Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Moderator: anex
- ladyada
#1926 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
koliko skonta da je tvoja kosa do ramena........... trebas da pustis da preraste tu duzinu i to ti je to ......imala sam isti problem sa paz frizurom , onaj dio sto pada na ramena se automatski uvijek ili unutra ili vani nije prav ......sada mi je duga i nema tog pramena da se uvija ........strpi se i vidjeces , a nijedna cetka ti nece napraviti ko pegla pavu kosu uvijek ce biti volumena i uvojaka .......dok pegla unisti kosu vrhove tako da moras da se cesce sisas ...........
- krompir i riza
#1927 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Je l' možda neko zna kako se prave ovakve pletenice

- ladyada
#1928 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
fracuska pletenica.........
- krompir i riza
#1929 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
hvala lady
pokušaću, pa valjda mi pođe za rukom 
- ladyada
#1930 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
-
adna*
#1931 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
da li je neko koristio dr.temt crni šampon za kosu? čitam na netu da djeluje protiv peruti, masnog tjemena i opadanja kose. sa peruti i masnom kosom se nekako i borim ali mi toliko opada da je u odnosu na prošlu godinu imam duplo manje
kupila sam merz dražeje za jačanje kose, tek sam ih počela piti pa ne mogu komentarisati njihovo djelovanje. uglavnom, bilo kakav savjet je dobrodošao jer me je strah da uskoro ni rep neću moći svezati, kako nemam šta da pustim samo je vežem 
-
drekalica28
#1932 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
gdje se to može uzeti?adna* wrote:da li je neko koristio dr.temt crni šampon za kosu? čitam na netu da djeluje protiv peruti, masnog tjemena i opadanja kose. sa peruti i masnom kosom se nekako i borim ali mi toliko opada da je u odnosu na prošlu godinu imam duplo manjekupila sam merz dražeje za jačanje kose, tek sam ih počela piti pa ne mogu komentarisati njihovo djelovanje. uglavnom, bilo kakav savjet je dobrodošao jer me je strah da uskoro ni rep neću moći svezati, kako nemam šta da pustim samo je vežem
-
boracha
#1933 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
joj i ja bih halalila i perut i masnocu, al opadanje
i kad je kratka, i kad se ne veze, opet isto...gledam reklamiraju onaj vichy za muskarce i zene protiv opadanja, ne znam pomazel sta
- Michun
#1934 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Ja sam vam strucnjak za opadanje kose. Prije 2-3 god mi je opalo pola kose. Horor! Nema sta nisam jela, pila, mazala kosu. Prvi savjet je provjera zeljeza ili cak hormona (ako ima jos nekih simptoma). Malo surfajte, vidjecete i spisak hrane koju treba izbjegavati: citrusi, przena hrana, sirevi itd.
Taj vichy nije los, pomaze malo ali nista spektakularno. Trebate praviti onaj sampon koji je spominjan vise puta. Ima taj recept i jos nekih recepata na malezensketeme.com koje sam ja dobila od kozmeticarke iz knjige stare preko 100 god.
Uzmite neku oralnu terapiju: merz, priorin, b vit ili nesto sto ima na ebay. Nesto ce upaliti.
Izbacite stres...zvuci jednostavno, znam da nije.
Taj vichy nije los, pomaze malo ali nista spektakularno. Trebate praviti onaj sampon koji je spominjan vise puta. Ima taj recept i jos nekih recepata na malezensketeme.com koje sam ja dobila od kozmeticarke iz knjige stare preko 100 god.
Uzmite neku oralnu terapiju: merz, priorin, b vit ili nesto sto ima na ebay. Nesto ce upaliti.
Izbacite stres...zvuci jednostavno, znam da nije.
-
adna*
#1935 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
drekalice28..šampon se može kupiti u apoteci, cijena oko 30 KM.
uzimam merz, kosa do ramena, kraće od ovog sigurno ne mogu, masiram tjeme ricinusom, ispirem koprivom.
lijepo me strah oprati kosu, puna šaka svako pranje i nikako da stane. mislim da je stres glavni uzrok ovog problema ali nema nade da ću ga se riješiti u skorije vrijeme pa mi preostaje dobar šampon.
hvala na savjetima
uzimam merz, kosa do ramena, kraće od ovog sigurno ne mogu, masiram tjeme ricinusom, ispirem koprivom.
hvala na savjetima
- male_okice
#1936 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
kako ne mozes krace? zasto se ne osisas skroz kratko na neki pixie cut, ujedno ces skinuti mozda i sva farbanja i hemiju s kose, a pomoci i njoj da se malo revitalizuje, to je samo kosa izrasce opet, ali prije svega mozda ne bi bilo lose da odes kod doktora i zamolis ga za uputnice da prekontrolises sve od hormona krvne slike etc...moze biti svasta a ne mora biti nista. Ali ako je bas takva situacija da opada u sakama prvo doktoru, a ako je stvarno samo stres uzrok onda neka ti prepise tablete za smirenje i vidis sta dalje.adna* wrote:drekalice28..šampon se može kupiti u apoteci, cijena oko 30 KM.
uzimam merz, kosa do ramena, kraće od ovog sigurno ne mogu, masiram tjeme ricinusom, ispirem koprivom.lijepo me strah oprati kosu, puna šaka svako pranje i nikako da stane. mislim da je stres glavni uzrok ovog problema ali nema nade da ću ga se riješiti u skorije vrijeme pa mi preostaje dobar šampon.
