SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
minjonja

#1926 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by minjonja »

O'zone wrote:
Nije jedini ima njih još popriličan broj osuđenih ubica,manijaka,silovatelja..., koji hodaju ulicama a da niko nije svjestan toga. Ako se nevaram zadnji put se pričalo o cifri od 900 osoba kje su pravosnažno osuđene i čekaju na izdržavanje kazne a do tada su na slobodi.

a ko je kriv zato sto su oni na slobodi? koja instituacija? moze li mi neko molim vas odgovoriti, moze i privatnom porukom da se ne bi opet o politici ovdje pricalo.
O'zone
Globalni moderator

#1927 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by O'zone »

minjonja wrote:
O'zone wrote:
Nije jedini ima njih još popriličan broj osuđenih ubica,manijaka,silovatelja..., koji hodaju ulicama a da niko nije svjestan toga. Ako se nevaram zadnji put se pričalo o cifri od 900 osoba kje su pravosnažno osuđene i čekaju na izdržavanje kazne a do tada su na slobodi.

a ko je kriv zato sto su oni na slobodi? koja instituacija? moze li mi neko molim vas odgovoriti, moze i privatnom porukom da se ne bi opet o politici ovdje pricalo.
Nema tu priče o politici jednostavno sve je truhlo kompletno društvoda bi se neko izdvojio ali evo po meni je uvjek najveći krivac tužilaštvo i sud.
Zašto?
Pa recimo zato što prvo određuju blage kazne i ne žele da koriste sistem odnosno zakon do kraja. Jedan od primjera je član zakona koji govori o određivanju kazne društveno korisnog rada koja do danas nikom nije izrečena nego se izriče zatvorska kazna za sva djela a zatvori puni a evo svi znamo koliko je zanimljivo lopatati snijeg iz zadnje ove nepogode koja nas je pogodila a da ne govorimo o tucanju kamena, prokopavanju kanala, čišćenju ulica, obnavljanju povratničkih naselje i objekata od javnog značaja...,.
Druga stvar je uzimanje olakšavajućih okolnosti pri izricanju presude, da se razumijemo to postoji svugdje u svijetu ali kod nas je to već prešlo granice zdravog razuma da nekome nakon tri ili više izvršenih krivičnih dijela sudija uzima u obzir olakšavajuće okolnosti.

I po meni najvažnija krivica koju snosi tužilaštvo,sud kao i ministarstvo pravde FBiH je ne vršenje pritiska na zakonodavne organe za mjenjanje članova zakona za koje i oni sami znaju da nisu ispravni ali koga briga plata liježe svaki mjesec a beneficije razvaljuju.

Ne bih smio izdvojiti ni građanstvo koje sve ovo posmatra previše mirno,kažu da zmija može da paralizira miša samo pogledom i prije nego što ga ujede to se i nam otprilike dešava svi smo paralizirani i previše inertni zaplašeni sa tonu nekih gluposti koje nam serviraju svaki dan a koje nemaju veze sa životom.

Sistem vrijednosti je nestao nije više dobar čovjek ko je stvarno dobar nego je dobar čovjek koji je kriminalac jer on je spretan zaradio preko noći a vidi onog poštenjačine radi čitav život i ništa. Omladina to gleda i šta mislite za koji životni put bi se prije oprijedjelili čak bih i ja da sam mlađi :mrgreen: bio u iskušenju evo otvoreno priznajem što nebih? Šta mi mogu?
muha_sa

#1928 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by muha_sa »

O'zone wrote:
Nema tu priče o politici jednostavno sve je truhlo kompletno društvoda bi se neko izdvojio ali evo po meni je uvjek najveći krivac tužilaštvo i sud.
Zašto?
Pa recimo zato što prvo određuju blage kazne i ne žele da koriste sistem odnosno zakon do kraja. Jedan od primjera je član zakona koji govori o određivanju kazne društveno korisnog rada koja do danas nikom nije izrečena nego se izriče zatvorska kazna za sva djela a zatvori puni a evo svi znamo koliko je zanimljivo lopatati snijeg iz zadnje ove nepogode koja nas je pogodila a da ne govorimo o tucanju kamena, prokopavanju kanala, čišćenju ulica, obnavljanju povratničkih naselje i objekata od javnog značaja...,.
Druga stvar je uzimanje olakšavajućih okolnosti pri izricanju presude, da se razumijemo to postoji svugdje u svijetu ali kod nas je to već prešlo granice zdravog razuma da nekome nakon tri ili više izvršenih krivičnih dijela sudija uzima u obzir olakšavajuće okolnosti.

