ajh, Tomo, sa tim ulazimo u jednu široku priču koju nikada nećemo ispričati.......dakle, bolje je potez po potez procjenjivati.....mislim da je to jedini ispravan način vrednovanja u političko ekonomskoj stvarnosti koju živimo......ovo važi ne samo za Bakira nego za sve ostale sudkionike naše političke igreJThomas wrote:
a inače, mimo ovoga, gdje god pogledaš su dokazi njihove sposobnosti...
Bakir Izetbegovic Predsjednik
-
palermo
#1926 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik
-
smjesko071
#1927 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik
Tacno tako.tandmand wrote:SDA nema kontrole ni uticaja na teritorijama gdje su Bošnjaci manjina (bosanski jezik npr...) ali sada se pokazalo da nemaju kontrole niti na svojoj teritoriji. Nisu oni levati od jučer. HDZ u bošnjačkim čaršijama preko kladionica uzima čistu lovu, bez prometa robe i usluga. Ako neko smatra da je prodavati nadu usluga ...SDA to gleda godinama i onda se sjetili one - ima li nas tu igdje. Odgovor HDZa je "ne diraj!". Ako sada likovi iz SDA podviju rep, to će biti jedna jako loša poruka bošnjačkom korpusu da klizi u palestinizaciju.
Nadodajem, pod vodstvom SDA su nas sacerali u 25% zemlje, i od nas napravili stoku za bogacenje sa kladinicama, predtsavnistvima iz hrvatske, njemacke, konzumom itd.SDA je stranka pojedinaca sa prije svega agendom licnog bogacenja.to je stranka koja na celo izvrsne vlasti postavlja pripadnika prve minhenske, stranka bez muda, bez strategije i bez vizije. stranka mlohavih kita, koja hoce da su face, a u stvari sitni sicari koji ce nas prodati za saku zveka.
bosnjacima ne gine palestinski scenario
- duh_sa_sjekirom
#1928 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik
Svakom se može desiti da ga neko jednom izlevati, ali kad te neko šibicari 25 godina i taslaći na sve moguće načine onda si jednostavno glup, ograničen i nisi sposoban za to što radiš.palermo wrote: pa upravo si opisao definiciju šibicarenja, prevariš jednog, dobiješ nešto, prevariš drugog, dobiješ nešto.....ali čitav život se ne mičeš sa mjesta gdje stojiš.....rodiš se kao šibicar, umreš kao šibicar...
Dodik svakako ne bi nikako trebao da bude uzor nikome....
-
smjesko071
#1929 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik
a zvizdica za clana predstavnistva. dok sam ja sa 18 se uhvatio puske, on razgulio u njemacku 93 iz ministsrtva okolisa.(pogledaj CIK stranicu)Haris.ba wrote:Ovo je Bake povaljen u javnosti. Sam me zanima šta mu rade godinama u tajnosti.![]()
Došo vakat da se pokojni Tihć uzima kao reper u pregovaračkim situacijama u SDA. Mene je prvog nervirao sa svojom "korak po korak teorijom", ali ne bi bilo loše sada imati jednog sličnog.
Da smo normalna država, Bake bi 2018 bio prekomandovan u Dom naroda da ne pravi probleme.
- JThomas
#1930 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik
ma ja. i zato neka njih. naši su, nadoći će. akobogda.
