Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#1926 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plain vanilla »

Banksy wrote:
Komrad wrote:
Banksy wrote:
Nismo svi za ladica, šta da se radi. Drago mi je da si se ti (s)našao.
Pa znam da nismo ...
najbolje je nebit nigdje to ti je najbolje opravdanje da se pljuje po svemu i svacemu i kad treba i kad ne treba jer si uvijek na strani onog drugog...
Evo, hajde pošteno. Hajde da budem ''negdje''.
Kako normalan insan da ne pljune na Babu Abdića, Arziju, Šaju, Čengu, ustaše, kako?
Evo daj mi jedan iskren i pošten argument, odmah ću im se pokloniti, al' odmah, dajem riječ.
a sta je alternativa?
HDZ bi objerucke docekala?
Mali_Vuk

#1927 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Mali_Vuk »

palermo wrote: E, to će kad se završi sve, i još će reći, nije bilo do mene.........ta neće biti preko njenih (njegovih) leđa....
A ne znam, tamo na onoj temi sam vidio da Banksy strastveno brani Čovića. Pa mi sad nije jasno po kojim to kriterijima odabire mete za ispljuvavanja :roll: :? Valjda samo po tome ko misli a ko ne misli zlo SDP-u. Malo ofirno :)
hercegovac_pravi

#1928 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by hercegovac_pravi »

Mali_Vuk wrote:
palermo wrote: E, to će kad se završi sve, i još će reći, nije bilo do mene.........ta neće biti preko njenih (njegovih) leđa....
A ne znam, tamo na onoj temi sam vidio da Banksy strastveno brani Čovića. Pa mi sad nije jasno po kojim to kriterijima odabire mete za ispljuvavanja :roll: :? Valjda samo po tome ko misli a ko ne misli zlo SDP-u. Malo ofirno :)
Ja ove likove nazivam "mikroklipači".....
Komrad

#1929 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Komrad »

Banksy wrote:
Evo, hajde pošteno. Hajde da budem ''negdje''.
Kako normalan insan da ne pljune na Babu Abdića, Arziju, Šaju, Čengu, ustaše, kako?
Evo daj mi jedan iskren i pošten argument, odmah ću im se pokloniti, al' odmah, dajem riječ.
Pogledaj... sta je alternativa njima ...

U vrijeme Adnana Terzica kao predsjedavajuceg... Pljuvalo se po Ivanicu ... a kad se uvidjelo ko mu je alternativa danas bi ga svi ljubili ... Sa Draganom Cavicem takodjer isti slucaj

U zivotu ne volim ljude koji zlo rade u svilenim rukavicama ... zbog toga mi je drazi neskriveni ustasa jurisic od skrivenog ustase covica ...
Banksy

#1930 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Banksy »

Mali_Vuk wrote:
A ne znam, tamo na onoj temi sam vidio da Banksy strastveno brani Čovića.
Lažeš k'o pas, naravno.

Ali ni ni prvi ni zadnji.
To vam je izgleda neka partijski feler.

@Komrad
Da, i meni su takvi draži. Bar znaš na čemu si.
Ipak, nije valjda da ih baš ta osobina čini poželjnim koalicionim partnerima?
Mali_Vuk

#1931 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Mali_Vuk »

Banksy wrote:
Mali_Vuk wrote:
A ne znam, tamo na onoj temi sam vidio da Banksy strastveno brani Čovića.
Lažeš k'o pas, naravno.

Lažem, u pravu si. Slagao sam kad sam rekao "tamo na onoj temi", jer riječ je o ovoj temi :lol: Upravo na ovoj temi si demonstrirala ćovouvlakačkoguzne vještine. Ono kad ti ljudi objašnjavaju šta je Čović rekao o sarajevskim Hrvatima (da su glupi i nesposobni jer su ostali u Sarajevu, koliko se sjećam) pa ti daju linkove, govore na kojoj je televiziji izvaljivao takve nebuloze. Šta je tvoj komentar bio? Pa, rekla si da ne vjeruješ da je to rekao, a i ako jeste, mora da su ga nešto naljutili :lol: :lol: I neka, ok je imati svoje stavove, ali zašto se ljutiš kad ih i ostali
prepoznaju? :?

