A oni koji su dobili poslove preko stele stalno govore onim nezaposlenim kako moraju slati cv poslodavcima.insaneinthebrain wrote:90% prijava koje sam poslao nikad nikakvog odgovora. sta ti je reci nivo kulture
Forumasi zaposljavaju
Moderator: anex
-
dezurni_ucenik
#1926 Re: Forumasi zaposljavaju
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#1927 Re: Forumasi zaposljavaju
Ja ih vala non stop saljem. Vecina ne odgovori, a recimo 1/3 od onih koji su odgovorili su me pozvali na razgovor.
Sad da ne ispadne da nesto pametujem, jer je raja na ovim temama zapeta ko struna (razumljivo, znam kako je), radim, dakle staz ide, kao i radno iskustvo i redovno, uglavnom od svojih para, idem na seminare i kurseve.
Sad da ne ispadne da nesto pametujem, jer je raja na ovim temama zapeta ko struna (razumljivo, znam kako je), radim, dakle staz ide, kao i radno iskustvo i redovno, uglavnom od svojih para, idem na seminare i kurseve.
- ExNihilo
#1928 Re: Forumasi zaposljavaju
Je li njemačkog?

- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#1929 Re: Forumasi zaposljavaju
Ma to malo lozim raju na Bajernovoj temiExNihilo wrote:Je li njemačkog?![]()
Ali ucim intenzivno jedan strani jezik i gledam da sam godisnje na najmanje 3 strucna seminara.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#1930 Re: Forumasi zaposljavaju
kako te nije stid tražiti pos'o, a već ga imaš?!_BataZiv_0809 wrote:Ja ih vala non stop saljem. Vecina ne odgovori, a recimo 1/3 od onih koji su odgovorili su me pozvali na razgovor.
- O'zone
- Globalni moderator
#1931 Re: Forumasi zaposljavaju
Dok se tražilo posla hiljade CV-a sam poslao samo znam da sam jednom dobio pisani odgovor od Grawe osiguranja i to nakon prvog kruga razgovora da im je žao što me moraju odbiti i poželjeli daljnju sreću u nalaženju radnog mjesta..... i ja se sjebo ko foka
neko se potrudio da to isprinta i pošalje poštom
Razletio se za dunjalučkim stvarima a ne konta da se mora i na onaj svijet
Chmoljo wrote: kako te nije stid tražiti pos'o, a već ga imaš?!
Razletio se za dunjalučkim stvarima a ne konta da se mora i na onaj svijet
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#1932 Re: Forumasi zaposljavaju
Nije posao, ali eto ima poklon bon
Prilika za zaradu za sve pušače niže navedenih marki cigareta na području cijele BiH.
GfK BH agencija za istraživanje tržišta organizuje projekat istraživanja navika pušača u BiH kroz projekat koji traje 3 mjeseca u 7 valova.
Osobe koje se odluće za učešće trebaju popuniti regrutacijski upitnik na linku http://212.39.125.2/warpit/survey/index.php…, te kroz tri naredna mjeseca biti dostupni da se s njima uradi 7 kratkih telefonskih anketa koje traju 2-3 minute, a po završetku projekta bit će nagrađeni sa poklon bonom.
