Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#1926 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

kamen spoticanja wrote:Zasto ako su dozvole validne
Nisu validne jer nemaju uporiste u zakonu. Ne moze se gradsko gradjevinsko zemljiste, tj. parcele tako mjenjati, ko slicice. Zakon definise jasne procedure kada je u pitanju gradsko gradjevinsko zemljiste. Politika je ovdje odradila svoje. Eto pokusao sam se izrazavati sto manje pravnicki, jer je imovinsko-pravna legislativa kod nas zbunjujuca cak i za diplomiranje pravnike ;)
Protiv dzamija nemam nista. Imam protiv lokacije. I protiv tendencije hiperprodukcije vjerskih objekata u svrhu obiljezavanja teritorije. Stup u Sarajevu je jos gori primjer od ove zenicke.
kamen spoticanja

#1927 Re: Zeničani

Post by kamen spoticanja »

_BataZiv_0809 wrote:
Nisu validne jer nemaju uporiste u zakonu. Ne moze se gradsko gradjevinsko zemljiste, tj. parcele tako mjenjati, ko slicice. Zakon definise jasne procedure kada je u pitanju gradsko gradjevinsko zemljiste. Politika je ovdje odradila svoje. Eto pokusao sam se izrazavati sto manje pravnicki, jer je imovinsko-pravna legislativa kod nas zbunjujuca cak i za diplomiranje pravnike ;)
Protiv dzamija nemam nista. Imam protiv lokacije. I protiv tendencije hiperprodukcije vjerskih objekata u svrhu obiljezavanja teritorije. Stup u Sarajevu je jos gori primjer od ove zenicke.
Onda je jednostavno. ..pred sud i zavrseno...siguran sam da ce neko od sudija shvatiti to što je komplikovano...
I odmah nema obiljezavanja...sve sudija rijesi :-)
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#1928 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

kamen spoticanja wrote:
_BataZiv_0809 wrote:
Onda je jednostavno. ..pred sud i zavrseno...siguran sam da ce neko od sudija shvatiti to što je komplikovano...
I odmah nema obiljezavanja...sve sudija rijesi :-)
Slazem se. Neko je u ranijim postovima spomenuo skupljanje para za advokata umjesto peticije. Iole nezavisan sudija (vjerujem da ih jos ima) bi to ponistio. Pitanje je samo ko je aktivno i pasivno legitimisan za slučaj upravnog spora, s obzirom da ne znam koja je instanca odobrila zamjenu zemljista.
Warashii

#1930 Re: Zeničani

Post by Warashii »

Jebiga. Ode Burek.
Nazalost kako se posije tak ce se poznjeti. Volio bi da se ovo nije desilo ali bi takodje volio i puno vise svjesti kod vozaca kako auta ono ponarocito motora, nebitno 50, 100, 150 i vise kubika.
Nisu ulice carsije trkace staze, shvatite to vec jednom :(
samo_ti

#1931 Re: Zeničani

Post by samo_ti »

Zivio s` motorom, umro od motora, jbga :)
Neka mu je vjecni rahmet !
Ms_Ranny

#1932 Re: Zeničani

Post by Ms_Ranny »

Neka počiva u miru!

Baš teška nesreća je bila :/
Eborg

#1933 Re: Zeničani

Post by Eborg »

Ima li igdje detaljnija karta koja određuje granice Općine Zenica? Babino, Smetovi, od Radakova do Lašvanske petlje, od Travničke ceste do Počulice, od Pehara do Vranduka, sve je to Zenica. :?

Pošto mi nemamo više općina (kao npr. Grad Sarajevo koji ima 4 općine - Stari Grad, Centar, Novo Sarajevo i Novi Grad) ima li ikakva niža organizaciona jedinica ili su to samo mjesne zajednice? Je li se jedno selo u Babinu vodi kao mjesna zajednica kao i Bilino polje ili tako nekako?
Mustang1

#1934 Re: Zeničani

Post by Mustang1 »

Za mene je Zenica do kraja Mokusnica,kraja Crkvica,kraja Radakova i do Blatuse .. Ostalo ne spada u Zenicu .. I ja sam 3 minuta pjehe van ovog okvira i ja spadam u sela Zenicka 8-)
Eborg

#1935 Re: Zeničani

Post by Eborg »

Zaboravio si i do Bešlića u Travničkoj. :lol:
Mustang1

#1936 Re: Zeničani

Post by Mustang1 »

A jesam :D To je to :oops: Ali kad vidim kako to u Sarajevu ide .. Kako su neki blizi Zenici nego Sarajevu a kazu da su iz Sarajeva onda mi nekako logicno da i ova nasa okolna sela budu Zenica :D
Not My Idea

