Rukometna reprezentacija BiH

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
It_is_a_Leclerc

#1926 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by It_is_a_Leclerc »

Problemi u radu rukometnog saveza su najveći od svih ostalih "većih saveza".
Muška seniorska reprezentacija je jedina aktivna. Juniora, praktički, i nemamo nakon SP-a 2013.
I ono što je gore, da sebi savez koji ima žensku premijer ligu sa 12 klubova, i koja ima tako dugotrajnu tradiciju ženskog rukometa, sebi ne može priuštiti žensku reprezentaciju.
Meho Kodro

#1927 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Meho Kodro »

Romanista 101% wrote:Image
Iran je jedini bez sanse, BIH, Makedonija, Tunis i Austrija ce se boriti za prolaz
Mračajski proto

#1928 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Mračajski proto »

И kaд пoчињe oвo Свeтсko првeнствo?
thekupus

#1929 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by thekupus »

Mračajski proto wrote:И kaд пoчињe oвo Свeтсko првeнствo?
يآنۆآرآ . 15
It_is_a_Leclerc

#1930 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Jedva čekam.

Malo sam analizirao protivnike i gledano po klubovima u kojima naši igraju, jači smo i od Tunisa, i od Austrije, i od Irana. Makedoncima smo tu negdje, a Hrvati su kilometrima ispred. Ipak, to ne znači puno, ako se u svaku utakmicu ne uđe 1000 % spremno i motivisano.
Mračajski proto

#1931 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Mračajski proto »

SVI U TUNIS! :D
Logovan

#1932 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Logovan »

Mračajski proto wrote:SVI U TUNIS! :D
Tunis away.
vejza00

#1933 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by vejza00 »

It_is_a_Leclerc wrote:Jedva čekam.

Malo sam analizirao protivnike i gledano po klubovima u kojima naši igraju, jači smo i od Tunisa, i od Austrije, i od Irana. Makedoncima smo tu negdje, a Hrvati su kilometrima ispred. Ipak, to ne znači puno, ako se u svaku utakmicu ne uđe 1000 % spremno i motivisano.
jaci od tunisa, ma de ba ti se il salis il bas ne pratis rukomet :roll:
dječak sa šibicama

#1934 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by dječak sa šibicama »

BiH nije jaca od Tunisa, jer ovi udaraju i rukama i nogama i laktovima i glavama :D

Ne znam odakle konstatacija da je Hrvatska kilometrima daleko, Goluzina Hrvatska nije jaka koliko moze biti jaka da ima normalnog trenera, i zato je ranjiva. A ionako se utakmica BiH - Hrvatska igra u zadnjem kolu, pa ako Hrvatska vec obezbjedi prvo mjesto, mozda bude i (o)pustanja. Ili stimanja, zavisi kako se rasporede protivnici u nokaut fazi. Ako Spanci malo podbace i budu recimo treci ili cetvrti u svojoj grupi, sumnjam da neko zeli ici na njih vec u osmini finala. Mada ja mislim da ce u A grupi Spanci i Slovenci biti prve dvije ekipe, konkurencija je zaista tanka za nekakva iznenadjenja.

Grupa B je dosta jaca, Austrija ima gomilu bundesligasa na celu sa Szilagyijem, Tunis je zestok i igra specifican udaracki rukomet, oni opet imaju gomilu igraca u trenutno drugoj ligi svijeta po snazi, francuskoj. Makedonci su mi nekako prenapuhana ekipa, ali ako Lazarova krene sut, moze on 10+ golova zabiti kao od sale. Sad imaju i Vugrinca, koji igra drugu mladost... jedino je Iran tu autsajder.
MOSALJOZE

#1935 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by MOSALJOZE »

Najveća prednost Hrvatske je rutina.Igraju velika takmičenja,uvijek su u borbi za medalju,i to im je ogromna prednost.Volio bih da Hrvatska sve dobije,i da na kraju iskoristimo njihov "dan odmora".
It_is_a_Leclerc

#1936 Re: Rukometna reprezentacija BiH

vejza00 wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Jedva čekam.

jaci od tunisa, ma de ba ti se il salis il bas ne pratis rukomet :roll:
Tunisa ? Da. Jesmo.

Tunis je ekipa koja se zna udarati i koja zna trčati. Rukomet je, za moj pojam, više od toga. Mi znamo iskontrolisati trku protivnika, koliko-toliko, što smo pokazali i protiv Islanda, a za tući se - pa i to ćemo naučiti.
Ili ćemo opet o tome kako su Tunižani smjehotresno došli do 4. mjesta na SP-u 2005. kad im se sudilo što mati sinu jedincu ne bi dosudila ? Ili o onom urnebesu na igrama u Londonu, kad su u osmini finala klasičnom uličnom makljažom pokušali nešto protiv Hrvata, ali su ih ovi pregazili kao plitak potok ?

