Vlada FBiH (2011 - .........?)
-
StupskaBitanga
#1926 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
ja platformašima dajem šansu da od iduće godine se krene graditi intenzivno autoput i konkretno u Sarajevu projekti stupske petlje i one južne longitudinale
Ako to prokockaju najebb su
Ako to prokockaju najebb su
-
SSemir
#1927 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
da shell ne ulaze nista, u tom bi slucaju federacija morala da finansira istrazivanja nafte, a to ne kosta malo (neko se u desetinama miliona broji)nosara wrote:Shell ulaze nista, a izvuci ce sve... Bravo, sdp...![]()
Koliko je to kostalo, u torbama...?
jelde, lakse napisati glup komentar, nego malo razmisliti pa onda napisati nesto smisljeno
edit: eto gore pise, 130 miliona eura. i jelde, shell nista tu nece uloziti??
Last edited by SSemir on 07/12/2011 11:48, edited 1 time in total.
- poznanik
#1928 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
Ali, nije ni dobit.ReD aka Socijalista wrote:Dobro odradjeno, mislim da se bolje nije moglo postici. Bitno je da rizik nije na FBiH i da ce se ici postepeno s koncesijama u odredjenim lokalitetima u slucaju da ima cega isplativog.
Zbog nafte se ratovi vode, troše milijarde dolara, gine se... A naša Vlada prirodne resurse poklanja zbog par karata... koja ubleha
Ovaj Memorandum treba raskinuti i Nikšića i Trhulja sudski procesuirati zbog zaključenja ugovora štetnog po državu. Ovo je "veleizdaja", ne ugovor
- madner
#1929 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
Istrazivanja nisu zavrsena, vrijednost ovih radova je oko 200 miliona. Energoinvest je imao koliko godina licencu za istrazivanja i uspjeo je napraviti sta i gdje? 
- Optimus Prime
#1930 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
Ja sam vec spomenuo na drugoj temi, da cu Niksica poljubiti u dupe ako istrazivanja SHELLA potvrde da u BiH ipak postoje komercijalno isplative rezerve nafte vece od barem jedne milijarde barela, te pocnu sa exploatacijom prije 2016. Sa tom kolicinom bi i uz najnepovoljnije koncesione uslove FBiH mogla imati dodatne prihode od 3 milijarde KM godisnje. A to je i vise ne dovoljno da ovu zemlju izvucemo iz blata.
- Alfons Kauders
#1931 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
i jos jedna stvar... ne treba mijesati izvor nafte u dvoristu nekog domacina u pozarnici kod tuzle sa rezervama nafte... vec se 100 i kusur godina zna gdje ima nafte, pitanje je koliko je ima i da li se isplati raditi...
ako ispod domacinovog placa ima par hiljada tona, onda ne... ali ako ima nekoliko stotina, onda je druga prica...
ako ispod domacinovog placa ima par hiljada tona, onda ne... ali ako ima nekoliko stotina, onda je druga prica...
- nosara
#1932 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
Eno ti napisano da je Energoinvest u tom poslu i da je projektna dokumentacija poklonjena srebrenickim katilima... Citaj, ako znas...SSemir wrote:da shell ne ulaze nista, u tom bi slucaju federacija morala da finansira istrazivanja nafte, a to ne kosta malo (neko se u desetinama miliona broji)nosara wrote:Shell ulaze nista, a izvuci ce sve... Bravo, sdp...![]()
Koliko je to kostalo, u torbama...?
jelde, lakse napisati glup komentar, nego malo razmisliti pa onda napisati nesto smisljeno
- Alfons Kauders
#1933 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
antiglobalista, o cemu ti pricas svega ti?poznanik wrote:Ali, nije ni dobit.ReD aka Socijalista wrote:Dobro odradjeno, mislim da se bolje nije moglo postici. Bitno je da rizik nije na FBiH i da ce se ici postepeno s koncesijama u odredjenim lokalitetima u slucaju da ima cega isplativog.
Zbog nafte se ratovi vode, troše milijarde dolara, gine se... A naša Vlada prirodne resurse poklanja zbog par karata... koja ubleha![]()
![]()
Jesu li u Texasu, u Nigeriji, u Venezueli, u Sibiru... prethodno kartirali područje?
Ovaj Memorandum treba raskinuti i Nikšića i Trhulja sudski procesuirati zbog zaključenja ugovora štetnog po državu. Ovo je "veleizdaja", ne ugovor
kakva koncesija, kakva dobit, kakvo poklanjanje?
a ti bujrum na sud i digni krivicnu protiv njih dvojice, da vidis kad se okolo skupi desetak pripravnika da te mobitelima snimaju za fesjbuk, ako mognu od smijeha...
- nosara
#1934 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
Stvarno, zasto holandska firma...?
