Android OS

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Gray

#1926 Re: Android OS

Post by Gray »

MGB wrote:Vozdra raja, planiram da kupim HTC Sensation XL, ali u Njemačkoj pod ugovorom od nekog providera po jeftinijoj cijeni, da bi ga ovdje onda dekodirao i mogao korisiti u BiH. moje PITANJE: Da li mi neko moze sa 100% sigurnošću reći/potvrditi da će ga moći dekodirati, obzirom da je aparat relativno nov.

Da se neću zajebat! :D

Hvala. :mrgreen:

Mozes to uraditi i sam, to je samo mijenjanje zaključanog roma sa otkljcanim. vidi na xda developers.

http://forum.xda-developers.com/forumdisplay.php?f=1344
Last edited by Gray on 13/01/2012 21:46, edited 1 time in total.
burekodsira

#1927 Re: Android OS

Post by burekodsira »

tako je, nije to ajfoun pa da nemozes nista :lol:
BaDa

#1928 Re: Android OS

Post by BaDa »

e ljudi moze jedan mali off topic :D planiram sestri da uzmem mob konkretno http://www.bhtelecom.ba/mobiteli_detalj ... 9286c.html sad me interesuje jel se moze ono na rate kao sto je jednom bilo preko kucnog mi dolazi rata za taj mob? hvala :D
novi.dan.nova.nafaka

#1929 Re: Android OS

Post by novi.dan.nova.nafaka »

da se pritefterim... :)
insomnia78

#1930 Re: Android OS

Post by insomnia78 »

Nego jel postoji kakva aplikacija za onaj FM transmitter ili modumator ili kako se vec zove?
AmoK

#1931 Re: Android OS

Post by AmoK »

insomnia78 wrote:Nego jel postoji kakva aplikacija za onaj FM transmitter ili modumator ili kako se vec zove?
To je ipak hardverska opcija.
LeonardoAC

#1932 Re: Android OS

Post by LeonardoAC »

Može li mi neko reći koliko iznosi normalna temp. baterije i procesora u Galaxy S2 !? Govorim o korištenju "najosnovnijih" aplikacija. nisam uspio pronaći ovaj podatak. Inače, ako planirate uzimati SGS2 toplo vam je ne preporučujem
holowey

#1933 Re: Android OS

Post by holowey »

ima li neki fazon kako napraviti shortcut za aktiviranje data paketa?
alibaba_i_30_godina

#1934 Re: Android OS

Post by alibaba_i_30_godina »

LeonardoAC wrote:Može li mi neko reći koliko iznosi normalna temp. baterije i procesora u Galaxy S2 !? Govorim o korištenju "najosnovnijih" aplikacija. nisam uspio pronaći ovaj podatak. Inače, ako planirate uzimati SGS2 toplo vam je ne preporučujem
Razlozi?
LeonardoAC

#1935 Re: Android OS

Post by LeonardoAC »

Razlozi... pa, recimo da su više subjektivni nego objektivni. Sigurno će biti onih koji se ne slažu.
Tel je (po mom mišljenju) preglomazan, ne možeš jednom rukom ni sms otipkati, dizajn je takav da je nemoguće tel držati horizontalno duže od 10 sekundi. Da nosiš tel u džepu - zaboravi. Njegov slim oblik gubi svaki svoj smisao kad nabaviš neku futrolu za nošenje - a moraš je nabaviti i imati. Prvih 10ak dana korištenja je to nekako i "lijepo" al' kasnije već postaje živčano do te mjere da se okrećeš pozivu umjesto sms poruci. Tel je vrlo, vrlo osjetljiv..., nakon 20 dana korištenja već su se javili problemi sa punjenjem(vjeruj - normalnog korištenja), a evo sad i sa zagrijavanjem... tastatura je takva da ne možeš pošteno otipkati ništa da bar 3x ne pogriješiš (govorim o nekoj pristojnoj brzini tipkanja). Ne vrijedi svoje cijene. :skoljka:
alibaba_i_30_godina

#1936 Re: Android OS

Kod svakog telefona sa touch ekranom (a sad su skoro svi takvi) postoji problem sa tipkanjem i greskama koje se naprave prilikom toga. Prvi telefon koji sam imao sa touch ekranom je bio dobar za svoje vrijeme, ali i nakon nekoliko mjeseci koristenja nisam se bio toliko navikao na pisanje poruka, tako da sam uvijek grijesio i ispravljao se. Jednostavno to nisu mobiteli kao oni sa fizickom tastaturom.
Sta je problem sa baterijom? Logicno da ce se baterija jako brzo prazniti buduci na hardverske karakteristike mobitela. Koliko tebi moze da traje? I sta ti znaci normalno koristenje, jel' to znaci da dnevno provedes 2-3 sata na internetu, poslusas koju pjesmu i konstantno provjeravas jel' te neko zvao ili si dobio poruku?
beco

#1937 Re: Android OS

Post by beco »

Tastatura je softverski problem koji se da lagano rijesiti :D Slazem se da je SGS2 malo prevelik, sve preko 4 inca je ruku na srce veliko. Isto tako hardverski mobitel rastura i malo ko mu moze tu prici. Zavisi sta su ocekivanja korisnika, ako je neko prije imao mobitel gdje baterija trajala 4 dana na mobitel kojem baterija redovno traje 1 dan a pri punom koristenju i manje to zna biti problem. Sto se tice zagrijavanje baterije ja bih rekao da je i to softverski problem jer recimo ja na stock LG ROM sam imao zagrijavanje a na CM7 ne :D
Last edited by beco on 14/01/2012 15:11, edited 1 time in total.
Fauja Singh

