Champions League 2010/2011

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Ko će biti osvajač ovosezonske Lige Prvaka?

Arsenal
18
6%
Barcelona
97
31%
Bayern München
22
7%
Chelsea
22
7%
Inter Milan
18
6%
Manchester United
43
14%
Milan
23
7%
Olympique Lyon
3
1%
Real Madrid
52
17%
neko od ostalih
15
5%

Total votes: 313

bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#1926 Re: Champions League 2010/2011

Post by bordo gandalf »

OD italijana gotivim juve ali od onog juventusa je ostalo samo ime i nista vise
shillen

#1927 Re: Champions League 2010/2011

Post by shillen »

neznam sto ali ja bi bash volio vidjeti Borusiu Dortmund u vrhu evropskog fuzbala ... izgleda da se vracaju lagano :)
cyprus

#1928 Re: Champions League 2010/2011

Post by cyprus »

burek_in_space wrote:Sa ovim se ne bih slozhio kada je reprezentativni fudbal u pitanju. :oops:

Ali fakat, svi oni koji kazhu da su Njemci u klupskom fudbalu bolji od Italijana, neka dobro preispitaju svoje stavove.
U ovom trenutku jesu...
cyprus

#1929 Re: Champions League 2010/2011

Post by cyprus »

extraordinary wrote:
cyprus wrote:
Kako je to potvrda, a recimo to što je mrtvi Werder prošo Sampdoriju u pretkolu nije? :D
Pa tako što je na kraju, suma sumarum, Inter došao najdalje, odnosno jednako daleko kao Schalke, a vjerovatno će otići i još jedan korak naprijed :)
To što je Inter došo jednako daleko ko Schalke je potvrda da su Italijani bolji :shock: :?

A to da će Inter otić i jedan korak naprijed, ne znam na čemu temeljiš to ''vjerovatno''... Realno, od mogućih protivnika Interu mogu priznat da bi bio blagi favorit nad Schalkeom, sa Shakhtarom bare-bare, protiv Tottenhama se mogu nadat nečemu iako nisu favoriti, a protiv ostalih nemaju ama baš ništa tražit :-)
leo karan

#1930 Re: Champions League 2010/2011

Post by leo karan »

da li je jos neki tim prosao dalje u LP, nakon poraza kuci u prvoj tekmi?
zivo me interesuje
nellington

#1931 Re: Champions League 2010/2011

Post by nellington »

leo karan wrote:da li je jos neki tim prosao dalje u LP, nakon poraza kuci u prvoj tekmi?
zivo me interesuje
Mislim da jeste Ajax nekad davno, ali ne drži me za riječ.

EDIT, jeste Ajax 1996 protiv Panathinaikosa http://en.wikipedia.org/wiki/1995%E2%80 ... ons_League
ratata

#1932 Re: Champions League 2010/2011

Post by ratata »

cyprus wrote:
extraordinary wrote:
cyprus wrote:
Kako je to potvrda, a recimo to što je mrtvi Werder prošo Sampdoriju u pretkolu nije? :D
Pa tako što je na kraju, suma sumarum, Inter došao najdalje, odnosno jednako daleko kao Schalke, a vjerovatno će otići i još jedan korak naprijed :)
To što je Inter došo jednako daleko ko Schalke je potvrda da su Italijani bolji :shock: :?

A to da će Inter otić i jedan korak naprijed, ne znam na čemu temeljiš to ''vjerovatno''... Realno, od mogućih protivnika Interu mogu priznat da bi bio blagi favorit nad Schalkeom, sa Shakhtarom bare-bare, protiv Tottenhama se mogu nadat nečemu iako nisu favoriti, a protiv ostalih nemaju ama baš ništa tražit :-)
kipre, ponekad si stvarno nedokuchiv :D jesi to zaboravio ko je evropski i svjetski klupski sampion :D
Image

daj nam Barsu da se igramooooooo
Image
C'è solo l'Inter

#1933 Re: Champions League 2010/2011

Post by C'è solo l'Inter »

cyprus wrote:
extraordinary wrote:
cyprus wrote:

To sto je Inter izbacio Bayern nema veze sa cinjenicom da je Italijanski klupski fudbal mnogo jaci od njemackog, ima mnogo drugih pokazatelja al to je sada nebitno. A to da Inter nema sanse protiv ostalih timova je smijesno, ja bih samo voli izbjeci barcelonu a ako moramo sa njima onda neka to bude u finalu jer u jednoj utakmici moze svasta da se desi ;-) ;-) . Chelsea je jak, ali meni se cini da su bolje igrali i da su jaci bili prosle sezone pa ih Inter izbaci, United je misterija, nisu odavno imali losiji tim a opet sve zive deru, daleko od toga da su nepobjedljivi. Real je jak nema sta i imaju Mourinha ali imaju i oni dosta slabosti u odbrani, mada bi i njih najradije izbjegao :mrgreen: :mrgreen:
Better Man

#1934 Re: Champions League 2010/2011

Post by Better Man »

Pustite se Talijana i njihovih velikih klubova, jer ne zna se koji je jadniji. Jedino Inter spašava čast talijanskih klubova, ostalo je sve jad, bjeda i tuga. Glede reprezentacija talijani istina imaju titulu prvaka svijeta više od njemaca, ali generalno gledajući njemci su daleko uspješnija reprezentacija, jer nije uspjeh samo svjetsko prvenstvo. Šta je sa Evropskim prvenstvima? Kad su talijani zadnji put bili prvaci Evrope? A da ne govorim koliko su njemci puta bili vice prvaci svijeta. Glede njihovih liga tu su negdje i jedna i druga.
Obuca9

#1935 Re: Champions League 2010/2011

Post by Obuca9 »

Njemačka - Italija

Ukupno utakmica: 30 - 7 - 9 - 14 - 34:45
Svjetska prvenstva: 5 - 0 - 2 - 3 - 4:9
Evropska prvenstva: 2 - 0 - 2 - 0 - 1:1

http://www.dfb.de/index.php?id=500000&a ... 719f1bc1e8

Duplo više pobjeda, ukupno gledajući, a kad se gledaju samo SP i EP, onda 3 pobjede Talijana, četiri remija i nitijedna Njemaca 8-)

Kao što rekoh, gdje će bolan Švabo pobjediti Talijana u fudbalu 8-)
perfect_guy

#1936 Re: Champions League 2010/2011

Post by perfect_guy »

hz__semir wrote:Njemačka - Italija

Ukupno utakmica: 30 - 7 - 9 - 14 - 34:45
Svjetska prvenstva: 5 - 0 - 2 - 3 - 4:9
Evropska prvenstva: 2 - 0 - 2 - 0 - 1:1

http://www.dfb.de/index.php?id=500000&a ... 719f1bc1e8

Duplo više pobjeda, ukupno gledajući, a kad se gledaju samo SP i EP, onda 3 pobjede Talijana, četiri remija i nitijedna Njemaca 8-)

Kao što rekoh, gdje će bolan Švabo pobjediti Talijana u fudbalu 8-)
ako gledaš samo klupske tekme, situacija je malo manje povoljna za talijane
SKAFISKAFNJAK

#1937 Re: Champions League 2010/2011

Post by SKAFISKAFNJAK »

kako ide za cetvrtfinale, je li se mogu sastati ekipe iz iste zemlje ili je to tek u polufinalu
ultima_palabra

#1938 Re: Champions League 2010/2011

Post by ultima_palabra »

SKAFISKAFNJAK wrote:kako ide za cetvrtfinale, je li se mogu sastati ekipe iz iste zemlje ili je to tek u polufinalu
Mogu... nema nikakvih ograničenja.
Obuca9

#1939 Re: Champions League 2010/2011

Post by Obuca9 »

