SDP

Post Reply
madner

#1926 Re: SDP

Post by madner »

Alfons Kauders wrote:
StupskaBitanga wrote: Sve je bilo gotovo i dogoverno ali HDZ je tražio sva mjesta za Hrvate njima i plus rekonstrukciju Vlade FBIH
Ti stvarno misliš da je SDP trebao na to pristati
ma daj
naravno da je trebao, :D to je kompromis... :D
Ma nije da je trebao, nego je morao. :D
stochar

#1927 Re: SDP

Post by stochar »

ultima_palabra wrote:
stochar wrote:drzava vrtoglavo ide ka nazad zbog toga hoce li se ovi plisati pa birati prvi ili drugi...
Pa i na terminima malog fudbala su prevazišli plisanje, ekipe se unaprijed formiraju :-D Dodik i Bosić su se malo zajebali...

Ali kako sad to, zar ne ide unazad zbog toga što ne daju Zlatku da bude ministar vanjskih poslova? Kako ta priča završi? :-D

I Dubioza su ublehaši i pozeri ;-)
ide unazad jer su vlast preuzeli ljudi koji o tome nemaju pojma, koji su se razletili po funkcijama, a od konkretnih poteza nista jos nismo vidjeli sem nekoliko populistickih sarenih laza, mnogo natezanja ni oko cega, prodavanja shuplje da boreci se za stolicu zlatko u stvari stiti interese svih nas, i nikad praznijih obecanja, a nije da prije njih nismo na vlasti imali majstore opsjene.

jadno! prejadno!
ultima_palabra

#1928 Re: SDP

Post by ultima_palabra »

madner wrote:
Alfons Kauders wrote:
StupskaBitanga wrote: Sve je bilo gotovo i dogoverno ali HDZ je tražio sva mjesta za Hrvate njima i plus rekonstrukciju Vlade FBIH
Ti stvarno misliš da je SDP trebao na to pristati
ma daj
naravno da je trebao, :D to je kompromis... :D
Ma nije da je trebao, nego je morao. :D
2+2+2 i neka se već jednom prihvate posla :zoka:
ultima_palabra

#1929 Re: SDP

Post by ultima_palabra »

stochar wrote:
ultima_palabra wrote:
stochar wrote:drzava vrtoglavo ide ka nazad zbog toga hoce li se ovi plisati pa birati prvi ili drugi...
Pa i na terminima malog fudbala su prevazišli plisanje, ekipe se unaprijed formiraju :-D Dodik i Bosić su se malo zajebali...

Ali kako sad to, zar ne ide unazad zbog toga što ne daju Zlatku da bude ministar vanjskih poslova? Kako ta priča završi? :-D

ide unazad jer su vlast preuzeli ljudi koji o tome nemaju pojma, koji su se razletili po funkcijama, a od konkretnih poteza nista jos nismo vidjeli sem nekoliko populistickih sarenih laza, mnogo natezanja ni oko cega, prodavanja shuplje da boreci se za stolicu zlatko u stvari stiti interese svih nas, i nikad praznijih obecanja, a nije da prije njih nismo na vlasti imali majstore opsjene.

jadno! prejadno!
Ja koliko se sjećam, tvoj stav je bio da Zlatko koči formiranje vlasti zato da dobije MVP. Danas mu Dodik i Bosić nudili MVP, a on odbio... ja bih se na tvom mjestu izvinio sveukupnom forumskom puku :)
naja22

#1930 Re: SDP

Post by naja22 »

Ne pratim politiku, uopce me ne zanima ali sto se tice stranki koje su trenutno u BiH, najdraza mi je SDP oni i nekako.. Mada me ne interesuje :D
heckler

#1931 Re: SDP

Post by heckler »

Bi li ti nama znao artikulisati sta ti tacno zagovaras u ovoj instanci.

Znaci, situacija je sljedeca:

- Imas 18 ruku u parlamentu, suprostavljena strana ima 17.
- Po ustavu ti pripada 5 ministartstava (ukljucujuci MVP ako se gleda taj princip rotacije) i mjesto premijera
- Nudeti se ili 3 ministarstva sa pravog izbora ili 4 ministarstva bez prava prvog izbora (PLUS, nepotrvdjeno, jos uslov da se rekonstruise vlada FBiH koju si vec uspostavi odavno.

Evo recimo ti imas moc da naredis Lagumdziji da uradi sta ti hoces. Ja te evo pozivam da artikulises sljedeci potez.