I po meni najvažnija krivica koju snosi tužilaštvo,sud kao i ministarstvo pravde FBiH je ne vršenje pritiska na zakonodavne organe za mjenjanje članova zakona za koje i oni sami znaju da nisu ispravni ali koga briga plata liježe svaki mjesec a beneficije razvaljuju.

Ne bih smio izdvojiti ni građanstvo koje sve ovo posmatra previše mirno,kažu da zmija može da paralizira miša samo pogledom i prije nego što ga ujede to se i nam otprilike dešava svi smo paralizirani i previše inertni zaplašeni sa tonu nekih gluposti koje nam serviraju svaki dan a koje nemaju veze sa životom.

Sistem vrijednosti je nestao nije više dobar čovjek ko je stvarno dobar nego je dobar čovjek koji je kriminalac jer on je spretan zaradio preko noći a vidi onog poštenjačine radi čitav život i ništa. Omladina to gleda i šta mislite za koji životni put bi se prije oprijedjelili čak bih i ja da sam mlađi :mrgreen: bio u iskušenju evo otvoreno priznajem što nebih? Šta mi mogu?
svaka cast :thumbup:

ne trebaju ovi minderaši izmišljat toplu vodu-dovoljno je da prepišu i primjene zakone iz Titovog vakta i vozdra.
svakodnevno sam gledo po SA. murijaše koji kopaju kanale--ciste ulice i odvoze snijeg i smece.

ako im je mrzak taj Titov vakat nek prepišu kaznene zakone recimo SAD-a---balavac koji je tek zakoracio u život sa nekih 15 godina izvrši ubistvo i dobije doživotnu robiju sa pravom na pomilovanje nakon odležanih 75 godina murije.
Tvrdokorna mrlja

#1929 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Tvrdokorna mrlja »

krive su politicke stranke na vlasti,ko god da one bile i prije i sada.
krivi smo mi sto je istinska vlast u vrhovima stranaka,a ne u institucijama sistema.
krivi su ministri pravosudja na svim nivoima,koji nemaju plana ni vizije da zatraze novac za izgradnju zatvora iz budjeta svih nivoa.
krivo je tuzilastvo i sud jer ide linijom manjeg otpora
krivi su parlamentarci koji rjesavaju kvazi nacionalne probleme i bitnije im je kako je turski premijer i kolko su dobri kod tendera,nego na koliko je osudjen serijski ubica koji hoda gradom
i krivi su oni koji prave kompromise oko ovih stvari.
a to svi radimo i sad kusamo tu corbu.

alahimanet :run:
harisoni

#1930 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by harisoni »

Hendrix wrote:Ovde očigledno imamo neki poremećaj vrijednosti, danas je cool pomagati cukama i postavljati njih kao prioritete naše brige, pored hiljada ljudi na ivici siromaštva u čitavoj zemlji.

Fino je što pratite zapadne trendove, a i fino je tu u gradu volontirati, malo cuke maziš, daš im hrane, ne moraš recimo otići u povratničko selo i pomoći ljudima tamo. To je daleko ba, a cuke su ovde, među nama. Ovde je neko takmičenje u licemjerstvu, ne možemo mi glumiti idealan sistem kao na zapadu gdje ljudi imaju posao i normalan život pa svoje potrebe za humanošću nadoknađuju velikom brigom za životinje. Pa ovde su ljudi ugroženi, otiđite malo van svojih parkova i grada, malo pogledajte kako LJUDI žive, kako djeca nemaju para u školu da idu, kako nane i dede povratnici žive bez struje 17 godina nakon rata, kako invalidi žive sa 30ak maraka primanja...

