Probat cu i sa uljem iduci put,taman sam kupila jojobu.....nesto sam se ulijenila u posljednje vrijeme
Njega tijela (zenska tema)
Moderator: anex
- bez_ideje
#1926 Re: Njega tijela (zenska tema)
Tajna moje prirodne medicine
mamina omiljena literatura,skupa sa maurice mességué-om
Probat cu i sa uljem iduci put,taman sam kupila jojobu.....nesto sam se ulijenila u posljednje vrijeme
-
*mima*
#1927 Re: Njega tijela (zenska tema)
- Čudna sorta
#1928 Re: Njega tijela (zenska tema)
A mima kakav ti je tip kože? Ja imama preosjetljivu kožu, koja je uz to masna i sklona aknama, pa me strah mućkati sa tim uljima, da ne budem poslije*mima* wrote:ne sa vodom.......ubacim razna ulja koja imam....jojobu.....argan.....bademovo......maslinovo....mozes i med.....sve to mozes stavit i na kosu.......
- anoush
- Location: A Eruchîn, ú-dano i faelas a hyn, an uben tanatha le faelas.
#1929 Re: Njega tijela (zenska tema)
nemoj koristiti ulja ako ti je koza masna i problematicna.
- alica.k
#1930 Re: Njega tijela (zenska tema)
pogresno, filozofija je da se na masnu kozu djeluje uljima.anoush wrote:nemoj koristiti ulja ako ti je koza masna i problematicna.
- anoush
- Location: A Eruchîn, ú-dano i faelas a hyn, an uben tanatha le faelas.
#1931 Re: Njega tijela (zenska tema)
meni je dermatolog savjetovao da ne koristim ulja
- Čudna sorta
#1932 Re: Njega tijela (zenska tema)
Kupila sam zelenu glinu, pomiješala za prvi put samo sa vodom, pa ćemo vidjeti rezultate...
A malo i čitam na ovoj temi: http://www.ana.rs/forum/index.php?topic=3362.0, ima baš dobrih savjeta za sve tipove kože...
A malo i čitam na ovoj temi: http://www.ana.rs/forum/index.php?topic=3362.0, ima baš dobrih savjeta za sve tipove kože...
-
*mima*
#1933 Re: Njega tijela (zenska tema)
Čudna sorta wrote:A mima kakav ti je tip kože? Ja imama preosjetljivu kožu, koja je uz to masna i sklona aknama, pa me strah mućkati sa tim uljima, da ne budem poslije*mima* wrote:ne sa vodom.......ubacim razna ulja koja imam....jojobu.....argan.....bademovo......maslinovo....mozes i med.....sve to mozes stavit i na kosu.......... Možda da prvo probam samo sa vodom da vidim kako će mi lice reagovati...
jooooj....i ja imam uzasno osjetljivu kozu.......ti probaj sa vodom.....a imas na netu beuku savjeta
- Deep red
#1934 Re: Njega tijela (zenska tema)
Zene imate li preporuku za anticelulit masazu, da nije nesto bas preskupo?
-
kis.napraforgo
#1935 Re: Njega tijela (zenska tema)
poslat cu ti u pp gdje sam ja isla vec nekoliko puta, a ima do aprila cini mi se akcija parcijalna anticelulitna 12 KMDeep red wrote:Zene imate li preporuku za anticelulit masazu, da nije nesto bas preskupo?
- Deep red
#1936 Re: Njega tijela (zenska tema)
Hvala ti puno
A kakvi su rezulatati, jel ides svaki dan ili...
Ja sam kontala ici jednom ili dva puta sedmicno, ne mogu drugacije zbog fitnesa.
Ja sam kontala ici jednom ili dva puta sedmicno, ne mogu drugacije zbog fitnesa.
- sary
#1937 Re: Njega tijela (zenska tema)
Imam puno malih tamnih krugova po rukama
Izgledaju kao masnice,ko da me neko dobro istipao (a nije
)
Isla kod par dermatologa, koristila neke kremice i nista
Zna li neko kako bi se mogla toga rijesti, ide ljeto i stvarno je ruzno za vidjeti.
Ne znam da li bi pomogla limunva krema.
Imate li kakvih savjeta, svaki je dobro dosao
Izgledaju kao masnice,ko da me neko dobro istipao (a nije
Isla kod par dermatologa, koristila neke kremice i nista
Zna li neko kako bi se mogla toga rijesti, ide ljeto i stvarno je ruzno za vidjeti.
Ne znam da li bi pomogla limunva krema.
