quasar wrote:Cim se u ovoj zemlji pojavi JEDAN realan covjek, odmah cemo ga postaviti za Kralja.
BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- arzuhal
#1926 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
-
mistek
#1927 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Utakmica s Rumunima je mnogo važnija njima nego nama. Poraz, pa čak i remi će dovoljno dotući Rumune. Stoga, remi je zadovoljavajući. I ako izgubimo, nije propast svijeta, jer u ovakvoj grupi, nemoguće je biti prvi, a treći još teže. Bez obzira, dakle, na ishod tekme s Rumunima, mi do kraja trebamo uzeti Albance, Luksemburga i Bjeloruse na oba fronta. U slučaju remija sa Rumunima, protiv Bjelorusa smijemo i kiksati u jednoj utakmici. U ovom slučaju, mi bi imali 19 bodova. Rumuni bi pobjedom nad nama, a onda i svim pobjedama do kraja, osim u utakmici sa Francuskom, gdje im možemo računati i remi, imala 18 bodova.
Druga je priča ako ćemo ganjati prvo mjesto, samo se onda bojim da ne bude debakla u Parizu u oktobru
S obzirom na kvalitet naše ekipe, mislim da nema šanse da završimo ispod 2. mjesta. Znači, kako god da pogledam ovu tabelu
Nemaju vala ni Rumuni nekih izrazito kvalitetnih igrača. Odbrana bez Chivua je i više nego klimava, što smo vidjeli. Na kraju krajeva, pozvano im je 4 debitanta u reprezentaciju i to dovoljno govori u kakvoj su banani. Na sredini terena mora biti naša prevaga.
Druga je priča ako ćemo ganjati prvo mjesto, samo se onda bojim da ne bude debakla u Parizu u oktobru
S obzirom na kvalitet naše ekipe, mislim da nema šanse da završimo ispod 2. mjesta. Znači, kako god da pogledam ovu tabelu
-
LSD
#1928 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Gledam nešto one cijene igraca i ekipa/reprezentacija , pa kompletna reprezentacija Bjelorusije vrijedi 18 miliona eura bez Hleba (sa njim 23, pošto trenutno sa 30 godina i karijerom koja je rapidnom opadanju košta oko 5 milki)...a kod nas sam Džeko vrijedi 30 miliona, a citava naša repka 96 miliona (ne racunajuci Begovića).
Sve to na stranu, ta yebena bjeorusija je mlatnula francuze u sred Pariza (one iste francuze koji nas osramotiše na sred koševa) i ta tri njihova boda iz Pariza ce nam biti prijetnja eventualnom plasmanu u baraž sve dok se sa njima međusobno ne obracunamo u dva vezana meca.
Sve to na stranu, ta yebena bjeorusija je mlatnula francuze u sred Pariza (one iste francuze koji nas osramotiše na sred koševa) i ta tri njihova boda iz Pariza ce nam biti prijetnja eventualnom plasmanu u baraž sve dok se sa njima međusobno ne obracunamo u dva vezana meca.
-
Baudelaire
#1929 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Izvini brate, al majku mu, ti te White Ruse uzdižeš ko da su kakva silna ekipa, a da se ovako izrazim, to je jedna obična karina od tima kojoj se posrećilo da uzmu Francuze. Da su nula, pokazao je samo bod protiv Luksemburga, poraz u Albaniji i samo bod protiv Rumuna na domaćem terenu. Ako hoćeš da idemo u detalje, to je 7 bačenih bodova, ali eto, pošto su uzeli Francuze dodaj im na tih -7 plus tri boda i imat će već četiri bačena boda. Mi s druge strane smo dosad imali samo jedan kiks a to je remi u Albaniji. Poraz od Francuza je bio očekivan ionako.LSD wrote:Gledam nešto one cijene igraca i ekipa/reprezentacija , pa kompletna reprezentacija Bjelorusije vrijedi 18 miliona eura bez Hleba (sa njim 23, pošto trenutno sa 30 godina i karijerom koja je rapidnom opadanju košta oko 5 milki)...a kod nas sam Džeko vrijedi 30 miliona, a citava naša repka 96 miliona (ne racunajuci Begovića).
-
LSD
#1930 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Ja to gledam ovako...posrecilo im ,kažeš...OK, a što se to nama nije posrecilo da uzmemo bar bod na koševu protiv tih istih francuzaBaudelaire wrote:Izvini brate, al majku mu, ti te White Ruse uzdižeš ko da su kakva silna ekipa, a da se ovako izrazim, to je jedna obična karina od tima kojoj se posrećilo da uzmu Francuze. Da su nula, pokazao je samo bod protiv Luksemburga, poraz u Albaniji i samo bod protiv Rumuna na domaćem terenu. Ako hoćeš da idemo u detalje, to je 7 bačenih bodova, ali eto, pošto su uzeli Francuze dodaj im na tih -7 plus tri boda i imat će već četiri bačena boda. Mi s druge strane smo dosad imali samo jedan kiks a to je remi u Albaniji. Poraz od Francuza je bio očekivan ionako.LSD wrote:Gledam nešto one cijene igraca i ekipa/reprezentacija , pa kompletna reprezentacija Bjelorusije vrijedi 18 miliona eura bez Hleba (sa njim 23, pošto trenutno sa 30 godina i karijerom koja je rapidnom opadanju košta oko 5 milki)...a kod nas sam Džeko vrijedi 30 miliona, a citava naša repka 96 miliona (ne racunajuci Begovića).