SKAFISKAFNJAK wrote:kako ide za cetvrtfinale, je li se mogu sastati ekipe iz iste zemlje ili je to tek u polufinalu
Pa lani je četvrtfinale bilo Bordeaux - Lyon
C'è solo l'Inter

#1940 Re: Champions League 2010/2011

Post by C'è solo l'Inter »

Better Man wrote:Pustite se Talijana i njihovih velikih klubova, jer ne zna se koji je jadniji. Jedino Inter spašava čast talijanskih klubova, ostalo je sve jad, bjeda i tuga. Glede reprezentacija talijani istina imaju titulu prvaka svijeta više od njemaca, ali generalno gledajući njemci su daleko uspješnija reprezentacija, jer nije uspjeh samo svjetsko prvenstvo. Šta je sa Evropskim prvenstvima? Kad su talijani zadnji put bili prvaci Evrope? A da ne govorim koliko su njemci puta bili vice prvaci svijeta. Glede njihovih liga tu su negdje i jedna i druga.
Ma Italijani bar imaju velike klubove a svabe samo Bayern :dance: Sto neko rece Italijani u krizi, a svabe lafo u usponu a u zadnjih 10 godina jedino sto su uradili je finale bayerna prosle godine :dance: :dance: a u medjuvremenu nijedan njemacki klub nije dosao ni do polufinala LP ... ukratko ... ta ce swabe :mrgreen: :mrgreen:
Lakat Jebić

#1941 Re: Champions League 2010/2011

Post by Lakat Jebić »

C'è solo l'Inter wrote:
Better Man wrote:Pustite se Talijana i njihovih velikih klubova, jer ne zna se koji je jadniji. Jedino Inter spašava čast talijanskih klubova, ostalo je sve jad, bjeda i tuga. Glede reprezentacija talijani istina imaju titulu prvaka svijeta više od njemaca, ali generalno gledajući njemci su daleko uspješnija reprezentacija, jer nije uspjeh samo svjetsko prvenstvo. Šta je sa Evropskim prvenstvima? Kad su talijani zadnji put bili prvaci Evrope? A da ne govorim koliko su njemci puta bili vice prvaci svijeta. Glede njihovih liga tu su negdje i jedna i druga.
Ma Italijani bar imaju velike klubove a svabe samo Bayern :dance: Sto neko rece Italijani u krizi, a svabe lafo u usponu a u zadnjih 10 godina jedino sto su uradili je finale bayerna prosle godine :dance: :dance: a u medjuvremenu nijedan njemacki klub nije dosao ni do polufinala LP ... ukratko ... ta ce swabe :mrgreen: :mrgreen:
u zadnjih 10 godina ulazi i bayernova titula 2001.
ultima_palabra

#1942 Re: Champions League 2010/2011

Post by ultima_palabra »

Bayern me sinoć malo podsjetio na Galacticose iz doba Queiroza i Luxemburga... toliko klase u napadu, a kroz odbranu puše na sve strane.
hau jes no

#1943 Re: Champions League 2010/2011

Post by hau jes no »

Lakat Jebić wrote:
C'è solo l'Inter wrote:
u zadnjih 10 godina ulazi i bayernova titula 2001.
a u tom periodu italijani osvojili 3 i jos igrali 2 finala, polu i cetvrtfinala da ne brojim. jedino gdje su svabe jace to je euroliga.
hau jes no

#1944 Re: Champions League 2010/2011

Post by hau jes no »

3 gola intera iz 3 akcije, 3 gola bayerna 3 greske odbrane - 2 puta julio cesar odbija loptu gomesu na nogu i treci gol asist thiaga motte mulleru..... kad neko zabije 3 gola na alianz areni ne moze se reci da je nezasluzeno prosao, pogotovo kako je inter odigrao drugo poluvrijeme kada je bilo najpotrebnije, sto je odlika velikih ekipa.
ultima_palabra