"Mi" smo ga vec artikulisali, cak je skijac i slike crtao da ilustrira, pa te molim da ti das svoju viziju solucije.
hercegovac_pravi

#1932 Re: SDP

Post by hercegovac_pravi »

stochar wrote:
ultima_palabra wrote:

jadno! prejadno!
Od danas (ma u stvari oooodavno) ovaj argument ne pije vode kod bilo koga racionalnog. Izgleda da ćeš morati pronaći novu foru... :mrgreen:
supervizor

#1933 Re: SDP

Post by supervizor »

Pregovori u Brčkog su propali zbog inata i sujete neodgovornih kabadahija na sve tri strane.
madner

#1934 Re: SDP

Post by madner »

supervizor wrote:Pregovori u Brčkog su propali zbog inata i sujete neodgovornih kabadahija na sve tri strane.
Klosara!
Svi su oni isti. Jes jes.
Über Bosanac

#1935 Re: SDP

Post by Über Bosanac »

Tihic :thumbup: :bih:

Platforma :thumbup: :bih:
stochar

#1936 Re: SDP

Post by stochar »

ultima_palabra wrote:
Ja koliko se sjećam, tvoj stav je bio da Zlatko koči formiranje vlasti zato da dobije MVP. Danas mu Dodik i Bosić nudili MVP, a on odbio... ja bih se na tvom mjestu izvinio sveukupnom forumskom puku :)
nije to tako jednostavno, gdje pise da je on odbio to mjesto i zbog cega? nema nista ni na siteu SDP-a, niti sam vidio da je to Lagumdzija kazao. stvar je da se cijelo vrijeme razgovara o tome ko ce dobiti koju poziciju, cjenka se oko 'glava', a niko ne spominje ni drzavu ni program, sto smo gledali i ranijih godina. cista pijaca i cjenkanje, i ja tu ne vidim nista posebno.

i, zasto da se ja izvinjavam nekome ko me naziva sizofrenicarem samo zato sto nema nikakav drugi argument, s obzirom da mu politicki ljubimci iz dana u dan izbijaju i ono malo poluargumenata.
madner

#1937 Re: SDP

Post by madner »

Pa pise, procitaj Bosicev prijedlog.
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#1938 Re: SDP

Post by prljavi Hare »

madner wrote:
supervizor wrote:Pregovori u Brčkog su propali zbog inata i sujete neodgovornih kabadahija na sve tri strane.
Klosara!
Svi su oni isti. Jes jes.
Meni je nekako Zlajuoglu najodgovorniji,Dragan i Božo su prosto odisali kompromisom riješenošću da se
formira VM!Komunjara prefrigana! :D
A ni onome Cancerterminatoru nije maslo za ramazana! :D
Über Bosanac

#1939 Re: SDP

Post by Über Bosanac »

Patrioti i svi koji se bore za ovu drzavu treba da budu zabrinuti sto jos uvijek nema drzavne vlasti. Takvo stanje najvise odgovra rusiteljima i dusmanima.
madner

#1940 Re: SDP

Post by madner »

Ma antipatican lik, ja da imam djecu svaki put bi ih u drugu sobu slao kada se pojavi njegov lik i slika :D
hercegovac_pravi

#1941 Re: SDP

Post by hercegovac_pravi »

stochar wrote:
ultima_palabra wrote:
nije to tako jednostavno, gdje pise da je on odbio to mjesto i zbog cega? nema nista ni na siteu SDP-a, niti sam vidio da je to Lagumdzija kazao. stvar je da se cijelo vrijeme razgovara o tome ko ce dobiti koju poziciju, cjenka se oko 'glava', a niko ne spominje ni drzavu ni program, sto smo gledali i ranijih godina. cista pijaca i cjenkanje, i ja tu ne vidim nista posebno.

i, zasto da se ja izvinjavam nekome ko me naziva sizofrenicarem samo zato sto nema nikakav drugi argument, s obzirom da mu politicki ljubimci iz dana u dan izbijaju i ono malo poluargumenata.
Iz Dodikovog intervjua
On je potvrdio da su SNSD i SDS na današnjem sastanku političkih lidera u Brčkom bili spremni na određene kompromise, što bi praktično značilo da su bili spremni da odustanu od priče o četiri ministarstva za predstavnike Republike Srpske u Savetu ministara, među kojima je i Ministarstvo inostranih poslova BiH
:D
neće te i gotovo....ali svemu dođe kraj pa tako i šupljiranju
madner

#1942 Re: SDP

Post by madner »

Über Bosanac wrote:Patrioti i svi koji se bore za ovu drzavu treba da budu zabrinuti sto jos uvijek nema drzavne vlasti. Takvo stanje najvise odgovra rusiteljima i dusmanima.
Mozes li nam objasniti zasto je to tako. Naime, neko bi rekao da je to samo prazna floskula kojom pokusavas prikriti nedostatak argumentacije. Ali ja sam siguran da je iza ove recenice jak mentalni sklop i mnostvo argumenata.
armin071

#1943 Re: SDP

Post by armin071 »

madner wrote:Ma antipatican lik, ja da imam djecu svaki put bi ih u drugu sobu slao kada se pojavi njegov lik i slika :D
:D

Covjek im se ogadi za godinu ko ovi svi ostali sto su ih krali 15 godina.
Über Bosanac

#1944 Re: SDP

Post by Über Bosanac »

madner wrote:
Über Bosanac wrote:Patrioti i svi koji se bore za ovu drzavu treba da budu zabrinuti sto jos uvijek nema drzavne vlasti. Takvo stanje najvise odgovra rusiteljima i dusmanima.
Mozes li nam objasniti zasto je to tako. Naime, neko bi rekao da je to samo prazna floskula kojom pokusavas prikriti nedostatak argumentacije. Ali ja sam siguran da je iza ove recenice jak mentalni sklop i mnostvo argumenata.
I ja sam siguran da bezvlasce opravdavas jer je tom bezvlascu doprinijela tvoja partija. Da je SDP izgubio izbore i da su u pregovorima SDA i SBiH, sumnjam da bi ih postedio pljuvanja i zgrazanja. A s obzirom da se sada partija pita, sta god
da se desi to je ok.