Edit: A i inače, cijelo tvoje forumanje se svelo na "SDP majorizira Hrvate" "SDP je stvorio hrvatski nacionalizam" "SDP je stvorio snove o trećem" i ostale gluposti. Ti očigledno imaš neke debele probleme lične prirode sa SDP-om :roll:
Mali_Vuk

#1932 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Mali_Vuk »

hercegovac_pravi wrote: Ja ove likove nazivam "mikroklipači".....
Ma ti si super, ja više ne znam kako da ih nazovem, a da ne dobijem ban :)
1gorstak

#1933 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by 1gorstak »

Banksy wrote:Kako normalan insan da ne pljune na Babu Abdića, Arziju, Šaju, Čengu, ustaše, kako?
Amerikanci = mi koji podrzavamo suzivot
Staljin = HSP
Hitler = velikosrpski faktor
Japanci = HDZ
Kinezi = NSRB

itd itd

To podsjecanje na Drugi svjetski rat je primjer kako sa saveznicima ne moras dijeliti ideologiju. Mi svi znamo i sta je SDA i sta je HSP, ali su (iz vlastitog interesa) odlucili djelovati u skladu sa prioritetima SDP-a i zato su koalicioni partneri.

Umjesto da na pristupanje HSP-a i SDA programskoj platformi koja je manje vise SDP-ovih ruku djelo, gledas kao na uspjeh, tebi je to razlog da pljujes po SDP-u ? Uozbilji se kolega .... ti i ja nemamo katalog saveznika, pa da se sebi narucimo nesto po zelji i ukusu, imamo sve nakaradno i jos gore.
plain vanilla

#1934 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plain vanilla »

Hrvatsko narodno vijeće: Podrška Platformi četiri stranke

Predstavnici Hrvatskog narodnog vijeća BiH su danas na pres-konferenciji u Sarajevu kazali da daju podršku Platformi koju su potpisale četiri stranke (SDP, SDA, HSP i NSRzB).

„Dajemo podršku Platformi koja je korisna za formiranje vlasti u Federaciji i na razini države“, kazao je predsjednik HNV-a BiH Luka Markešić, dodajući da podršku ne daju paušalno, nego smatraju da je za početak dobra i sada je treba dotjerivati, te ističući da nisu stranački opredijeljeni ni za SDP ni za druge stranke.

Član HNV-a BiH Ivo Komšić je kazao da je u javnosti nametnuta lažna dilema jedna grupacija stranaka ili druga grupacija.

„Mislim da to nije alternativa jedno drugom i da je to potpuno lažno nametnuto kao dilema“, kazao je Komšić.

Interes HNV-a je, po njegovim riječima, otkloniti neravnopravnost Hrvata i drugih, „jer nisu samo Hrvati neravnopravni“. Neravnopravni su svi narodi tamo gdje su manjinski u lokalnim zajednicama, u županijama i općinama.

„Nama je prihvatljivija Platforma koja je ponuđena upravo zato što ona pokušava otkloniti neravnopravnost. Oni predlažu potpunu ravnopravnost i paritet u izvršnim organima. Zašto bi to bilo neprihvatljivo nekome“, kazao je Komšić.

Nama je to, dodao je, prihvatljivije od HDZ-ovog rješenja neravnopravnosti kroz treći entitet, odnosno četvrti entitet.

„To su tri entiteta plus distrikt Sarajevo. Oni hoće tri entiteta plus Sarajevo distrikt“, kazao je Komšić, ističuči da „ne smijemo dozvoliti da nas lažu u politici“.
hercegovac_pravi

#1935 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by hercegovac_pravi »

plain vanilla wrote:
Hrvatsko narodno vijeće: Podrška Platformi četiri stranke

Predstavnici Hrvatskog narodnog vijeća BiH su danas na pres-konferenciji u Sarajevu kazali da daju podršku Platformi koju su potpisale četiri stranke (SDP, SDA, HSP i NSRzB).

„Dajemo podršku Platformi koja je korisna za formiranje vlasti u Federaciji i na razini države“, kazao je predsjednik HNV-a BiH Luka Markešić, dodajući da podršku ne daju paušalno, nego smatraju da je za početak dobra i sada je treba dotjerivati, te ističući da nisu stranački opredijeljeni ni za SDP ni za druge stranke.