#1937 Re: Zeničani

Post by Not My Idea »

Bubalo1 wrote:Za mene je Zenica do kraja Mokusnica,kraja Crkvica,kraja Radakova i do Blatuse .. Ostalo ne spada u Zenicu .. I ja sam 3 minuta pjehe van ovog okvira i ja spadam u sela Zenicka 8-)
dje si to ti? :zoka:
Eborg wrote:Zaboravio si i do Bešlića u Travničkoj. :lol:
:lol:
Mustang1

#1938 Re: Zeničani

Post by Mustang1 »

Pa napisao sam .. Van tog okvira 3 minute pjehe .. Samo je pitanje u kom smjeru :oops:
Not My Idea

#1939 Re: Zeničani

Post by Not My Idea »

Moj konacan odgovor-Pehare.

Valjal? :mrgreen:
plagijator1975

#1940 Re: Zeničani

Post by plagijator1975 »

Not My Idea wrote:Moj konacan odgovor-Pehare.

Valjal? :mrgreen:
Ma kakvi Bubalo je moj komsija, Popova basta :o

N4
Mustang1

#1941 Re: Zeničani

Post by Mustang1 »

Eto rekao ti je covjek 8-)

Sad me brine kako on zna :D
dustaban

#1942 Re: Zeničani

Post by dustaban »

Warashii wrote:Jebiga. Ode Burek.
Nazalost kako se posije tak ce se poznjeti. Volio bi da se ovo nije desilo ali bi takodje volio i puno vise svjesti kod vozaca kako auta ono ponarocito motora, nebitno 50, 100, 150 i vise kubika.
Cuo sam da je vozio 200 km/h !

Divljem motoristi dohako divlji taksista!
Dobro je ovo zavrsilo, na ovom bulevaru te moze auto zgaziti i kad sjedis na pjesackoj klupi!
kamen spoticanja

#1943 Re: Zeničani

dustaban wrote:
Warashii wrote:Jebiga. Ode Burek.
Cuo sam da je vozio 200 km/h !

Dobro je ovo zavrsilo, na ovom bulevaru te moze auto zgaziti i kad sjedis na pjesackoj klupi!
ovom gradu definitivno treba ozbiljniji policijski pristup prema ucesnicima u saobracaju...nevjerovatno je sta ljudi na cesti rade
Eborg

#1944 Re: Zeničani

Post by Eborg »

Ma ne bi ni to valjalo našem narodu, da krenu jače kontrole odmah bi bile priče da nas terorišu i traže lovu. :roll:

Treba brate poredati ležeće policajce svakih 50 m pa ili uspori ili uništi napucanog Golfa 2.

Nadam se da će GGM imati kamere pa fino plati kaznu bez puno priče kada dođe na adresu.
kamen spoticanja

#1945 Re: Zeničani

Eborg wrote:Ma ne bi ni to valjalo našem narodu, da krenu jače kontrole odmah bi bile priče da nas terorišu i traže lovu. :roll:

Treba brate poredati ležeće policajce svakih 50 m pa ili uspori ili uništi napucanog Golfa 2.

Nadam se da će GGM imati kamere pa fino plati kaznu bez puno priče kada dođe na adresu.
poodavno vrlo cesto smo imali po gradu patrole policije pojacane specijalnim snagama...derali su gluteuse odlicno...
ovo u zadnje vrijeme je cirkus...mada bi fixni radari bilo odlicno rijesenje po gradu...posebno na bulevaru...oni ne prepoznaju tablice lokalnih kabadahija od kojih policija okrece glavu a i fin je iznos koji donesu u kasu kantona...
dakle ministar mupa na tebe je red...kad bude trijezan naravno :D
Warashii

#1946 Re: Zeničani

Post by Warashii »

dustaban wrote: Cuo sam da je vozio 200 km/h !

