Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
- Red Wolf
#1926 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
ako ti jos nesto kazem znaces ko sam a ja sad znam ko ti mozes biti sigurno je jedno nisi m... mesar
- Red Wolf
#1927 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
da da,a pucao je da bi pretrcali momci preko ceste jer su bili gadjani sa igralista gdje je poslije rata napravljeno kinoRepetitor wrote:E nije.
Šta ćemo sad?
- Red Wolf
#1928 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
toliko,nesto moras otkriti i sam nemogu ti ja sve reci,i bio sam u vp kod kerima eto da ti pomognem,pozdrav
- Red Wolf
#1929 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
i bilo nas je preko 20,ali ti to neznas,momci iz c-5 zajedno ih je vodio S.M. ako znas ko je uopste on,onda mi iz vp,pa pomenuti momci iz aerodromskog,vidis kako neznasRepetitor wrote:Pročitao sam PP i znaš šta je u svemu tome zanimljivo? Jel znaš?
Što sam i ja bio TU za stvari koje si mi naveo da su se desile.Pogotovo ona kod slastičarne![]()
A nije nas bilo 20,nego samo par![]()
Hoćemo ja ili ti napisati kako je onaj kojeg si ti naveo fasovao metak kod Tiffanya? Jel znaš što je uopšte pogođen,mislim zbog kojeg povoda?
- Red Wolf
#1930 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
vecinom na dobrinji
-
obelix1
#1931 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
Neki dan sam sjedio u jednoj bašti u Aerodromskom i za stolom do mene povede se priča o tim ratnim dešavanjima,jebote ljudi pričaju prepričavaju događaje a ja nikog neznam, neznam ni kroz maglu ih ne prepoznajem. Pričaju ljudi već odvano zaboravljene dogodovštine, opisuju poznate likove iz naselja i ja nemogu da vjerujem.U aerodromskom sam bio sve dok me nisi prekomandovali u Džerzelez znaći u facu znam sve koji su tu bili ali i njih četri pet meni se čini da ih bolje znaju od mene.
Raspitam se ja malo kasnije kad to sve likovi koji su fol bili u VP, radnom vodu, limariji i civilnoj zaštiti.
jbg tako se i takvi istoriju pišu.
Jebiga Repetitor to je tako, nemoj se nervirati
Raspitam se ja malo kasnije kad to sve likovi koji su fol bili u VP, radnom vodu, limariji i civilnoj zaštiti.
- Red Wolf
#1932 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
sljedeci put kad budes sjedio u toj basti imas pp pa cemo se u oci pogledati i pricati,ja cesto odem do aerodromskog i mozes birati;orhiden ili desert,rio nesto rade,tako da te price neprolaze kod mene,kod koga si se ti raspitivao,sve internet ratnici koji pljuju sve ako nije kako oni kazu,izvoli uvjek sam na raspolaganju,tolikoobelix1 wrote:Neki dan sam sjedio u jednoj bašti u Aerodromskom i za stolom do mene povede se priča o tim ratnim dešavanjima,jebote ljudi pričaju prepričavaju događaje a ja nikog neznam, neznam ni kroz maglu ih ne prepoznajem. Pričaju ljudi već odvano zaboravljene dogodovštine, opisuju poznate likove iz naselja i ja nemogu da vjerujem.U aerodromskom sam bio sve dok me nisi prekomandovali u Džerzelez znaći u facu znam sve koji su tu bili ali i njih četri pet meni se čini da ih bolje znaju od mene.
- Red Wolf
#1933 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
a nesto mi govori da si ti i nik repetitor jedan te isti likobelix1 wrote:Neki dan sam sjedio u jednoj bašti u Aerodromskom i za stolom do mene povede se priča o tim ratnim dešavanjima,jebote ljudi pričaju prepričavaju događaje a ja nikog neznam, neznam ni kroz maglu ih ne prepoznajem. Pričaju ljudi već odvano zaboravljene dogodovštine, opisuju poznate likove iz naselja i ja nemogu da vjerujem.U aerodromskom sam bio sve dok me nisi prekomandovali u Džerzelez znaći u facu znam sve koji su tu bili ali i njih četri pet meni se čini da ih bolje znaju od mene.