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#1935 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
A vidi se koliko čitaš , iz svakog posta...............ReD aka Socijalista wrote:Sto bi citala? Kad nikad ne cita. Znas, navike su bitnemadner wrote:Ja citam. Probaj i ti.KatarinaKosaca wrote:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Sve rizikuje, sve kocka jadni Shell. Jel ima ko vjeruje fakat?![]()
Last edited by KatarinaKosaca on 07/12/2011 11:52, edited 1 time in total.
- Banksy
#1936 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
Čitajući ovaj memorandum čini mi se da je ovo iznad rečeno zapravo laž?
Druga obmana jesu tvrdnje da to što će Royall Dutch Shell istraživati tačne količine nafte koje se kriju ispod tla BiH, njima ne garantuje da će biti i kompanija koja će naftu u slučaju njenog pronalaska eksploatisati ukoliko im se to pokaže isplativim.
“Zakon o istraživanju nafte koji ide pred Parlament će kazati koji će biti načini daljnjeg istraživanja i eksploatacije. Ako Parlament odobri da se može direktno pregovarati - može, ako Parlament kaže da ne može onda će se ići sa tenderom i Shell će moći ravnopravno učestvovati kao svi ostali”, kaže u spomenutom intervjuu Trhulj,
“Vlada FBiH prema Shellu nema nikakvih finansijskih obaveza a Memorandum koji je potpisan sa ovom holandskom kompanijom, transparentno je objavljen”, kazao je premijer Nermin Nikšić. Memorandum ni momenta završetka ovog teksta nije objavljen (izjava iz oktobra) iako je dokument koji bi u skladu sa Zakonom o slobodnom pristupu informacijama trebao biti dostupan svima, ali memorandum kao da je izgubljen.
- ReD aka Socijalista
#1937 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
Covjece boziji de procitaj tekst i nemoj lupetati pobugupoznanik wrote:Ali, nije ni dobit.ReD aka Socijalista wrote:Dobro odradjeno, mislim da se bolje nije moglo postici. Bitno je da rizik nije na FBiH i da ce se ici postepeno s koncesijama u odredjenim lokalitetima u slucaju da ima cega isplativog.
Zbog nafte se ratovi vode, troše milijarde dolara, gine se... A naša Vlada prirodne resurse poklanja zbog par karata... koja ubleha![]()
![]()
Jesu li u Texasu, u Nigeriji, u Venezueli, u Sibiru... prethodno kartirali područje?
Citaj prvo, stavi na forum dio koji ti nije jasan i valjda ce ti neko odgovoriti.
- poznanik
#1938 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
@Alfons, tema nisam ja, nauči konačno pravila ovog foruma.
- ReD aka Socijalista
#1939 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
Sta je tu laz? De mi reci slobodne bosne ti!Banksy wrote:Čitajući ovaj memorandum čini mi se da je ovo iznad rečeno zapravo laž?
Druga obmana jesu tvrdnje da to što će Royall Dutch Shell istraživati tačne količine nafte koje se kriju ispod tla BiH, njima ne garantuje da će biti i kompanija koja će naftu u slučaju njenog pronalaska eksploatisati ukoliko im se to pokaže isplativim.
“Zakon o istraživanju nafte koji ide pred Parlament će kazati koji će biti načini daljnjeg istraživanja i eksploatacije. Ako Parlament odobri da se može direktno pregovarati - može, ako Parlament kaže da ne može onda će se ići sa tenderom i Shell će moći ravnopravno učestvovati kao svi ostali”, kaže u spomenutom intervjuu Trhulj,
“Vlada FBiH prema Shellu nema nikakvih finansijskih obaveza a Memorandum koji je potpisan sa ovom holandskom kompanijom, transparentno je objavljen”, kazao je premijer Nermin Nikšić. Memorandum ni momenta završetka ovog teksta nije objavljen (izjava iz oktobra) iako je dokument koji bi u skladu sa Zakonom o slobodnom pristupu informacijama trebao biti dostupan svima, ali memorandum kao da je izgubljen.
- Alfons Kauders
#1940 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
na osnovu cega?Banksy wrote:Čitajući ovaj memorandum čini mi se da je ovo iznad rečeno zapravo laž?
- KatarinaKosaca
#1941 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
Oh, đe si pravnik nisam te prepoznalaAlfons Kauders wrote:antiglobalista, o cemu ti pricas svega ti?
a ti bujrum na sud i digni krivicnu protiv njih dvojice, da vidis kad se okolo skupi desetak pripravnika da te mobitelima snimaju za fesjbuk, ako mognu od smijeha...
- ultima_palabra
#1942 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
Joj vesele družine... ovaj hoće giljotinu, ona citira članak kojem je glavni izvor voditelj emisije "Na rubu znanosti"Alfons Kauders wrote:antiglobalista, o cemu ti pricas svega ti?poznanik wrote:Ali, nije ni dobit.ReD aka Socijalista wrote:Dobro odradjeno, mislim da se bolje nije moglo postici. Bitno je da rizik nije na FBiH i da ce se ici postepeno s koncesijama u odredjenim lokalitetima u slucaju da ima cega isplativog.
