudbalera, ali prije svega dobrih ljudi.
Desetine dječaka iz Nove Kasabe, Cerske, Konjević Polja, Kaldrmice, Rovaša, Raševa, Pobuđa i drugih povratničkih mjesta koje se nalaze na granicama četiri opštine, Zvornik, Bratunac, Vlasenica i Milići prve nogometne korake uči od trenera Mufida Hadžića, inače prvotimca u ekipi Jadra i jednog od najboljih strijelaca u PL Birač.
Već od naredne sezone ovi dječaci će biti uključeni u takmičenje i utakmice koje se organizuju za njihov uzrast.

Nadamo se da će ove fotografije i ovaj tekst doprijeti do ljudi koji bi ovim mališanima bili spremni obezbjediti dio sportske opreme i time im pomogli u odrastanju i lakšem treniranju, ali i stvaranju nekog budućeg Zmaja poput Bičakčića, Ibiševića, Salihovića, Stevanovića...

Image

Image

Image
KPNCTNJAH

#1930 Re: Fudbal u BiH od 1992. godine

Post by KPNCTNJAH »

Da ne bude offtopic na temi o Premijer ligi... dugo sam trazio ovaj video... :D

Nekad ste bili raja... ljubili sal drugog kluba.. sad toga vise nema... tuga :sad:
LSD

#1931 Re: Fudbal u BiH od 1992. godine

Post by LSD »

stanradni psi lažu da se ljubio šal tuđeg kluba :shock: :lol:

a ovu bruku ne treba ni komentarisati :zid: :stidljiv: mada sam se ja i onda sramio toga :oops:

kakvi naivci smo bili
KPNCTNJAH

#1932 Re: Fudbal u BiH od 1992. godine

Post by KPNCTNJAH »

LSD wrote:stanradni psi lažu da se ljubio šal tuđeg kluba :shock: :lol:

a ovu bruku ne treba ni komentarisati :zid: :stidljiv: mada sam se ja i onda sramio toga :oops:

kakvi naivci smo bili
Post prijavljen.. red je da se naucis normalno ponasati.. ne pricas s ukucanima...
LSD

#1933 Re: Fudbal u BiH od 1992. godine

Post by LSD »

:pisnuo: :lol:

nigdje te nisam citirao, niti ti se obratio po nicku....sam si se pronašao

i ko god kaže da se ljubio šal veleža, jasno je da laže ko pseto

:pisnuo: još jednom za prijavu
KPNCTNJAH

#1934 Re: Fudbal u BiH od 1992. godine

Post by KPNCTNJAH »

Jah eto neko drugi je pisao to za ljubljenje sala, ne ja... mozda takva suplja i prodje kod moderatora :D pogledaj pazljivije video, pa ces vidjeti navijaca Veleza kako ljubi sal Zeljeznicara... nigdje nisam napisao da ste to vi radili...

Odsad se znaci moze vrijedjati forumas, ali ako ga ne citiras, to znaci da se nisi njemu obratio.. :-)
Last edited by KPNCTNJAH on 27/04/2014 02:54, edited 1 time in total.
LSD

#1935 Re: Fudbal u BiH od 1992. godine

Post by LSD »

boli me q što su navijaci veleža ljubili tuđi šal, to je njihova bruka....kao što je bruka citava ova scena :oops:

samo kažem da manijaci to nisu radili, niti ce to kad raditi....i ko god tvrdi da jesu - laže ko pas ;-) to je tako naprosto.
ako se ko nađe u tome, nije moj problem.

a ti prijavljuj sad do sabaha ;-)
LSD

#1936 Re: Fudbal u BiH od 1992. godine

Post by LSD »

cuj ga "nigdje nisam napisao da ste to vi radili" :pisnuo:

pa nisam ni ja nigdje napisao da licno ti lažeš ko pas ;-) cak sam napisao psi u množini

prijavi i ovo slobodno :lol:
Charuga
Globalni moderator

#1937 Re: Fudbal u BiH od 1992. godine

Post by Charuga »

Isključen/a korisnik/ca iz razloga “kršenje pravila foruma, nepoptivanje upozorenja”
» LSD

14 dana
omega369

#1938 Re: PL BiH - pripreme, prelazni rok i ostala dešavanja u pau

Post by omega369 »

LSD wrote:
Baltazar_khan wrote:

Code: Select all

http://radiosarajevo.ba/novost/152657/kruna-teskog-rada-lijepa-vremena-su-pred-fudbalskim-klubom-sarajevo
Aletić je *********** lobotomac, vazda bio i ostao.
mozda i jeste ali ovo sto je napisao u zadnjem dijelu teksta je istina. rad a ne kukanje... to vas boli, jasno mi je
LSD

#1939 Re: PL BiH - pripreme, prelazni rok i ostala dešavanja u pau

Post by LSD »

omega369 wrote:
LSD wrote:
Baltazar_khan wrote:

http://radiosarajevo.ba/novost/152657/kruna-teskog-rada-lijepa-vremena-su-pred-fudbalskim-klubom-sarajevo
Aletić je *********** lobotomac, vazda bio i ostao.
mozda i jeste ali ovo sto je napisao u zadnjem dijelu teksta je istina. rad a ne kukanje... to vas boli, jasno mi je
e pa vidiš kolega Omega...ne govorim ja samo radi tog texta konkretno ;-)

Aletić je vazda pisao gluposti, nikad normaln nije bio, samo splačine piše...a ovaj text je samo potvrda, jedan u nizu ;-) ništa novo
bjelave

#1940 Re: PL BiH - pripreme, prelazni rok i ostala dešavanja u pau

Post by bjelave »

Charuga wrote:
bjelave wrote:Rasalghulo, u pravi si. Neme pretjeranog razloga da se se bavimo ni Zeljom a ni Zvijezdom s obzirom na potencijal tih osrednjih timova.O tome ja cijelo i govorim. Da se vratimo temi, kada je sljedeca sezona u pitanju ja prognoziram da ce Sarajavu najveci konkurenti za titulu biti Velez, Siroki, Zrinjski a mozda se upetlja i Olimpic.
Tema NIJE naredna sezona nego pripreme, prelazni rok i ostala dešavanja u pauzi i drži se iste.
Ok Charuga. Evo nesto vezano za prelazni rok. Rijeka trazi Velkovskog. Vidi link

http://www.sportcom.hr/regionalni-sport ... igasa.html

Ne vjerujem da cemo ga prodati, izuzev ako nam ne ponude nesto jako dobro, jer mi vise nismo u takvoj situaciji da moramo poleti na prvu ponudu i rasprodavati igrace da bi prezivjeli.

Imamo za vode a i kruha i to povrh svega sa nutela namazom.
emigrazione

#1941 Re: PL BiH - pripreme, prelazni rok i ostala dešavanja u pau

Post by emigrazione »

Trebao je umjesto "Sarajevo" ubaciti "zeljo", a umjesto dine metnuti ekonomistu iz Brodareva...
Lim Meng Kwong

#1942 Re: PL BiH - pripreme, prelazni rok i ostala dešavanja u pau

Post by Lim Meng Kwong »

Hoce igraci koje sad dovedemo igrati u prosloj sezoni.
šrilančananin

#1943 Re: PL BiH - pripreme, prelazni rok i ostala dešavanja u pau

Post by šrilančananin »

LSD wrote:
Baltazar_khan wrote:

Aletić je nedojebani lobotomac, vazda bio i ostao.

Todd, prijavio i ovo
Aletic je poludebil, pise za portal koji slavi komunizam u futuru. Njegova je sreca da ima iskljucivo jednostavne ili u najboljem slucaju prosjecne citaoce, to raduje.
omega369

#1944 Re: PL BiH - pripreme, prelazni rok i ostala dešavanja u pau

Post by omega369 »

LSD wrote: e pa vidiš kolega Omega...ne govorim ja samo radi tog texta konkretno ;-)

Aletić je vazda pisao gluposti, nikad normaln nije bio, samo splačine piše...a ovaj text je samo potvrda, jedan u nizu ;-) ništa novo
mozda i jeste, ne sporim. samo kazem da je sa zadnjim dijelom potrefio

sustina je da u nesem fudbalu jos uvijek postoji potencijal i da treba dovesti ljudi koji znaju raditi taj posao a fks ti je najbolji primjer za to. napravis plan i program, podvuces crtu ma koliko ona bolna bila, rekonstruises klub iznutra totalno, privuces investitore i to je to. jedini recept

mi to trubimo vec nekoliko godina
Picajzla
Location: U svijetu nepravde - http://i62.klix.com/ri6jht.png

#1945 Re: PL BiH - pripreme, prelazni rok i ostala dešavanja u pau

Post by Picajzla »

Meni samo nije jasno kako Zeljo prokocka tu "silnu dominaciju" i sad nemaju ni za kifle. Gdje su pare, je li moguce da su se finansijski srozali na nivo Obarske ?