Što se tiče klubova u kojima oni igraju, ja ne bih puno o tome. Jedino Jallouz, lijevi bek, iz Barce, je tu nešto odskočio. Ostatak je prosjek francuske lige. Oni imaju sedmoricu u Francuskoj, BiH četvoricu. S tim da mi, pored Francuske, imamo igrače i u Španiji, i u Mađarskoj (koji igraju ligu prvaka, čak i final four), i u Sloveniji, a oni ostatak pune igračima iz lige Tunisa. Dakle, prosjek. Jedina realna prednost Tunisa je što im ovo nije prvi nastup na SP-u. Za Austriju sam već rekao. Tu, istina, ima ogroman broj bundesligaša, ali njihova pobjeda u kvalifikacijama je samo rezultat nesređenosti naše ekipe. Makar smo bare-bare s njima.

Hrvatska jeste kilometrima daleko. Pa bilo je dovoljno pogledati šta Domagoj Duvnjak radi u tekmi Hamburg - Kiel, pa da ti bude jasno koliko je sati. Ne treba se zavaravati. Hrvatska nikad nije štimala protivnika. Bolji poznavaoci će se sjetiti nesretne 2007. i onog poraza u 2. krugu od Francuza nakon perfektne igre u grupi. Ako tad nisu naštimali sebi da idu na lakšeg protivnika, umjesto na Francusku, neće ni sad.

Uglavnom. Očekujem da ćemo biti iznenađenje u grupi. I to veliko.
SkyLimit

#1937 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by SkyLimit »

Ova grupa koju smo dobili u kvalifikacijama za EURO 2016 je poprilično teška. Danska je rukometna velesila, Bjelorusija vjerovatno čak i za nijansu kvalitetnija reprezentacija od naše, Litvanija je najlošija ekipa u grupi, ali nisu ni oni bezazleni. Zanimljiv ovaj raspored. Naši gostuju Bjelorusiji i dočekuju Dansku u novembru ove godine, pa igraju SP početkom naredne godine pa poslije nastavljaju kvalifikacije za EP.
MOSALJOZE

#1938 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by MOSALJOZE »

Pokazali su da mogu.Dance ću im halaliti ako izgube,Belaruse ovde pokušati dobiti,tamo šta bude.Litvaniju uzeti,i ako u rukometu autsajder otkine najmanje bod.Ono što je dobro po nas,jeste SP,gdje će se momci još bolje uigrati,pa ako ćete i neki novi igrači će željeti igrati za nas.Biće teško,ali nakon Islanda sve je moguće.
insaneinthebrain

#1939 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by insaneinthebrain »

odlican raspored, od najslabijeg protivnika ka najjacem :thumbup: :bih:
Rukometaši BiH na startu SP-a u Kataru igraju protiv Irana

http://www.klix.ba/sport/rukomet/rukome ... /140919171
van Basten

#1940 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by van Basten »

insaneinthebrain wrote:odlican raspored, od najslabijeg protivnika ka najjacem :thumbup: :bih:
Rukometaši BiH na startu SP-a u Kataru igraju protiv Irana

http://www.klix.ba/sport/rukomet/rukome ... /140919171
:thumbup: u zadnjem kolu sa Hrvatskom direktni duel za prvo mjesto :smeker:
Logovan

#1941 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Logovan »

Odličan raspored. :thumbup: :bih:
Mustang1

#1942 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Mustang1 »

Jesmo ono nesto ovako i prizeljkivali u nadi da ce se komsije smilovati i pustiti nam na kraju ako nam bude trebalo za historije ? :D
MOSALJOZE

#1943 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by MOSALJOZE »

Mustang1 wrote:Jesmo ono nesto ovako i prizeljkivali u nadi da ce se komsije smilovati i pustiti nam na kraju ako nam bude trebalo za historije ? :D
Da,jer će oni sigurno stisnuti na početku,a onda sa nama odmarati igrače za naredni krug(bar se tako nadamo).
hodža

#1944 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by hodža »

nada je kurva..hrvati ne kalkulišu

ako budu mogli natrpat će nas do vrha :run:

sreća je što ćemo do tada osigurati prolaz :D
MOSALJOZE

#1945 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by MOSALJOZE »

Bolje biti 3 u grupi nego 4 :D
It_is_a_Leclerc

#1946 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Dobra prilika da se u prva dva kola osigura plasman u drugi krug. Naravno, uz ozbiljan pristup.
A i Tunis ćemo uzeti. Baš zato što su ga svi izvikali k'o da je Danska.

E, da smo igrali prvu sa Hrvatskom, a poznavajući kakve je muke ta ekipa imala na otvaranjima prvenstava (sjetit će se neki možda Južne Koreje na SP 2009., u prepunom Spaladiumu, kada ih je čudesni Pero Metličić spasio, ili Argentine 2003., koja ih je uzela na SP-u na kome će se i lansirati kao atrakcija...), možda bismo i mogli parirati. Ovako, kad se razradi mašina...
SkyLimit

#1947 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by SkyLimit »

Ne razumijem kako su naši mediji sad našli da objave kao novost ovaj raspored odigravanja utakmica na SP. Puno ranije sam ja na wikipediji vidio ovaj raspored, da igramo prvu sa Iranom i ostale utakmice.
phillie

#1948 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by phillie »

I meni je to cudno. Kad se ovdje pricalo kako je dobro sto zadnju igramo sa Hrvatima (zbog inih razloga), a oni tek neki dan objavljuju raspored utakmica :D
Logovan

#1950 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Logovan »

Mrš u pm vi i vaše kvazi reprezentacije u svim sportovima.
Post Reply