GFS ensambližulijan asanž wrote:a đe skidaš ove jason bourne mape?
Snijeg sirom BiH
- dječak sa šibicama
#1926 Re: Snijeg sirom BiH
- dječak sa šibicama
#1927 Re: Snijeg sirom BiH
Uglavnom, svi su izgledi da srecom necemo dobiti najavljenih 40 cm novog snijega.
20 cm, maksimalno. Ali prognoza se mijenja iz sata u sat, da ce padati nema sumnje, pitanje je samo koliko. Dvadeset je talasika, ako Bog da.
20 cm, maksimalno. Ali prognoza se mijenja iz sata u sat, da ce padati nema sumnje, pitanje je samo koliko. Dvadeset je talasika, ako Bog da.
-
maximilijana
#1928 Re: Snijeg sirom BiH
evo ja gledam kroz prozor cim pocne padat obavijestim vas 

- respo
#1929 Re: Snijeg sirom BiH
ma to kao onaj vic
ptaju indijanci poglavicu hoce li padati snijeg da idemo u drva
kaze on hoce oni odu slome se a snijega nigdje
iduce godine isto
tako par godina
indijancima prekipi i kaze ako ove ne bude objesit cemo te
poglavici prpa i ode kod meteorologa u grad da pita
kaze meteorolog bit ce snijega
kaze poglavica kako znas
kad meteorolog znam jer indijanci se razletili i kupe drva
ptaju indijanci poglavicu hoce li padati snijeg da idemo u drva
kaze on hoce oni odu slome se a snijega nigdje
iduce godine isto
tako par godina
indijancima prekipi i kaze ako ove ne bude objesit cemo te
poglavici prpa i ode kod meteorologa u grad da pita
kaze meteorolog bit ce snijega
kaze poglavica kako znas
kad meteorolog znam jer indijanci se razletili i kupe drva
-
jastuk1
#1930 Re: Snijeg sirom BiH
Dječak sa šibicama, molim te sa kojeg sajta su ove karte?
Mislim da u Sa snijeg počinje u 19:00.
I meni se čini da ćemo biti "on the low side." Mada, sutra ujutro ide južno strujanje istočnom Hercegovinom, pa pravo na nas. Kolko će se konvektovati taj topliji zdrak u prodoru u našu hladnu masu, to je pravo pitanje. Možda neće puno jer pritisak ostaje srednji (bez tendencije pada - govorim za Sarajevo)
Onda opet, bio je srednji i prije sedam večeri pa se desilo šta se desilo. Ali sada izgleda to strujanje i miješanje neće biti toliko brzo i snažno.
Računa se da će se već od sutra u podne ciklona popunjavati odnosno slabiti, ali se neće raspasti pa ostaje provremen snijeg u ned i pon.
Opasnost ne vreba od poplava još, i kako stvari stoje neće ni vrebati još zadugo, ali vreba od ledenica, snijega sa krovova i gladnih pasa.
I meni se čini da ćemo biti "on the low side." Mada, sutra ujutro ide južno strujanje istočnom Hercegovinom, pa pravo na nas. Kolko će se konvektovati taj topliji zdrak u prodoru u našu hladnu masu, to je pravo pitanje. Možda neće puno jer pritisak ostaje srednji (bez tendencije pada - govorim za Sarajevo)
Onda opet, bio je srednji i prije sedam večeri pa se desilo šta se desilo. Ali sada izgleda to strujanje i miješanje neće biti toliko brzo i snažno.
Računa se da će se već od sutra u podne ciklona popunjavati odnosno slabiti, ali se neće raspasti pa ostaje provremen snijeg u ned i pon.
Opasnost ne vreba od poplava još, i kako stvari stoje neće ni vrebati još zadugo, ali vreba od ledenica, snijega sa krovova i gladnih pasa.
- astala_vistala
#1931 Re: Snijeg sirom BiH
Svaki boziji dan se najavljuje po 20 do 30 cm novog snijega,po vasim procjenama vec bi trebo da mi bude do krova...
- O'zone
- Globalni moderator
#1932 Re: Snijeg sirom BiH
I počeo u Sarajevu da pada snijeg
-
drekalica28
#1933 Re: Snijeg sirom BiH
ma sitno ovo nešta....bezze.O'zone wrote:I počeo u Sarajevu da pada snijeg
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#1934 Re: Snijeg sirom BiH
u tuzli pada snijeg kao, ali tako slabo da je moguce hvatati pahulje u letu
ono sto je gore, rece onaj meteorolog da ce se ova hladnoca zadrzati jos 10 dana
ono sto je gore, rece onaj meteorolog da ce se ova hladnoca zadrzati jos 10 dana
- plain vanilla
#1935 Re: Snijeg sirom BiH
kad smo kod hvatanja pahulja u letu