**Obavezno pročitati naslovnu stranu kada otvorite link!!
***Na kraju upitnika u Napomenu upisati: Reg20.
Tražene marke cigareta:
1. Bond Street Blue – plavi lights
2. Bond Street Blue 100s – plavi dugi lights
3. Bond Street Classic – crveni
4. Bond Street Classic 100s – crveni dugi
5. Chesterfield Blue – plavi lights
6. Chesterfield Red - crveni
7. LD Blue – plavi
8. LD Blue 100s – plavi dugi
9. Ld Red – crveni
10. LD Red 100s – crveni dugi
11. Drina (FDS) soft – sarajevska mekana Drina
12. Drina (FDS) Jedina – sarajevska tvrda Drina najjača
13. Drina (FDS) Gold – sarajevska Drina lights
14. York Gold – zlatni (bijeli) lights
15. York Gold 100s – zlatni (bijeli) dugi lights
16. York Red – crveni
17. York Red 100s – crveni dugi
18. York Neo Blue – plavi lights
19. York Neo Blue 100s – plavi dugi lights
20. York Neo Red – crveni
- moon_walker_90
#1933 Re: Forumasi zaposljavaju
Stvarno ubi ova potraga za poslom 
-
zippoo87
#1934 Re: Forumasi zaposljavaju
i ja cesto konkurisem i rijetkost je da ko odgovori
skoro su me zvali na razgovor za posao u Bosna SUnce osiguranje i prosao sam razgovor ali nisam prihvatio posao,jer nije ono sto sam mislio na prvu...iako je i plata mala i prvi mjeseci su na ugovor,presudilo je sto ocekuju od novajlija da dnevno prave 50-60 poziva firmama,fizickim i pravnim licima i da se ide od vrata do vrata da se salju ponude i ugovaraju sastanci
pa brate posao je kao kod jehovih svjedoka ali bukvalno
mislim,nije to posao za mene ,da hodam i vucem ljude za rukav a radi se od procenta i tako
ne treba sve ni prihvatati,lijekovi za zivce su skuplji
skoro su me zvali na razgovor za posao u Bosna SUnce osiguranje i prosao sam razgovor ali nisam prihvatio posao,jer nije ono sto sam mislio na prvu...iako je i plata mala i prvi mjeseci su na ugovor,presudilo je sto ocekuju od novajlija da dnevno prave 50-60 poziva firmama,fizickim i pravnim licima i da se ide od vrata do vrata da se salju ponude i ugovaraju sastanci
pa brate posao je kao kod jehovih svjedoka ali bukvalno
mislim,nije to posao za mene ,da hodam i vucem ljude za rukav a radi se od procenta i tako
ne treba sve ni prihvatati,lijekovi za zivce su skuplji
-
123magija
#1935 Re: Forumasi zaposljavaju
Ne treba sve ni prihvatati, ali moras nekad nesto i prihvatiti. Pa i obradovati sto imas sta da prihvatis. Vi bi crkli od smijeha da znate na sta ja sve konkurisem...imam vss ali nije mi to nikakav garant stabilnog ili fino placenog posla...
- kokuz_sa
#1936 Re: Forumasi zaposljavaju
prihvatiti ili ne prihvatiti zavisi od osobe do osobe.zavisi koliko kome treba posao..
koliko ko ima radnih navika i koliko je voljan raditi..
koliko ko ima radnih navika i koliko je voljan raditi..
- madesa
#1937 Re: Forumasi zaposljavaju
magistar sam pa radim za 300 km
jbg mora se 
-
zippoo87
#1938 Re: Forumasi zaposljavaju
realno ,posao treba skoro svima kao i novac ali nikada ne treba sve biti u novcu
jednostavno ako mislis da nesto nije ono sto trazis,ne prihvatis ,neko drugi ce prihvatiti i eto opet je neko zaposlen
druga stvar je sto je danas postalo toliko nezahvalno raditi za ove kapitaliste,uniste insana i fizicki i psihicki za 300 KM i jos ocekuju da si im zahvalan (mene doticna pitala jesam li joj zahvalan sto sam 6 godina radio za minimalac) a ja sam i bio zahvalan a na kraju me opet otjerala cak i problem napravila ali dobro,proslo je sve opet regularno,stim da sam izgubio posao bez ikakvog razloga
ali prednost tog posla je bila sto sam 5 godina radio i nisam imao nikakav pritisak od nje,osim pritisak posla i odgovornost a kada je dosla jedna "obraz djon" kolegica,pakovala mi je i na sto se ova vlasnica primila i napravila scenu i dala mi otkaz