Član HNV-a BiH Ivo Komšić je kazao da je u javnosti nametnuta lažna dilema jedna grupacija stranaka ili druga grupacija.

„Mislim da to nije alternativa jedno drugom i da je to potpuno lažno nametnuto kao dilema“, kazao je Komšić.

Interes HNV-a je, po njegovim riječima, otkloniti neravnopravnost Hrvata i drugih, „jer nisu samo Hrvati neravnopravni“. Neravnopravni su svi narodi tamo gdje su manjinski u lokalnim zajednicama, u županijama i općinama.

„Nama je prihvatljivija Platforma koja je ponuđena upravo zato što ona pokušava otkloniti neravnopravnost. Oni predlažu potpunu ravnopravnost i paritet u izvršnim organima. Zašto bi to bilo neprihvatljivo nekome“, kazao je Komšić.

Nama je to, dodao je, prihvatljivije od HDZ-ovog rješenja neravnopravnosti kroz treći entitet, odnosno četvrti entitet.

„To su tri entiteta plus distrikt Sarajevo. Oni hoće tri entiteta plus Sarajevo distrikt“, kazao je Komšić, ističuči da „ne smijemo dozvoliti da nas lažu u politici“.
Pa zašto je bilo neprihvatljivo bilo kome da bude konstitutivan na svakom pedlju teritorije države u kojoj živi? A takav slučaj smo imali. Iz takve jedne banalnosti se može vidjeti o kakvoj politici Čovića i Dodika se ovdje radi. Torovska segregacija i ništa drugo.
1gorstak

#1936 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by 1gorstak »

hercegovac_pravi wrote:
„Nama je prihvatljivija Platforma koja je ponuđena upravo zato što ona pokušava otkloniti neravnopravnost. Oni predlažu potpunu ravnopravnost i paritet u izvršnim organima. Zašto bi to bilo neprihvatljivo nekome“, kazao je Ivo Komšić.

Pa zašto je bilo neprihvatljivo bilo kome da bude konstitutivan na svakom pedlju teritorije države u kojoj živi? A takav slučaj smo imali. Iz takve jedne banalnosti se može vidjeti o kakvoj politici Čovića i Dodika se ovdje radi. Torovska segregacija i ništa drugo.
HDZ treba da revidira svoju strategiju, da ponovo razmotri je li etnicki karakter decentralizacije toliko bitan da ce se zbog tog cilja rizikovati i ono sto Bosnjacima ne bi smetalo (visok nivo autonomije). Ako HDZ saradjuje sa Sarajevom, dobice istorijsku sansu da bude taj politicki faktor koji vraca pravo hrvatskog naroda na citavu BiH. Ako ne saradjuje, Sarajevo ce partnera naci u drugim strankama sa hrvatskim predznakom a HDZ ce biti porazen (zajedno sa Dodikom).
Hemel

#1937 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hemel »

1gorstak wrote:
hercegovac_pravi wrote:
„Nama je prihvatljivija Platforma koja je ponuđena upravo zato što ona pokušava otkloniti neravnopravnost. Oni predlažu potpunu ravnopravnost i paritet u izvršnim organima. Zašto bi to bilo neprihvatljivo nekome“, kazao je Ivo Komšić.

HDZ treba da revidira svoju strategiju, da ponovo razmotri je li etnicki karakter decentralizacije toliko bitan da ce se zbog tog cilja rizikovati i ono sto Bosnjacima ne bi smetalo (visok nivo autonomije). Ako HDZ saradjuje sa Sarajevom, dobice istorijsku sansu da bude taj politicki faktor koji vraca pravo hrvatskog naroda na citavu BiH. Ako ne saradjuje, Sarajevo ce partnera naci u drugim strankama sa hrvatskim predznakom a HDZ ce biti porazen (zajedno sa Dodikom).
:thumbup:

upravo tako...to bi bila konacnica ove safunjice :-)
Gandalf

#1938 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Gandalf »

HDZ treba uništiti bez milosti - nikakve koalicije, nikakvi pregovori, HDZ-u poručiti kratko : MARŠ BAGRO
Komrad

#1939 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Komrad »

Banksy wrote: Lažeš k'o pas, naravno.