![]()
Valjda je logično da ako hoćeš nešto pokrenuti sa mrtve tačke, a sam nemaš sredstava... da se obratiš nekome ko ima iskustva i kredibilitet u tom poslu. Ionako ova vlada neće vidjeti koristi od toga...
- Optimus Prime
#1943 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
AKo petrodolari pocnu uskoro teci imam osjecaj da ce SDP poslije sljedech izbora konacno moci sam oformiti vladu.
- ultima_palabra
#1944 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
Zna o pravuKatarinaKosaca wrote:Oh, đe si pravnik nisam te prepoznalaAlfons Kauders wrote:antiglobalista, o cemu ti pricas svega ti?
a ti bujrum na sud i digni krivicnu protiv njih dvojice, da vidis kad se okolo skupi desetak pripravnika da te mobitelima snimaju za fesjbuk, ako mognu od smijeha...Pa ako itko na ovom forumu zna o pravu to je @poznanik...
Zna on o slučajevima tipa neplaćanja grijanja ili parking kazne... za ovo je ipak potrebno malo šire znanje
- nosara
#1945 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
Spominju se preferencije i ekskluzivnost... Tacka 1.3...Alfons Kauders wrote:na osnovu cega?Banksy wrote:Čitajući ovaj memorandum čini mi se da je ovo iznad rečeno zapravo laž?
- Banksy
#1946 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
Pravo pitanje je otkud da baš TI (koji obično postaš SDP pamflete) danas postaviš ovaj link koji kompromituje Vladu FBiH, o memorandumu koji smo skoro zaboravili, a koji oni koji su ga sklapali kriju k'o zmija noge?ReD aka Socijalista wrote: Sta je tu laz? De mi reci slobodne bosne ti!![]()
Zašto i otkud to, čiji se to talovi razbijaju, Zlatka ti?
- KatarinaKosaca
#1947 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
Ak petrodolari počnu teći, izbori će biti tako malo važni. Čak i onima koji se predstavljaju na njima.Optimus Prime wrote:AKo petrodolari pocnu uskoro teci imam osjecaj da ce SDP poslije sljedech izbora konacno moci sam oformiti vladu.
Samo čudno je nešto. Kad su prošloj vladi trebali na proljeće dati bezvizni režim digli su se mazohistički pobornici SDP da to bude tek na jesen
Last edited by KatarinaKosaca on 07/12/2011 12:06, edited 1 time in total.
- nosara
#1948 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
Ili "kako nam je Hamdija ?"...Banksy wrote:Pravo pitanje je otkud da baš TI (koji obično postaš SDP pamflete) danas postaviš ovaj link koji kompromituje Vladu FBiH, o memorandumu koji smo skoro zaboravili, a koji oni koji su ga sklapali kriju k'o zmija noge?ReD aka Socijalista wrote: Sta je tu laz? De mi reci slobodne bosne ti!![]()
Zašto i otkud to, čiji se to talovi razbijaju, Zlatka ti?
-
tortekolaci
#1949 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
Banksy wrote:Čitajući ovaj memorandum čini mi se da je ovo iznad rečeno zapravo laž?
Na osnovu prakticne procjene sprovedene od strane Shell-a, u skladu sa Članom 1.2. Strane, ill umjesto Shell-a njegovo ovlašteno Povezano lice, će po principu preferencije i ekskluzivnosti, savjesno i u skladu sa Clanom 7, pregovarati o jednoj ill vise koncesija, licenci ill sporazuma o podjeli dobiti, a na osnovu kojih bi Shell ili njegova Povezana lica imala ekskluzivna prava na istrazivanja, procjenu i po mogućnosti komercijalni razvoj i
proizvudnju hidrokarbonata na Podrucju istrazivanja. ...
Pa i nije. Vlada FBiH zaista nema nikakvih finansijskih obaveza prema Shellu. Jedino imaju obavezu da im daju koncesiju ukoliko Shell skonta da mu se to isplati. Marku jednu vlada nece dati.
Nije sve u parama nesto je i u zlatu, makar crnom
Last edited by tortekolaci on 07/12/2011 12:06, edited 1 time in total.
- Banksy
#1950 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)
Pročitaj memorandum ... I ne kolutaj, svega ti, odrastao si čovjek, imam osjećaj da pričam s tinejdžerom ...Alfons Kauders wrote:na osnovu cega?Banksy wrote: Čitajući ovaj memorandum čini mi se da je ovo iznad rečeno zapravo laž?
Last edited by Banksy on 07/12/2011 12:02, edited 1 time in total.