e sada ja sam radio upravo iz ovog drugog razloga,nije me niko ebavao u mozak,a ovu zadnju godinu dana sam imao i toga za izvoza i nije mi zao sto vise ne radim
e sada ovaj posao koji sam odbio podrazumjeva svakodnevno jebavanje u mozak,to je u opisu posla ,jer koliki god promet da napravis,to sefovima nije dovoljno,to je njima kao neka motivacija,da te stalno tjeraju i pritiscu na vise
pocetna plata je 400 KM na ugovor o djelu i kao ako se pokazes,onda ide stalni radni odnos a slabo se ko pokaze,jer evo traze 4-5 radnika u zadnjih par mjeseci
zato sam odbio a imam i nesto privatno sto cu raditi preko ljeta,pa cu nadam se namaketi nesto malo para da bar mogu zivjeti ono osnovno,dok ne nadjem stalni posao
a sto se tice mmene kao nekoga ko radi ili ne radi,radim cijeli zivot,sto kod sebe ,sto po firmama ,tako da mi rad nije mrzak sekunde
sa 16 godina sam prvu platu zaradio i od tada radim konstatno a zadnji posao sam radio 6 godina bez prestanka
jednostavno ako mislis da nesto nije ono sto trazis,ne prihvatis ,neko drugi ce prihvatiti i eto opet je neko zaposlen
druga stvar je sto je danas postalo toliko nezahvalno raditi za ove kapitaliste,uniste insana i fizicki i psihicki za 300 KM i jos ocekuju da si im zahvalan (mene doticna pitala jesam li joj zahvalan sto sam 6 godina radio za minimalac) a ja sam i bio zahvalan a na kraju me opet otjerala cak i problem napravila ali dobro,proslo je sve opet regularno,stim da sam izgubio posao bez ikakvog razloga
ali prednost tog posla je bila sto sam 5 godina radio i nisam imao nikakav pritisak od nje,osim pritisak posla i odgovornost a kada je dosla jedna "obraz djon" kolegica,pakovala mi je i na sto se ova vlasnica primila i napravila scenu i dala mi otkaz
e sada ja sam radio upravo iz ovog drugog razloga,nije me niko ebavao u mozak,a ovu zadnju godinu dana sam imao i toga za izvoza i nije mi zao sto vise ne radim
e sada ovaj posao koji sam odbio podrazumjeva svakodnevno jebavanje u mozak,to je u opisu posla ,jer koliki god promet da napravis,to sefovima nije dovoljno,to je njima kao neka motivacija,da te stalno tjeraju i pritiscu na vise
pocetna plata je 400 KM na ugovor o djelu i kao ako se pokazes,onda ide stalni radni odnos a slabo se ko pokaze,jer evo traze 4-5 radnika u zadnjih par mjeseci
zato sam odbio a imam i nesto privatno sto cu raditi preko ljeta,pa cu nadam se namaketi nesto malo para da bar mogu zivjeti ono osnovno,dok ne nadjem stalni posao
a sto se tice mmene kao nekoga ko radi ili ne radi,radim cijeli zivot,sto kod sebe ,sto po firmama ,tako da mi rad nije mrzak sekunde
sa 16 godina sam prvu platu zaradio i od tada radim konstatno a zadnji posao sam radio 6 godina bez prestanka
- Sodom1
- DanteX
#1940 Re: Forumasi zaposljavaju
Evo da pomognem malo. Neću puno okolisati oko posla, odmah ću napisati u kratkim crtama o čemu se radi.
- Rad na njemačkom brodu
- Potrebno znanje stranih jezika: Njemački i engleski. Njemački zbog gostiju (jer su svi gosti nijemci) i engleski zbog posade.
- Radi se u restoranu ili baru. Ko ima završenu školu za masažera, električara, fotografa i sl. može raditi u tim odjelima. Moguće je, znam puno naših ljudi koji rade tu.
- Ugovor traje 6 mjeseci, plata je u eurima i najmanja plata je 1000 eura (za konobara). Za druge odjele ne znam, ali je tu negdje kao za konobara.
- Sa svakom novim ugovorom postoji mogućnost napretka (ili tokom ugovora ako se pokažete). Mene dijeli jedan ugovor od toga da budem šef.