-
hizo ramidovic
#1931 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik
pastosise fato puske stose ni si latijo knjige sadbi iti bijo nekaka civia kotie krivsmjesko071 wrote:
a zvizdica za clana predstavnistva. dok sam ja sa 18 se uhvatio puske, on razgulio u njemacku 93 iz ministsrtva okolisa.(pogledaj CIK stranicu)
-
smjesko071
#1932 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik
prijatelju tebi knjiga nije jaca strana.hizo ramidovic wrote:pastosise fato puske stose ni si latijo knjige sadbi iti bijo nekaka civia kotie krivsmjesko071 wrote:
a zvizdica za clana predstavnistva. dok sam ja sa 18 se uhvatio puske, on razgulio u njemacku 93 iz ministsrtva okolisa.(pogledaj CIK stranicu)
-
statixx
#1933 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik
Nije ovo prijatelju nesposobnost. Zna se dobro u cemu se ogleda nesposobnost SDA; u silnim kadrovima koje su izbacili u ovih 20 godina, diletanti poput Brankovica, Bicakcica pa sve do Zukica, privrednom kriminalu, propalim privatizacijama, i kurvanjskim odnosima sa IZ i propalim kriminalcima poput Fahre. Bakir je fasovao jer je pokusao prikupiti simpatije (nove glasace) na racun Dodika i Covica, a ovi su mu samo porucili da zajebava nekog drugog. Javnost je obmanuo time da drzi situaciju pod kontrolom i ima konce u rukama, sto uopce nije bio slucaj.palermo wrote:Nezgodna situacija za Bakira i SDA. Stvara se slika njihove nesposobnosti i pri tome uopšte nije važno da li je to istina ili ne. Naprosto se od njih očekuje neki potez kojim će se izbrisati ova trenutna slika.
Inače, nisam siguran da se Dodika zbog ovoga sada može smatrati nekim strateškim magom, ovaj njegov potez je suštinski samo obično šibicaranje i u nekoj normalnoj atmosferi tako bi se i okarakterisalo.
Na trenutnoj politickoj sceni i sa Dejtonom na snazi nije nesposobnost potpisati Pismo namjere, jer dug BiH prema MMF-u je 500 miliona EUR i mora se vratiti u naredne dvije godine. Toliko i ocekuju od novog aranzmana. Nesposobnost bi bila zaduziti se kod komercijalnih banaka po petostruko vecima kamatama ne bi li se nesto pokazalo Dodiku. Nije nesposobnost ni usvojiti Mehanizam, kakav god da je, jer ukoliko svi budu predani EU integracijma on ce funkcionisati. Nesposbnost bi bila ne imati nikakav, buduci da bi time izgubili svaku nadu za prihvatanje aplikacije za clanstvo. A potpisivanje SSP-a svakako nije nesposobnost, samo uslov za aplikaciju. S tim da u svemu tome treba imati u vidu ulogu tj. podrsku stranaca.
Ono sto mene iznenadjuje jeste infantilno ponasanje Bakira, koji sve ovo vrlo dobro zna, ali nije mu dosta pa obmanjuje javnost da drzi konce u rukama i druge moze ucjenjivati sa MMF-om, kladionicama i slicnim jeftinim pricama.
-
palermo
#1934 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik
pa sad, rekao bih da će vrijeme pokazati da li je infantilno ( a moguće je ).......mislim da na neki način Bakir zna da ne može ići stopama Tihića i da se od njega očekuje (barem bošnjačka javnost očekuje) da vodi igru...sad da li je vodi na pravi način i da li je njegov potez infantilan...rekoh vrijeme će pokazati....statixx wrote:
Ono sto mene iznenadjuje jeste infantilno ponasanje Bakira, koji sve ovo vrlo dobro zna, ali nije mu dosta pa obmanjuje javnost da drzi konce u rukama i druge moze ucjenjivati sa MMF-om, kladionicama i slicnim jeftinim pricama.
Ali moram reći da me iznenađuje i ovaj zajednički potez Mileta i Čove.....na ovako javan način poniziti i Bakira i SDA ( moglo se to uraditi i mnogo tiše a sa istim rezultatom)....nisam siguran da je previše mudro.......poniženja se ne praštaju......a šta god mi mislili o o SDA oni su moćna stranka......
-
smjesko071
#1935 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik
samo su javno pokazali sta misle o SDA.palermo wrote:pa sad, rekao bih da će vrijeme pokazati da li je infantilno ( a moguće je ).......mislim da na neki način Bakir zna da ne može ići stopama Tihića i da se od njega očekuje (barem bošnjačka javnost očekuje) da vodi igru...sad da li je vodi na pravi način i da li je njegov potez infantilan...rekoh vrijeme će pokazati....statixx wrote:
Ali moram reći da me iznenađuje i ovaj zajednički potez Mileta i Čove.....na ovako javan način poniziti i Bakira i SDA ( moglo se to uraditi i mnogo tiše a sa istim rezultatom)....nisam siguran da je previše mudro.......poniženja se ne praštaju......a šta god mi mislili o o SDA oni su moćna stranka......