Ali ni ni prvi ni zadnji.
To vam je izgleda neka partijski feler.

@Komrad
Da, i meni su takvi draži. Bar znaš na čemu si.
Ipak, nije valjda da ih baš ta osobina čini poželjnim koalicionim partnerima?

Pa ukoliko sa druga strane imas one sa kojima ne znas na cemu si ... s kim bi ti koalirala?
Ja bih koalirao sa nekim za koga znam kakav je pa makar bio i los al da bar znam sta mu smijem dozvoliti i koliko mu smijem dozvoliti .. A pristajati na ucjene nekoga koje los a pravi se fin ... nikad ne bih mogao

Zaista mi je zao sto nesvjesno branis HDZ jer sam mogao zakljuciti da se ne slazes s tom politikom
ali ocito je tvoja mrznja prema SDPu i Lagumdziji jaca od mrznje prema istinskom kreatoru opstrukcija u BiH
HDZu na celu sa Draganom Covicem
Komrad

#1940 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Komrad »

Gandalf wrote:HDZ treba uništiti bez milosti - nikakve koalicije, nikakvi pregovori, HDZ-u poručiti kratko : MARŠ BAGRO
Apsolutno se slazem...
Niti treba vise vrsiti pregovore a narocito im nuditi neke pozicije
formirati vlast pa sta bude neka bude
Komrad

#1941 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Komrad »

1gorstak wrote:
Sta koga briha za HDZ? Ako je njihov jedini progam .. treci entitet a znaju da medju bosnjackim politicarima u tome nemaju sagovornika neka budu popzicija dok bosnjacka politka ne promijeni misljenje ...i to je to..
Ako hoce institucionalnu ravnopravnost onda neka shvate da oni nisu jedini predstavnici hrvata kao sto SDA nije jedini predstavnik Bosnjaka a ni SNSD jedini predstavnik srpskog naroda i neka prihvate platformu i da se krene sa rijesavanjem nacionalnih pitanja u okviru ustava i izbornog zakona...

Za mene kao pojedinca ni taj treci nije problem... ali je pitanje koliko je on problem ne za Bosnjake nego za Hrvate
Zenice, Kaknja, Varesa, Sarajeva i drugih gradova... kako ce taj entitet zastiti njihova prava? Isto onako kako je RS zastitila prava Srba u Federaciji i kako je Federacija zastitila prava Bosnjaka i Hrvata u RSu. Nikako!

Dakle ... ako legitimni predstavnici Hrvata odustaju od vjekovnih ognjista Hrvata u posavini, srednjoj bosni i drugim krajevima .. neka to javno kazu ... ali neka znaju da od Bosnjaka to isto nemaju pravo traziti...
neka se HDZ odrekne Dervente, Broda i Samca ja cu to podrzati ali neka od Bosnjaka ne traze isto jer to nemaju pravo
slavena29

#1942 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by slavena29 »

Gandalf wrote:HDZ treba uništiti bez milosti - nikakve koalicije, nikakvi pregovori, HDZ-u poručiti kratko : MARŠ BAGRO
Zar je moguce da sa-x ovakve bolesnike podrzava!
Zar je moguce da ja iz Tuzle (Doknja) trebam biti unisten..Pa unistili ste nas ...

odgovor:
Gandalf.....pa ti si gori nego svi zlocinci..ti organski mrzis sve sto nije muslimansko!
Last edited by slavena29 on 05/03/2011 02:35, edited 1 time in total.
plain vanilla

#1943 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plain vanilla »

slavena29 wrote:

odgovor:
Gandalf.....pa ti si gori nego svi zlocinci..ti organski mrzis sve sto nije muslimansko!
smiri bona dozivljaje, iscitaj temu, pa onda sudi
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#1944 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by prljavi Hare »

slavena29 wrote:

odgovor:
Ne vjerujem da je covjek mislio nista u nacionalnom smislu,vec onako,bagra kao bagra.Ako malo preletis
po forumu vidjeces da je sva bagra jednako tretirana bez obzira na naciju,rasu,vjeroispovjest...........
Ako neko nekoga vrijedja,ima ko se i o takvima brine,ne traju dugo.
A receno od strane Gandalfa ti moze smetati jedino ako si stovatelj istih,tzv bagropoklonik!!! :D
:bih:
slavena29