- Red Wolf
#1934 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
vidim "pucao" si straze u amrinoj ili kako ti kazes "zutoj kuci",pa onda ti je komandir odjeljenja bio ili T... sada radi u c...c...ili e.. A..... sinRepetitor wrote:E nije.
Šta ćemo sad?
- Red Wolf
#1935 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
pa momak kada si u jednoj zgradi u ulazu a oni u zgradi preko puta udaljenoj deset metara i dernjaju se i istjeruju civile iz ulaza(nazalost nemozes im pomoci)onda bi razpoznao,nisu sve rambo filmovi,da frca i grmi oko tebeNedobrovoljac wrote:Za svo vrijeme rata samo sam jednom vidio specijalce iz Pančeva (kamo sreće da nisu ni tad došli-pokoj im duši), a niške padobrance nijednom!
Na koju foru ste čuli akcenat i dijalekt protivnika u toku borbi? Često nisam čuo ni saborce. Ili je svaka šuša iz Niša imala motorolu i vikala ‚‚mleko je belo bre‚‚!
- Red Wolf
#1936 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
ide,ide,dosli u treci haustor one duzne zgrade(najduze u naselju)ernesta telmana mislim a oni izvodili civile iz haustora gdje je orhiden kafic u produzetku adazala,culi se jasno i glasno,nesto civila smo uspjeli spasiti jer su izasli na straznje ulaze i pretrcali kod sadanjeg konzuma druga zgrada nazalost nije imala gdje ,dok nas nisu skontale cete pa zapucali,ubili su tu jednog covjeka sto je pretrcavaoNedobrovoljac wrote:U kojim si ZGRADAMA bio 92. u aerodromskom?Red Wolf wrote:pa momak kada si u jednoj zgradi u ulazu a oni u zgradi preko puta udaljenoj deset metara i dernjaju se i istjeruju civile iz ulaza(nazalost nemozes im pomoci)onda bi razpoznao,nisu sve rambo filmovi,da frca i grmi oko tebeNedobrovoljac wrote:Za svo vrijeme rata samo sam jednom vidio specijalce iz Pančeva (kamo sreće da nisu ni tad došli-pokoj im duši), a niške padobrance nijednom!
Na koju foru ste čuli akcenat i dijalekt protivnika u toku borbi? Često nisam čuo ni saborce. Ili je svaka šuša iz Niša imala motorolu i vikala ‚‚mleko je belo bre‚‚!
Ne ide to tako!
- Red Wolf
#1937 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
al najbolje je da se sastanete ti,repetitor,obelix i dozer u tom nekom kaficu pa da utvrdite gradivo,nekako mi djelujete kao cjelina al konfuzno
- Red Wolf
#1938 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
pitas cisto INFORMATIVNO i UPOREDJUJES sa tvojom TVRDNJOM da neide to tako,od mene dosta vise me ne interesuje ni ko pise ni sta pise,ima tih ratnika i bez mene dovoljno,samo su malo nepripremljeni a priznaces NE IDE TO TAKONedobrovoljac wrote:Nisam učesnik tih događaja, pitam čisto informativno i upoređujem sa svjedočenjima tvojih saboraca sa iste ove teme, pa ima nelogičnosti. Ali ok. Kako se danas zove ulica Ernesta Telmana? Da li je mijenjala ime?Red Wolf wrote:al najbolje je da se sastanete ti,repetitor,obelix i dozer u tom nekom kaficu pa da utvrdite gradivo,nekako mi djelujete kao cjelina al konfuzno
- agent_zero
#1939 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
Rudolfa Rude Tomića, ako se ne varam.Nedobrovoljac wrote:Kako se danas zove ulica Ernesta Telmana? Da li je mijenjala ime?
- Dozer
- Repetitor
#1941 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
Lave moj s tobom nesto podebelo nije u redu.
Ja niti imam ovde drugi nick niti mi je nesto plaho stalo da se sa nekim
prepucavam je li mlijeko bijelo ili crno.Niti mi je Edo a niti Taso
bio(bili) komandiri
Ja sam se u Aerodromskom borio sa cetnicima jos 5-tog maja,kad ti mozda nisi ni znao kako
cetnik izgleda.
