Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
Pedja Kojovic

#1926 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

vee-jay

Za Nasu stranku on je osnivac SDA i prvi Predsjednik nezavisne drzave BiH.
Stav Nase stranke prema nacionalnim strankama je jasan-mi ih smatramo rusiteljima BiH.

Moj stav o njegovoj politici i moje misljenje o njemu licno su dvije potpuno razlicite stvari. Zajednicko im je to sto su obje potpuno nebitne za ovu temu.(Poznavao sam ga i mislim da nije u redu da ga se sad ovdje "analizira".
Kakav je covjek bio, ja znam, a kakav je politicar bio ocjenjit ce istorija).

Moj se komentar odnosio na kvalifikaciju real kahna da je pokojni predsjednik Izetbegovic bio "liberalni nacionalista".

p.k.
Alfons Kauders

#1927 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Alfons Kauders »

Pedja Kojovic wrote:vee-jay

Za Nasu stranku on je osnivac SDA i prvi Predsjednik nezavisne drzave BiH.
Stav Nase stranke prema nacionalnim strankama je jasan-mi ih smatramo rusiteljima BiH.

Moj stav o njegovoj politici i moje misljenje o njemu licno su dvije potpuno razlicite stvari. Zajednicko im je to sto su obje potpuno nebitne za ovu temu.(Poznavao sam ga i mislim da nije u redu da ga se sad ovdje "analizira".
Kakav je covjek bio, ja znam, a kakav je politicar bio ocjenjit ce istorija).

Moj se komentar odnosio na kvalifikaciju real kahna da je pokojni predsjednik Izetbegovic bio "liberalni nacionalista".

p.k.
E Pedja,

Ostao si mi duzan odgovor za R.Ristovica i njegovo odavanje pocasti poginulim teroristima u Rusiji prije par dana.

Ako nije problem odgovori, a ako jeste, ili ako nisi horan, to cu shvatiti kao odobravanje. (Znam ljude kojim to nece nimalo tesko pasti, naprotiv... :D)
Alfons Kauders

#1928 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Alfons Kauders »

TheEndSDA wrote:Debilu nisu to teroristi nego Muđahedini (šehidi). Nemaš pojma šta znači terorista a služiš se tim pojmom. Ako nekom nepravdu učiniš i zlo nanesš zlu se možeš komotno i nadati. A ti koji ti vrate nisu teroristi nego traže osvetu za svoje ubijene.
Ko im jebe mater.

57 Rusa je poginulo u Bosni ratujuci za Radovana i njegove fasiste, kao placenici.

Pucali su po meni i mom gradu, ubijali i vojsku i djecu.

Ako ti nalazis bilo kakav razlog da ih pravdas, bujrum pridruzi im se. Ja cu se ucipat da ti dignemo cirilicni krst na groblju u Lukavici. :D
klixober

#1929 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by klixober »

Alfons Kauders wrote:
TheEndSDA wrote:Debilu nisu to teroristi nego Muđahedini (šehidi). Nemaš pojma šta znači terorista a služiš se tim pojmom. Ako nekom nepravdu učiniš i zlo nanesš zlu se možeš komotno i nadati. A ti koji ti vrate nisu teroristi nego traže osvetu za svoje ubijene.
Ko im jebe mater.

57 Rusa je poginulo u Bosni ratujuci za Radovana i njegove fasiste, kao placenici.

Ako ti nalazis bilo kakav razlog da ih pravdas, bujrum pridruzi im se. Ja cu ti se ucipat da ti dignemo cirilicni krst na groblju u Lukavici. :D

Niste se razumjeli :D Ti si mislio na ruske dobrovoljce ako se ne varam,on misli da ti mislis na Cecenske teroriste :D
Alfons Kauders

#1930 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Alfons Kauders »

komeba wrote:
Alfons Kauders wrote:
Ko im jebe mater.