Nisam mnogo stvari cuo al cinjenica da nije vozio koliko je bilo propisano, jer da jeste sigurno bi ostao ziv a ni steta na autu nebi bila onolika. Nisam siguran da je bio divlji taksista :S , cini mi se da sam na vjetrobranskom staklu vidio naljepnicu "Zenica taxi", mada nista nije iskljuceno.
Al nebitno jel bio taksi, mogao sam biti ja, mogao neko od nas ili neki pjesak koji je prelazio ulicu nedaj Boze, onda bi Burek bio ziv a neko drugi mrtav, to su one stvari koje niko ne spominje.
Et kako procitah da je isao u pravcu Lamele i cinjenica da nije usporavao u kruznom nego je samo profurao kroz njeg.
Nisam nista mogao da skontam logicno po onim slikama, neki spominju polukruzno, al koje crno polukruzno ako ides u suret kruznom toku ?? A ako je isao u suprotnom smjeru, odnosno i on prema LAmeli, kako su se mogli sudariti bas onako direktno?
Mah kod nas je uzas sto se saobracaja tice, svakidan sve manje i manje imam volje da se vozim gradom, sto od radova sto od Sumahera sa svim vrstama motornih vozila, od ATV-a, motora pa do skoro Monster truck-ova.
A o kolicini trkaca sa 1,9 TDI da ne pricamo, a one sa Porsche, Mercedes, Ferrari i slicnim simbolima i okretanju glave na drugu stranu od njih nasih prasinara da ne spominjem. Pa do ulice Aska Borica, oko KSC-a i zaustavljanju na cesti sa "park anywhere" dugmetom nemam snage vise da trosim rijeci.
Mustang1

#1947 Re: Zeničani

Post by Mustang1 »

A Bogami ni taksiste nisu cvjecke .. Oni ne gledaju na cestu nego na trotoar i cim neko digne ruku da se pocese oni koce .. Lete u drugu traku,okrecu se na sred ulice i slicno..
motorola01

#1948 Re: Zeničani

Post by motorola01 »

Warashii wrote:
dustaban wrote: Cuo sam da je vozio 200 km/h !

Nisam mnogo stvari cuo al cinjenica da nije vozio koliko je bilo propisano, jer da jeste sigurno bi ostao ziv a ni steta na autu nebi bila onolika. Nisam siguran da je bio divlji taksista :S , cini mi se da sam na vjetrobranskom staklu vidio naljepnicu "Zenica taxi", mada nista nije iskljuceno.
Al nebitno jel bio taksi, mogao sam biti ja, mogao neko od nas ili neki pjesak koji je prelazio ulicu nedaj Boze, onda bi Burek bio ziv a neko drugi mrtav, to su one stvari koje niko ne spominje.
Et kako procitah da je isao u pravcu Lamele i cinjenica da nije usporavao u kruznom nego je samo profurao kroz njeg.
Nisam nista mogao da skontam logicno po onim slikama, neki spominju polukruzno, al koje crno polukruzno ako ides u suret kruznom toku ?? A ako je isao u suprotnom smjeru, odnosno i on prema LAmeli, kako su se mogli sudariti bas onako direktno?
Mah kod nas je uzas sto se saobracaja tice, svakidan sve manje i manje imam volje da se vozim gradom, sto od radova sto od Sumahera sa svim vrstama motornih vozila, od ATV-a, motora pa do skoro Monster truck-ova.
A o kolicini trkaca sa 1,9 TDI da ne pricamo, a one sa Porsche, Mercedes, Ferrari i slicnim simbolima i okretanju glave na drugu stranu od njih nasih prasinara da ne spominjem. Pa do ulice Aska Borica, oko KSC-a i zaustavljanju na cesti sa "park anywhere" dugmetom nemam snage vise da trosim rijeci.
Prolazio sam sat nakon nesrece onim kruznim tokom i Burek nije isao prema lameli, nego od lamele(jedino logicno objasnjenje) jer je taxi bio na pola autobuskog stajalista (pola auta bilo na aut.stajalistu, a druga polovina na cesti) koje se nalazi na putu prema lameli. Vjerovatno ga je (Bureka) pronosalo i nekako izbacilo u kraj druge trake gdje je udario u taxi.

Nego, sta ima u vezi izgradnje vjerskog objekta kod socijalnog? Da li je MZ BP ista poduzela?
Warashii

#1949 Re: Zeničani

Post by Warashii »

Ma daleko od tog da su taksisti cvjecke, prvo stanu pa onda daju zmigacav i pale "sva cetiri" :) . Stanu gdje im se cefne a glava im se vrti ko radar :) pa tako da jako malo skoro nimalo paznje obracaju na saobracaj, al opet onaj taksista nije isao 100 km/h nego motorista. Kamo srece da je Burek isao propisanom brzinom mogao bi izbjeci, prikociti a ako vec udari proci mozda i sa nekim manjim povredama, a ovako ... znamo ishod.
Iskreno nista novog nisam cuo oko izgradnje dzamije.
Eborg

#1950 Re: Zeničani

Post by Eborg »

Ma jedino kamere pa neka blica brate. Samo je to u nadležnosti kantona, trebao bi neko u općinskom vijeću pokrenuti inicijativu da se to uradi u sklopu ovog GGM-a.
Post Reply