-
palermo
#1936 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik
složio bih se sa tobom.....kao da je poruka bila....pokazali smo vam gdje vam je mjesto......zato i mislim da im to i nije baš neki mudar potez, nekako mislim da se takve stvari najteže zaboravljajusmjesko071 wrote:
samo su javno pokazali sta misle o SDA.
- tandmand
#1937 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik
Ja bih prije rekao da me ovaj potez zabrinjava, jer ovakvo poniženje predstavlja završni čin u kojem maske padaju a žrtvu se nabije u guzicu jer se smatra da više nije vrijedna pažnje. Ono kad - pukne tikva ...palermo wrote: Ali moram reći da me iznenađuje i ovaj zajednički potez Mileta i Čove.....na ovako javan način poniziti i Bakira i SDA ( moglo se to uraditi i mnogo tiše a sa istim rezultatom)....nisam siguran da je previše mudro.......poniženja se ne praštaju......a šta god mi mislili o o SDA oni su moćna stranka......
-
smjesko071
#1938 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik
pametna ti ovatandmand wrote:Ja bih prije rekao da me ovaj potez zabrinjava, jer ovakvo poniženje predstavlja završni čin u kojem maske padaju a žrtvu se nabije u guzicu jer se smatra da više nije vrijedna pažnje. Ono kad - pukne tikva ...palermo wrote: Ali moram reći da me iznenađuje i ovaj zajednički potez Mileta i Čove.....na ovako javan način poniziti i Bakira i SDA ( moglo se to uraditi i mnogo tiše a sa istim rezultatom)....nisam siguran da je previše mudro.......poniženja se ne praštaju......a šta god mi mislili o o SDA oni su moćna stranka......
-
hipija
#1939 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik
Ima Bake odličnu konsalting ekipu. Treba li uopće dovoditi u pitanje njihovo znanje, stručnost i reputaciju.
Sa takvim intelektualnim gromadama nemoguće je da Bake napravi neku krivu političku procjenu.
Dakle čaša nije napola prazna, već napola puna.
Sa takvim intelektualnim gromadama nemoguće je da Bake napravi neku krivu političku procjenu.
Dakle čaša nije napola prazna, već napola puna.
-
channel10
#1940 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik
Samo ne treba zaboraviti ni Wigermarka i EU jer su i oni ucestvovali u svemu ovome.smjesko071 wrote:samo su javno pokazali sta misle o SDA.palermo wrote:pa sad, rekao bih da će vrijeme pokazati da li je infantilno ( a moguće je ).......mislim da na neki način Bakir zna da ne može ići stopama Tihića i da se od njega očekuje (barem bošnjačka javnost očekuje) da vodi igru...sad da li je vodi na pravi način i da li je njegov potez infantilan...rekoh vrijeme će pokazati....statixx wrote:
-
hipija
#1941 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik
Samo što se naš Bake ponaša po onoj kineskoj koja kaže da je korak naprijed i kad te neko šutne u guzicu.tandmand wrote:Ja bih prije rekao da me ovaj potez zabrinjava, jer ovakvo poniženje predstavlja završni čin u kojem maske padaju a žrtvu se nabije u guzicu jer se smatra da više nije vrijedna pažnje. Ono kad - pukne tikva ...palermo wrote: Ali moram reći da me iznenađuje i ovaj zajednički potez Mileta i Čove.....na ovako javan način poniziti i Bakira i SDA ( moglo se to uraditi i mnogo tiše a sa istim rezultatom)....nisam siguran da je previše mudro.......poniženja se ne praštaju......a šta god mi mislili o o SDA oni su moćna stranka......
- duh_sa_sjekirom
#1942 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik
Čovjek nekad stekne utisak da su Baketovi savjetnici na Dodikovom platnom spisku...