Ako ti nalazis bilo kakav razlog da ih pravdas, bujrum pridruzi im se. Ja cu ti se ucipat da ti dignemo cirilicni krst na groblju u Lukavici. :D

Niste se razumjeli :D Ti si mislio na ruske dobrovoljce ako se ne varam,on misli da ti mislis na Cecenske teroriste :D
Znam da nismo. :D

Al' isto ti dodje... :D Svakom ko podrzava ubijanje djece zelim sto brzi pocinak, ha pod krstom, ha pod nisanima. :D

Ako treba, mogu pomoci i jednim i drugim da odu pred svog imaginarnog Boga, kad im je vec toliko stalo do toga... Ucinio bi uslugu i njima i nama.

Nego, Pedja...

Sta bi, je li to ok da se slave ruski placenici? Mozda onda trebamo i Osami dati nekakav zlatni liljan, pa da s Radjom izadje na proteste? :D
Pedja Kojovic

#1931 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

BOJAN BAJIĆ O RUKOHVATU KRSMANOVIĆ-MAKSIMOVIĆ: Vojo Maksimović je za mene avet prošlosti
Utorak | 11.05.2010.
Povodom dodjele priznanja koje je Vojo Maksimović ovih dana dobio od aktuelne vlasti opštine Foča i potpore njenog načelnika Zdravka Krsmanovića, komentar Bojana Bajića, predsjednika Naše stranke, koja je nedavno potpisala koaliciju sa Novom socijalističkom partijom, čiji je Krsmanović predsjednik

Nekadašnji profesor na Filozofskom fakultetu u Sarajevu Vojo Maksimović je bio jedan od osnivača SDS-a i član Kriznog štaba opštine Foča, u vrijeme kada je u njemu stradalo ili bilo protjerano nesrpsko stanovništvo, a ovih dana je dobio priznanje od strane aktuelne uprave ove opštine, odnosno Povelju opštine Foča, najviše priznanje ovog grada!

Dodjelu priznanja Makismoviću podržao je i načelnik opštine Zdravko Krsmanović, što je izazvalo brojne reakcije kod dijela javnosti koja je Krsmanovića doživljavala kao modernog i prodemokratkog političara RS-a.

Povodom rukohvata između Maksimovića i Krsmanovića, koji su objavili današnji mediji, zatražili smo komentar od Bojana Bajića, predsjednika Naše stranke, koja je nedavno potpisala koaliciju sa Novom socijalističkom partijom, čiji je Krsmanović predsjednik.

- Vojislav Maksimović je za mene avet prošlosti. Bio je jedan od nosilaca ideologije i retorike mržnje, te relativizacije prava na život, zbog čega mislim da nije zaslužio nikakva priznanja, već prezir. Možda sudovi nisu pronašli elemente Maksimovićeve odgovornosti u činjenju ratnih zločina, ali politička i etička odgovornost postoje, zbog čega se Naša stranka ogorčeno i principijelno bori za ljudska prava i osudu šovinističke ideologije na svakom pedlju Bosne i Hercegovine.

Takođe, smatram da je Bosna i Hercegovina puna ratnih zločinaca koji još uvijek slobodno šetaju, zbog čega sam veoma svjestan da je svaka priča o budućnosti neozbiljna bez odlučne akcije na procesuiranju svih podstrekača i egzekutora zločina, bez obzira iz kog oni naroda dolazili i bez obzira iza kog navodnog patriotizma se krili. Naša stranka će otići korak dalje i predložiti da se donese zakon kojim bi se presuđenim ratnim zločincima zabranilo političko djelovanje i participiranje u državnim organima, institucijama i administraciji na svim nivoima.