#1938 Re: Android OS

Post by Fauja Singh »

Sto se velicine tice, koristio sam SGS2 i rado bih sad uzeo Samsung Note, znaci sve je od osobe do osobe.
Ja sam davno prestao nositi mobitele u dzepu jer ne nosim siroke pantole vec one koje su vise knap, tako da kljucevi, novcanik, plocica od kasetofona, mobitel... sve ide ili u jaknu ili pederusu :D
Ovo za tastaturu i sms se u potpunosti slazem, prvo sam mislio da je to tako sa touch ekranima dok nisam uzeo Iphone4 u ruku na kojem je displej jos i manji, probe radi sam piskarao jedno 5 minuta i nisam slova fulio, a na samsungu me izludi tastatura, cak ni u horizontali ne mogu napisati poruku da se necu poslije vracati i ispravljati...
Ne znam sto vise ne rjesavaju to, kupio sam mobitel sa verzijom softwarea 2.2.1 a sad je vec 2.3.6 i problem i dalje postoji.
Sve su prilike da cu ja sa Androida na iOS preci jer me polako pocinje nervirati.
kojeime

#1939 Re: Android OS

Post by kojeime »

Kod mene je Gio i nemam nekih problema sa pisanjem SMS-ova. Doduse, ja telefon koristim racionalno, to jeste nema dugih razgovora i stotina SMS-ova. Cini mi se da stvari pocinju da lude polako. Telefoni postaju sve veci sto ima logike zbog toga sto treba veci ekran za surfanje ili mutimediju, ali to onda cini telfon sve manje udobnim za koristenje u njegovoj osnovnoj funkciji, to jeste telefoniranju. A jos i baterije nisu takve da mogu dugotrajno pogoniti velike ekrane i brze procesore, pa neudobnost postaje jos veca stalnim razmisljanjem o tome da li ce baterija moci izdrzati koliko mi treba i cestim, skoro svakodnevnim punjenjem. Sa druge strane ako cu vec nositi veliki uredjaj, onda komotno mogu nositi i netbook, jer nema sanse da je na touch tastaturi moguce tako udobno dugotrajno pisanje kao na pravoj mehanickoj tastaturi. A i ekran je onda veci sto je jos bolje za surfanje i mulitmediju. Vec sam jednom napisao, iako izgleda nespretno na prvi pogled, mislim da ako nekome treba prenosna multimedijala masina i internet pristup za ozbiljniji rad da je bolje umjesto velikog smartphonea nositi jeftiniji kvalitetan mobitel za razgovore i SMSove i netbook za ostalo.
dinoo1898

#1940 Re: Android OS

Post by dinoo1898 »

imam jedan problem, gubi mi se wireless signal na mobitelu (Galaxy s) zadnjih dana. Npr. Na laptopu je sve ok ali na mobitelu mi prekida iako je savrseno radio preko pola godine bez ikakvih problema...

A signal je dobar...

Ima li ko kakvu ideju ? :D

a sto se tiče žalbe na sms, ja stvarno nemam nikakvih problema sa pisanjem svojih poruka (recimo da saljem oko 1000 poruka mjesecno) i da je sve stvar navike :)
Ady88

#1941 Re: Android OS

Post by Ady88 »

Instalirate iPhone tastaturu i rijesena stvar, bar ja nisam imao nikakvih problema i pomoglo mi je u pisanju dok sam imao galaxy
alibaba_i_30_godina

#1942 Re: Android OS

Zabolio bih nekoga ko ima Galaxy 2 da postavi dvije slike, cisto da vidim kakva je kamera. Interesuje me blic, odnosno slikanje u mraku!

Znam da ima milion slika na gsmareni i drugim stranicama, ali eto, ipak da se uvjerim da je to to.
neo7

#1943 Re: Android OS

Post by neo7 »

Jel' samsung ace podrzava update preki KISE ukoliko nije iz nekog ovlastenog servisa, tj telecoma ?
NPR ako ga kupim u univerzalno da li cu moci updejtovati na zadnju verziju ?
Gray

#1944 Re: Android OS

Post by Gray »

neo7 wrote:Jel' samsung ace podrzava update preki KISE ukoliko nije iz nekog ovlastenog servisa, tj telecoma ?
NPR ako ga kupim u univerzalno da li cu moci updejtovati na zadnju verziju ?

Da :)
holowey

#1945 Re: Android OS

Post by holowey »

jeli igra neko runFootball? :D
Quaresma

#1946 Re: Android OS

Post by Quaresma »

hoce li biti ICS za samsung galaxy tab 10.1 ?
strong69

#1947 Re: Android OS

Post by strong69 »

Quaresma wrote:hoce li biti ICS za samsung galaxy tab 10.1 ?
Alfa verzija ICS postoji... Znaci da se ocekuje nadogradnja. Kada ce izaci zvanicno ne znam...
dinozzoM6

#1948 Re: Android OS

Post by dinozzoM6 »

Mislim da će Samsung izbaciti ICS za najnovije Galaxy tabove, Galaxy Note, i S2 tamo negdje sredinom marta :)
inSighT
Vozim: na guranje

#1949 Re: Android OS

Post by inSighT »

dinozzoM6 wrote:Mislim da će Samsung izbaciti ICS za najnovije Galaxy tabove, Galaxy Note, i S2 tamo negdje sredinom marta :)
Za S2 je već izašao koliko ja znam!
dinozzoM6

#1950 Re: Android OS

Post by dinozzoM6 »

mislim da nije oficijelni još uvijek, ne znam, još se nisam ponovio, trenutno sam na symbianu xD
Post Reply