I da, ja se za razliku od mnogih tzv. spasilaca životinjskih prava mogu pohvaliti da sam spasio život 4 psa koji su mi dolazili zimi pred kuću gladni i žedni, svake zime po jedan i to godinama prije nego ste smislili ovi smijuriiju od udruženja. Usputno hranjenje lutalica koji se tu i tamo pojave ne smatram posebnim činom, to je sasvim normalno. I nisam to po novinama prikazivao i medijima, niti sam se dičio tim, volim životinje, ništa manje nego svaki normalan čovjek ali ovakvu nebulozu od zakona i ponašanja ne mogu da shvatim. Veće je mučenje psima što su pušteni da hodaju slobodno i traže hranu po smeću dok vi otvorite azil za 20 godina.

I za kraj, vratite se malo u realnost, ovo je Bosna, mi nažalost imamo ljude kojima je potrebna pomoć i to sada, dok vi maštate o volontiranju i maženju cuka, ne zaboravite se slikati za fejsbuk kako hranite cuke, ipak ste to vi prvi smislili.
Suština svega. :thumbup:
JThomas

#1931 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by JThomas »

od najnižeg do najvišeg nivoa, od običnog čovjeka do državnog vrha, nas ubi linija manjeg otpora. samo da se ko ne naljuti i ne zamjeri.
O'zone
Globalni moderator

#1932 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by O'zone »

muha_sa wrote:
O'zone wrote:
Zašto?

svaka cast :thumbup:

ne trebaju ovi minderaši izmišljat toplu vodu-dovoljno je da prepišu i primjene zakone iz Titovog vakta i vozdra.
svakodnevno sam gledo po SA. murijaše koji kopaju kanale--ciste ulice i odvoze snijeg i smece.

ako im je mrzak taj Titov vakat nek prepišu kaznene zakone recimo SAD-a---balavac koji je tek zakoracio u život sa nekih 15 godina izvrši ubistvo i dobije doživotnu robiju sa pravom na pomilovanje nakon odležanih 75 godina murije.
Ma čitav fazon je da ne moraju ništa prepisivati sve im stoji samo neka počnu primjenjivati.

Evo snijeg se topi na ulicama ostaju tone i tone fragmenta odnosno posipnog materijala fino metle i lopate ovim sitnim koji čekaju na izdržavanje kazne i lagano čisti.

Nema zatvora! Pravi zatvor! Jel to mora biti tender i IMT da bi se napravio zatvor? Ne mora! Fino krampe,lopate,mistrije i libele i lagano od temelja do krova grube radove a sigurnosne sisteme ima ko da radi.
Creasy

#1933 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Creasy »

minjonja wrote:
O'zone wrote:

Krivi su gradjani. Kad krenes od policije, preko tuzilastava i sudova do vlada i politicara, na kraju lanca dodjes do gradjana koji sve aminuju svojom nezainteresovanoscu. Evo i o ovom slucaju ce se pricati 5-6 dana do nekog novog i sve ce nastaviti po starom. Ponekad se pitam, sta treba da se dogodi u SA da bi se krenulo sa "cistkom"...
Recimo, u Srbiji je bilo slicno stanje do ubistva Djindjica koje je bilo povod za "Sablju". Za nekih 15-ak dana bezbjedonosna situacija u Srbiji, odnosno Beogradu je visestruko poboljsana. Da li Sarajevo treba da ceka eventualno ubistvo nekog politicara ili bilo koje druge krupne zvjerke?
muha_sa

#1934 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by muha_sa »

Creasy wrote:

Krivi su gradjani. Kad krenes od policije, preko tuzilastava i sudova do vlada i politicara, na kraju lanca dodjes do gradjana koji sve aminuju svojom nezainteresovanoscu. Evo i o ovom slucaju ce se pricati 5-6 dana do nekog novog i sve ce nastaviti po starom. Ponekad se pitam, sta treba da se dogodi u SA da bi se krenulo sa "cistkom"...
Recimo, u Srbiji je bilo slicno stanje do ubistva Djindjica koje je bilo povod za "Sablju". Za nekih 15-ak dana bezbjedonosna situacija u Srbiji, odnosno Beogradu je visestruko poboljsana. Da li Sarajevo treba da ceka eventualno ubistvo nekog politicara ili bilo koje druge krupne zvjerke?
samo nam još daj prijedlog šta cinit. uzet pravdu u svoje ruke i ubijat potencijalne ubice il............... :?
mrtva kokoš

