Champions League 2010/2011
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#1926 Re: Champions League 2010/2011
OD italijana gotivim juve ali od onog juventusa je ostalo samo ime i nista vise
-
shillen
#1927 Re: Champions League 2010/2011
neznam sto ali ja bi bash volio vidjeti Borusiu Dortmund u vrhu evropskog fuzbala ... izgleda da se vracaju lagano 
- cyprus
#1928 Re: Champions League 2010/2011
U ovom trenutku jesu...burek_in_space wrote:Sa ovim se ne bih slozhio kada je reprezentativni fudbal u pitanju.![]()
Ali fakat, svi oni koji kazhu da su Njemci u klupskom fudbalu bolji od Italijana, neka dobro preispitaju svoje stavove.
- cyprus
#1929 Re: Champions League 2010/2011
To što je Inter došo jednako daleko ko Schalke je potvrda da su Italijani boljiextraordinary wrote:Pa tako što je na kraju, suma sumarum, Inter došao najdalje, odnosno jednako daleko kao Schalke, a vjerovatno će otići i još jedan korak naprijedcyprus wrote:
Kako je to potvrda, a recimo to što je mrtvi Werder prošo Sampdoriju u pretkolu nije?
A to da će Inter otić i jedan korak naprijed, ne znam na čemu temeljiš to ''vjerovatno''... Realno, od mogućih protivnika Interu mogu priznat da bi bio blagi favorit nad Schalkeom, sa Shakhtarom bare-bare, protiv Tottenhama se mogu nadat nečemu iako nisu favoriti, a protiv ostalih nemaju ama baš ništa tražit
-
leo karan
#1930 Re: Champions League 2010/2011
da li je jos neki tim prosao dalje u LP, nakon poraza kuci u prvoj tekmi?
zivo me interesuje
zivo me interesuje
- nellington
#1931 Re: Champions League 2010/2011
Mislim da jeste Ajax nekad davno, ali ne drži me za riječ.leo karan wrote:da li je jos neki tim prosao dalje u LP, nakon poraza kuci u prvoj tekmi?
zivo me interesuje
EDIT, jeste Ajax 1996 protiv Panathinaikosa http://en.wikipedia.org/wiki/1995%E2%80 ... ons_League
- ratata
#1932 Re: Champions League 2010/2011
kipre, ponekad si stvarno nedokuchivcyprus wrote:To što je Inter došo jednako daleko ko Schalke je potvrda da su Italijani boljiextraordinary wrote:Pa tako što je na kraju, suma sumarum, Inter došao najdalje, odnosno jednako daleko kao Schalke, a vjerovatno će otići i još jedan korak naprijedcyprus wrote:
Kako je to potvrda, a recimo to što je mrtvi Werder prošo Sampdoriju u pretkolu nije?![]()
![]()
A to da će Inter otić i jedan korak naprijed, ne znam na čemu temeljiš to ''vjerovatno''... Realno, od mogućih protivnika Interu mogu priznat da bi bio blagi favorit nad Schalkeom, sa Shakhtarom bare-bare, protiv Tottenhama se mogu nadat nečemu iako nisu favoriti, a protiv ostalih nemaju ama baš ništa tražit

daj nam Barsu da se igramooooooo

-
C'è solo l'Inter
#1933 Re: Champions League 2010/2011
To sto je Inter izbacio Bayern nema veze sa cinjenicom da je Italijanski klupski fudbal mnogo jaci od njemackog, ima mnogo drugih pokazatelja al to je sada nebitno. A to da Inter nema sanse protiv ostalih timova je smijesno, ja bih samo voli izbjeci barcelonu a ako moramo sa njima onda neka to bude u finalu jer u jednoj utakmici moze svasta da se desicyprus wrote:To što je Inter došo jednako daleko ko Schalke je potvrda da su Italijani boljiextraordinary wrote:Pa tako što je na kraju, suma sumarum, Inter došao najdalje, odnosno jednako daleko kao Schalke, a vjerovatno će otići i još jedan korak naprijedcyprus wrote:
Kako je to potvrda, a recimo to što je mrtvi Werder prošo Sampdoriju u pretkolu nije?![]()
![]()
- Better Man
#1934 Re: Champions League 2010/2011
Pustite se Talijana i njihovih velikih klubova, jer ne zna se koji je jadniji. Jedino Inter spašava čast talijanskih klubova, ostalo je sve jad, bjeda i tuga. Glede reprezentacija talijani istina imaju titulu prvaka svijeta više od njemaca, ali generalno gledajući njemci su daleko uspješnija reprezentacija, jer nije uspjeh samo svjetsko prvenstvo. Šta je sa Evropskim prvenstvima? Kad su talijani zadnji put bili prvaci Evrope? A da ne govorim koliko su njemci puta bili vice prvaci svijeta. Glede njihovih liga tu su negdje i jedna i druga.