Kako ne kontaš da je ovo sve matematika, nije prvenstvo od 30 kola gdje se može ispraviti kiks i nema popravnog...ovdje u ovakovoj grupi za jedan kiks na domacem terenu moraš odmah pobjediti narednu u gostima da anuliraš to...a mi to nismo uradili u Tirani.
-
Baudelaire
#1931 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Pa kako ti ne kontaš da su Bjelorusi dosad izgubili sedam bodova, a mi četiri?
-
LSD
#1932 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Kontam i to, zato i kažem da cemo svoju sudbinu oko plasmana na EP odrediti u međusobnom dvomecu sa bjelorusima....a i oni svoju sa nama, gledajuci iz njihove perspektive.Baudelaire wrote:Pa kako ti ne kontaš da su Bjelorusi dosad izgubili sedam bodova, a mi četiri?
-
Baudelaire
#1933 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Možda je i oni prije odrede ako ne uzmu kući Luksemburg
Prije Luksemburga dočekuju Francuze, tu ne vjerujem da mogu išta napraviti, onda će vjerovatno dobiti Luksemburg, mada, ako ga nisu dobili na strani, nije zicer ni pobjeda kući. Evo da postavimo ovako stvari, maksimum koji Bjelorusi mogu napraviti do kraja kvalifikacija: Luksemburg 3 boda, BiH 3 boda, Rumunija bod. S njihovih dosadašnjih 8, to je ukupno 15 bodova. Mi imamo 7, protiv Albanije tri, protiv Bjelorusije 3 i protiv Luksemburga tri i imamo bod više od njih. A ja nešto kontam da, nit će oni bit tako dobri, nit ćemo mi bit tako loši.
-
LSD
#1934 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Vidi nešto...isto kao što ti (a i ja, kao i svi mi ) mislimo da su oni karina od ekipe, tako i oni vjerovatno kontaju nešto u stilu : Vidi ovi bosanskih parmaka ,njih francuzi (koje mi oderemo u sred Pariza) oderaše ko zeceve na njihovom terenu.Baudelaire wrote:Možda je i oni prije odrede ako ne uzmu kući LuksemburgPrije Luksemburga dočekuju Francuze, tu ne vjerujem da mogu išta napraviti, onda će vjerovatno dobiti Luksemburg, mada, ako ga nisu dobili na strani, nije zicer ni pobjeda kući. Evo da postavimo ovako stvari, maksimum koji Bjelorusi mogu napraviti do kraja kvalifikacija: Luksemburg 3 boda, BiH 3 boda, Rumunija bod. S njihovih dosadašnjih 8, to je ukupno 15 bodova. Mi imamo 7, protiv Albanije tri, protiv Bjelorusije 3 i protiv Luksemburga tri i imamo bod više od njih. A ja nešto kontam da, nit će oni bit tako dobri, nit ćemo mi bit tako loši.
Hocu da kažem, da i oni imaju neko svoje razmišljanje i svoju računicu...zato cemo sve najbolje vidjeti u dvomecu sa njima i usput riješiti sve dileme ako Bog da.
- smoki_choko
#1935 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
kakav coca isakovica zvati u odbranusplend wrote:izvinjavam se svim ljubiteljima lika i djela cocalica![]()
koliko bi samo odbrana djelovala sigurnije, da umjesto mravca igra cocalic![]()
- ODVRATAN_i_GADAN
#1936 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Bolje bacaca medelja jer smo tu deficitarni...smoki_choko wrote:kakav coca isakovica zvati u odbranusplend wrote:izvinjavam se svim ljubiteljima lika i djela cocalica![]()
koliko bi samo odbrana djelovala sigurnije, da umjesto mravca igra cocalic![]()
- smoki_choko
#1937 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
moze i on
- siki_sa
#1938 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Da budemo realni, trenutno smo jaci od Rumuna, i trebamo to iskoristiti, Rumuni su pod velikim pritiskom, njima je biti ili ne biti, izdrzati prvi nalet rumuna ili odmah krenuti u napad, ali jes da me je malo strah ali se nadam najmanje bodu, i nadam se fer sudjenu

- Baltazar_khan
- Jack Be Nimble
#1940 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Za amerikance, bice na foxsoccer.tv prenos. Preplata 14.99
- Obuca9
#1941 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Ovo sve objašnjava. Nemam namjeru da se dalje raspravljam s tobom. Doviđenja, prijatno.zimzelen wrote:E, moj 'horde zla', ukljuci ti mozak kad Susek lupeta o izmjenama. Znam dobro sta sam napisao. Nikad nisam cuo da se na poluvremenu tek tako izvede igrac jer ima zuti, pa valjda se znaju cuvati, profesionalci su. Na sto bi licila igra ako bi treneri na poluvremenu mijenjali igraca ako 'pozuti' neko? Rekao je to jednom u posve blesavom kontekstu kad smo igrali s nekim pa htio zamijeniti igraca (stopera) s zutim kartonom kao da imamo na klupi Rio Ferdinanda.