hvala na savjetima
-
zamzija
#1937 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
A jesi li kad pokušala s balzamima za ravnanje kose - ne ispiru se (oni straight & easy ), prvo prosusiš kosu i na polusuhu kosu na vrhove naneseš taj balzam...idealnolosa wrote:Skontala si,ravna mi je kosa ,ali zelim vrhove ravne onako kako frizerka isfenira ravno.Jer mi je kosa na duzini do ramena pa se izvija vani kako dotice ramena.A peglu ne zelim da koristim ionako mi je kosa suha pa necu da je stetim jos vise
- VenomousV
#1938 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
@idealnolosa: zasto se ne feniras? nije uopce tesko... ja sam bila primorana zbog frizure da "naucim" i sad sam postala pravi pro 
treba ti samo dobar fen i okrugla cetka
treba ti samo dobar fen i okrugla cetka
- Rosebud_
#1939 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Moze li neko iskusniji da fino objasni proces uvijanja kose pomocu krpica? Prije sam znala napravit kako treba, sad mi nikako ne ispadne fino. Jel imaju neki preparati koji se koriste (ja stavljala obicnu pjenu za kosu), i to?
Eto, hvala
Eto, hvala
-
zamzija
#1940 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Veno, pa tako sam ja naučila da se feniram, doduše - ne može ti bukvalno ispasti kosa kao u salonu, kad ti frizerka suši
ali ja sam gledala frizerke i kupila fazone
jer oni stoje iznad tebe i pravilnije odozgo usmjere topli zrak + što vide zadnje dijelove glave koje ti ne vidiš...
I sad kako tako pristojno isfeniram sama sebi kosu...
@idealno sa Treba ti vremena i strpljenja na početku, poslije ide mehanički.
Najbolje ti je da se opremiš sa zezalicama za friziranje kao u salonu - kupi dvije tri klapne za kosu, četku okruglu VEĆU - ( što je veća četka ravnija ispadne kosa ) i zakačiš kosu na vrh glave sa klapnom i onda izvlačiš pramen po pramen, s lijeve i desne strane ( kao što frizerke rade )
Prvo jedan npr s lijeve strane naviješ na četku i osušiš, pa pređeš na drugi s desne...i kad su suhi samo ih pustiš, i onda pređeš na druge pramenove ( kosa ti je cijelo vrijeme skupljena na vrhu glave - samo izvlačiš jedan po jedan deblji ) ...I na kraju počešljaš ili prstima namjestiš
Pokušavaš cijelo vrijeme da odozgo prema dole usmjeriš fen
ali ja sam gledala frizerke i kupila fazone
jer oni stoje iznad tebe i pravilnije odozgo usmjere topli zrak + što vide zadnje dijelove glave koje ti ne vidiš...
I sad kako tako pristojno isfeniram sama sebi kosu...
@idealno sa Treba ti vremena i strpljenja na početku, poslije ide mehanički.
Najbolje ti je da se opremiš sa zezalicama za friziranje kao u salonu - kupi dvije tri klapne za kosu, četku okruglu VEĆU - ( što je veća četka ravnija ispadne kosa ) i zakačiš kosu na vrh glave sa klapnom i onda izvlačiš pramen po pramen, s lijeve i desne strane ( kao što frizerke rade )
Prvo jedan npr s lijeve strane naviješ na četku i osušiš, pa pređeš na drugi s desne...i kad su suhi samo ih pustiš, i onda pređeš na druge pramenove ( kosa ti je cijelo vrijeme skupljena na vrhu glave - samo izvlačiš jedan po jedan deblji ) ...I na kraju počešljaš ili prstima namjestiš
Pokušavaš cijelo vrijeme da odozgo prema dole usmjeriš fen
- Allenass
#1941 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Ja ne mogu da vjerujem da neko ne zna sam svoju kosu fenirati, kao da je to neko mudro slovo. 
-
zamzija
#1942 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Ma nije "mudro slovo" , ali se niko nije naučen rodio
Uvijek postoje te male cake koje poboljšavaju cjelokupan proces. Ja sam pokupila neke od frizerke, usput isprobavam različite stvari, svako ima svoj sistem koji mu odgovara
Uvijek postoje te male cake koje poboljšavaju cjelokupan proces. Ja sam pokupila neke od frizerke, usput isprobavam različite stvari, svako ima svoj sistem koji mu odgovara
-
*mima*
#1943 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
a sta je cudno sto neko ne zna fenirat kosu............sad ja treba da se cudim sto neko ne zna nesto sebi da sasije.......
-
zamzija
#1944 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
*mima* wrote:a sta je cudno sto neko ne zna fenirat kosu............sad ja treba da se cudim sto neko ne zna nesto sebi da sasije.......
ja imam drugaricu koja ne zna ništa da skuha
I dobro su ostale forumašice rekle, ima na internetu gomila i članaka i video clip-ova o feniranju, pa se samo prate uputstva
http://ljepota.covermagazin.com/?p=1186
-
*mima*
#1945 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
ma djaba ti.....nekom nesta ne ide i ne moze protiv toga.......svi bi mo voljeli da smo se rodili talentirani za sve......
- semmy
#1946 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
ni ja se neznam isfenirati
iskreno i netrudim se za to postoje frizeri...a i nepada mi napamet ovu grivu fenirati satima
-
*mima*
#1947 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
haj ti bjezi odavde.....................ni 3 frizera te ne mogu isfenirat
- semmy
#1948 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
mogu bona 2 frizera, svaki s jedne strane*mima* wrote:haj ti bjezi odavde.....................ni 3 frizera te ne mogu isfenirat
- semmy