Drzava uvijek mora biti na prvom mjestu a ne fotelje!
ultima_palabra

#1945 Re: SDP

Post by ultima_palabra »

Pa državna vlast postoji, dolaze i IPA fondovi... ne vidim problem.

Image
madner

#1946 Re: SDP

Post by madner »

Über Bosanac wrote:
madner wrote:
I ja sam siguran da bezvlasce opravdavas jer je tom bezvlascu doprinijela tvoja partija. Da je SDP izgubio izbore i da su u pregovorima SDA i SBiH, sumnjam da bi ih postedio pljuvanja i zgrazanja. A s obzirom da se sada partija pita, sta god
da se desi to je ok.

Drzava uvijek mora biti na prvom mjestu a ne fotelje!
Ja glasam za NS jer sam osvjesten, a ovdje samo pravim kontra reklamu SDPu.
A gdje to bezvlasce? Sta fali da se to odkloni, koja pozicija je prazna?
BHanibal

#1947 Re: SDP

Post by BHanibal »

Shvatite da je pao dogovor izmedju Do-Dick-a i Lagundzije da se ne mijenja vijece ministara do slijdecih izbora te da ostane ovako kako je i svi dobijaju na tome. Nije stvar u koliko ce tko zaraditi u vijecu ministara kao ministar uzimajuci platu nego je stvar moci i kontrole. Kako je odjednom ispalo da se dogovore oko IPA fondova a ne mogu oko vijeca ministara. Dodik je izigrao Covica ali Covic to ne konta! Ovo je provjerena informacija.
madner

#1948 Re: SDP

Post by madner »

BHanibal wrote:Shvatite da je pao dogovor izmedju Do-Dick-a i Lagundzije da se ne mijenja vijece ministara do slijdecih izbora te da ostane ovako kako je i svi dobijaju na tome. Nije stvar u koliko ce tko zaraditi u vijecu ministara kao ministar uzimajuci platu nego je stvar moci i kontrole. Kako je odjednom ispalo da se dogovore oko IPA fondova a ne mogu oko vijeca ministara. Dodik je izigrao Covica ali Covic to ne konta! Ovo je provjerena informacija.
Ja sam gledao u kasike i vidio sljedece:
6 je malo puno za zdogovor, tako da ce se ubuduce sastajati cetri covjeka. :D
stochar

#1949 Re: SDP

Post by stochar »

cinjenice:

- Vlast u FBiH je na klimavim nogama i osim Helez jos niko nije uradio nista iole konkretno

- Imamo drzace kisobrana i dodavace mikrofona na ministarskim pozicijama, od njih nista ne ocekujem

- federalni premijer nas ubjedjuje da zaposljavanje brata nije nepotizam, garant se definicija u medjuvremenu updateirala

- 3. oktobra je godina od izbora, a drzavna vlast nije formirana - stranka koja se naziva pobjednickom nema pravo govoriti kako nema njihove krivice. posao im je da prevazidju poteskoce, a ne da k'o Silajdzic kukaju kako su krivi oni drugi. vidjeli smo gdje je njega ta politika dovela

- niko godinu dana nije spomenuo ni evropsku uniju, niti bilo sta, samo se govori o funkcijama i 'pijacarenju' (procitaj sve tekstove o danasnjem sastanku, cisto cjenkanje, nigdje COVJEKA

- nezaposlenost i dalje raste, pada nam kreditni rejting, iako imaju pare za odredjene dionice auto-puta na njima nema vise od dva i pol majstora

- kriminal u porastu, u julu 24 posto u FBiH vise kz protiv zivota i tijela nego u julu prosle godine, ne prodje dan u Sarajevu bez pucnjave

- sve ovo i jos mnogo toga nije Drzava za covjeka koja nam je obecana, naveo sam u nekoliko navrata ovdje obecanja, dijelove platforme koji ne da nisu realizovani, vec ne vidimo ni prvi korak u njihovoj realizaciji, i sve su to stvari zbog kojih smo svi ovdje nekada kritikovali vlast,
Last edited by Anonymous on 26/09/2011 23:22, edited 1 time in total.
Reason: OPOMENA
stochar

#1950 Re: SDP

Post by stochar »

"Mi imamo Vijeće ministara koje funkcioniše...", reče danas Lagumdžija. e, bas funkcionise, ono, totalno. obiljezavaju petu godinu uspjesnog funkcionisanja sa Spiricem na celu, i SBiH kadrom poput Alkalaja koji ce se po svemu sudeci jos mnogo naputovati na nas racun...
Post Reply