Kao sto neko rece danas se sastavi ekipa iz civilne zastite i vojne policije i pricaju price,a evo
ja sam spreman da se zakunem u sta god hoces da 99% njih iz VP nije znalo gdje su linije
u Aerodromskom.
Znaci bukvalno sam alergican na te ljude.
Kada smo jedne prilike unistili BVP u naselju,nakon 15 minuta trci Zaim i govori nama sav zadihan:
jePo majku,jeste vidjeli sto ga ja i Hadzija zapalismo?
(Oni su odnekle iz Dobrinje valjda iz puske pucali po njemu,a transporter
unisten zoljom)
Nismo znali je li to tada vise bilo smijesno ili zalosno
Isto eno kao kad prije neki dan Bota izjavi za source kako bi on opet uzeo pusku i branio drzavu?!?!
A taj lik cijelo vrijeme rata nije maknuo se dalje od Ismetovih guzova.
Tako da zelim da ti kazem,bio sam prije 2mjeseca dole,nakon dugo godina,i htio sam da uslikam neke slike
eventualno za neku knjigu mozda nekad,ilu da imam u arhivi.Medjutim nista,ama bas nista vise nije isto
dole.
Neki novi ljudi,neki ratnici prepricavaju svoje price kako su dole poubijali pune kamione cetnika,a ja gledam
i nikoga se od njih ne sjecam...niti ga poznajem.
I onda sam odustao od svega sad za sad.
Da ti ja pocnem pricati kako smo bili zavaljeni u Titogradskoj od strane nekih ljudi iz C5,kako nam je praga ranila
6 ljudi,kako smo...bojim se da ce ti biti previse.
Bolje neka ostane da si bio ti tu i da sve to vec znas...
Ja niti imam ovde drugi nick niti mi je nesto plaho stalo da se sa nekim
prepucavam je li mlijeko bijelo ili crno.Niti mi je Edo a niti Taso
bio(bili) komandiri
Ja sam se u Aerodromskom borio sa cetnicima jos 5-tog maja,kad ti mozda nisi ni znao kako
cetnik izgleda.
Kao sto neko rece danas se sastavi ekipa iz civilne zastite i vojne policije i pricaju price,a evo
ja sam spreman da se zakunem u sta god hoces da 99% njih iz VP nije znalo gdje su linije
u Aerodromskom.
Znaci bukvalno sam alergican na te ljude.
Kada smo jedne prilike unistili BVP u naselju,nakon 15 minuta trci Zaim i govori nama sav zadihan:
jePo majku,jeste vidjeli sto ga ja i Hadzija zapalismo?
(Oni su odnekle iz Dobrinje valjda iz puske pucali po njemu,a transporter
unisten zoljom)
Nismo znali je li to tada vise bilo smijesno ili zalosno
Isto eno kao kad prije neki dan Bota izjavi za source kako bi on opet uzeo pusku i branio drzavu?!?!
A taj lik cijelo vrijeme rata nije maknuo se dalje od Ismetovih guzova.
Tako da zelim da ti kazem,bio sam prije 2mjeseca dole,nakon dugo godina,i htio sam da uslikam neke slike
eventualno za neku knjigu mozda nekad,ilu da imam u arhivi.Medjutim nista,ama bas nista vise nije isto
dole.
Neki novi ljudi,neki ratnici prepricavaju svoje price kako su dole poubijali pune kamione cetnika,a ja gledam
i nikoga se od njih ne sjecam...niti ga poznajem.
I onda sam odustao od svega sad za sad.
Da ti ja pocnem pricati kako smo bili zavaljeni u Titogradskoj od strane nekih ljudi iz C5,kako nam je praga ranila
6 ljudi,kako smo...bojim se da ce ti biti previse.
Bolje neka ostane da si bio ti tu i da sve to vec znas...
Last edited by Repetitor on 29/08/2013 16:36, edited 1 time in total.
- Repetitor
#1942 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
I jos nesto mi privuce paznju.Rece da si bio kad je rahmetli Remzija poginuo.
Pa kad si bio,sto Boga ti ne izvukoste momka,nego do danas se ne zna uopste
gdje mu se nalazi tijelo i sta su cetnici uradili sa njim?