#1945 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by slavena29 »

plain vanilla wrote:
slavena29 wrote:

odgovor:
Sta da sudim draga!
Zasto ne kazes koliko je hrvata napustilo Drijencu, Obodnicu, Breske, Zivinice samo zbog toga! Koliko ima muslimanskih sela oko Tuzle a koliko hrvatskih!
Pa otjerali ste 60% hrvata iz Tuzle i okoline a naselili ih nepismenim Podrinjcima..... Pa otisla je i moja (hrvatska) obitelj i moji rodjaci a dosli su HEROJI iz Srebrenice!
Hvala vam !
plain vanilla

#1946 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plain vanilla »

slavena29 wrote:
plain vanilla wrote:
slavena29 wrote: Zar je moguce da sa-x ovakve bolesnike podrzava!

odgovor:
Sta da sudim draga!
Zasto ne kazes koliko je hrvata napustilo Drijencu, Obodnicu, Breske, Zivinice samo zbog toga! Koliko ima muslimanskih sela oko Tuzle a koliko hrvatskih!
Pa otjerali ste 60% hrvata iz Tuzle i okoline a naselili ih nepismenim Podrinjcima..... Pa otisla je i moja (hrvatska) obitelj i moji rodjaci a dosli su HEROJI iz Srebrenice!
Hvala vam !
Nije to tema ove emisije :-) :-)
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#1947 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by prljavi Hare »

Najvise volim kada forumom vlada tolerantno ozracje!!!! :lol: :lol: :lol:
Jos jedna zrtva majorizacije!!!!

ALIJA,ALIJA,GDJE CE TI DUSA ALIJA???

MAJORIZATOR
Image

Na slici je zacetnik majorizacije!!!

MAJORIZATOR 2
Image
Nastavljac njegovog djela!!!

Ali srecom tu su:

Defender

Image
DEFENSE,DEFENSE!!!

Defender 2
Image

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Last edited by prljavi Hare on 05/03/2011 02:59, edited 1 time in total.
Komrad

#1948 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Komrad »

slavena29 wrote:
Sta da sudim draga!
Hvala vam !
Tvoja jedina greska u ovim postovima je sto izjednacavas narod sa strankom a sve ostalo sto si napisala je tacno
i nijedna sredina nije ostala imuna na doseljenike ... kako god Tuzla za Podrinjce tako i Zagreb za Hercegovce...

Zamolio bih radi sebe i svog naroda ... da ne stavljas znak jednakosti izmedju HDZa i Hrvatskog naroda
damir_

#1949 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by damir_ »

ne zajebaji za Zivinice,toliko ste ugrozeni,da selo odmah do grada,ima onog kretena koji je jedan od vodecih budala za HB,da imate vecinu kafica po gradu....ako se neko iselio iselio to je iz ekonomskih razloga,kao i svi ostali,kako to da odlazak bosnjaka po stranim zemljama se ne prikazuje kao ugrozenost,vec eto ekonomski razlozi,al kad je hrvat u pitanju,dizi sve na noge,to je nadnebeski narod...
sto mi dize zivac :x :x :x
heckler

#1950 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by heckler »

Covic u nezavisnim
A to nije treći entitet?

-Ne, mi govorimo o svome prijedlogu. Mi želimo BiH u međunarodno priznatim granicama u kojoj će sva tri naroda biti jednaka. No, sada neki koje ste spomenuli žele samo pozicije i kroz ekonomski segment učiniti nešto što se pokušalo prije deset godina s upadom tenkova u Hercegovačku banku - oslabiti Hrvate u BiH i pet županija gdje su većina. Naša je, međutim, obveza organizirati život i u tome ćemo uspjeti.
Zna li ko meni nabrojati tih 5 "zupanija" gdje su hrvati vecina :lol: :lol: I ima li ko da pita Covica zna li on nabrojati te kantone :lol:
Locked