Mene je tu iznenadio jer to nikad nisam cuo od jednog trenera a ti razvijaj pitarske panegirike o njemu samo zato sto je igrao na Zuban polju!
- mire - ložač
#1942 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Neshto kontam: Jel to samo mi imamo dva dvomeča (mislim vezana) ili i ostali imaju takav raspored, ili je možda Francuzima u p.a.k.a.s. se uvlačilo prilikom određivanja rasporeda...
Još jedno "poluvrijeme sa Rumunima" .... uh..hastra me pravo, ali ako ih uzmemo kako Bog zapovijeda...

Još jedno "poluvrijeme sa Rumunima" .... uh..hastra me pravo, ali ako ih uzmemo kako Bog zapovijeda...
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#1943 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
ne podcjenjujte Rumune, iako su trenutno u tranziciji generacija, pa štekaju. Još uvijek je to opasna ekipa sa Maricom i Mutuom u napadu.
Bjeloruse pogotovu ne treba podcjenjivati jer je to mlada i kompaktna ekipa bazirana na nekadašnjim mladim igračima iz BATE Borisov (ako se sjećate tog tima iz grupne faze CL-a prije par godina). Hrvatska je u zadnjim kvalifikacijama igrala dvije neriješene s njima, a u ovim su dobili su Francuze
.
Bjeloruse pogotovu ne treba podcjenjivati jer je to mlada i kompaktna ekipa bazirana na nekadašnjim mladim igračima iz BATE Borisov (ako se sjećate tog tima iz grupne faze CL-a prije par godina). Hrvatska je u zadnjim kvalifikacijama igrala dvije neriješene s njima, a u ovim su dobili su Francuze
-
udrch
#1944 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Iskreno više me plaše Bjelorusi nego ovi Rumuni..Bjelorusi će igrati zatvoreno, pa šta ufate, a Rumuni će se zaletiti i nabiti na neku stvar..
- smoki_choko
#1945 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
dobre ove rumunke, moglo bi se otici malo u posjetu malo na tekmu malo radi zadovoljstva 
-
Great Cornholio
#1946 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Da dobili su francuze, al' kako? Francuzi su im realno trebali dati pet golova.JoseMujica wrote:ne podcjenjujte Rumune, iako su trenutno u tranziciji generacija, pa štekaju. Još uvijek je to opasna ekipa sa Maricom i Mutuom u napadu.
Bjeloruse pogotovu ne treba podcjenjivati jer je to mlada i kompaktna ekipa bazirana na nekadašnjim mladim igračima iz BATE Borisov (ako se sjećate tog tima iz grupne faze CL-a prije par godina). Hrvatska je u zadnjim kvalifikacijama igrala dvije neriješene s njima, a u ovim su dobili su Francuze.
Ne treba nikoga podcjenjivati, ali vala ne bih se trebali bojati bjelorusa, ipak smo mi od njih duplo kvalitetniji.
De da mi dobijemo rumune, pa da se s francuzima borimo za prvo mjesto
- ODVRATAN_i_GADAN
#1947 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Ako se ja dobro sjecam hrvati su ih dobili u Bjelorusiji 0-2 ili 1-2 aaaa da su nagazna mina, jesu.JoseMujica wrote:
Bjeloruse pogotovu ne treba podcjenjivati jer je Hrvatska je u zadnjim kvalifikacijama igrala dvije neriješene s njima, a u ovim su dobili su Francuze.
- ODVRATAN_i_GADAN
#1948 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
http://www.hrsport.net/Rezultati.aspx?ID=265
Obadvije su izgubili od hrvata tj.1-0 u Hrvatskoj i 1-3 u Minsku.
Obadvije su izgubili od hrvata tj.1-0 u Hrvatskoj i 1-3 u Minsku.
-
mikogoago
#1949 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Bilo bi mi drago kada bi Pape dao sansu Besicu i Stilicu.Mislim da bi bili osvjezenje za ekipu,a i nepoznati su relativno rumunima. 
- burek_in_space
#1950 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Jel se to vratio nikad_izvini na forum?!
Kako Belgijanci stari, svjetska klasa, a?!
Inache, otreshcemo Rumune ko slinu, rasturicemo ih ko bugarsku skupshtinu. 0:1 u 1. minuti, i onda lagano bunkerica do posljednjeg sudijskog zvizhduka.

Kako Belgijanci stari, svjetska klasa, a?!
Inache, otreshcemo Rumune ko slinu, rasturicemo ih ko bugarsku skupshtinu. 0:1 u 1. minuti, i onda lagano bunkerica do posljednjeg sudijskog zvizhduka.