behavac wrote:Pa za ovo nije bitna legalitet, trebali su prakticno osigurani bezbjednost svima.and wrote: a ko je pleo čarape?
kakav legalitet i legitimitet je imala samoproglašena rs,od 95 entitet rs da nekome nešto garantuje?
Tako ako dodje neki Srbin pred kuci Muslimana pa pocne bacati kamenje, psovati ili cak upadne u kuci, fino dodje policija RS uhapsi ga i sud ga osudi.
E vidis upravo nedostatk ovakve akcije je po meni najveca greska.
I posto se ovakvo ponasanje nije sankcionisalo onda ga je bilo puno.
tipicno behavacki. nisam vidio covjeka na ovome forumu koji se namjerno pravi budalom (molim da se ovo ne cita bukvalno).
@behavac, kako ce policija RS da dodje da ga hapsi ako su policija i vojska bili ti koji su to izvrsavali?!?!?! I nisu bile psovke ili kamenovanja u pitanju nego noz i metak. I nije se samo upadalo u kucu (tamo gdje ti pises "cak") nego se po kratkom postupku izbacivalo iz kuca. Milom (rjedje) ili silom (cesce).
TI JEDNOSTAVNO NE ZELIS DA ZNAS STA SE DESAVALO U TVOME GRADU?!?!?!?!?!?!!?!? I DA SE SVE TO DESAVALO PO NAREDBI VLASTI GRADA I DRZAVE SRPSKE!!!!!!!!! SVE U IME SRPSKE, U TVOJE IME!!!!!!!!!!!!! U IME REZULTATA KOJI JE TEBI TOLIKO SVET = RS!!!!!!!!!!!!!!
Jedan od malih dozivljaja: Ljeto 1993. U jednom od lijepsih stanova na Starcevici zvoni telefon, negdje oko 8 sati ujutro. Zena dize slusalicu preko kojoj joj biva receno da ona zajedno sa svojom porodicom ima pola sata da napusti stan jer ce u protivnom stan napustiti mrtvi. Zena spusta slusalicu, budi djecu koja se oblace i zajedno napustaju stan. Nije im bilo tesko napustiti stan jer su znali da ce se to desiti (desilo se mnogim poznanicima prije njih) i jer su vec mjesecima zivjeli u praznom stanu u kojem su od namjestaja ostali samo pec i madraci. Ne pitaj se u kojem podrumu je muz noc prenocio. Nakon pola sata jedan od djece gleda kako ispred zgrade dolazi kamion sa namjestajem i novim vlasnicima njegovog doma. Ne pitaj se gdje je ta porodica od tada nocila.
Dozivio sam ja i puno gorih stvari od ove ali mi ne pada na pamet da tebi i o njima pisem (niti tebe to interesuje). I osim toga ziv sam i zdrav. Koliko je samo Bosnjaka i Hrvata u i oko BLa preko noci napustilo ovaj svijet. A sto je najgore, svi su o svemu znali: i Manjaca i Omarska i Keraterm i Kozarac i Trnopolje i Prijedor i sela oko BLa i sama BL... Sve se znalo, samo su svi cutali i pravili se kao da ne znaju. Svi su se pravili budalama. Oni tada, ti danas...
Kako ogavna zamisao.