LIBIJA

Post Reply
irvinx1

#1926 Re: LIBIJA

Post by irvinx1 »

kantazasmece wrote:Pa i ovi smajlici sa strane znaju da su ovo dva pateticna trolla :mrgreen: :dance:
Pateticni trolovi, debil... Fin rijecnik.

Ako nisi primjetio tema je Libija. Ne Amerika,vec Libija. Ne ti ili ja, vec Libija

OT

Kazu da je jedan Gadafijev sin pobjegao. Uparavo javljaju da se vode bvelike borbe oko hotela nedaleko od rezidencije u kojem je Gadafi drzao presice. Nadam se da ce se uskoro okoncati ova patnja.
irvinx1

#1927 Re: LIBIJA

Post by irvinx1 »

Optimus Prime wrote:
CungaLunga wrote:
Muslimansko Bratstvo ce, insallah, [/code]pobjediti na izborima u Egiptu, Libiji i Tunisu i eto prvog koraka do Kalifata :mrgreen:
Pa ne znam bas. Sve ankete kazu da ne bi trebali dobiti vise od 20-25% glasova.
Kalifat zdra'o!
Ma nece ni toliko. Omladina Libije i arapskog svijeta ne zeli povratak u srednji vijek, vec liberalizaciju i bolji zivot.
DIM

#1928 Re: LIBIJA

Post by DIM »

irvinx1 wrote:
GOLFER wrote:
DIM wrote:Nova Libija - Novi Irak...
Isto se pricalo kako ce svi u Iraku zivjeti fino poslije pada Sadama Huseina eno sad svi znamo dobro kako je to ispalo.
NE ocekujem nikakav drukciji scenario ni u Libiji naftu ce preuzeti EU i USA companije i gotova prica.
Bit ce onda Vrati nam se Gaddafi sve ti je oprosteno...
Sta pricas budalastine, kako te nije stid da volis Sadama tog olicenja zla....

U iraku je sada 1000x bolje nego sto je bilo... :dance:

Evo @irvinx1 ce da potvrdi :thumbup:
Mozda je nesigurnije nego u Sdamovo doba. Ali primjetno je da ljudi zive bolje nego ranije. Pa procitajte nesto, ne nasjedajte na lazi kojima se sluze mrzitelji Amerike.
Zive bolje a nesmijes zalutat malo izvan ulice?O bombasima da ne pricam i zonama u glavnom gradu kamoli o regijama...
Zive bolje sad imaju TV u boji da ne izlaze iz kuce...
Iskreno Mrzim USA zbog milion razloga ali ne mrzim Amerikance jer nisu oni toliko odgovorni sta njihova vlada radi.
Ali ova NATO osvajanja su presla svaku mjeru!
Ali nedo bog da su Kinezi ili Neko 2 na njihovom mjestu sa snagom kojom oni raspolazu,oni se barem trude da bude civilizovano koliko toliko...
Samo znam da ce se sada pokazati kakvi su ovi pobunjenici ne ocekujem visok nivo civilizovanosti kod njih...
CungaLunga

#1929 Re: LIBIJA

Post by CungaLunga »

Optimus Prime wrote:
CungaLunga wrote:
Muslimansko Bratstvo ce, insallah, [/code]pobjediti na izborima u Egiptu, Libiji i Tunisu i eto prvog koraka do Kalifata :mrgreen:
Kalifat zdra'o!
Ali clanovi Muslimanskog Bratstva imaju pravo glasati dva puta, jednom sa bradom a jednom bez :D
Sellam Kalifate 8-)
kantazasmece

#1930 Re: LIBIJA

Post by kantazasmece »

Pa gdje ce na Rusiju, Kinu, Sjevernu Koreju, Iran, Venecuelu.. Pa u roku 2 dana gorio bi pentagon kao i sjediste nato-a :D
Optimus Prime

#1931 Re: LIBIJA

Post by Optimus Prime »

GOLFER wrote:
Optimus Prime wrote:
CungaLunga wrote:
Kalifat zdra'o!
Ne sikiraj se ti optimuse za kalifat... polahko doci ce vrijeme za kalifat, a mi smo tom vremenu sve blize...

Drago mi je da osoba kao ti polahko dolazis svjesti, pa si evo u Libiji bio na strani brace muslimana u njihovoj borbi za slobodnu libiju gdje mogu slobodno graditi islamsko drustvo i islamski duh...
Na tvoju zalost, religija ce igrati sve manju i manju ulogu u tim krajevima. Pogotovo ako se ekonomske prilike stabiliziraju i nove vlasti jedan dio novca koji su dosadasnji diktatori ulagali u oruzje usmjere u skolstvo.
Tako je to moj golfer, sa drustvenim razvojem dolazi val skepticizma koje mnoge vodi ka agnosticizmu i ateizmu.
Nije Libija tu mnogo drugacije od Svedske. Samo im treba jos mnogo vremena.
ultima_palabra

#1932 Re: LIBIJA

Post by ultima_palabra »

Jel se zanjihao više? 8-)
kantazasmece

#1933 Re: LIBIJA

Post by kantazasmece »