Kad je riječ o Zdravku Krsmanoviću, mislim da je on u teškoj situaciji u Foči, godinama se boreći protiv svih, tako da je moje lično mišljenje da je on bio ucjenjen od strane SDS-a za dodjelu ovog priznanja, jer SDS kontroliše većinu u Skupštini Foče, kaže za ** No links **/BLIN mrežu predsjednik Naše stranke Bojan Bajić.
doktor78

#1932 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by doktor78 »

Pošteno! :thumbup:
ultima_palabra

#1933 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by ultima_palabra »

Neka se Bojan oglasio :thumbup: Samo zadnji pasus mi je malo previše naivan :roll:
Pedja Kojovic wrote:Kad je riječ o Zdravku Krsmanoviću, mislim da je on u teškoj situaciji u Foči, godinama se boreći protiv svih, tako da je moje lično mišljenje da je on bio ucjenjen od strane SDS-a za dodjelu ovog priznanja, jer SDS kontroliše većinu u Skupštini Foče, kaže za ** No links **/BLIN mrežu predsjednik Naše stranke Bojan Bajić.
Ne vidim kakvu to motivaciju ima Krsmanović da SDS "zavoli", niti čim su ga to mogli "ucijeniti" :-)
bicebolje

#1934 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by bicebolje »

Pozdrav gosp. Peđa

Registrovao sam se na ovaj forum zbog ove teme jer rijetko „obični ljudi“ imaju priliku da popričaju sa nekim ko se profesionalno bavi politikom.
Vašu stranku smatram unikatnom u ovoj državi sa programom koji popunjava prazninu u BH politici. Dakle, prava nenacionalistička stranka za razliku od SDP-a koji je odavno „bošnjački SNSD“. Ukoliko ljudi zaista žele promjene i ljude na vlasti koji nisu nacionalisti, ne trebate se bojati za rezultat na izborima.
Tačno je da u BiH veliki broj ne glasa ali isto tako veliki broj ljudi uopšte ne zanima politika niti će ih zanimati. Ne znam zaista šta bi se trebalo desiti da se moja sestra zainteresuje za politiku. Isto tako veliki broj ljudi živi daleko od glasačkih mjesta i lijeni su da glasaju. Pored njih i sličnih imamo ljude koji kažu da nemaju za koga da glasaju. E sad imaju. Jer sad BiH ima pravu nenacionalističku stranku koja u svojim redovima ima sve tri nacije i djeluje u oba entiteta. Šarenilo drugih opcija ne treba ni spominjati.

Ali realnost je drugačija. Smatram da če i na ovim izborima ljudi glasati kao do sad, pogotovo jer su nacionalne strasti daleko više uzburkane nego 2006. Mišljenja sam da je ljudima u BiH, u ovom trenutku, pitanje vezano za vlastiti narod i teritoriju, bitnije od životnih stvari.

Moje pitanje je, kako i na koji načim mislite tri različita i neprijateljski nastrojena naroda privoliti da se okrenu stvarima koje život znače ? Znamo da sva tri naroda imaju jednu zajedničku bosansku osobinu. Inat. Tako da prehrana korjenima nije problem.
Koja je to ideja koja će ljude natjerati da se prestanu inatiti, da se pomjere korak unazad i da krenu zajedno naprijed ?
Pročitao sam cijelu temu ali tu ideju nisam našao. Ljudi su previše ukopani na svojim pozicijama da će ih teško parole tipa: „ekonomija... Evropa... trebalo bi... biće...“ privoliti da se pomjere sa mjesta.
Da li je uopšte moguće u Evropi koja se temelji na principu da svaki narod ima svoju državu sanjati o višenacionalnoj državi poput SAD ?
Real Khan

#1935 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Real Khan »

Pedja Kojovic wrote:real kahn

Ocigledno je da su vasi i stavovi Nase stranke na dijametralno suprotnim pozicijama politickog spektra.
(To je bilo ocigledno i prije nego ste napisali da je za vas predsjednik Izetbegovic bio "liberalni nacionalista").
Dakle, razlog vaseg dolaska na ovu temu i freneticno/opsesivno ucesce u njoj nije da biste vi dobili informacije o Nasoj stranci i odlucili da li cete glasati za nju ili ne.