- Radi se svaki dan između 8-10 sati, ne više. Ponekad imate doručak ili ručak slobodan,
- Postoji mogućnost da vidite svijet, da šetate, kupate i svašta još.
- Nakon prvog ugovora, možete tražiti ugovor od 18 mjeseci. To znači, 4 mjeseca na brodu, 2 mjeseca kući (2 godine to traje) plaćeni ste tokom ta 2 mjeseca dok boravite kući (ali jedno 50% od plate).
- Avionske karte do broda i eventualni smještaj plaća firma. Vi samo plaćate ljekarski pregled i vakcinaciju (to košta oko 200 KM)
Eh, ja radim tu već dvije godine. I meni lično je ovo najbolji posao, uštedio sam dovoljno novca da počnem nešto. Nije jednostavna odluka znam, ali ovo je jedinstvena prilika za one koji žele zaraditi nešto, na pošten način i da vide svijet. Sada, ko hoće neka mi se javi preko poruke tu ću dati dalje upute kome se treba javiti.
Eh, ako neko misli da je ovo prevara ili nešto slično tome, ne mora mi se javljati. Bio sam bez posla mnogo godina i ovo mi je pomoglo.
- Rad na njemačkom brodu
- Potrebno znanje stranih jezika: Njemački i engleski. Njemački zbog gostiju (jer su svi gosti nijemci) i engleski zbog posade.
- Radi se u restoranu ili baru. Ko ima završenu školu za masažera, električara, fotografa i sl. može raditi u tim odjelima. Moguće je, znam puno naših ljudi koji rade tu.
- Ugovor traje 6 mjeseci, plata je u eurima i najmanja plata je 1000 eura (za konobara). Za druge odjele ne znam, ali je tu negdje kao za konobara.
- Sa svakom novim ugovorom postoji mogućnost napretka (ili tokom ugovora ako se pokažete). Mene dijeli jedan ugovor od toga da budem šef.
- Radi se svaki dan između 8-10 sati, ne više. Ponekad imate doručak ili ručak slobodan,
- Postoji mogućnost da vidite svijet, da šetate, kupate i svašta još.
- Nakon prvog ugovora, možete tražiti ugovor od 18 mjeseci. To znači, 4 mjeseca na brodu, 2 mjeseca kući (2 godine to traje) plaćeni ste tokom ta 2 mjeseca dok boravite kući (ali jedno 50% od plate).
- Avionske karte do broda i eventualni smještaj plaća firma. Vi samo plaćate ljekarski pregled i vakcinaciju (to košta oko 200 KM)
Eh, ja radim tu već dvije godine. I meni lično je ovo najbolji posao, uštedio sam dovoljno novca da počnem nešto. Nije jednostavna odluka znam, ali ovo je jedinstvena prilika za one koji žele zaraditi nešto, na pošten način i da vide svijet. Sada, ko hoće neka mi se javi preko poruke tu ću dati dalje upute kome se treba javiti.
Eh, ako neko misli da je ovo prevara ili nešto slično tome, ne mora mi se javljati. Bio sam bez posla mnogo godina i ovo mi je pomoglo.
- Sodom1
#1941 Re: Forumasi zaposljavaju
Upravo , raditi se mora. Ali pokretac teme je placko, bolje plakati i kukati kao vecina i govoriti kako ostali izrabljuju i da se radi za sitne pare
-
shae_ba
#1942 Re: Forumasi zaposljavaju
Nije problem raditi, problem je pronaci adekvatan posao i normalnog poslodavca.
Da poslodavci izrabljuju to je istina, jer svjesni su situacije i namjerno koriste situaciju kako bi se što više obogatili. Znaju da ima onih koji nemaju marke u dzepu, a imaju zenu i djecu i nemaju izbora.
Jer ovdje nema niko da štiti prava radnika, što se može i primjetit u kakvo stanje su dovedeni radnici.