- O'zone
- Globalni moderator
#1936 Re: Snijeg sirom BiH
Imam njihovu pahulju na leđima na jakni danas me negdje upikiraliplain vanilla wrote:kad smo kod hvatanja pahulja u letu![]()
Ohanu ovaj snijeg.
- plain vanilla
#1937 Re: Snijeg sirom BiH
dobro je to, kazu da to znaci novcani dobitakO'zone wrote:
Imam njihovu pahulju na leđima na jakni danas me negdje upikirali![]()
Ohanu ovaj snijeg.
- O'zone
- Globalni moderator
#1938 Re: Snijeg sirom BiH
AHA! Da je tako ne bih izlazio ispod strehaplain vanilla wrote:dobro je to, kazu da to znaci novcani dobitakO'zone wrote:
Imam njihovu pahulju na leđima na jakni danas me negdje upikirali![]()
Ohanu ovaj snijeg.
- plain vanilla
#1939 Re: Snijeg sirom BiH
ejs, ne moze to namjerno..kad dobijes lovu, da nam javis, ne moras castitiO'zone wrote:AHA! Da je tako ne bih izlazio ispod strehaplain vanilla wrote:
dobro je to, kazu da to znaci novcani dobitak
- O'zone
- Globalni moderator
#1940 Re: Snijeg sirom BiH
Pogodi ga @jastuk1 da snijeg počinje u 19 časova(kakav-takav). Jesi to ti Željko pa se kriješ iza nicka jastuk1jastuk1 wrote:Dječak sa šibicama, molim te sa kojeg sajta su ove karte?
@plain vanilla časna pionirska da ću javiti sam ne znam da li ima neki rok kad trebam dobiti pare od trenutka kad me ptica p...la?
-
hljebarnik
#1941 Re: Snijeg sirom BiH
U Sarajevu ne pada.
Barem u mom naselju. 
- plain vanilla
#1942 Re: Snijeg sirom BiH
a ne znam, s obzirom da je snijeg i zastoji sa svih strana, morat ces i ti malo vise pricekati 
-
jastuk1
#1943 Re: Snijeg sirom BiH
O'zone, samo se amaterski ponekad bavim vremenom.
Prognoze za srijedu su varilale od novog velikog snijega sa talasom sa Sredozemlja, do snijega sa talasom koji se spušta preko Poljske, Slovačke i Mađarske, a sad izgleda neće ni biti nikakvog talasa. (Meni barem) bit će interesatno vidjet šta će na kraju ispasti.
Izgleda da će istočnoevropska anticiklona (koja je primarni uzrok svega ovog s vremenom sada) od slijedeće sedmice biti potpuno potučena i da se vraćamo na stari, ustaljeni režim sa temp oko nule i smradom (govorim za Sa).
Prognoze za srijedu su varilale od novog velikog snijega sa talasom sa Sredozemlja, do snijega sa talasom koji se spušta preko Poljske, Slovačke i Mađarske, a sad izgleda neće ni biti nikakvog talasa. (Meni barem) bit će interesatno vidjet šta će na kraju ispasti.
Izgleda da će istočnoevropska anticiklona (koja je primarni uzrok svega ovog s vremenom sada) od slijedeće sedmice biti potpuno potučena i da se vraćamo na stari, ustaljeni režim sa temp oko nule i smradom (govorim za Sa).
- respo
#1944 Re: Snijeg sirom BiH
sutra ce biti pretezno oblacno sa suncanim intervalima i mogucim padavinama
jebem ga ja ako ne pogodim
jebem ga ja ako ne pogodim
- plain vanilla
#1945 Re: Snijeg sirom BiH
neko je pitao za nastavu u TK, @sapna ako se ne varam
odlucit ce u nedjelju da li pocinje nastava
odlucit ce u nedjelju da li pocinje nastava
- O'zone
- Globalni moderator
#1946 Re: Snijeg sirom BiH
Šteta, falilo mi je još tih 30-ak cmjastuk1 wrote:O'zone, samo se amaterski ponekad bavim vremenom.![]()
- BegA_
#1947 Re: Snijeg sirom BiH
Majstorovicu, ti veze nemas! 
- Distortion
- bpsang
#1949 Re: Snijeg sirom BiH
evo samo sto nije, struje se krecu duz mediterana i ulaze u vrtlog tacno iznad BiH, sto znaci da bi moglo u narednih 48 sati biti obilnih padavina

-
ocaj
#1950 Re: Snijeg sirom BiH
Evo nas isto ko da iscekujemo humanitarnu...