- Obuca9
#1935 Re: Champions League 2010/2011
Njemačka - Italija
Ukupno utakmica: 30 - 7 - 9 - 14 - 34:45
Svjetska prvenstva: 5 - 0 - 2 - 3 - 4:9
Evropska prvenstva: 2 - 0 - 2 - 0 - 1:1
http://www.dfb.de/index.php?id=500000&a ... 719f1bc1e8
Duplo više pobjeda, ukupno gledajući, a kad se gledaju samo SP i EP, onda 3 pobjede Talijana, četiri remija i nitijedna Njemaca
Kao što rekoh, gdje će bolan Švabo pobjediti Talijana u fudbalu
Duplo više pobjeda, ukupno gledajući, a kad se gledaju samo SP i EP, onda 3 pobjede Talijana, četiri remija i nitijedna Njemaca
- perfect_guy
#1936 Re: Champions League 2010/2011
ako gledaš samo klupske tekme, situacija je malo manje povoljna za talijanehz__semir wrote:Njemačka - Italija
-
SKAFISKAFNJAK
#1937 Re: Champions League 2010/2011
kako ide za cetvrtfinale, je li se mogu sastati ekipe iz iste zemlje ili je to tek u polufinalu
- ultima_palabra
#1938 Re: Champions League 2010/2011
Mogu... nema nikakvih ograničenja.SKAFISKAFNJAK wrote:kako ide za cetvrtfinale, je li se mogu sastati ekipe iz iste zemlje ili je to tek u polufinalu
- Obuca9
#1939 Re: Champions League 2010/2011
Pa lani je četvrtfinale bilo Bordeaux - LyonSKAFISKAFNJAK wrote:kako ide za cetvrtfinale, je li se mogu sastati ekipe iz iste zemlje ili je to tek u polufinalu
-
C'è solo l'Inter
#1940 Re: Champions League 2010/2011
Ma Italijani bar imaju velike klubove a svabe samo BayernBetter Man wrote:Pustite se Talijana i njihovih velikih klubova, jer ne zna se koji je jadniji. Jedino Inter spašava čast talijanskih klubova, ostalo je sve jad, bjeda i tuga. Glede reprezentacija talijani istina imaju titulu prvaka svijeta više od njemaca, ali generalno gledajući njemci su daleko uspješnija reprezentacija, jer nije uspjeh samo svjetsko prvenstvo. Šta je sa Evropskim prvenstvima? Kad su talijani zadnji put bili prvaci Evrope? A da ne govorim koliko su njemci puta bili vice prvaci svijeta. Glede njihovih liga tu su negdje i jedna i druga.
- Lakat Jebić
#1941 Re: Champions League 2010/2011
u zadnjih 10 godina ulazi i bayernova titula 2001.C'è solo l'Inter wrote:Ma Italijani bar imaju velike klubove a svabe samo BayernBetter Man wrote:Pustite se Talijana i njihovih velikih klubova, jer ne zna se koji je jadniji. Jedino Inter spašava čast talijanskih klubova, ostalo je sve jad, bjeda i tuga. Glede reprezentacija talijani istina imaju titulu prvaka svijeta više od njemaca, ali generalno gledajući njemci su daleko uspješnija reprezentacija, jer nije uspjeh samo svjetsko prvenstvo. Šta je sa Evropskim prvenstvima? Kad su talijani zadnji put bili prvaci Evrope? A da ne govorim koliko su njemci puta bili vice prvaci svijeta. Glede njihovih liga tu su negdje i jedna i druga.Sto neko rece Italijani u krizi, a svabe lafo u usponu a u zadnjih 10 godina jedino sto su uradili je finale bayerna prosle godine
![]()
a u medjuvremenu nijedan njemacki klub nije dosao ni do polufinala LP ... ukratko ... ta ce swabe
![]()
- ultima_palabra
#1942 Re: Champions League 2010/2011
Bayern me sinoć malo podsjetio na Galacticose iz doba Queiroza i Luxemburga... toliko klase u napadu, a kroz odbranu puše na sve strane.
-
hau jes no
#1943 Re: Champions League 2010/2011
a u tom periodu italijani osvojili 3 i jos igrali 2 finala, polu i cetvrtfinala da ne brojim. jedino gdje su svabe jace to je euroliga.Lakat Jebić wrote:u zadnjih 10 godina ulazi i bayernova titula 2001.C'è solo l'Inter wrote:Ma Italijani bar imaju velike klubove a svabe samo BayernBetter Man wrote:Pustite se Talijana i njihovih velikih klubova, jer ne zna se koji je jadniji. Jedino Inter spašava čast talijanskih klubova, ostalo je sve jad, bjeda i tuga. Glede reprezentacija talijani istina imaju titulu prvaka svijeta više od njemaca, ali generalno gledajući njemci su daleko uspješnija reprezentacija, jer nije uspjeh samo svjetsko prvenstvo. Šta je sa Evropskim prvenstvima? Kad su talijani zadnji put bili prvaci Evrope? A da ne govorim koliko su njemci puta bili vice prvaci svijeta. Glede njihovih liga tu su negdje i jedna i druga.Sto neko rece Italijani u krizi, a svabe lafo u usponu a u zadnjih 10 godina jedino sto su uradili je finale bayerna prosle godine
![]()
a u medjuvremenu nijedan njemacki klub nije dosao ni do polufinala LP ... ukratko ... ta ce swabe
![]()
-
hau jes no
#1944 Re: Champions League 2010/2011
3 gola intera iz 3 akcije, 3 gola bayerna 3 greske odbrane - 2 puta julio cesar odbija loptu gomesu na nogu i treci gol asist thiaga motte mulleru..... kad neko zabije 3 gola na alianz areni ne moze se reci da je nezasluzeno prosao, pogotovo kako je inter odigrao drugo poluvrijeme kada je bilo najpotrebnije, sto je odlika velikih ekipa.