Vasa misija, koliko sam ja uspio shvatiti, je da razgolitite Nasu stranku i pokazete da se radi o "velikosrpskom projektu" u, da tako kazem, gradjanskim "bijelim rukavicama" i tako "spasite" naivne glasace/forumase od zablude u koju ih ja navodim.
(Na pamet mi pada pjesma "Buldozera" i stihovi " Moj sin je diskofil/ on ima jednu plocu/ sto kvari nasu djecu..")

Vi, ste, kazete, placeni da radite kao politicki analiticar i za vase savjete, da vas parafraziram, EU i USA bi platili velike pare. Ako ste ozbiljni i stvarno mislite da su ideje koje ste iznijeli na ovom forumu vrijedne onda bi osnovna pristojnost bila da nam se predstavite i da svojim imenom i prezimenom stojite iza onoga sto govorite.
(Mozda bi ljudi glasali za vas ili za stranku za koju radite?)
Ali ne. Vi niste tu da zastupate neku ideju nego da napadate sve sto prijeti da promjeni sadasnje stanje.
U svakom slucaju...
Mislim da nije u redu da pretvarate ovu temu o diskusiji o vama i vasim idejama niti da neosnovano blatite ljude i Nasu stranku.

Ako ovdje dolazite svojom voljom onda mozete odluciti i da ne dolazite.
Ukoliko vas neko placa da "usmjeravate diskusiju na forumima" onda to nije vas izbor nego vasa obaveza i ja to razumijem. Posao je posao.

p.k.
Ovo se odnosi i na vase kolege koje ce sada "skociti" da vas brane.
Rado bih odgovorio na ovaj post, ali sam primjetio da je očigledno upućen pogrešnoj osobi jer ja nisam nigdje izjavio da je Alija Izetbegović bio "liberalni nacionalista". Tako da sve ostalo što ste napisali jednostavno nije namijenjeno meni. I samo da napomenem, nisam član niti jedne stranke, nikada nisam bio niti ću uskoro biti član bilo koje stranke. Takav status mi daje kredibilitet da pišem svoje analize, za koje dobro plaćaju i amerikanci i EU. Ako ste malo bolje upratili (istražili) moje pisanje po forumu, primjetili biste da sam argumentovano pisao u principu protiv svake stranke, jer nešto nagluplje što može čovjek sebi priuštiti jeste slijepo navijanje za neku stranku bez kritičkog promišljanja. Činjenica je da niko nije savršen i ja samo ukazujem na ono što valja i ne valja...a građani će sami odlučiti kome će dati glas kada izađu na biračka mjesta.

Za kraj, potpuno shvatam vašu potrebu da na neki način diskreditirate mene kao sagovornika jer nije ugodno čitati kritiku, a našu korespodenciju također čita hiljade potencijalnih birača...ali ljubazno vas molim, pokušajte moje tvrdnje pobiti činjenicama a ne dječijom pričom koja se svodi na: "vidi mu glave", "ma šta ti znaš" , "plaćenik", itd.

Hvala, :mrgreen:
privremeni

#1936 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by privremeni »

Vidim jos se nije popila jutarnja kafica u kancelariji. Gdje su pitanja, valja zavrnuti osmicu.
Boom71

#1937 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Boom71 »

bicebolje wrote: Koja je to ideja koja će ljude natjerati da se prestanu inatiti, da se pomjere korak unazad i da krenu zajedno naprijed ?
Pročitao sam cijelu temu ali tu ideju nisam našao. Ljudi su previše ukopani na svojim pozicijama da će ih teško parole tipa: „ekonomija... Evropa... trebalo bi... biće...“ privoliti da se pomjere sa mjesta.
Da li je uopšte moguće u Evropi koja se temelji na principu da svaki narod ima svoju državu sanjati o višenacionalnoj državi poput SAD ?
Kada ljudi skontaju da iza politika koje promovisu nacionalne stranke,njihove vodje i oni oko njih,nema nista konstruktivno i nista vise do licnog bogacenja,a kasnije zastite pokradenog valjda ce se i taj Inat drugacije kanalisati i ispoljiti na pravi nacin.

