Nigdje nisam procitao pa zato pls ako ima neko informaciju o tome
KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Moderator: anex
-
k1ks
#1926 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Da li je neeko upucen moze li se preko neke drzavne institucije prijavit na ovaj konkurs. Opstina ili sl ??
-
nuki_cika
#1927 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Ok hvala svima ,nemam iskustva s ovim,pa me malo zbunjuje,jer po logici stvari kako će neko znati i ako nađe poslodavca da li ovaj redovno izmiruje obaveze prema državi,ali hvala svima na odgovoru i uputamaMariella wrote:Ovo su isto rekli mojoj prijateljici, na birou, za onaj program "Prvo radno iskustvo", sto samo pokazuje da ni oni pojma nemaju sta govore! Nikakav spisak ne izlazi, niti se negdje spominje, sam trazis poslodavca koji bi te primio kao pripravnika...nuki_cika wrote:Ama ljudi dragi valjda se prvo prijave sami poslodavci koji će učestvovati u programu,pa tek onda mi tražimo poslodavca koji je spreman ili voljan zaposliti nekog pripravnika.
Ne možeš ti tražiti nekog poslodavca prije nego izađe spisak firmi koje su spremne zaposliti pripravnika.Jel fino lijepo piše KOJI REDOVNO I UREDNO IZMIRIJU DOPRINOSE I OSTALE OBAVEZE.
-
Mariella
#1928 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Pa to tek kad predas, oni gledaju da li poslodavac ispunjava sve uslove ili ne...
-
girogiric2012
#1929 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Mene interesuje da li se mogu prijaviti opstine,ministarstva...???????
-
mumy
#1930 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
ma mogu svi,samo pitanje je hoce li proci,prednost ima proizvodna djelatnost...
-
kenzo
#1931 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
i prednost imaju poslodavci koji uredno izmiruju obaveze prema drzavi(poreze , doprinose..)..e sad kolko takvih ima kod nas 
-
balooon
#1932 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
zna li neko kao izgleda test za prijem pripravnika na sudu i opcenito kako ide procedura i koliko sve traje?
-
nela_13
#1933 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Na testu bude po 10-12 ''esejskih'' pitanja (bar je meni bilo 2x, ako se sta nije promijenilo)...spremi sve o sudu i na njihovoj stranici ces naci zakone pa ih doooobro iscitaj. Sretno!balooon wrote:zna li neko kao izgleda test za prijem pripravnika na sudu i opcenito kako ide procedura i koliko sve traje?
-
girogiric2012
#1934 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Pozdrav,
mozete li podijeliti iskustva u trazenju poslodavca vezano za ovaj javni poziv kantonalnog zavoda za zaposljavanje ???
Kako vi to radite,jel napravite listu i idete od poslodavca do poslodavca ili .... ?????
Sva iskustva bila bi mi veoma korisna
mozete li podijeliti iskustva u trazenju poslodavca vezano za ovaj javni poziv kantonalnog zavoda za zaposljavanje ???
Kako vi to radite,jel napravite listu i idete od poslodavca do poslodavca ili .... ?????
-
clarion_
#1935 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Dobio poziv danas u institut za mjeriteljstvo, pripravnik sa Mašinskim fakultetom, zna li neko šta bi tu moglo biti na testiranju, struka ili zakoni?
-
celer
#1936 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
I mene isto interesuje.clarion_ wrote:Dobio poziv danas u institut za mjeriteljstvo, pripravnik sa Mašinskim fakultetom, zna li neko šta bi tu moglo biti na testiranju, struka ili zakoni?
-
ispravan_put
#1937 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Iskreno rečeno, da li će ti to upaliti da ideš od poslodavca do poslodavca nisam siguran. Ako imaš volju, ti pokušaj tako, nikad ne znaš. Ako imaš nekoga što radi u nekoj firmi u kojoj bi ti mogao raditi, probaj preko takvih ljudi da ti vide jel poslodavac voljan da te primi. Nažalost danas je takvo vrijeme da za sve treba neka štela, pa makar nečija preporuka, ako ništa drugo.girogiric2012 wrote:Pozdrav,
- Zovem se Zelena
#1938 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
U onom članku na klixu piše da bi mi trebali obilaziti poslodavce i predstaviti im pogodnosti ovakvog načina zapošljavanja. Što znači da ne bi trebalo biti baš toliko štela 
-
anita_vis
#1939 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Da li je ikao isao na intervju u Ministarstvo za izbjeglice i raseljene osobe prije 15-ak dana i da li iko ima informacije da li su koga primili ili se jos cekaju informacije...pozz
-
nuki_cika
#1940 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Nego jel neko od vas predavao na ovaj oglas iz suda za pripravnike i volontere?
-
anita_vis
#1941 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
ja cu ujutro predati na sud...
-
nuki_cika
#1942 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
anita_vis posla
o sam ti poruku tamo,
o sam ti poruku tamo,
-
anita_vis
#1943 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
vidjela, odgovorila 
-
k1ks
#1944 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
MOze link za taj konkurs,gdje si to nasao '????nuki_cika wrote:Nego jel neko od vas predavao na ovaj oglas iz suda za pripravnike i volontere?
-
anita_vis
-
bra19
#1946 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Preporučujem vam dobru stranica sa listom svim objavljenjih konkursa iz cijele BIH www.job.ba . Skoro su počeli da rade al svakodnevno korisnici i administratori objave preko 50 novih konkursa 
-
balooon
#1947 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
ako moze neko malo detaljnije objasniti kakva esejska pitanja dodju na sudu,ako se neko sjeca nekog primjera bilo bi lijepo.inace kakva je procedura nakon koliko zovnu na testiranje sta poslije testiranja jel ide neki intervju,koliko traje sveukupno itd..ja sam na stranici suda nasao previse zakona,nije valjda da sve treba uciti?ili samo zakon o sudu?
-
ispravan_put
#1948 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Esejska pitanja, kao npr. neko načelo krivičnog postupka (np. načelo zakonitosti, načelo ne bis in idem i sl.), razlozi za pritvor, postavljanje branioca u istrazi, razlika izmedju sudije za prehodni postupka i sudije za prethodno saslusanje, prava osumnjičenog, itd.... Uglavnom budu pitanja iz Zakona o krivičnom postupku i Zakona o parničnom postupku, te nešto iz uprave bude isto tako. Znam da je iz urapve prošli put bilo kao nešto za šta se donosi upravni akt, dejstvo upravnom akta. Istakot ako vidi zakon koji govori o organizaciji suda, oko nadleznosti suda i slično. Poslije tesitranja dobiješ pismo u kojem piše ko je sve primljen na radna mjesta na koja si konkurisao. Interviju do sada na sudu nije bio koliko ja znam.
- kokuz_sa
#1950 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
i sta je tu cudno?
ja sam bio na razgovoru za posao
koji sam uspijeno prosao i testove i intervju da bi mi na kraju rekli
"znas mi smo trazili zensku osobu" a to nije bilo naglaseno u oglasu
tako da sam mogao to vrijeme bolje iskoristiti nego ganjat se po testiranju
ovako je lik iskren bio pa napisao odmah sta trazi
ja sam bio na razgovoru za posao
koji sam uspijeno prosao i testove i intervju da bi mi na kraju rekli
"znas mi smo trazili zensku osobu" a to nije bilo naglaseno u oglasu
tako da sam mogao to vrijeme bolje iskoristiti nego ganjat se po testiranju