-
smjesko071
#1943 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik
tipicna sda kadrovska politika,puno puta dokazanaduh_sa_sjekirom wrote:Čovjek nekad stekne utisak da su Baketovi savjetnici na Dodikovom platnom spisku...
-
palermo
#1944 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik
tako nekako.....doduše ne treba potcjenjivati sposobnost naših političkih elita za preživljavanje, ali mislim d aima jedan problem....i Dodik i Čova su stekli maltene nedodirljiv status unjutar svojih zajednica, a to pokatkad zamuti pogled....tandmand wrote:Ja bih prije rekao da me ovaj potez zabrinjava, jer ovakvo poniženje predstavlja završni čin u kojem maske padaju a žrtvu se nabije u guzicu jer se smatra da više nije vrijedna pažnje. Ono kad - pukne tikva ...palermo wrote: Ali moram reći da me iznenađuje i ovaj zajednički potez Mileta i Čove.....na ovako javan način poniziti i Bakira i SDA ( moglo se to uraditi i mnogo tiše a sa istim rezultatom)....nisam siguran da je previše mudro.......poniženja se ne praštaju......a šta god mi mislili o o SDA oni su moćna stranka......
edit: potcjenjivati ne precjenjivati
Last edited by palermo on 04/08/2016 21:12, edited 2 times in total.
-
statixx
#1945 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik
Pa razmahao se covjek praznih ruku i dobio batine...palermo wrote:Ali moram reći da me iznenađuje i ovaj zajednički potez Mileta i Čove.
Eto i taj popis je objavljen, a zamisli da jos uvijek pricamo o tome. Kako bi odgovorili na famozni upitnik EU, ako ga bude...
- ovo_malo_duse
#1946 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik
Jos kad bi se neki nas vrli novinar sjetio da mu posalje mail i upia ga jeli on obavjesten da je ptica dodo odustala od doovora i koji je njegov komentar?, pa da znamo jesu li naguzili Baketa sa njegovim aminovanjem ili su ga usputno zavukli i njemu.
Samo ne treba zaboraviti ni Wigermarka i EU jer su i oni ucestvovali u svemu ovome.
- duh_sa_sjekirom
#1947 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik
Ako su im ovo najjači kadrovi kakvi su onda ostali...smjesko071 wrote:tipicna sda kadrovska politika,puno puta dokazanaduh_sa_sjekirom wrote:Čovjek nekad stekne utisak da su Baketovi savjetnici na Dodikovom platnom spisku...
-
palermo
#1948 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik
a i onoj Mogerini......jer i ona pozdravi sporazumovo_malo_duse wrote:Jos kad bi se neki nas vrli novinar sjetio da mu posalje mail i upia ga jeli on obavjesten da je ptica dodo odustala od doovora i koji je njegov komentar?, pa da znamo jesu li naguzili Baketa sa njegovim aminovanjem ili su ga usputno zavukli i njemu.
Samo ne treba zaboraviti ni Wigermarka i EU jer su i oni ucestvovali u svemu ovome.
-
palermo
#1949 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik
da, ali kao što rekoh, te se stvari ne zaboravljaju....koliko god ti trenutno uživao u tomestatixx wrote:Pa razmahao se covjek praznih ruku i dobio batine...palermo wrote:Ali moram reći da me iznenađuje i ovaj zajednički potez Mileta i Čove.![]()
- duh_sa_sjekirom
#1950 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik
Od dogovora se nije odustalo samo se traži njegova dopuna sa Čovićevom listom želja...koju će, btw, podržati EU...a ako te želje odbaci SDA onda će ona snositi odgovornost za zastoj na putu ka Europi..ovo_malo_duse wrote:Jos kad bi se neki nas vrli novinar sjetio da mu posalje mail i upia ga jeli on obavjesten da je ptica dodo odustala od doovora i koji je njegov komentar?, pa da znamo jesu li naguzili Baketa sa njegovim aminovanjem ili su ga usputno zavukli i njemu.
Last edited by duh_sa_sjekirom on 04/08/2016 21:18, edited 1 time in total.