Evo,ne moram ni spominjati nacionalne stranke,neka budu stranke na vlasti.Kada ce se ljudi "opametiti" i vidjeti da sa ovim dosadasnjim nema pomaka,cak sta vise idemo u rikverc?! Kada ce narod shvatiti da su upravo njihove vodje krivi za bjedu u kojoj zive,a ne oni "drugi" ?!

Ne mora se ici u neku dublju analizu da bi se doslo do zakljucka da ova vlast i njihovi odabrani pojedinci svoje polozaje koriste iskljucivo zarad licnog bogacenja.Mozda ovo neko smatra banalizacijom,ali to i jeste istina.

Cak i bez polemike i analize ova vlast treba da se skine! Proste,najprostije cinjenice govore tome u prilog.

Pozdrav.
NKVD

#1938 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by NKVD »

Bujrum, ti sa Radžom i šefom mu na proteste, i šire. Vidimo se tamo, i šire. Ja ću biti sa druge strane...
Pedja Kojovic

#1939 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

thenedsda

Jedini interes Nase stranke je dobrobit BiH i iz te perspektive mi ocjenjujemo sve pa i prisustvo stranih boraca i placenika u ratu.Dakle, odgovor se odnosi na sve strane borce i placenike u BiH ratu i glasi, NE.

p.k.
NKVD

#1940 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by NKVD »

Pri Armiji BiH je bilo, svjedok sam, i plaćenika koji su nam pomagali da preživimo! Tu, naravno ne mislim na el-Mudžahide i sličnu bagru nego na, recimo, pilote onih jadnih helikoptera što su, za male pare, rizikovali živote svakodnevno. Bilo je i instruktura, bilo i doktora...

Tako da je malo bezveze biti tako kategoričan i reći ne.

Strani su borci bili i oni što su Krajišnicima pomogli da se iz govana izvuku. Ako ne valja krvna zrnca prebrojavati i u pasoše gledati u "miru", zašto bi to radili u ratu? Iznad nacije i pasoša ima puno važnijih stvari. Da smo se, a jasno je zašto nismo, jasno i prije-podne i poslije podne, odlučili pozvati sve strance da nam se priključe u borbi a ne samo bradate gmazove, druga bi nam sad pjesma pjevala.
Kontrast-x

#1941 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Kontrast-x »

Pedja Kojovic wrote:BOJAN BAJIĆ O RUKOHVATU KRSMANOVIĆ-MAKSIMOVIĆ: Vojo Maksimović je za mene avet prošlosti
Utorak | 11.05.2010.

Kad je riječ o Zdravku Krsmanoviću, mislim da je on u teškoj situaciji u Foči, godinama se boreći protiv svih, tako da je moje lično mišljenje da je on bio ucjenjen od strane SDS-a za dodjelu ovog priznanja, jer SDS kontroliše većinu u Skupštini Foče, kaže za ** No links **/BLIN mrežu predsjednik Naše stranke Bojan Bajić.
Zasto se Zdravko Krsmanovic, iako je svjestan, koliko ovo kompromituje nasu Stranku, ne oglasi i ne ponudi neko svislo opravdanje povodom dodjele priznanja ? Svi smo svjesni da je dodjela priznanja Voji Maksimovicu od strane nacelnika Krsmanovica,a sve to nakon potpisivanja sporazuma NS sa NSP, nanijela veliku stetu ugledu Nase stranke.

Na kraju krajeva, i Bojan Bajic se, svjestan toga, oglasio po ovom pitanju. Krsmanovic licno treba da pokaze odgovornost koju ima prema skoro potpisanom sporazumu, i da ponudi, ako ne simpatizerima NSP-a, onda bar simpatizerima NS-a objasnjenje za dodjelu priznanja.
Komentar Krsmanovica da netreba presudjivati licima ako sudovi nisu presudili, sa pravne strane je ok, ali sa politicko-moralne strane nije u redu. Ako NS pocne gubiti simpatizere zbog Krsmanovica, onda znaci da NS nije procijenila dobro NSP, i posljedice koje mogu nastupiti kao rezultat ovog sporazuma sa NSP.
felipe kajetano

#1942 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by felipe kajetano »

Kontrast-x wrote:
Pedja Kojovic wrote:BOJAN BAJIĆ O RUKOHVATU KRSMANOVIĆ-MAKSIMOVIĆ: Vojo Maksimović je za mene avet prošlosti
Utorak | 11.05.2010.