- ultima_palabra
#1945 Re: Champions League 2010/2011
Dva gola su iz temelja promijenila utakmicu... Gomezov i Sneijderov. Do Gomezovog gola, Inter je bio bolji, gol je došao ni iz čega i onda je Bayern dominirao. Onda ga Sneijder uvali, i Bayern se smrznuo.hau jes no wrote:3 gola intera iz 3 akcije, 3 gola bayerna 3 greske odbrane - 2 puta julio cesar odbija loptu gomesu na nogu i treci gol asist thiaga motte mulleru..... kad neko zabije 3 gola na alianz areni ne moze se reci da je nezasluzeno prosao, pogotovo kako je inter odigrao drugo poluvrijeme kada je bilo najpotrebnije, sto je odlika velikih ekipa.
Zanimljivo i kako su igrači oscilirali... Gomez je u prvom poluvremenu izgledao kao igračina, u drugom kao kloc. Kroz Interovu odbranu je u prvom poluvremenu prolazio kako je ko htio, a u drugom je Ranocchia izgledao kao mladi Nesta, a Lucio kao Lucio iz prošle sezone
-
5 0 5
#1946 Re: Champions League 2010/2011
@ultima_palabra:
Sneijder kaze da ih je iznenadilo kada su u drugom vremenu vidjeli da Bayern ide na treci gol. Interu su trebala dva gola, i prostor koji su dobili su jednostavno morali iskoristiti.
Sneijder kaze da ih je iznenadilo kada su u drugom vremenu vidjeli da Bayern ide na treci gol. Interu su trebala dva gola, i prostor koji su dobili su jednostavno morali iskoristiti.
- hannibal
#1947 Re: Champions League 2010/2011
tako su za njih govorili i prosle godine..nemaju sanse protiv chelsea, pa prodjose..naderace ih barca pa svi znamo kako to zavrsi i na kraju ljudi osvojise..mislim da je malo glupo tako lako otpisati aktuelnog evropskog i svjetskog prvakacyprus wrote:To što je Inter došo jednako daleko ko Schalke je potvrda da su Italijani boljiextraordinary wrote:Pa tako što je na kraju, suma sumarum, Inter došao najdalje, odnosno jednako daleko kao Schalke, a vjerovatno će otići i još jedan korak naprijedcyprus wrote:
![]()
FORZA INTER!!!
- hannibal
#1948 Re: Champions League 2010/2011
ja ne znam sta si ti gledo sinoc..goal.com, jedan od najvecih sportskih portala, je uvrstio ovu utakmicu medju 5 najboljih utakmica lige prvaka novijeg doba..al dobro, svako ima svoju viziju dobrih i uzbudljivih utakmicafazer wrote:nek bude na kraju 4:4,opet bi bila najdosadnija utakmica ikad....
-
Mustang1
#1949 Re: Champions League 2010/2011
Bogami je i meni bila najdosadnija utakmica ikad...mogu oni pisat sta hoce ... osim zadnjih 5 minuta kad je uso onaj Japanachannibal wrote:ja ne znam sta si ti gledo sinoc..goal.com, jedan od najvecih sportskih portala, je uvrstio ovu utakmicu medju 5 najboljih utakmica lige prvaka novijeg doba..al dobro, svako ima svoju viziju dobrih i uzbudljivih utakmicafazer wrote:nek bude na kraju 4:4,opet bi bila najdosadnija utakmica ikad....
- hannibal
#1950 Re: Champions League 2010/2011
onda je mozda do meneBubalo1 wrote:Bogami je i meni bila najdosadnija utakmica ikad...mogu oni pisat sta hoce ... osim zadnjih 5 minuta kad je uso onaj Japanachannibal wrote:ja ne znam sta si ti gledo sinoc..goal.com, jedan od najvecih sportskih portala, je uvrstio ovu utakmicu medju 5 najboljih utakmica lige prvaka novijeg doba..al dobro, svako ima svoju viziju dobrih i uzbudljivih utakmicafazer wrote:nek bude na kraju 4:4,opet bi bila najdosadnija utakmica ikad....Najdosadnija utakmica sa najvise golova koju sam ikad gledao
Svaka akcija nekako ista ..sablonski .. vise bih volio da je bila repriza finala da ovi napadaju a ovi se brane i daju golove
meni , ko navijacu intera bilo je bas napeto
meni je utakmica bila dobra