Ev sad sam cuo informaciju da je nato bombardovao ambasadu Rusije u Libiji... Ako je ovo istina nato ce ga pusit samo tako :evil: :run:
irvinx1

#1934 Re: LIBIJA

Post by irvinx1 »

kantazasmece wrote:Pa gdje ce na Rusiju, Kinu, Sjevernu Koreju, Iran, Venecuelu.. Pa u roku 2 dana gorio bi pentagon kao i sjediste nato-a :D
Sjeverna Koreja, Iran i Venecuela su drzave u redu za demokratizaciju. Samo se ceka jos datum.
Hodidid

#1935 Re: LIBIJA

Post by Hodidid »

Stvorice se okvir za parlamentarne izbore a na njima u visestranackom sistemu nek narod bira ko mu valja da ga vodi.
Sto se mene tice treba i Gadafijevim pristasama omoguciti da izadju na izbore u okviru sistema. Pa nek ljudi izadju sa politickim, socijalnim i ekonomskim programom za kojeg misle da je najbolji za drzavu i narod. Kad prodju izbori vidjece sa koliko mandata raspolazu u parlamentu i po tom se ravnati. Vojsku i policiju depolitizirati i uspostaviti the rule of law oli ti ga pravnu drzavu sa svim njenim institucijama gdje ce se napraviti jasna distinkcija izmedju zakonodavne i izvrsne vlasti.

Ako narod bude izasao na izbore i vecinom glasao za kalifat nek im bude i kalifat.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1936 Re: LIBIJA

Post by Truba »

meni se vise povraca od dezinformacija
prestao sam pratiti

ovo se vise niti kriticki niti ozbiljno moze pratiti

3 sina poginula
ne 2
ne jedan drugi pobjegao...

u samo 2 sata...
GOLFER

#1937 Re: LIBIJA

Post by GOLFER »

Optimus Prime wrote:[

Na tvoju zalost, religija ce igrati sve manju i manju ulogu u tim krajevima. Pogotovo ako se ekonomske prilike stabiliziraju i nove vlasti jedan dio novca koji su dosadasnji diktatori ulagali u oruzje usmjere u skolstvo.
Tako je to moj golfer, sa drustvenim razvojem dolazi val skepticizma koje mnoge vodi ka agnosticizmu i ateizmu.
Znaci dao si podrsku braci u izgradnji slobodnog islamskog drustva, da bi eto vremenom vjera izgubila znacaj :-) interesantno...

Ali eto za tvoju informaciju, ovdje ipak pricamo o Libiji, a ne o Afganistanu... Jer u Libiji ljudi su se ipak obrazovali i skolovali i to vrlo kvalitetno... :thumbup:
irvinx1

#1938 Re: LIBIJA

Post by irvinx1 »

Optimus Prime wrote: Na tvoju zalost, religija ce igrati sve manju i manju ulogu u tim krajevima. Pogotovo ako se ekonomske prilike stabiliziraju i nove vlasti jedan dio novca koji su dosadasnji diktatori ulagali u oruzje usmjere u skolstvo.
:thumbup:
sanaman

#1939 Re: LIBIJA

Post by sanaman »

Nego kada krecu bus/avio/voz ili sta vec...u slobodne zemlje Venecuelu, Kubu, Kinu, Sjevernu Koreju??? Cujem raja masovno ide, kazu ne moze vise, stalno neki izbor ili ovo ili on. Ima li ko da misli umjesto mene, ima li neki vodja...najpametniji, naveci, nasvjetiliji :D

Ne mogu da trpim ovaj zapad, muke su to silne...ubi demokratija :-)

ali nikako da mi odgovore kako je normalno da u afg curice ne smiju da idu u skolu?
ili ako si kurd da si donji u iraku?

kako?
irvinx1

#1940 Re: LIBIJA

Post by irvinx1 »

GOLFER wrote:
Ali eto za tvoju informaciju, ovdje ipak pricamo o Libiji, a ne o Afganistanu... Jer u Libiji ljudi su se ipak obrazovali i skolovali i to vrlo kvalitetno... :thumbup:
Libijci su jedan dosta lijen narod. Ko je radio tamo, siguran sam da zna za to. Nije Gadafi puno ulagao u kvaliteno obrazovanje, vec uvozio strucnjake iz drugih zemalja. Kvalitetno obrazovanje na prvom mjestu.