I da,kao sto si siguran,nisam Miro Katic
- veljaca
#1943 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
@ Repetitor,
Ovo za Botu si 100 % u pravu .... znam to licno ....
Ovo za Botu si 100 % u pravu .... znam to licno ....
- Red Wolf
#1944 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
Rekoh da necu vise al radi Remzije moram,REKAO SAM da sam bio kad je on poginuo a ne da sam bio sa NJIM kada je poginuo,nazalodt i on i Himzo su ostali i nisu se mogli izvuci sto mi je zao,kazu da su sa glavom od remzije igrali cetnici lopte,sta da radim,ratnice jos i ovo,bio sam i 5maja,i kada je Mahir poginuo i kada je Dario ostao bez noge,ali i kada smo prevrtali po dvije tone cumura nalazili vincesterke(nove)a pojedinci se pravdali vidite komsije sta bagra radi,a oni im isti poslije glave dodjose,ratnice sada stvarno necu vise radi REMZE sam moraoRepetitor wrote:I jos nesto mi privuce paznju.Rece da si bio kad je rahmetli Remzija poginuo.
- Repetitor
#1945 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
Ja sam bio kad je Alija zarobljen ali nisam bio s njim.
Sta mislis ima li ta recenica smisla?
Gdje si bio,ako nisi bio s njim?
Znaci nisi bio sa njim,vec si bio na nekom drugom mjestu,ali mozda tog dana.
Mahir rahmetli jel znas kad je poginuo?
Jesi li i tad "tu" bio?
Predpostavljam da znas i kako je poginuo...
I 5tog maja niko iz grada nije boravio na prostoru Aerodromskog...
A to da su lopte igrali sa necijom glavom,dokazuje koliko su se te prixe
tipa rekla kazala prosirile.
Cetnici jesu radili svakakve gadosti,ali i nasim nije mahane kad
pocnu da se nadlaguju.
Jesi li i tad "tu" bio?
pocnu da se nadlaguju.
- Red Wolf
#1946 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
Sada tek vidim da si ti neko djete,ti postavljas pitanja i kao znas a ocekujes da ti ja odgovaram prvo;bili na igralistu a himzo i remzija izmedju zgrada trideset metara ispred,drugo;u mahali pala granata bio licno prisutan usao na malo prije u wc,na srecu,momak ispituj ti nekog drugog, ma veze ti nemas,i tebe je Pendek stariji stavio u tefter pa te mobilisali,haj ti pisi knjiguRepetitor wrote:Ja sam bio kad je Alija zarobljen ali nisam bio s njim.
Jesi li i tad "tu" bio?
pocnu da se nadlaguju.
- Dozer
#1947 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
@RedWolf
Prije ce biti da si ti tada bio neki tinejdzer koji se vrzmao po naselju i vidio stosta, ali bez direktnog ucesca u bilo cemu.
Nabroj nam akcije u kojima si ti licno ucestvovao i pucao, pa mozemo pricati dalje.
Prije ce biti da si ti tada bio neki tinejdzer koji se vrzmao po naselju i vidio stosta, ali bez direktnog ucesca u bilo cemu.
Nabroj nam akcije u kojima si ti licno ucestvovao i pucao, pa mozemo pricati dalje.
-
Seawolf
#1948 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
U Tuzlanskoj, ili u Titogradskoj?Repetitor wrote:...Da ti ja pocnem pricati kako smo bili zavaljeni u Tuzlanskoj od strane nekih ljudi ...
- Repetitor
#1949 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
Titogradskoj do mene,izvinjavam se.Seawolf wrote:U Tuzlanskoj, ili u Titogradskoj?Repetitor wrote:...Da ti ja pocnem pricati kako smo bili zavaljeni u Tuzlanskoj od strane nekih ljudi ...
Jest jest Red,u pravu si. Dzafer Pendek me mobilisao
Sa onim njegovim smijesnim sljemom hahaha
Da ti Dzafer nije sta u rodu slucajno?
-
trocadero
#1950 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
Особа А представи се
Особа Б представи се
Особа Ц ма представи се ба
Особа Б представи се
Особа Ц ма представи се ба