NIN wrote:GOLFER wrote:NIN wrote:Ljudi se digli sirom Bliskog istoka i Magreba, hoce promjene. Dobro. Ali zasto odredjeni likovi daju nesebicnu podrsku svim protestantima osim u slucaju Irana. Zasto je to tako?
Zao sto Islamska revolucija ima veliku vecinu peistalica u iranu, ja smatram da se uredjenje ne bi trebalo mjenjati zato sto
nekolicina iranaca zeli promjenu...
...hmmmm, ...pred same izbore 2009:
Hundreds of thousands of Iranians have taken to the streets of Tehran in a mass show of support for their candidates in the upcoming presidential election. Supporters of Mir Hossein Mousavi, a reformist candidate who has emerged as the main challenger to Mahmoud Ahmadinejad, the current president, formed a human chain through the Iranian capital on Monday. They came face-to-face with a similar number of Ahmadinejad's backers, who were gathering at the Imam Ruhollah Khomeini mosque, with each side shouting slogans and waving their respective flags. Campaigning for the June 12 poll has become increasingly bitter, with the two men trading accusations and insults.
http://english.aljazeera.net/news/middl ... 36766.html#
...vala bas ih je nekolicina.
Za ostale tvdnje mi mrsko tipkat' i trazit' reference, a i znam da cu dzaba... Nego, uzivaj u
probranim medijima.

Ovo niko ne osporava, pa u Iranu postoje Izbori za predsjednika i ovo su slike pristalica jednog od KANDIDATA na tim izborima, dakle sve regularno i legalno i u iranu NORMALNO...
Da se razumijemo ovo su ljudi koji su PRISTALICE Hossein Mousavija (kandidata na predsjednickim izborima) i covjek je imao veliku podrsku, kao sto i same brojke u rezultatima izbora govore preko 34% dakle radi se o MILIONIMA pristalica. To sto je neko podrzavao jednog predsjednickog kandidata ne znaci da je bio protiv Islamske republike Iran, zato bih molio da se te stvari ne mjesaju. Ahmo i Musavi su bili kandidati koji bi 'vodili' zemlju u OKVIRU zakonom i ustavom definisanih nadleznosti...
E sada pro CIONISTICKI mediji (vjerujem da ces se sloziti da imaju veliki uticaj i cesto fabrikuju informacije) su podrsku Musaviju pokusali predstaviti kao nekakvu REVOLUCIJU sto naravno nije tacno. Ahmo poslje ovog mandata ODE, a izborima ce se izabrati neko drugi, mozda cak i Musavi... sad se pojedini iscudjavaju ovim slikama

jos jednom napominjem Izbori u Iranu su NORMALNA stvar kao sto je normalna stvar da razliciti kandidati imaju svoje PRISTALICE i tim pristalicama je dozvoljeno da daju podrsku svojim kandidatima, al izgleda da je nama malo ''ispran'' mozak pa mislimo u Iranu sve se odmah vjesa i kamenuje.
Ove slike su dokaz koliko je Iran ustvari jak i ovo je nesto, sto za razliku od ovih arapskih zemalja (ciji rezimi padaju) iran ima i sto ga cini stabilnim i mnogo naprednijim i snaznijim u tom regionu...
fazon je sto mnogi ne razumiju sta je Islamska Republika Iran i sta je bilo 1979 godine i kakav tamo zakon vlada, i da se stvari jednostavno ne mogu mjeriti kroz prizmu nekih ''zapadnih'' standarda i drustvenih uredjenja...
i da dodam, kada kazem nekolicina, mislim na irance koji zaista ne priznaju i ne zele ovaj cijeli Iran poslje Islamske revolucije, takvih naravno ima, ali ne mnogo i zato kazem nekolicina i da jos jednom ponovim, nemojte izjednacavati te (protivnike Islamske revolucije) sa ljudima koji su glasali za Musavija na izborima, da se beze ne vrtimo u krug...