Zasto se Zdravko Krsmanovic, iako je svjestan, koliko ovo kompromituje nasu Stranku, ne oglasi i ne ponudi neko svislo opravdanje povodom dodjele priznanja ? Svi smo svjesni da je dodjela priznanja Voji Maksimovicu od strane nacelnika Krsmanovica,a sve to nakon potpisivanja sporazuma NS sa NSP, nanijela veliku stetu ugledu Nase stranke.

Na kraju krajeva, i Bojan Bajic se, svjestan toga, oglasio po ovom pitanju. Krsmanovic licno treba da pokaze odgovornost koju ima prema skoro potpisanom sporazumu, i da ponudi, ako ne simpatizerima NSP-a, onda bar simpatizerima NS-a objasnjenje za dodjelu priznanja.
Komentar Krsmanovica da netreba presudjivati licima ako sudovi nisu presudili, sa pravne strane je ok, ali sa politicko-moralne strane nije u redu. Ako NS pocne gubiti simpatizere zbog Krsmanovica, onda znaci da NS nije procijenila dobro NSP, i posljedice koje mogu nastupiti kao rezultat ovog sporazuma sa NSP.
Koliko sam uspio dokuciti Maksimovic nije dobio priznanje za progon focanskih Bosnjaka vec za neke zasluge u osnivanju tamosnjih fakulteta, iako se slazem da je zbog pritiska na NS i podmetanja kojih smo svjedoci i ovdje na forumu trebao nekako to da eskivira.Ne znam sta se ocekuje od Krsmanovica?Da bude nekakav pokajnik sa suzama u ocima :? Dajte ba ljudi manite se suplje price.Covjek je vise nego iko drugi u RS-u otvoren za bilo kakvu saradnju, za popravljanje ukupnih odnosa izmedju naroda, najporaznije je sto se naslucuje da su mnogi jedva docekali nesto ovako pa da se udari pecat obercetnika na njegovo celo, eto bilo bi bolje izgleda da je neki vojvoda nacelnik Foce :-) ...perverzno do bola...
bicebolje

#1943 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by bicebolje »

Boom71 wrote:Kada ljudi skontaju da iza politika koje promovisu nacionalne stranke,njihove vodje i oni oko njih,nema nista konstruktivno i nista vise do licnog bogacenja,a kasnije zastite pokradenog valjda ce se i taj Inat drugacije kanalisati i ispoljiti na pravi nacin.
Teško. Uvijek ima druga nacionalna stranka koja je u opoziciji i novi nacionalni lider koji će se prikazati kao pošten a usput će braniti nacionalne interse.
Nenacionalna stranka nije po automatizmu garant poštenja a zaštita nacionalnih interesa kod takvih stranaka nije prioritet.
Jedino ako nekim čudom BH državljanima, Bošnjaštvo, Srpstvo i Hrvatstvo, prestane biti bitno pa se okrenu drugim stvarima. Ali to je teško za očekivati u ovakvom okruženju.

Peđa, još očekujem odgovor.
Abacija

#1944 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Abacija »

Da li je NS da se pc organizuje po kantonalnom principu kao sto je uredjena pederacija?
Pedja Kojovic

#1945 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

bice bolje

Koja ce ideja ujediiti 51% glasaca u BiH?
To je sto kazu, pitanje za milion dolara.
Ja sam vec pisao o tome da su jednostavna rjesenja za komplikovane problema najopasnija oruzja u BiH.