Sent from my LG-D802 using Tapatalk
emigrazione

#1946 Re: Odg: PL BiH - pripreme, prelazni rok i ostala dešavanja

Post by emigrazione »

Picajzla wrote:Meni samo nije jasno kako Zeljo prokocka tu "silnu dominaciju" i sad nemaju ni za kifle. Gdje su pare, je li moguce da su se finansijski srozali na nivo Obarske ?

Sent from my LG-D802 using Tapatalk
Zato sto su sve ostale segmente kluba totalno zapostavili, organizacijski su vazda i bili na nivou Obarske samo sto su to instant rezultati prikrivali...nemas organizaciju nemas kontinuitet jebiga, sad nema ni para i rezultat je najvjerovatnije sudbina Doboja, ili Maglaja svejedno...
Last edited by emigrazione on 25/05/2014 13:00, edited 1 time in total.
F&N
Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...

#1947 Re: PL BiH - pripreme, prelazni rok i ostala dešavanja u pau

Post by F&N »

Ne mogu oni to shvatiti ni progutati. To je tako. Bolna tacka. Jebiga napravili su mit od Osima i valja sada reci, pa vidi ovo dugorocno nije ispravno i sjebace nas totalno. Ne kazem da bi mi bili drugaciji da smo imali svog Osima koji nam donese 4 titule prvaka.
Nasa sreca je sto smo imali zohara Mucu (Osim u drugoj boji) samo jednu sezonu... i sto smo imali HZ takve kakve jesu da su poduzele pocetne i najteze korake, cije rezultate vidimo sad...

Tesko je prihvatiti cinjenicu da je Osim samo jos vise zaduzio klub... Tesko je prihvatiti da su proslogodisnje pare od UEFA-e naprosto isparile... Tesko je svog miljenika okriviti za to sto su imali preduslov da se zacementiraju na vrhum ali nisu... Jer od samog starta stvari su im bile pogresno postavljene. Davno sam ja napisao dugo ce se oni oporavljati od Osimovih titula... zivi bili pa vidjeli... A evo ovdje cu napisati, pa nek me LSD i kompanija odmah stave na stub srama, ako zeljeznicar nastavi da stagnira, da ne kazem propada, prvi koji ce zbrisati je ego manijak Osim... Zivi bili pa vidjeli. A kad se to desi bice opet borba za opstanak...
nebitan lik

#1948 Re: PL BiH - pripreme, prelazni rok i ostala dešavanja u pau

Post by nebitan lik »

Nista ovo o cemu pricate nije cudno! Kad je Osim otisao bile su to uzasne godine za Zelju,nisu evrope ocima vidjeli,godinama nas preko tv ekrana gledali,takva im se sudbina opet sprema,jer su pare nestale bog samo zna u cije dzepove! U takvoj nezdravoj sredini klub moze funksionisati par godina,a onda ide rasulo,jer dzaba nastupi u LP,dzaba nekih milion transfera,dzaba pare od Dzeke kad odjednom nemaju za struju,pa sad ide price idemo sa nasom djecom,od svih tih igraca nema 2 talenta,Hodzic otisao,Tomic ide,Stanic vjerovatno i ko im ostaje?
omega369

#1949 Re: PL BiH - pripreme, prelazni rok i ostala dešavanja u pau

Post by omega369 »

Mislim da grijesite po pitanju osima debelo. taj covjek radi ono sto jedino u zivotu i zna raditi. ovo su njegovi kapaciteti, to je to. Provrti se par sezona, uzmi par trofeja, ako ubodes sa kojim igracem dobro i jeste, kad nestane para bjezi...

meni je veci problem svijest navijaca zeljeznicara da ne prepoznaju gdje ih dugorocno vodi takav nacin upravljanja klubom. da se ne mogu okupiti, skontati projekat, lupiti sakom od sto i reci od danas vise ne ide ovako, ovo samo vodi u dubiozu, dokazano toliko puta. falite se 'poznatima' koji navijaju za zeljeznicar...ima li iko da se razumije u ekonomiju da moze nesto napraviti?

isto pitanje je i za navijace drugih timova. ista je to gabula. lazni budzeti i obecanja...
ultima_palabra

#1950 Re: PL BiH - pripreme, prelazni rok i ostala dešavanja u pau

Post by ultima_palabra »

Osijedit ćete od silne brige... :D
Post Reply