#1945 Re: Champions League 2010/2011

Post by ultima_palabra »

hau jes no wrote:3 gola intera iz 3 akcije, 3 gola bayerna 3 greske odbrane - 2 puta julio cesar odbija loptu gomesu na nogu i treci gol asist thiaga motte mulleru..... kad neko zabije 3 gola na alianz areni ne moze se reci da je nezasluzeno prosao, pogotovo kako je inter odigrao drugo poluvrijeme kada je bilo najpotrebnije, sto je odlika velikih ekipa.
Dva gola su iz temelja promijenila utakmicu... Gomezov i Sneijderov. Do Gomezovog gola, Inter je bio bolji, gol je došao ni iz čega i onda je Bayern dominirao. Onda ga Sneijder uvali, i Bayern se smrznuo.

Zanimljivo i kako su igrači oscilirali... Gomez je u prvom poluvremenu izgledao kao igračina, u drugom kao kloc. Kroz Interovu odbranu je u prvom poluvremenu prolazio kako je ko htio, a u drugom je Ranocchia izgledao kao mladi Nesta, a Lucio kao Lucio iz prošle sezone ;-)
5 0 5

#1946 Re: Champions League 2010/2011

Post by 5 0 5 »

@ultima_palabra:

Sneijder kaze da ih je iznenadilo kada su u drugom vremenu vidjeli da Bayern ide na treci gol. Interu su trebala dva gola, i prostor koji su dobili su jednostavno morali iskoristiti.
hannibal

#1947 Re: Champions League 2010/2011

Post by hannibal »

cyprus wrote:
extraordinary wrote:
cyprus wrote:

tako su za njih govorili i prosle godine..nemaju sanse protiv chelsea, pa prodjose..naderace ih barca pa svi znamo kako to zavrsi i na kraju ljudi osvojise..mislim da je malo glupo tako lako otpisati aktuelnog evropskog i svjetskog prvaka

FORZA INTER!!!
hannibal

#1948 Re: Champions League 2010/2011

Post by hannibal »

fazer wrote:nek bude na kraju 4:4,opet bi bila najdosadnija utakmica ikad....
ja ne znam sta si ti gledo sinoc..goal.com, jedan od najvecih sportskih portala, je uvrstio ovu utakmicu medju 5 najboljih utakmica lige prvaka novijeg doba..al dobro, svako ima svoju viziju dobrih i uzbudljivih utakmica
Mustang1

#1949 Re: Champions League 2010/2011

Post by Mustang1 »

hannibal wrote:
ja ne znam sta si ti gledo sinoc..goal.com, jedan od najvecih sportskih portala, je uvrstio ovu utakmicu medju 5 najboljih utakmica lige prvaka novijeg doba..al dobro, svako ima svoju viziju dobrih i uzbudljivih utakmica
Bogami je i meni bila najdosadnija utakmica ikad...mogu oni pisat sta hoce ... osim zadnjih 5 minuta kad je uso onaj Japanac :D Najdosadnija utakmica sa najvise golova koju sam ikad gledao :D Svaka akcija nekako ista ..sablonski .. vise bih volio da je bila repriza finala da ovi napadaju a ovi se brane i daju golove :D
hannibal

#1950 Re: Champions League 2010/2011

Post by hannibal »

Bubalo1 wrote:
hannibal wrote:
Bogami je i meni bila najdosadnija utakmica ikad...mogu oni pisat sta hoce ... osim zadnjih 5 minuta kad je uso onaj Japanac :D Najdosadnija utakmica sa najvise golova koju sam ikad gledao :D Svaka akcija nekako ista ..sablonski .. vise bih volio da je bila repriza finala da ovi napadaju a ovi se brane i daju golove :D
onda je mozda do mene
meni , ko navijacu intera bilo je bas napeto :) opet svako ima pravo na svoje misljenje
meni je utakmica bila dobra ;-) bolja od vecine sto smo do sad vidjeli ove godine u ligi prvaka
Locked