#1935 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by mrtva kokoš »

muha_sa wrote: samo nam još daj prijedlog šta cinit. uzet pravdu u svoje ruke i ubijat potencijalne ubice il............... :?

uzecu pravdu u svoje ruke :zjev: :evil:
dječak sa šibicama

#1936 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by dječak sa šibicama »

Ali interesantno koliko se kod nas uprazno filozofira, a stanje sve gore i gore :-) :D
Creasy

#1937 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Creasy »

muha_sa wrote:
Creasy wrote:

samo nam još daj prijedlog šta cinit. uzet pravdu u svoje ruke i ubijat potencijalne ubice il............... :?

Ja ne mogu dati predlog niti potencirati tako nesto iz tebi poznatih razloga. Ostaje mi samo da se nadam da ce neko od vas nesto konkretno poduzeti u tom pravcu. I ja se brinem sto ubice i manijaci slobodno hodaju gradom...
Creasy

#1938 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Creasy »

dječak sa šibicama wrote:Ali interesantno koliko se kod nas uprazno filozofira, a stanje sve gore i gore :-) :D

Pa o tome i pricam, sve ostaje na Forumu.
muz66

#1939 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by muz66 »

harisoni wrote:
Hendrix wrote:Ovde očigledno imamo neki poremećaj vrijednosti, danas je cool pomagati cukama i postavljati njih kao prioritete naše brige, pored hiljada ljudi na ivici siromaštva u čitavoj zemlji.

Fino je što pratite zapadne trendove, a i fino je tu u gradu volontirati, malo cuke maziš, daš im hrane, ne moraš recimo otići u povratničko selo i pomoći ljudima tamo. To je daleko ba, a cuke su ovde, među nama. Ovde je neko takmičenje u licemjerstvu, ne možemo mi glumiti idealan sistem kao na zapadu gdje ljudi imaju posao i normalan život pa svoje potrebe za humanošću nadoknađuju velikom brigom za životinje. Pa ovde su ljudi ugroženi, otiđite malo van svojih parkova i grada, malo pogledajte kako LJUDI žive, kako djeca nemaju para u školu da idu, kako nane i dede povratnici žive bez struje 17 godina nakon rata, kako invalidi žive sa 30ak maraka primanja...

I da, ja se za razliku od mnogih tzv. spasilaca životinjskih prava mogu pohvaliti da sam spasio život 4 psa koji su mi dolazili zimi pred kuću gladni i žedni, svake zime po jedan i to godinama prije nego ste smislili ovi smijuriiju od udruženja. Usputno hranjenje lutalica koji se tu i tamo pojave ne smatram posebnim činom, to je sasvim normalno. I nisam to po novinama prikazivao i medijima, niti sam se dičio tim, volim životinje, ništa manje nego svaki normalan čovjek ali ovakvu nebulozu od zakona i ponašanja ne mogu da shvatim. Veće je mučenje psima što su pušteni da hodaju slobodno i traže hranu po smeću dok vi otvorite azil za 20 godina.

I za kraj, vratite se malo u realnost, ovo je Bosna, mi nažalost imamo ljude kojima je potrebna pomoć i to sada, dok vi maštate o volontiranju i maženju cuka, ne zaboravite se slikati za fejsbuk kako hranite cuke, ipak ste to vi prvi smislili.
Suština svega. :thumbup:
to je to.
muha_sa

#1940 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by muha_sa »

Creasy wrote:
muha_sa wrote:
Creasy wrote:

Ja ne mogu dati predlog niti potencirati tako nesto iz tebi poznatih razloga. Ostaje mi samo da se nadam da ce neko od vas nesto konkretno poduzeti u tom pravcu. I ja se brinem sto ubice i manijaci slobodno hodaju gradom...
-onda nemoj ni na ovom forumu krivit gradjane za stanje u kojem nam kokošari i kojekakvi klošari jebu znanje :-)
-mogao bih ti satima pisat kako je to nekad milicija radila al mi se ne da nit imam snage za tako nešto.
O'zone
Globalni moderator

#1941 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by O'zone »

Creasy wrote:

@Creasy krivim i ja građane sebe prvog da se razumijemo ali krivim i Vas policajce.

