dustaban wrote:
Cuo sam da je vozio 200 km/h !
Divljem motoristi dohako divlji taksista!
Dobro je ovo zavrsilo, na ovom bulevaru te moze auto zgaziti i kad sjedis na pjesackoj klupi!
Nisam mnogo stvari cuo al cinjenica da nije vozio koliko je bilo propisano, jer da jeste sigurno bi ostao ziv a ni steta na autu nebi bila onolika. Nisam siguran da je bio divlji taksista :S , cini mi se da sam na vjetrobranskom staklu vidio naljepnicu "Zenica taxi", mada nista nije iskljuceno.
Al nebitno jel bio taksi, mogao sam biti ja, mogao neko od nas ili neki pjesak koji je prelazio ulicu nedaj Boze, onda bi Burek bio ziv a neko drugi mrtav, to su one stvari koje niko ne spominje.
Et kako procitah da je isao u pravcu Lamele i cinjenica da nije usporavao u kruznom nego je samo profurao kroz njeg.
Nisam nista mogao da skontam logicno po onim slikama, neki spominju polukruzno, al koje crno polukruzno ako ides u suret kruznom toku ?? A ako je isao u suprotnom smjeru, odnosno i on prema LAmeli, kako su se mogli sudariti bas onako direktno?
Mah kod nas je uzas sto se saobracaja tice, svakidan sve manje i manje imam volje da se vozim gradom, sto od radova sto od Sumahera sa svim vrstama motornih vozila, od ATV-a, motora pa do skoro Monster truck-ova.
A o kolicini trkaca sa 1,9 TDI da ne pricamo, a one sa Porsche, Mercedes, Ferrari i slicnim simbolima i okretanju glave na drugu stranu od njih nasih prasinara da ne spominjem. Pa do ulice Aska Borica, oko KSC-a i zaustavljanju na cesti sa "park anywhere" dugmetom nemam snage vise da trosim rijeci.