Da poslodavci izrabljuju to je istina, jer svjesni su situacije i namjerno koriste situaciju kako bi se što više obogatili. Znaju da ima onih koji nemaju marke u dzepu, a imaju zenu i djecu i nemaju izbora.
Jer ovdje nema niko da štiti prava radnika, što se može i primjetit u kakvo stanje su dovedeni radnici.
- vješalica
#1943 Re: Forumasi zaposljavaju
Bil prao tepihe i kola za cvaju dnevno od 7 ujutro do 7 uvece?Sodom1 wrote:Upravo , raditi se mora. Ali pokretac teme je placko, bolje plakati i kukati kao vecina i govoriti kako ostali izrabljuju i da se radi za sitne pare
- holowey
#1944 Re: Forumasi zaposljavaju
kad mi je bilo bas gusto sa finansijama, radio sam za duplo manje gori posao od toga, ali nisam imao izbora, bilo je ili raditi to pa imati za jesti ili biti gladan... iz vlastitog iskustva tvrdim da svi koji odbijaju posao imaju neku, kakvu takvu, alternativu za zivotvješalica wrote:Bil prao tepihe i kola za cvaju dnevno od 7 ujutro do 7 uvece?Sodom1 wrote:Upravo , raditi se mora. Ali pokretac teme je placko, bolje plakati i kukati kao vecina i govoriti kako ostali izrabljuju i da se radi za sitne pare
- kokuz_sa
#1945 Re: Forumasi zaposljavaju
radio ja od 6 do 16h posao gori od toga za 12Km dnevnicu..
a radio sam prije nekad i u praonici..i cvaja jeste od gazre..a pocesto se nabere dnevno jos cvaja od baksisa
a radio sam prije nekad i u praonici..i cvaja jeste od gazre..a pocesto se nabere dnevno jos cvaja od baksisa
- Sodom1
#1946 Re: Forumasi zaposljavaju
Evo upravo je covEk odgovorio ,holowey wrote:kad mi je bilo bas gusto sa finansijama, radio sam za duplo manje gori posao od toga, ali nisam imao izbora, bilo je ili raditi to pa imati za jesti ili biti gladan... iz vlastitog iskustva tvrdim da svi koji odbijaju posao imaju neku, kakvu takvu, alternativu za zivotvješalica wrote:Bil prao tepihe i kola za cvaju dnevno od 7 ujutro do 7 uvece?Sodom1 wrote:Upravo , raditi se mora. Ali pokretac teme je placko, bolje plakati i kukati kao vecina i govoriti kako ostali izrabljuju i da se radi za sitne pare
bi li jeo ,bi , marka dnevno zaadit,marka. Al prolazno,radis i trazis dalje. Pa neces tepihe citav zivot prati,10 dana ,20, pola godine i ides dalje.
-
hzsa22
#1947 Re: Forumasi zaposljavaju
Za raju koja je zavrsila ekonomiju ili zeli da se okusa u nekim novim stvarima pratite konkurse u ovom periodu za revizorske kuce EY, KPMG, PWC i Deloitte. Ovo je period kada svi zaposljavaju.
- Nothing
#1949 Re: Forumasi zaposljavaju
Jel neko kontaktiran od strane kolektiv recruitment?
Nude neki posao za lanac hotela Kempinski u Saudiskoj Arabiji,traze ugostiteljsko osoblje.
Ako je neko zainteresovan neka se javi,ja sam odbio
Nude neki posao za lanac hotela Kempinski u Saudiskoj Arabiji,traze ugostiteljsko osoblje.
Ako je neko zainteresovan neka se javi,ja sam odbio
- mirsek
#1950 Re: Forumasi zaposljavaju
Pratio, bio na testu KPMG, dobio poziv za intervju, sretno mihzsa22 wrote:Za raju koja je zavrsila ekonomiju ili zeli da se okusa u nekim novim stvarima pratite konkurse u ovom periodu za revizorske kuce EY, KPMG, PWC i Deloitte. Ovo je period kada svi zaposljavaju.