To traze i svi ovi mladi ljudi koji su sa puskama usli u Tripoli.
kantazasmece

#1941 Re: LIBIJA

Post by kantazasmece »

Pa ti isti kurdi ratuju sa skoro svakom islamskom zemljom... Pitaj turke sta misle o kurdima kad budu redovno napadnuti od istih pa im turci uzvrate i onda se kurdi nesto bune..
CungaLunga

#1942 Re: LIBIJA

Post by CungaLunga »

kantazasmece wrote:Ev sad sam cuo informaciju da je nato bombardovao ambasadu Rusije u Libiji... Ako je ovo istina nato ce ga pusit samo tako :evil: :run:
Kinezi u Beogradu, Rusi u Tripoliju, ako Sjeverna Korea ima ambasadu u Damasku, bolje da se paze 8-)
DIM

#1943 Re: LIBIJA

Post by DIM »

irvinx1 wrote:
kantazasmece wrote:Pa gdje ce na Rusiju, Kinu, Sjevernu Koreju, Iran, Venecuelu.. Pa u roku 2 dana gorio bi pentagon kao i sjediste nato-a :D
Sjeverna Koreja, Iran i Venecuela su drzave u redu za demokratizaciju. Samo se ceka jos datum.
ma gdje hoce Ameri ce otici bez problema.Ja garantujem da je SK sljedeca i to ubrzo za 1god ujedinjenje Koreje
Meni je najbolje kada govore kina itd.. lafo neke sile a covijek samo nek pogleda budjet vojni Amera i njih :lol:

Ja narodu Libije zelim sve najbolje :D
anthraxQ
Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi

#1944 Re: LIBIJA

Post by anthraxQ »

hajd ključajte temu. gadafi pao. Libija oslobođena. Pobunjenici su živjeli sretno do kraja svoga mandata. Ljube ih braća iz Bosne. :lol:

može? :D
irvinx1

#1945 Re: LIBIJA

Post by irvinx1 »

DIM wrote:
irvinx1 wrote:
ma gdje hoce Ameri ce otici bez problema.Ja garantujem da je SK sljedeca i to ubrzo za 1god ujedinjenje Koreje
Meni je najbolje kada govore kina itd.. lafo neke sile a covijek samo nek pogleda budjet vojni Amera i njih :lol:

Ja narodu Libije zelim sve najbolje :D
Ajd i to. Ali koliko je samo gladnih u Kini ili Koreji... Kina ulaze u svemirski program jer imaju komplekse od USA, a ne u svoje presiromasne provincije. Ali tako ti je to u ugnjetavackim drzavama. Ko podrzava Kinu, nek mu Kina uredjuje zivot.
sanaman

#1946 Re: LIBIJA

Post by sanaman »

kantazasmece wrote:Pa ti isti kurdi ratuju sa skoro svakom islamskom zemljom... Pitaj turke sta misle o kurdima kad budu redovno napadnuti od istih pa im turci uzvrate i onda se kurdi nesto bune..
A zasto ratuju? Valjda sto ih je 20 miliona, a u svakoj drzavi gdje su nemaju nikakva prava? A vidis sada u Iraku prodaju naftu, nema vojnih otrova, nema Sadama...njima fino. Ali mozda im ne treba nista dati jer su Kurdi... :-)

Ostao si duzan odgovor na prvo pitanje...sta je sa zenskim skolama u afg? ili se to ne pika?
kantazasmece

#1947 Re: LIBIJA

Post by kantazasmece »

Ta ista kina ce ko iz p.c.e poslati 150.000.000 ljudi u rat..
udrch

#1948 Re: LIBIJA

Post by udrch »

........................................1. Abdullah Kralj (KSA)..................................................

..2. Omar Hassan al-Bashir (Sudan)..4. Abdullah Drugi (Jordan)...3. Hamad bin Isa Al Kalifa (Bahrein)

...................5. Bašar al Asad (Sirija).......................6. Abdelaziz Bouteflika (Alžir)................

7. Hosni Mubarak (Egipat)............10. Muamer Gadafi (Libija).....8. Ali Abdulah Saleh (Jemen)......

............................9. Saddam Husein.......................11. Zine Al Abidine (Tunis)..............

Strahovita ekipa koja je nekad gazila protivnike pred sobom..
Međutim većina je na zalasku karijere pregažena..

Elhamdulillah..
ultima_palabra

#1949 Re: LIBIJA

Post by ultima_palabra »

@irvinx vam inače stanuje u Ložioničkoj bb :mrgreen:
kantazasmece

#1950 Re: LIBIJA

Post by kantazasmece »

sanaman wrote:
kantazasmece wrote:Pa ti isti kurdi ratuju sa skoro svakom islamskom zemljom... Pitaj turke sta misle o kurdima kad budu redovno napadnuti od istih pa im turci uzvrate i onda se kurdi nesto bune..
A zasto ratuju? Valjda sto ih je 20 miliona, a u svakoj drzavi gdje su nemaju nikakva prava? A vidis sada u Iraku prodaju naftu, nema vojnih otrova, nema Sadama...njima fino. Ali mozda im ne treba nista dati jer su Kurdi... :-)

Ostao si duzan odgovor na prvo pitanje...sta je sa zenskim skolama u afg? ili se to ne pika?
Kojih 20 mill o cemu ti pricas ? Ok da vidim kako bi ti reagovao da kurdi dodju u Bosnu i hoce osnovat svoju drzavu..
Za afganistan
Ako ljudima to toliko smeta nek oni rijese nema se tu sta amerika mijesat.. Zasto se amerikanci neumjesaju onda u sukob izrael Palestina i malo naruze izrael koji ubija civile ?
Post Reply