Imate li kakvih savjeta, svaki je dobro dosao
-
Lounge Act
#1938 Re: Njega tijela (zenska tema)
je li ti koza drugacija na tom mjestu na opip onako, kao da je vise suha? ako jest probaj s canestenom
ako nije mozda da probas mazati kremom za samotamnjenje da ti se boja izjednaci
ja bih svakako otisla i porodicnom dr. i povadila nalaze, mozda ti nesto nedostaje organizmu pa se tako manifestuje
ako nije mozda da probas mazati kremom za samotamnjenje da ti se boja izjednaci
ja bih svakako otisla i porodicnom dr. i povadila nalaze, mozda ti nesto nedostaje organizmu pa se tako manifestuje
-
kis.napraforgo
#1939 Re: Njega tijela (zenska tema)
Bila sam tri puta na masazi u nekih 7-8 dana. Za pocetak ako nista koza bolje izgleda, valjda sto cirkulacija proradi bolje pa se tako manifestuje. Ne znam sad jel kod svakoga isto, ali u svakom slucaju mislim da se moze nesto postici kombinacijom masaze, fizicke aktivnosti i odgovorne ishrane i naravno unosenja sto vise vode da se pomogne tijelu da se rijesi toksina. Celulit NECE nestatiDeep red wrote:Hvala ti punoA kakvi su rezulatati, jel ides svaki dan ili...
- Michun
#1940 Re: Njega tijela (zenska tema)
eh evo mene...podrucje oko ociju mi je jaaaako suho. hajd sto je suho, koza je tanka stravicno (otuda i ti podocnjaci). ujutro mazem kremom za to podrucje a uvece ulje.
imate li neke dodatne savjete. maska, krema...
imate li neke dodatne savjete. maska, krema...
- alica.k
#1941 Re: Njega tijela (zenska tema)
Michun jel to samo sad, il inace???
- Michun
#1942 Re: Njega tijela (zenska tema)
Oduvijek...tanko tanko, suho i plavo/ljubicasto. Objasnjenje za 10alica.k wrote:Michun jel to samo sad, il inace???
Kao da je sad malo vise od grijanja, cini mi se. Puhajuce grijanje na poslu u novoj zgradi. Hebe me opasno, i ten i nos.
- alica.k
#1943 Re: Njega tijela (zenska tema)
vjerujem, i pomislila sam da bi mozda moglo biti od grijanja al ako je uvijek.....
ne znam, neku hidratantniju kremu mozda?
- Michun
#1944 Re: Njega tijela (zenska tema)
ma ne znam...mozda da se vratim na all about eyes ili na tu neku novu koju ima clinique. plaho je hvale na recenzijama. i protiv bora je - sto mi treba naravno.alica.k wrote:vjerujem, i pomislila sam da bi mozda moglo biti od grijanja al ako je uvijek.....
- malaplavooka
#1945 Re: Njega tijela (zenska tema)
Michun wrote:ma ne znam...mozda da se vratim na all about eyes ili na tu neku novu koju ima clinique. plaho je hvale na recenzijama. i protiv bora je - sto mi treba naravno.alica.k wrote:vjerujem, i pomislila sam da bi mozda moglo biti od grijanja al ako je uvijek.....
Ja znam da moja sestra stavlja hladne kriške krompira, i poslije onim sokom od krompira izmasira tamne kolutove i super joj je .Pokušaj i ti
- Michun
#1946 Re: Njega tijela (zenska tema)
probam. nije meni problem sto je tamno, tako je oduvijek i ja to kamufliram fino.malaplavooka wrote:Michun wrote:ma ne znam...mozda da se vratim na all about eyes ili na tu neku novu koju ima clinique. plaho je hvale na recenzijama. i protiv bora je - sto mi treba naravno.alica.k wrote:vjerujem, i pomislila sam da bi mozda moglo biti od grijanja al ako je uvijek.....
Ja znam da moja sestra stavlja hladne kriške krompira, i poslije onim sokom od krompira izmasira tamne kolutove i super joj je .Pokušaj i ti
suho, tanko
- Deep red
#1947 Re: Njega tijela (zenska tema)
Isti problemMichun wrote:suho, tanko
- otherside
#1948 Re: Njega tijela (zenska tema)
+1Deep red wrote:Isti problemMichun wrote:suho, tanko
- MersY
#1949 Re: Njega tijela (zenska tema)
Zna li neko koliko košta Avene Hydrance Optimale Legere krema ? Otprilike
- alica.k
#1950 Re: Njega tijela (zenska tema)
otprilike oko 35-40km, tako nestoMersY wrote:Zna li neko koliko košta Avene Hydrance Optimale Legere krema ? Otprilike