Ideje Nase stranke su relativno kompaktno izlozene u programskoj deklaraciji(govor Bojana Bajica na Kongresu).
Problemi na koje sirenje te ideje nailazi su;
- uvjerenje medju ljudima koji zive u BiH da se nista ne moze promjeniti nabolje, da nikad nece biti dobro, itd.
Taj cinizam i apatija su direktni proizvod petnaestogodisnjeg "rada" vladajuce koalicije da drustvo, pogotovo mlade inficira time, a ne slucajna socijalna pojava.
- Politicki sistem koji je napravljen tako da reproducira sebe
- Itd

Broj i vrsta glasaca koji se u posljednjih par mjeseci pridruzuju Nasoj stranci(Uglavnom, apstinenti) medjutim govori da je situacija u Bih "sazrila" za promjene i da smo mi jedna od stranaka u kojoj glasaci traze odgovor.
Mi sada gradimo koaliciju koja polazi od nedjeljive BiH, zalaze se za evropski standard u ljudskim pravima, zeli se fokusirati na ekonomska i socijala pitanja, spremna je da izglasa sve sto ce ubrzati ulazak BiH u EU i NATO i rjesena je da udje u borbu protiv korupcije i oduzme "privatizacijom" opljackane resurse.
Sve ostale razlike u programima cemo rjesavati glasanjem u parlamentu kao sto se to i radi svuda u svijetu.
Mi smatramo da bi ukljanjanjem ratnohuskacke retorike i onih stranaka koje recimo obecavaju da ce ukinuti RS, odnosno, da ce se RS otcjepiti otvorili prostor u kome bi ekoomska i socijalna pitanja dobila primat i da bi se tek onda u takvoj, relaksiranoj, medjunacionalnoj atmosferi, moglo poceti razgovarati o ustavnim i drugim reformama koje su nam neophodne.

p.k.
Pedja Kojovic

#1946 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

abacija

Ja generalno ne razgovaram sa ljudima koji od moje zemlje prave segu, pa necu ni s vama.
Postavite to pitanje na pristojan nacin, pa cu vam odgovoriti.
p.k.
vrhbosna

#1947 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by vrhbosna »

Pedja Kojovic wrote:abacija

Ja generalno ne razgovaram sa ljudima koji od moje zemlje prave segu, pa necu ni s vama.
Postavite to pitanje na pristojan nacin, pa cu vam odgovoriti.
p.k.
A to ko BiH nije šega ? :-)
Da ne bude zabune i Srbija i CG i Makedonija, dijelom i Hrvatska...
Abacija

#1948 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Abacija »

Dok se Vi bavite kulturom dijaloga, karavani prolaze. Mora da Vam je Sanja Vlaisavljevic nesto u ideoloskom rodu.
Pedja Kojovic

#1949 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

vrhbosna

Meni BiH ne samo da nije sega nego ne mogu da shvatim ljude koji se bez imalo postovanja odnose prema svojoj zemlji. Politika, rezimi, ekonomska situacija, trubo folk su nesto sasvim drugo. Meni je ovo najdraza zemlja na svijetu.
Obavezno procitati Krlezin esej o gospodji Evropi i o steccima.

p.k.
essex

#1950 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by essex »

Abacija wrote:Dok se Vi bavite kulturom dijaloga, karavani prolaze. Mora da Vam je Sanja Vlaisavljevic nesto u ideoloskom rodu.
hehehe, vidim abacija i ti naleti na naseg "neodgovornog" pedju...covjek ne odgovara cim ga malo zazulja, hehehe. pitaj ga za unutrasnje uredjenje, naziv stranke...nista od toga neces dobiti direktan odgovor...uputit ce te ko papagaj na njihov web site, kada mu kopiras sa njihova portala samo dobijes odgovor da ce se raspitati pa ce se javiti...znas koliko nas ceka da se javi? hehehe
pedja, kako ide? ima jesmena? to je dobro, samo naprijed...kada se raspitas de bogati postavi nam ono sto si nam duzan...
Locked