Recimo ne sjećam se nešto da ste pretjerano stali u odbranu kolega nakon akcije "Zujevina" takođe ne sjećam se da ste nešto stali u svoju odbranu jer Vam svaki mangup može klempom skinut šapku sa glave imate ovlasti koliko ih imam i ja samo što Vi nosite uniformu a ja ne.

Sad Vam je predsjedniku sindikata policije problem što ste dobili košulje koje se gužvaju na pogled i kineske kravate i oko toga se diže frka a onda se na kraju onako usputno spomene da Vam trebaju smanjiti i plate i opet tišina.

Evo ja ću ti reći šta treba da se desi da se krene sa čistikom trebate Vi uzeti stvari u svoje ruke jer Vi najbolje poznajete sve lokalne dilere, sitne i krupne kriminalce ostalu marvu sitnog zuba i da pozovete civile da Vam se pridruže a kad pohvatate kriminalce kao što to uvjek i radite da naprvimo onda čistiku u tužilaštvu leglu lezihljebovića i nesposobnih ljudi i sudu.

Ovim ja ne prebacujem lopticu na policiju samo želim da kažem da ste i Vi građani kao i mi a plus imate i više ovlasti i to Vam je i posao jer iskreno kako je krenulo još malo pa će Vas biti strah reći da ste u policiji jer će te biti na nišanu nekog ne iživljenog balavca a nas? nas je već strah.
just principe

#1942 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by just principe »

ko je ova kravetina na naslovnoj, prvi put cujem.Svakakvih bolesnika, boze sacuvaj
Dr. Kuca

#1943 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Dr. Kuca »

Ko je hodo po partyma zna je dobro :D nije dobio ko nije ni pito :lol: :lol:
žulijan asanž

#1944 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by žulijan asanž »

a sto ga ubi, zna li se? jel bio neki motiv ili je samo onako presvrnula pa napala prvog kojeg je stigla?

dobrinjci, znate li ista o slucaju?
shin

#1945 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by shin »

Moja teorija je da se pepala sa ovim fotografom (malo photosessiona i egzibicija), malo se pare zavrtile, i pukla tikva :D
žulijan asanž

#1946 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by žulijan asanž »

shin wrote:Moja teorija je da se pepala sa ovim fotografom (malo photosessiona i egzibicija), malo se pare zavrtile, i pukla tikva :D
star ba čoek, em kokuz (ko to još zarađuje lovu od foto studija) ...al nikad ne reci nikad
Radar71

#1947 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Radar71 »

Interesantan detalj koji se tiče eventualnog motiva ovog ubistva isplivao je jučer.

Naime, jedna za sada nepoznata osoba primila je SMS koji je pokazala policiji, a u kojem je pisalo: "Zaklao sam ga, je... mi je ženu, slikao ju je golu, slikao mi je i dijete".
ne znam jel ko na avaz-u citao
Tercius

#1948 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Tercius »

Ja bi pohvalio policiju K.S, na efikasnosti...i Bogam efikasnija je od Norveske policije pa kome se to sad svidjalo ili ne cinjenice govore za sebe...
O'zone
Globalni moderator

#1949 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by O'zone »

Tercius wrote:Ja bi pohvalio policiju K.S, na efikasnosti...i Bogam efikasnija je od Norveske policije pa kome se to sad svidjalo ili ne cinjenice govore za sebe...
Policija je slabo kad u ovim slučajevima bila slaba karika većinom je to tužilaštvo
Tercius

#1950 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Tercius »

O'zone wrote:
Tercius wrote:Ja bi pohvalio policiju K.S, na efikasnosti...i Bogam efikasnija je od Norveske policije pa kome se to sad svidjalo ili ne cinjenice govore za sebe...
Policija je slabo kad u ovim slučajevima bila slaba karika većinom je to tužilaštvo
Nisam siguran da sam te bas najbolje razumio...
Locked